קצרים ליום ראשון - שבוע טוב

susieada

New member
קצרים ליום ראשון - שבוע טוב

בוקר טוב וחודש טוב!

צ ל י ל 8

New member
אתמול רצתי את 5 הק"מ הראשונים שלי!

איזה אושר. עשיתי את זה בזמן של 42:10.

איך אתן חושבות שכדאי להמשיך מפה? לנסות לשפר זמנים לקראת מירוץ שאני מתכוונת להשתתף בו בעוד חודשיים או להמשיך להעלות נפח?
ואם לשפר שמנים-כיצד? אני לא מצליחה בשום אופן לרוץ מהר יותר אפילו בחמש דקות האחרונות

מור שלז

New member
כל הכבוד! באיזה מרוץ את מתכננת להשתתף?

ההמלצה שלי היא בשנה הראשונה להתמקד בנפחים, ופחות במהירות.
המהירות תגיע בכל מקרה בשלב הזה, וכדאי להתמקד בהרחבת והעמקת הבסיס האירובי שלך.

ההמלצה הכי טובה שיש לי לתת לך - היא לאמץ לעצמך תכנית. אם תתני מעט יותר פרטים על הריצה שלך עד היום: כמה פעמים בשבוע את רצה? מרחק? זמן? מה המטרה הקרובה שלך, וכו' - אפשר יהיה להמליץ.

ושוב כל הכבוד! 5 ק"מ בפעם הראשונה זו אבן דרך חשובה ומרגשת!

צ ל י ל 8

New member
תודה מור

אני מתכוננת להשתתף במירוץ האביב באפריל.
אני רצה 3 פעמים בשבוע. סיימתי את c25k וכמובן שלא רצתי 5 ק"מ ב-30 דקות אז המשכתי להעלות את המרחקים בכל פעם קצת לאחר שהגעתי לריצה של 30 דקות בזכות האפליקציה.
אתמול רצתי את 5 הק"מ הראשונים שלי :) בזמן של 42 דקות.

המטרה שלי היתה להגיעלריצת 5 ק"מ על מנת להשתתף במירות בכבוד, ועדיין יש לי עוד חודשיים עד אז. המטרה הבאה שלי הוא נייקי לילה 10 ק"מ
אבל כן, שיפור מהירות יכול להיות מאוד נחמד...

קיץ 2011

New member
כל הכבוד!!

איזה כייף לקרוא על ההתקדמות ושהגעת ל- 5 ק"מ.

אני דווקא לא מסכימה עם מור (ותזכרי שהיא המקצועית בינינו, אז קחי את מה שאני כותבת בעירבון מוגבל).

מכיוון שלא היה לך פשוט להגיע למרחק הזה, הייתי קודם מגיעה למצב ש"נח" לך איתו. כן, לנסות לשפר מעט זמנים, ולהגיע למצב את נהנית מהריצה. אחרי שאת מרגישה שה-5 הם "שלך", וזה לא עניין לצאת לריצה כזו, אז הייתי מעלה בהדרגה את המרחק.

אבל זו דעתי הלא מקצועית

כך או אחרת- כל הכבוד!! ותעשי מה שטוב לך ושיגרום לך להנות (כי אם לא תהני לא תתמידי).

צ ל י ל 8

New member
תודה קיץ, היה מישהו נוסף שטען בדיוק כמוך

שעכשיו שהגעתי ל- 5 הק"מ ובגלל שאני מתכוונת להשתתף במירוץ של 5 ק"מ, אז כן לעבוד על המהירות, לנסות בכל פעם לשפר במעט ואפילו לשאוף לריצת 5 ק"מ ב-30 דקות... עד שריצת 5 ק"מ תהיה לי "קלה".
אני חושבת שארוץ עוד כמה פעמים את המרחק הזה, נבחן איך אני מרגישה איתו... קל / קשה ומשם אמשיך הלאה.

מור שלז

New member
כמה טוב שיש את הריצה... בדרך לעוד ראיון

כמה טוב שאפשר להתחיל את השבוע עם ריצת נשמה טובה שכזו.
ריצה שמרגיעה את הנפש ומחדדת את המחשבה.

יוצאת לעוד ראיון חשוב והריצה הזו היא בדיוק מה שהייתי צריכה.

וכמובן שתוך כדי הריצה הקשבתי לעוד ספר בנושא ניהול טכנולוגי, להכניס אותי ל-state of mind המתאים.

שבוע נפלא לכולן

צ ל י ל 8

New member
איזה כיף לכן שריצה גורמת לכן בהירות מחשבה

והתעוררות הגוף.
אני אחרי ריצה חצי מעולפת

למה לא כל יום שבת?

שבת נפלאה, מזג אויר מושלם, רכיבה מדהימה בשניים מכחל (ליד צומת עמיעד) לצומת גומא ומשם לרמת הגולן- טיפסנו עד מג'דל שמס ומשם המשכנו למסעדה, יער אודם, צומת ווסט ולמטה אל עמק החולה, גונן-גדות-מחניים וחזרה לכחל. הרוח הסתובבה איתנו והיתה מולנו כל הדרך, אבל זה כלום לעומת הרוח שקיבלתי הבוקר. הרכיבה הנפלאה הסתיימה כעבור 132 ק"מ עם כ-2000 מ' טיפוס מצטבר, חיוך שלא נגמר וכיף ענק תחת שמיים כחולים מדהימים.
הבוקר- אימון חיזוקים עם קבוצת הריצה. הגעתי מוקדם אל החוף כדי להספיק לרוץ קצת יותר והרוח המטורפת איימה להפוך לי את הרכב בחניה. בריצה לכיוון צפון, ליד מלון מרידיאן, הרוח זרקה אותי מערבה, כמעט עפתי לתוך הסלעים, והייתי ממש חייבת לרוץ מול הרוח (מזרחה) כדי להתקדם ישר (צפונה). אחרי ריצת חימום בת חצי שעה החל אימון החיזוקים, שאליו הגיעו עוד 3 אמיצים מלבדי ומלבד המאמן. מצאנו פינה מוגנת יחסית מהרוח, ליד מועדון הגלישה, ואחרי כמעט שעה וחצי הרגשתי מחוזקת ביותר...
אי אשר לתאר כמה רגוע ונחמד לי בלי שום תחרות באופק... מדי פעם מדגדג לי להרשם לתחרות כזו או אחרת, אבל אני מתאפקת ומזכירה לעצמי כמה כיף זה לרוץ, לרכוב ולשחות בלי מטרה מלבד הנאה

צ ל י ל 8

New member
שאלה למי שמתאמנות בבוקר השכם

כשאתן קמות בבוקר, אתן אוכלות/שותות לפני הפעיולת הגופנית?
מה אפשר לאכול מוקדם בבוקר? האם אתן מחכות זמן מסוים מהאכילה עד לפעילות?
בשתי הניסיונות המועטות שניסיתי לרוץ בבוקר בשבת, לא אכלתי לפני והריצה (שהיתה אז ממש קצרצרה כי הייתי רק בתחילת האימונים שלי) בבוקר היתה לי קשה הרבה יותר מריצת הערב.

זה מאד אישי

ראשית, ברכות לריצת ה-5 ק"מ הראשונה שלך!
נושא האכילה לפני אימון בוקר הוא אישי וצריך לנסות עד שמוצאים מה מתאים לבטן הפרטית שלך. זה תלוי גם בשאלה, מתי וכמה אכלת בערב. אני אוכלת ממש מעט בערב ודי מוקדם, ומתעוררת מורעבת.
פעם נהגתי לאכול בבוקר שני תמרים+כוס נס קפה, חצי שעה לפני הפעילות.
כיום זה לא מספיק לי ואני אוכלת לפני כל אימון בבוקר לחמניה עם דבש+כוס נס קפה, ואין לי בעיה לצאת לאימון אחרי חצי שעה.

perach22

New member
בוקר טוב צליל

איזה יופי.. מברוק על 5K.... באמת הרגשה טובה, לי לקח הרבה זמן להיגע ל 5 ועם התיאשות והפסקה באמצע...

אני לוקחת יחד עם השתיה של הבוקר שזה בערך שתי כוסות מים ועוד כוס צמחים במים חמים, יוגורט לבן נקי על הבוקר בערך שעה לפני, ואיזה תמר... ויוצאת לריצת הבוקר...
תמיד יש לי שני תמרים בחגורה למקרה ש....
ובעיקר דואגת לטישו כי בבוקר עם האויר הצח... גם האף מתנקז לי הרבה ולא משנה באיזו עונה...
ואוטוטו האביב והפריחות והאלרגיות... ואוייי, ווייי, בוייי...

תהני מה 5K שלך...

צ ל י ל 8

New member
אצלי האלרגיות כבר התחילו

ותהיה לגבי חגורה וסחיבת אוכל/מים.
באיזה שלב אצטרך לקחת איתי תמרים או כל דבר אחר שאוכלים במהלך הריצה? גם מים אני לא לוקחת איתי כי נראה לי מסורבל לרוץ עם בקבוק חצי ליטר למרות שאני צמאה במהלך הריצה.
אני כ"כ לא מבינה בזה...

oggi2

New member
לגבי מים-

תלוי במזג אוויר ובמצב הברזיות בדרך.
במזג אוויר נוכחי אני לא שותה בריצה- אבל זאת אני וזה מרגיש לי בסדר. שותה שתי כוסות מים בבוקר כשקמה וכשחוזרת.
בקיץ- בריצות של מעל 10ק' אני לוקחת מים.
אוכל- עניתי למטה. לדעתי עד שעה וחצי ריצה זה מיותר. אבל- תנסי תראי. תלוי בתוואי הדרך, באיך קמת בבוקר ומה אכלת לפני.

למעלה