קצרים ליום ראשון - שבוע טוב!

susieada

New member
קצרים ליום ראשון - שבוע טוב!

יום שמש, יום אור (חיצוני ופנימי) יום נעים!

צ ל י ל 8

New member
שבוע נפלא וספורטיבי לכולן

בנות... נשאר לי עוד אימון אחרון שבו אני רצה 30 דקות וסיימתי את האפליקציה

אני רצה כבר 28 דקות. המרחק נע בין 3.3 ק"מ ל-3.4 ק"מ תלוי כמה קשה לי.
אתמול היתה קבוצת ריצה שרצה איתי בספורטק וזה הראה לי כמה באמת אני רצה נורא לאט. כולם עקפו אותי בסיבוב... מצד אחד מבאס אותי המהירות שלי מצד שני אני חשה גאה בכל פעם מחדש על היכולת.

אז בעצם ביום שני או שלישי ארוץ אץ 30 הדקות הראשונות שלי. שהן ממש לא יהיה 5 ק"מ. אני משערת שארוץ 3.5 ק"מ בממוצע.

אם אני רוצה להשתתף במירוץ 5 ק"מ... איך הייתן מייעצות לי להמשיך? האם המהירות באמת לא חשובה?

tom696

New member
לטעמי המהירות לא עד כדי כך חשובה

קודם כל כי אני חושבת שמחד גיסא האימונים ומאידך גיסא ההשתתפות במירוץ הם חוויה בפני עצמם. חוץ מזה במירוץ יש לנו נטיה לרוץ יותר מהר מאשר האימונים.

את באה מפוכחת לגבי המיקום והזמנים שלך ותיאום ציפיות כזה מול עצמך חשוב ביכולת שלך להינות מהאירוע ומההישג. לרוץ 5 ק"מ בכל מהירות שהיא זה לא טריוואלי. ולהשתתף במירוץ נותן דלק הלאה.

ההורים שלי השתתפו כמה פעמים במירוצים 5, הם הלכו את הרוב וסיימו קצת יותר לאט מהתוצאה הצפויה שלך לפי מה שכתבת פה. בקיצור, אם את באה ויודעת למה לצפות אני חושבת שזה דלק טוב וחוויה מוצלחת הלאה.

מור שלז

New member
מסכימה מאוד! כל מה שתום אמרה

(חוץ מהחלק על ההורים... ההורים שלי לא רצים
)

אבל ברצינות, בעיני זה פשוט לגזור ולשמור:

אני חושבת שמחד גיסא האימונים ומאידך גיסא ההשתתפות במירוץ הם חוויה בפני עצמם. חוץ מזה במירוץ יש לנו נטיה לרוץ יותר מהר מאשר האימונים.

את באה מפוכחת לגבי המיקום והזמנים שלך ותיאום ציפיות כזה מול עצמך חשוב ביכולת שלך להינות מהאירוע ומההישג. לרוץ 5 ק"מ בכל מהירות שהיא זה לא טריוואלי. ולהשתתף במירוץ נותן דלק הלאה.

perach22

New member
היי צליל

טוב יש כאן סופר מקצועניות שיענו על השאלה ואולי יעבירו לך תכנית אימונים מומלצת,

כשאני התחלתי לרוץ, לקח לי הרבה זמן לעבור את מחסום ה 3 ק"מ ובשלב מסויים גם התיאשתי, אבל בסוף עשיתי אתזה די לאט, בהתחלה לא עניינה אותי המהירות אלה עניין אותי היעד, רק אחרי שהגעתי ל 5 ק"מ ורצתי אותם בהרגשה טובה, התחלתי לעבוד על המהירות, אבל זה כולל עוד הרבה תרגילים שהם מעבר לרק ריצה, אני לא יודעת אם את גרה באיזו שטוח או לא, במודיעין, יש הרבה עליות, אז כשרצים אותן הרבה, יותר קל ומהיר לרוץ אח"כ במישור, מה גם שיש לי הרבה אימונים במדרגות... והרבה חיזוק וגמישות...

לדעתי גם כדאי להרשם לאיזה מירוץ כדי שיהיה לך תאריך יעד ממריץ, ותהיה לך תכנית אימונים שמרכזת לך את כל המאמצים למירוץ הזה...
אני התחלתי להתאמן עם מאמן אחרי שעשיתי מירוץ 5 ק"מ. מרגישה שמעבר למה שאפשר לקרא באינטרנט ויש המון חומר ללמוד, יש הרבה מאוד דברים שאת מקבלת ממאמן וזה לא אותו דבר כמו ללמוד מהאינטרנט.

שתהיה ריצה מהנה...

ממה מיה

New member
האיטיים שורפים יותר קלוריות

תסתכלי אחרוה ותראי איזו כברת דרך עשית ולאן כבר הגעת!
אני באופן אישי בגישה של זמן אימון על פני מהירות.
בלומדי את עצמי מצאתי שמהירות מביאה לי פציעות.
את הריצה הארוכה השבועית (למשל של 20 קמ') אני עושה בשעתיים וחצי ואף יותר בעוד אנשים סביבי עושים את זה בפחות משעתיים- כלומר אני עובדת לפחות 30 דק' יותר מהם - הרווח כולו שלי!!!
ככל שהמרחק מתארך הרווח שלי על פני האחרים גדל!!

susieada

New member
חצי שעה ריצה ממש לא טריוויאלי!

ריצה הבאה ואת שם! לא משנה הקצב. את מתקדמת בצורה מדהימה. מגיע לך להיות גאה בעצמך!
ברגע שהגוף סופג את מהות הריצה והטווחים, תוכלי לעבוד על מהירות. כל דבר בזמנו.
תהני!

צ ל י ל 8

New member
תודה לכולם על החיזוק והתגובות

מעולם לא האמנתי שאצליח לרוץ 3 ק"מ בלי להתעלף ובלי להישבר.
הפורום הזה נתן לי הרבה מהכוח להמשיך ולא להתייאש.
תודה לכולן על הכל.

susieada

New member
תודה לך על חיזוק קיומו ותמיכתו של הפורום.

תמיד יותר טוב , לי לפחות, בקבוצה מאשר לבד. כאן הקבוצה וירטואלית, אך בהחלט עדיין קבוצה.

תמשיכי להרחיב את הגבולות שלך ולהאמין בעצמך!

ממה מיה

New member
אחרי מילוי מצברים בים המלח

סופ"ש זוגי קסום ומרגיע.
אפשרתי לבעלול להשלים שעות שינה ובזמן זה דגמתי שעור פילטיס יום אחד ושעור אירובי במים (ביום השני) ואפילו הוספתי בקור בחדר הכושר למנת חיזוקים. למרות שתכננתי לא לרוץ (כי עשיתי את הארוכה ביום חמישי) לא התאפקתי ורצתי לי שבעה קמ על הטיילת של המלונות בבקר..

מתחילים שבוע שני של התכנית לירושלים. אחרי כל ההתיעצויות אכן הוספתי אימון בשבוע (4 ימי ריצה) אבל לא השתוללתי עם הקילומטרז'.

מור שלז

New member
נשמע מעולה מילוי המצברים שלך

וגם הריצה...

בהצלחה עם התכנית לירושלים - נשמעת לי גישה מצויינת ומאוזנת. ספרי איך הולך. כולנו לומדות מההתייעצויות האלו ומהדיונים שמלוים אותן. והכי כיף לראות את ההתקדמות והתוצאות של הדיונים, וללמוד גם לאורך הדרך. אני אישית סקרנית מאוד

susieada

New member
נשמע לי גישה רגועה וחכמה

את מתקדמת עם התוכנית לירושליים, וגם זורמת עם מה שאת מרגישה כנכון לך. כייף!
מחכה לעוד עדכונים!

מור שלז

New member
לרוץ עם רברס...

סיימתי את בלוק סוף השבוע שלי עם שעתיים ריצה.
ריצת נשמה כיפית, פשוט לצאת מהבית לאן שהרגלים לוקחות אותי, לאן שהלב רוצה.
רצתי עד לים ומשם לאורך החוף, דילגתי על הסלעים (אחלה אימון חיזוק - עוד אימון שנכנס לקטגוריית: "פיזיותרפיה של הטבע"), נשמתי אויר ים, המון כחול בעיניים והנשמה מתרחבת...
ריצה שאני מרגישה בת מזל שיש לי אותה, בת מזל על האפשרות לצאת ככה מהבית ופשוט לרוץ... כל כך לא מובן מאליו אחרי כל מה שעברתי.

ולמה הכותרת: "לרוץ עם רברס" אתן שואלות?
כי ניצלתי היום את ההמלצה של תום וחרשתי כל הריצה על הפודקאסטים מהאתר הזה: http://www.reversim.com/

אחלה שיטה להדביק פערים, להתעדכן במה שקורה בטכנולוגיה בארץ ובעולם כחלק מהחזרה שלי להיות hands on.
שוב תודה תום

מור שלז

New member
ומרגישה גם בת מזל על סוף השבוע הזה

סוף שבוע של נפחים: 3 שעות ריצת שטח עם הקבוצה שאני מאמנת בשישי, 4 שעות של רכיבת נפח עתירת טיפוסים ונופים בהרי ירושלים בשבת והבוקר עוד שעתיים של ריצת נשמה.

בלוק גב לגב לגב שמסתיים בתחושה שיכולתי להמשיך עכשיו עוד ועוד.
תחושה שחשוב לי לשמר לקראת המטרה שלי של שלושת המרתונים.

וכל סוף השבוע הזה גורם לי להכיר ולהוקיר תודה על היכולת הזו שאני לא מקבלת כמובנת מאליה
תודה לרגליים, לגוף ולראש שחזקים מספיק בשביל לתת ללב לעשות את מה שהוא רוצה ואוהב

susieada

New member
הערכה והוקרה לגוף ולראש שמאפשרים לך את התענוג

פשוט נפלא לשמוע אותך חזרה בפעילות ארוכה, ממלאת את הנשמה, באתגרים, בנופים, גם עם המתאמנים שלך.
תמשיכי בקו הבריאות והיכולת.
3 מרתונים מחכים לך.

susieada

New member
עדיין ימים (כמעט) לסרוגין...

אחרי יום מלא אנרגיה אתמול, עם הנכדים, היום עשיתי חצי אימון על הטריינר ותוך 5 דקות שהגעתי לפילאטיס, עזבתי...
פשוט הרגשתי סחרחורת והתכווצו לי השרירים.
חוזרת לנוח במיטה.
לפחות, עם האנטיביוטיקה, יש שיפור.
כמו שאני מייעצת לכולם, גם מאחלת לעצמי סבלנות עם קצב ההחלמה.
יום נעים!

susieada

New member
תודה!

מחר יום עמוס עבודה ואז עוד 3 ימים בצפון. מקווה שארגיש יותר טוב באופן עקבי!

למעלה