סופ"ש כבר כאן

זה בהחלט נכון

אישית אני לא מחובבי ספרי הלוחשת , אבל בגדול מאמינה שבהתחלה זה יהיה סובב סביב הילדה עד שנכיר אותה יותר טוב והיא תכיר אותנו ונלמד אותה. בהתחלה זה נטו לשים לב לצרכים שלה, לתת חום,אהבה וכמובן אוכל

&nbsp
לגבי המשפחה, בעבודה של בעלי ביטלו את האופציה של תשלום על חופשת לידה לבעלים ועל כן כנראה תהיה לו חופשת לידה מאוד קצרה ברמה של כנראה שבוע. עם כל החששות שלי- דווקא הגעה של ההורים תעזור. הם אמורים להגיע בזמנים שונים: ההורים שלי קרוב ללידה וההורים שלו חודש אחרי זה ויגורו במקום אחר כך שתהיה לנו אפשרות גם להיות לבד אחת על אחת, או כמשפחה צעירה

אני מניחה שזה לא בר שינוי כבר,

אבל שכחת איך הרגשת בביקור הורים הקודם אצלך?
אני תקוה שזה שהם לא יתאכסנו אצלכם ישנה את סדר הדברים. תחזיקי מעמד

לדעתי, זה היה בעיקר בגלל שהיינו במקום קטן וצפוף

וכל הזמן אחד עם השני והייתי גם אחרי טיפול אז בכלל רמת ההורמונים הייתה גבוהה.
לדעתי, זה יהיה שונה בגלל שהם יגורו במקום אחר וגם עכשיו אני פחות חוששת להעיז ולומר אם זקוקה לשקט או למשהו אחר.

shuttles3

New member
לומדים אותם, לומדים אותם וכשכבר למדנו אותם -

הם משתנים ב-100 מעלות תוך יומיים-שלושה
. אבל ברור שבהתחלה יש המון זמן התבוננות. אחרי 6 שבועות הכל נהיה פשוט יותר וברור יותר. ואת חוזרת לעצמך מבחינה פיסית.
&nbsp
שבוע - זו חופשה לא קצרה בכלל לבעלים. סליחה, כן? אבל לא שיש להם כל כך מה לעשות... אם התינוק בוכה, לא צריך 4 ידיים, מספיק שתיים, ואלו יהיו (לפחות בכמה שבועות הראשונים) הידיים של אמא. לנגב את הטוסיק גם לא צריך 4 ידיים. להאכיל - גם לא. וזה כל מה שתינוק קטן צריך: אוכל, ניגוב, חיבוק. תינוק קטן ישן כ-18 שעות ביממה, כך שבינתיים את יכולה לעשות המון דברים - החל מלנוח (לך זה כנראה לא יקרה, עם הקוצים שיש לך
), ועד בישולים, נקיונות (מה עוד שיש לכם דירה קטנה), כביסה, הכנת דפי עבודה לגן, חיפוש עבודה, פייסבוק, טלפון וכו'. אם את מניקה וזה זורם בלי בעיות, אז גם יש לך שתי ידיים פנויות: היא אוכלת, ואת בפייסבוק, רואה סרט (בכ-3 חודשים ראשונים הם לא מגיבים לסביבה, כך שאת לא מפריעה לאכול. אחר כך כבר צריך לשמור על שקט יחסי), מציירת דפי עבודה, ישנה... הגרלת תינוקת שחייבת המון ידיים? אין בעיה, שמים במנשא ושוב את עם שתי ידיים פנויות לעשות כמעט מה שבא לך. כך שגם לבעל אין כל כך מה לעשות וגם לאמא אין כל כך מה לעשות. מחכה לך הרבה זמן איכות עם אמא ועם החמות... מקווה שזה עניין חיובי, תתכונני נפשית. בשבילי זה היה no no גדול (כמו גם נוכחות של בעלי בלידה. השניה כמובן, כי בראשונה למדתי כמה זה no no). ברור שכל זה במידה ו-
שתיכן יוצאות מחדר לידה בריאות ולא לאחר ניתוח קיסרי (אז ההחלמה היא ארוכה ועלולה להיות לא פשוטה, כך שצריך עזרה).
אני באמת שלא רואה איך הורים יכולים לעזור בתקופה זו (כאמור, כאשר מדובר על אמא ותינוק בריאים. תפרים וכאבים אחרים - יש משככי כאבים נפלאים בשביל זה). אבל אחרי כ-3 חודשים, כשהתינוק ישן במשך היום 2-3 שעות בלבד, כשאת כבר נרגעת והשלמת עם כל אי-הוודאות הנצחית, אי-ההבנה, כשבעלך כבר התרגל אל אישתו ה"חדשה" ואל הבכי הקולני במשך שעות על גבי שעות, אז כבר יש מקום לאורחים מקירבה ראשונה. שיצאו לטיול עם עגלה, שישחקו בשעות העירות, שיתנו לך לעשות קניות בשקט או אף לצאת לבית קפה עם חברות וכו'.
&nbsp
מה שאני מנסה לומר הוא שאת תהיי בסדר גמור ואת לא צריכה שום עזרה מאף אחד. את עצמאית ונבונה ואוהבת עד אינסוף, כך שהתינוקת שלך תצטרך רק אותך ואת הידיים והקול של אבא לפעמים (קולם הנמוך יחסית של גברים נוטה להרגיע תינוקות). וכל מה שיכול להיות חסר לך זה עוד חיבוק של בעלך כשהוא נמצא בעבודה והרצון שהוא יראה בדיוק עכשיו איך הבת שלך מסתכלת לך בעיניים. המבט המאוהב הזה, שבו הם מסתכלים לך בעיניים כשאת מחבקת אותם (אחרי 6 שבועות...) לא ניתן להעביר בשום תמונה. המבט הזה הולך לעמוד לך מול העיניים כל החיים, גם כשכבר יהיו לך נכדים בני 6 שבועות.

צודקת בהחלט, אבל זה נחמד יותר כשיש עוד מישהו איתך

לתמיכה ועזרה גם אם זה רק יהיה להחזיק את היד או להביא בקבוק מים או לדאוג להכין לי אוכל כי גם ככה יש לי נטייה לשכוח לאכול...
&nbsp
ולגבי ההורים- חשוב לי שהם יהיו פה כי הם חיכו לנכדים מאיתנו לא פחות מאשר אנחנו וכאבו כל הריון כימי או כישלון בטיפול. האושר שלהם מכל תמונה שלי בהריון או תמונת אולטרסאונד עושים אותי עוד יותר מאושרת שזה סופסוף קורה.

carlimi

New member
קצת קשה לי עם

ההחלטיות הזו לגבי ה "את לא צריכה עזרה מאף אחד".
אולי היא כן? מה רע בלבקש/לקבל עזרה?
זה שינוי ענק! הכי גדול שהיא אי פעם תעבור בחייה.
ילד ראשון.וואו.
הגדולה שלי בת 10 ואני עדיין זוכרת את החודש הראשון.
והייתה לי לידה קלה.
וגם תינוקת קלה.
ועדיין שמחתי על כל עזרה, גם מהבעל וגם מאמא שלי.
לא הייתה לי המון עזרה, ואכן רוב הזמן הסתדרתי לבד, אבל זה היה ממש נחוץ בחודש וחצי הראשונים.
למה הבעל לא יכול להחליף חיתולים?
מה עם אמבטיה?
גם הבעל יכול לשים מנשא עם התינוקת.
במהלך החודש הראשון אחרי הלידה, אמא שלי הייתה מגיעה כל בוקר (לפני שהלכה לעבודה). כמה חיכיתי לשמוע את המפתח שלה בדלת ....
כשהיא הייתה מגיעה, הייתי נכנסת בראש שקט להתקלח.
היא הייתה מכינה לי ארוחת בוקר.
עזרה לי עם הכביסה ... כלים.
האמת? היה פשוט נחמד לשבת איתה ולשתות קפה. לדבר עם מבוגר. לשתף.
בקיצור - לי אישית יש בעיה רצינית עם לבקש עזרה. אבל זה לא בהכרח משהו רע. זה לא אומר שאי אפשר להסתדר לבד. זה לא אומר שלפעמים לא קשה לנו וכדאי לדעת לקבל עזרה מאלו שקרובים ואוהבים אותנו. אם לא הורים, אז לבטח הבעל.

אני חושבת שזה נכתב מתוך היכרות עם דברים שכתבתי בעבר

אני אישית בלי בעיה לבקש עזרה, פשוט אוהבת לעשות דברים בדרך שלי ואוהבת את השקט שלי ואם עוזרים לי וזה לא בדרך שלי- מאוד קשה לי עם זה, וזה לרוב מה שקורה עם ההורים שלי.
&nbsp
אני לא חושבת שלא אצטרך עזרה בכלל, אני חושבת שאצטרך הרבה עזרה אבל בעיקר במסביב והידיעה שיש אופציה למישהו שיכול לעזור תמיד טובה.
&nbsp
ובלי קשר, ההורים משני הצדדים מגיעים לא רק במטרה לעזור, אלא גם בגלל שזו נכדה שלהם. בצד של בעלי זו נכדה ראשונה ובצד של ההורים שלי היא תהיה בע"ה נכדה רביעית אבל מן הסתם הם רוצים לראות אותה ולהנות ממנה כמה שאפשר- במיוחד שגרים רחוק.

carlimi

New member
ברור לי

אבל זה עדיין פורום פומבי. ועדיין, גם בתור אחת כזו בעצמי, היה לי קשה לקרוא את הנחרצות הזו.
תאמיני לי שזה ממש נחמד שיש מי שעוזר עם הכביסה/בישולים/קניות/כלים/נקיונות וכל המסביב כך שלך תהיה היכולת להתרכז במה שחשוב.
אחד הדברים הנפלאים בהורות הוא הצורך ללמוד (לפעמים ולעיתים רחוקות
) לשחרר.
אחרי שנים של הורות, יכולה להגיד שלא יקרה כלום, בחיי נשבעת, אם דברים לא יקרו כמו שאת רוצה (מדברת הקונטרול פריק שאני
) ....
מי יודע, אולי תופתעי

חח בואי נאמר שעשיתי הרבה התפשרויות

בגודל המטבח בדירה ששכרנו (כי העדפתי שיהיו 2 חדרי שינה גדולים וסלון גדול), בסידור המתוכנן של החדר לילדה כי הוא גדול יחסית אבל ארוך וצר וכל מיני כאלה.
יש דברים שמתפשרת לגביהם ויש דברים שלא... וגם לגבי ההתנהלות. אם זה היה תלוי בי- הבית שלנו היה נקי ומסודר כמו מוזיאון, אבל זה לא תלוי רק בי

shuttles3

New member
נכון, זה פורום ציבורי, ועדיין כתבתי לפ"א באופן אישי

מהיכרותי הוירטואלית איתה ומנסיון של מישהי שרחוקה מכל המשפחה שכותבת למישהי שרחוקה מכל המשפחה. מטרתי היא לחזק ולעודד. זאת כי אני יודעת כמה המחשבה "לכולן יש הרבה עזרה ורק לי אין, איך אסתדר? איך אשאר בחיים? האם יהיו לי בכלל חיים?" יכולה לשגע. הנה, יש לי כבר שני ילדים ולא דקה של עזרה (כשמישהו כבר הגיע, זו היתה חתיכת תוספת עבודה, לא עזרה :-\), ואני אומרת בנחרצות: אפשר להסתדר מצוין בלי עזרה, והרבה פעמים בלי עזרה מסתדרים הרבה יותר טוב מאשר עם. אני רואה את זה כל הזמן סביבי: משפחות עם סבים וסבתות כמעט קורסות ואני עם בעלי, ללא דקה של עזרה, מושכים בכתפיים ולא מבינים על מה הבלאגן.
&nbsp
אני חלילה לא שופטת אף אחד ולא חלילה מבטלת את נפלאות קשרי המשפחה. הלוואי והיו לי כאלה. רק מחזקת מישהי שנמצאת בסיטואציה דומה לזו שלי. אני בכלל לא מדברת על משהו כללי, רק על סיטואציה פרטית.

shuttles3

New member
ממש נחמד?

בואי נאמר את האמת: זה היה יכול להיות ממש מועיל וכיף גדול
. אני חושבת שלא אכלתי ארוחה שמישהו אחר הכין כבר קרוב ל-8 שנים. למסעדות אנחנו לא יוצאים ובייגל בבית קפה לא נחשב. הרבה פעמים הייתי מנשקת את הרגליים של מישהו שהיה בא ועושה את ההתחייבויות שלי במקומי מידי פעם - לא משום שקשה לי להכין, נאמר, לאנצ'ים בערב בשביל היום שלמחרת, אלא פשוט משום שהתחושה של "אני חייבת" יכולה להעיק מאוד.
לכל דבר יש יתרונות וחסרונות. גם לקרבת המשפחה
.

תראי, גם אם זה רק מישהו שנמצא עם הילדה

בזמן שאני יורדת רגע לסופר או נכנסת להתקלח או יורדת לעשות כביסה- זו כבר עזרה גדולה.
&nbsp
אני מאוד בעייתית באוכל ועם ההריון בכלל... מניחה שבקטע הזה כנראה פחות יעזרו לי אבל אולי יחזיקו אותה או יהיו איתה בזמן שאני מכינה לעצמי משהו או יכינו לפי ההנחיות שלי.
&nbsp
ואם לא- לא נורא, לגמרי משחררת

זה ברור שתמיד יש פלוסים ומינוסים לביקורים משפחתיים.

shuttles3

New member
בשביל זה יש מנשא

לרדת לחדר כביסה, לקפוץ לסופר, וגם לעשות טיול בחוץ או בקניון כמובן. מה עוד שבהתחלה הם אוכלים כל שעה-שעתיים סביב השעון...
&nbsp
להכין לעצמך אוכל גם זה לא בעיה: היא בינתיים ישנה, או בוהה במשהו בנדנדה/באונסר/שמיכה על הרצפה.
&nbsp
שלא תביני אותי לא נכון: אני לא מתעקשת על להחזיר כרטיסי טיסה
, רק אומרת שאת תהיי בסדר גמור.
&nbsp
והעיקר העיקר העיקר - שכולם יהיו בריאים!

אמן!

ברור לי שאני כנראה אשתגע מכולם, אבל צריך לתת צ'אנס וכל עוד כבר מעכשיו מכינה את כולם מבחינת ציפיות וכו'- נקווה לטוב ושיהיה בסדר.
&nbsp

shuttles3

New member
איזה שבוע

הגדול בחופשת חורף, טוב שבעלי גם הוא בחופשה בשבוע הזה. זה מעייף...
הדלקנו נרות חנוכה, הילדים קיבלו 8 מתנות כל אחד וגם אבא ואמא קיבלו מתנה (אחת לכל אחד). היה צבעוני וכיף. הספקנו לארח פעמיים - זה מאוד לא פשוט עם בן 4 חודשים שצריך להיות קשובים אליו ושישן 3 (בשאיפה) פעמים ביום, כל פעם בצורה לא שקטה בכלל.
בשנה החדשה לא יצאנו לשום מקום (ראו סעיף "בן 4 חודשים"), הכנו את העוגה המסורתית שלנו ואני ובעלי הצלחנו להישאר ערים בחצות כדי להתנשק.
אתגר אישי - התינוק התנסה בטיול בעגלה (עד עכשיו טייל במנשא עליי) ולא התלונן! אתמול נתקלתי בחוץ, בגשם ובשלג, במשך 3 שעות כי הוא ישן
ורציתי שישלים שעות שינה (זה לא פשוט כשכולם בבית).
קיבלתי מחמאות על ביצועים בחדר כושר
. וזה עוד ביום ממש לא טוב שלי.
קצת גאה בעצמי על השבוע שעבר.
&nbsp
שבוע טוב לכולם!

למעלה