קצרים לחמישי: כמעט סופשבוע

מור שלז

New member
איך ויתרתי על אימון בגלל דבורה...

אתמול בבוקר בזמן שרכבתי בראש ציפור עקצה אותי דבורה.
לא מאוד התרגשתי אפילו, אחת לכמה חודשים אני חוטפת עקיצה של דבורה, בדרך כלל על האופניים. הקפדתי לא לעשות תנועות פתאומיות, להמשיך לרכוב ישר וזהו...
אחר כך עצרתי בצד, ולהפתעתי מצאתי את הדבורה עדין עלי, הסתבכה בגרב (הייתי מכוסה מכף רגל ועד ראש - הדבורה הצליחה למצוא רווח קצר בין הנעל למכנס ולעקוץ דרך הגרב הדקה). באופן מפליא היא אפילו היתה בחיים אחרי ששחררתי אותה מהגרב (מה שמעלה את החשד שאולי זה היה דבור?)

בכל מקרה, אני כבר בעלת נסיון, חיפשתי עוקץ להוציא ולא מצאתי והתעלמתי מהכאב בידיעה שעשיתי מה שאפשר ועליתי על האופניים לאימון הבא שלי. והשתדלתי לשכוח מכל העניין.

בערב פתאום הכל החל להתנפח ולכאוב בטירוף. תוך זמן קצר הגעתי למצב שאני צולעת מרוב שהקרסול היה נפוח ועם אפס תנועה.
קרח, אנטי-היסטמינים ואפילו אופטלגין לכאבים והצלחתי ללכת לישון עם זה, בתקווה לשיפור בבוקר.

ואכן יש שיפור קל, אבל עדין הרגל נפוחה כל כך שאין להכניס לנעל, שלא לדבר על הכאבים שעדין כאן...

וכך ויתרתי על הרכיבה הבוקר... אבל זה מעצבן אותי... או כמו שאחד מחברי לרכיבה אמר: "לא יכולת למצוא תירוץ מקורי יותר?"

קרה לי כשהייתי קטנה

חפרתי באדמה ומצאתי דבורה (או משהו דומה), שעקצה אותי ביד. היא התנפחה ככה שאיזה חודש לא יכולתי להשתמש בה! ואני ממש לא אלרגית. יש יצורים כאלה כנראה. שיעבור מהר.

מעצבן...

מקווה שהנפיחות ירדה כבר ושהכאב התפוגג. מקווה שמעכת את הדבורה כשהוצאת אותה מהגרב. מישהו צריך לשלם על זה!

susieada

New member
ציטוט שלי היום.

קיבלתי הבוקר אימייל מחברה שהתייחסה למצב הבריאות שלי. ציטוט נפלא בעיני, מתאים לנו כל יום בספורט, בחיים האישיים. אני מקווה שאני אופטימית וגם ראליסטית!

חיבוק ויום נעים!

RunBel

New member
עידכון על גזר הדין של האורטופד

גזר הדין: 6 שבועות השבתה מריצה +10 ימי כדורים
בניכוי 4 שבועות המעצר מריצה שכבר ביצעתי נותרו שבועיים

בנתיים אני יכולה אלפטי ואופניים וחדר כושר.
אז הגישה שלי לחדר כושר מאוד מוגבלת (אין לי מנוי), אבל אני חושבת שאני אצליח להגיע בערך פעמיים בשבוע לאליפטי וחיזוקים אני אנסה בבית.

שורה תחתונה: אני מאושרת
(מדהים איך זה הפך לי שבוע גרוע וגרם לי כ"כ הרבה אושר, אפילו לפני שעשיתי דקה ספורט)

תודה רבה לכולן על התמיכה!

susieada

New member
בשורות מקסימות שאת מאושרת!

כמה טוב שכבר עשית את 4 השבועות השבתה מתוך ה6 וכמה טוב שמותר לך מגוון אחר!
יחי חיזוקים המועילים שניתן לעשות אותם בכל מקום!

ומה עם ניכוי שליש בשל התנהגות טובה?

בהנחה שרופאים בד"כ לוקחים שוליים רחבים מטעמי זהירות, את כנראה ממש בדרך להחלמה המלאה. מקווה שהזמן הנותר יחלוף מהר (ותשקלי ברצינות אופניים, זה הציל כמה מאיתנו כאן בזמן פציעות).

RunBel

New member
אז שאלות על אופנים

יש לי אופני כביש פשוטות. מה אפשר לעשות איתם שיהיה "אימון" ולא סתם הסתובבות עם האופניים ברחובות?

לרכוב מהר

אינני מאמנת ואלה הצעות כלליות בלבד.
כמו בריצה- אפשר להגיע לרמת מאמץ שבה תוכלי להתמיד במשך זמן הרכיבה שהקצבת לעצמך, כזו שאינה קלה במיוחד, אבל גם לא all out.
אם יכולה לגוון בקטעים מהירים של כמה דקות עם כמה דקות התאוששות ביניהם, לרכוב בעליות (וגם בעליות אפשר לבצע אינטרוולים), לבצע קטעים של סיבובי רגליים מהירים מאד (בהילוך קל), לבצע אימון טמפו כמו למשל 4 פעמים 15 דקות בקצב מהיר עם כמה דקות התאוששות ביניהם ועוד.
חיפוש קצר ברשת יביא אותך להצעות שונות לאימוני אופניים, אבל באופן כללי- מה שחשוב הוא שתרגישי שאת עושה משהו ולא "סתם מסובבת רגליים" (למרות שגם את זה אנחנו עושות מדי פעם). גם "סתם להסתובב ברחובות" יכול להיות בסדר גמור, במיוחד אם אלה רחובות בעיר הררית.
לדעתי, גם רכיבה בקצב קלה שנמשכת כמה שעות יכולה לתרום - זה אימון סיבולת. לא צריך לסיים כל אימון עם הלשון בחוץ...

צ ל י ל 8

New member
אני לא מבינה איך אומרים שמי שעוסק בספורט

הוא עירני יותר.
אני כ"כ עייפה מאז הספורט! אני נרדמת בישיבה

החיוניות שלי רק יורדת עם הקילוגרמים שיורדים ועם הריצות

RunBel

New member
לא מומחית, אבל כמה מחשבות

את ישנה מספיק באופן כללי?
כתבת שאת בדיאטה ממושכת- יכול להיות שנוצרו לך חוסרים תזונתיים? אולי כדאי לבדוק ברזל.
ואם קמים מוקדם יותר כדי לרוץ בבוקר (למשל), אז יכול להיות שתרגישי עייפה מוקדם יותר מהרגיל.

צ ל י ל 8

New member
כמה תשובות :)

אני ישנה המון באופן כללי. מאז ומעולם הגוף שלי "עייף". גם בתור ילדה ממש רזה.
הדיאטה שאני עושה היא דיאטה מאוזנת ואני אוכלת בה הכל. עשיתי בדיקות דם לפני כחודש ולא היה שום דבר שחסר לי (אפילו הסוכר שלי ירד).
ולא, אני לא קמה מוקדם לרוץ :p אני מהרצים בערב.

ההשוואה שלי נעשתה לתקופה של לפני שנה לפני שהתחלתי את השינוי באורח החיים ולא לזמנים בהם הייתי צעירה.

אבל האמת שזו היתה מין שאלה לאוויר. לא חשבתי לקבל תשובה

תודה על ההתייחסות

באמת מוזר

אולי את עושה יותר מדי ספורט? יכול להיות?
אגב, גם אני תמיד הייתי ילדה עייפה. בדיוק בגלל זה התחלתי לרוץ. אבל רק כשהתחלתי לשתות קפה גיליתי ערנות מהי!

צ ל י ל 8

New member
תלוי איזה קפה

קפה שחור אני לא אוהבת, ואני בכיף שותה נס קפה ונכנסת למיטה. חחחח לא משפיע עלי קפאין :p
תמיד אמרתי לרופא שלי שאני צריכה כדורי מרץ ושאני מרגישה כמו זקנה. חשבתי שהריצות יעוררו אותי קצת. מסתבר שהן מעייפות אותי. או שזה לא קשור אליהן...

ולא.. לא יותר מדי ספורט. רצה 3 פעמים בשבוע, כרגע 25 דקות וגם זה בקצב צב פינוס (7 קמ"ש).
כנראה הגיע הזמן לתת ביקור לרופא -/

למעלה