קצרים ליום ראשון: שבוע טוב

וואו, את שאקלית!

אני מדמיינת אותך עם מנשא + עגלת תאומים מסתובבת להנאתך בזמן שאני מדדה מאחור עם ילד אחד

ayeletfs

New member
אצלי זה עבד

בדיוק דיברתי הבוקר עם חברה שהיא גם מדריכת אופניים והבעתי תמיהה שנתקלתי בנשים בשנות השלושים שסובלות מבעיות גב, צוואר ורגליים
היא אמרה לי שזה הכי נורמלי כי אלו גילאים שנושאים את הילדים... לא חשבתי על זה.
אני נשאתי את יונתן במנשא עד גיל שנה - וכשאני אומרת מנשא זה אומר שהוא היה עלי כל הזמן - כמו אינדיאניות או אפריקאיות
היו לי כמה וכמה מנשאים והחלפתי ביניהם בהתאם לגודל ולפעילות.
יש לנו צילומים שלו במנשא בטיולים משפחתיים מגיל 3 שבועות על הר מירון... על הסולמות בורדית ברק... ועד הודו בגיל שנתיים וחצי... כשתנין רדף אחרינו...

היה דרך אגב גם ערסל שהיה תלוי בסלון ובו הוא ישן במהלך היום כשכל באי הבית מידי פעם נותנים לו תנופה
המלצה שקיבלתי בגיל חודשיים שינתה את התמונה
ההמלצה היתה "תנועה ומגע" ההצמדה של התינוק ללב שלנו והמגע הישיר
מרגיעה אותם ועוזרת להתפתחות.
לא יודעת עד כמה זה מדעי... אצלי זה עבד
בגיל שנה הוא יצא מהמנשא... והתחיל לרוץ...

אצלי הם היו במנשא רק כשהמנשא היה על אבא.

מצטערת... זה לא בשבילי.
אבא שלהם לקח את תפקיד הנושא ועשה את זה היטב ובמסירות גם בטיולים. אצלי הם היו בידיים אם ישבתי, ובעגלה אם עמדתי או הלכתי.
אם בכו- מצאתי מקום לשבת ואז היו על הידיים.
נדמה לי שהם יצאו בסדר גם ככה...

ממה מיה

New member
שבוע תעלומה

לא ברור לי אם אצליח לרוץ השבוע. הבעל בחו"ל.. הבקרים קצת עמוסים גם בעבודה.
אני טיפוס של ריצות בקר, לא מצליחה להוציא את עצמי לרוץ בערב..
היום ויתרתי בבקר, מחר אנסה אולי לקום ממש מוקדם..או לסחוב את עצמי בערב..

תנועה B

New member
כשהבעל בחו"ל

צריך להמציא פתרונות יצירתיים או לחליפין להיעזר בבייביסיטר בחינם או בתשלום או לוותר לתקופה עד שיחזור.
כן, זו תקופה מורכבת ומתישה הרבה פעמים. אני אציע לך את מה שקשה לי להציע לעצמי (אבל תמיד לאחרים יותר קל להציע...) תהיי סלחנית כלפי עצמך.
עוד כמה ימים נשארו לך בלעדיו? מחזיקה אצבעות שאלוהי הפתרונות הגמישים יסייעו לך.

ayeletfs

New member
לנטוש את אזור הנוחות... אני בשוונג

אז לרגל התקיפה החזיתית או הנטישה הקולקטיבית שלי את אזור הנוחות
החלטתי לנסות משהו קצת שונה.
לפני כמה חודשים מור הציעה לנו לרוץ בימי ראשון
אני חששתי מהעומס של אימוני סוף השבוע ותחילת שבוע חדש
ולא אהבתי את הרעיון שלא לומר סירבתי לחלוטין לנסות.
בנוסף, כל השנים הייתי מקובעת שהשעות הטובות שלי הן בבוקר
ומה שלא נעשה בבוקר... כנראה שלא יעשה.

היום הרגשתי שהרגליים ממש צריכות "ניעור" לשחרר את הלחץ מאתמול
החלטתי על ריצת שחרור קצרה בצהרי היום
בעדינות, לאט, נותנת לגוף לקבוע קצב
הקרסול לשמחתי לא משמיע קולות, הרגליים בהתחלה כבדות מאד
אבל לקראת הסוף כבר מרגישות משוחררות.
מור - צדקת!

נראה לי שזו תחילתה של ידידות נפלאה
ללמדני כמה אני ומשערת שאפשר לומר אנחנו, מתקבעות על החלטות
שלא בהכרח עומד מאחוריהן משהו
וכמה שחרור של ההתקבעויות האלה יכול להוביל אותנו לדברים חדשים
ושאולי אפשר לקחת את התחושה הזו, הנועזת... ולנסות אותה לא רק בספורט אלא גם בחיים.
שבוע טוב!

את גדולה!

ראשית ברכות על המירוץ אתמול- דוגמה לאומץ, נחישות והמון המון כח!
תמיד טוב להשתחרר מקיבעון, ואם מור אומרת- היא בד"כ צודקת

מור שלז

New member
איזה יופי לקרוא אותך ככה! תודה ששיתפת

קודם כל, עוד לא הספקתי לפרגן לך על שבת. כל הכבוד! על ההעזה, על ההתמודדות עם הפלוטון ובלעדיו ועל הגישה. באמת עברת דרך ארוכה מאז אותה תחרות בנגבה!

ואני מאוד שמחה לקרוא על הריצה ביום ראשון, בכלל ובמיוחד את הסיפא שלך שאהבתי מאוד ואני מתחברת אליה מאוד:
נראה לי שזו תחילתה של ידידות נפלאה
ללמדני כמה אני ומשערת שאפשר לומר אנחנו, מתקבעות על החלטות
שלא בהכרח עומד מאחוריהן משהו
וכמה שחרור של ההתקבעויות האלה יכול להוביל אותנו לדברים חדשים
ושאולי אפשר לקחת את התחושה הזו, הנועזת... ולנסות אותה לא רק בספורט אלא גם בחיים.

מקסים! תודה ששיתפת

(חוץ מזה שאני תמיד מתרגשת כשמישהי אומרת שצדקתי
)

RunBel

New member
פיזיותרפיה למתחילות

אני עדיין סובלת מכאב בכף הרגל, אז החלטתי לנסות לברר על הכיון של פיזיותרפיה.
קיבלתי כמה המלצות , אבל אז הבנתי שאני בכלל לא יודעת מה זה.
אז באתי לשאול-
מה זה בעצם פיזיותרפיה? מה צריכה להיות ההכשרה של פיזיותרפיסט (במיוחד בהקשר של ספורט).
מה אמור להיות הטיפול? סוג של עיסוי רפואי?
בקיצור-מה אני צריכה לחפש ומה אני צריכה לצפות מהטיפול?

פיזיותרפיה זה

מקצוע שמטרתו להביא כל אדם לתפקוד מיטבי (ילדים, מבוגרים, קשישים, נכים, ספורטאים...)
על פי חוק הסדרת העיסוק במקצועות הבריאות יכול לקרוא לעצמו פיזיותרפיסט רק מי שבידו תעודה המוכרת על ידי משרד הבריאות . התעודה ניתנת על פי אישור לימודים במוסד מוכר ובשנים האחרונות גם נדרשת בחינת הסמכה. ישנם התמחויות שונות. פציעות ספורט היא אחת מהן אך היא אינה תנאי לטיפול בספורטאים, בוודאי שלא חובבים. למעשה לכל בעל תואר פיזיו' מותר לטפל בספורטאים.
ישנם אמצעי טיפול שונים הניתנים בהתאם לממצאי הבדיקה ושיקול דעת הפיזיו'. עיסוי יכול להיות אחד מהם אך לא בהכרח.
את צריכה לצפות להקלה בכאבים ויכולת חזרה לפעילות, אך מבלי להכיר אותך ואת הבעיה שלך אני לא יכולה להבטיח שכך יהיה.

מור שלז

New member
עבורי לפיזיותרפיה יש 3 מטרות

אני לא פיזיותרפיסטית כמובן, ויכולה להביא רק את הזוית שלי כרצה שנעזרת כבר כמה שנים בליווי של פיזיותרפיסט (לרוב פשוט ב-SMS, אבל פה ושם כשצריך אני מגיעה למפגש/טיפול).

כשאני מגיעה לפיזיותרפיה, יש לי 3 מטרות:
1. אבחון - להבין מה הבעיה, ולא פחות חשוב מה גרם לבעיה, כדי שאפשר יהיה להמנע מזה בעתיד (ראי סעיף 3).
2. טיפול - להביא להקלה, להאיץ את ההחלמה.
3. שיקום - וזה בעיני החשוב יותר מהכל והסיבה העיקרית שאני מגיעה לפיזיותרפיה - מה צריך לעשות כדי למנוע את חזרת הבעיה. בדרך כלל זה קשור לגורם לבעיה, וכמשמזהים אותו, אפשר לנסות ולטפל בגורם (למשל אצלי, זה לרוב חולשה שרירית והפתרון הוא תרגילי חיזוק ייעודיים שאני מבצעת בבית).

אופי הטיפול הפיזיותרפי

הוא לרוב תהליך של מספר מפגשים עם התחלה וסוף מוגדרים.
במסגרת קופ"ח וגם ברוב המסגרות האחרות המפגשים והטיפול הם פנים אל פנים. במקרה של טיפול אצל פיזיו' פרטי תיתכן גמישות הן בתדירות והן באופי הטיפול. במקרה של מור היכרות עמוקה ורבת שנים עם הפיזיו' שלה מאפשרת קשר ב SMS ללא בדיקה גופנית והערכה מדוייקת.
גם תרגול הינו חלק מארגז הכלים הטיפוליים של הפיזיו' כמו טיפול ידני, חבישות, טיפולים חשמליים, התאמת אביזרים ועוד.

למעלה