קצרים ליום רביעי

אין לדעתי צורך לשבור את הראש

כל פעם שוב ושוב כדי לגוון.
מטרת אימון הטכניקה היא לשפר סגנון.
כאשר רוצים ללמד את הגוף לבצע פעולה באופן מסוים יש לחזור עליה שוב ושוב ושוב באותו האופן (דמייני טניסאי המתאמן על חבטת הגשה).
זה נקרא "למידה מוטורית" . ממליצה לך לקרוא את הקישור הזה .
חזרה על אותם אימונים באותו אופן מאפשרת שכלול הביצוע, הטמעה, מאפשרת הן למאמן והן למתאמן רפלקציה על השינוי ובסופו של דבר תביא את המתאמן לביצוע מיטבי של הפעולה המבוקשת.
לדעתי, באימוני ריצה בסופו של דבר באים כדי לרוץ, והחלק של הטכניקה אמור לתפוס חלק קטן יחסית מזמן האימון, וככזה הוא לא צריך לדרוש יותר מידי פירוטכניקה...
כללית,לדעתי, החלקים הלימודיים והדיבורים צריכים לתפוס מקום מצומצם מזמן האימון.
מאמן טוב הוא כמו קרחון. המתאמנים רואים רק את מה שמבצבצץ מעל המים.
הוא לא צריך לחשוף למתאמנים את כל עומק הידע שלו הנמצא "מתחת למים". הוא צריך לתאר את הנדרש, להסביר בקצרה ובמונחים מובנים מה הרציונאל לדרישה ,ללמד את הביצוע , לפקח עליו ואח"כ לתת משוב קצר.
אין גם צורך בעיני למהר ולשתף את המתאמנים שלך בכל הניסיון והידע שלך מהלימודים ומהעבר. לאט לאט. את רק בתחילת הדרך.
הגיוון באימון בא מעצם ההבדל בין יום ליום, האנשים לידם מתאמנים, אפילו שינוי במיקום של האימון.
אין שום צורך להמציא את הגלגל בכל פעם מחדש.
כיף לקרוא על השמחה והסיפוק שהאימון מעניק לך אולם יש לזכור שכאשר מושקעים במשהו כל כך עמוק זה גם שוחק מהר.
אז בהצלחה בהמשך דרכך כמאמנת, וגם בהמשך דרכך האישית המקצועית.

מור שלז

New member
גיוון הוא עקרון חשוב בתורת האימון

בכל הרבדים. מנטאלית ופיזית.

אני מסכימה בגדול עם מה שכתבת, נראה לי שלא הבנת אותי אם חשבת שאני מחפשת איך לגוון בכל אימון ואימון.

ברור שאני לא מגוונת בכל אימון, יש מקום לעקביות וקונסיסטנטיות כפי שתיארת, בודאי ובודאי באימוני טכניקה, כפי שהמתאמנים שלי יודעים ומכירים.
אני מכירה היטב את נושא הלמידה המוטורית, אם כי לא הכרתי את הקישור הספציפי שהבאת. תודה

מתי אני כן מגוונת את אימוני הטכניקה? בשבועות התאוששות. שבוע התאוששות חשוב לראש לא פחות מאשר לגוף, וכאן אני מאמינה שהגיוון חשוב.
אז כן, אני אמשיך לשבור את הראש איך לגוון בשבועות ההתאוששות האלו, במיוחד כשמדובר במתאמנים שמתמידים ונצמדים לתכנית.

אני מכירה היטב את תורת האימון

ואת עקרונותיה.
את כתבת : "אני שוברת את הראש כל פעם שוב ושוב איך לגוון, במיוחד בשבועות ההתאוששות" - אז זה מה שהבנתי.
גיוון הוא מילה המכילה תחומים רבים ויכול לבוא מהשעה בה מתאמנים, מזג האויר, הנוף , החברה, המוזיקה באוזניים ועוד.
אני לא מזלזלת בחשיבותו של הגיוון לרכישת מיומנויות שונות וגם כדי למנוע שיעמום.
עם זאת- את מאמנת ריצה. המיומניות הטכניות הנדרשות לריצה הינן ספציפיות ולכן דווקא בתחום זה לא נדרש גיוון רב ואימון הטכניקה אמור להביא את אותן מיומנויות לכדי מיצוי.
כדי שזה ייקרה יש דווקא חשיבות לחזרה על אותן פעולות, ויש אומרים אפילו באותו הסדר.
לקבוצה שלי, בתקופות התאוששות, אני דווקא כמעט מוותרת על אימוני הטכניקה ועושה דברים שונים בתכלית- שיעור יוגה, למשל, התעמלות במים, צ'י קונג ועוד. הרבה דברים כבר עשינו במשך השנים. זה בהחלט מגוון ושובר את השיגרה, וכשחוזרים לטכניקה- חוזרים שוב לתרגילים המוכרים.
הייתי מדריכה קלינית הרבה שנים והמוטו שלי לסטודנטים היה שלכל תרגיל צריכה בסוף להיות מטרה פונקציונאלית. תשאלי את עצמך האם התרגילים המגוונים מובילים את המתאמנים שלך אל המטרה שלך/שלכם או מרחיקים אותם ממנה רק בשם הגיוון.

מור שלז

New member
אנחנו יכולות להסכים שלא להסכים על זה

בדיוק, בשבועות ההתאוששות...

ורק בתשובה לשאלתך: חד וחלק התרגילים המגוונים מובילים את המתאמנים שלי אל המטרה, ובודאי ובודאי לא מרחיקים אותם ממנה כפי שנרמז מדבריך.
לכל אחד מן התרגילים שביצענו יש מטרה פונקציונלית, והמתאמנים שלי גם מבינים אותה (כן, אני מאמינה בהסברים תוך כדי האימון). מה גם שהתרגילים האלו הם וריאציות על תרגילים שאנחנו מתרגלים באופן קבוע, ולא שינוי של 180 מעלות.

התעמלות במים זה נחמד - אבל במקרה שלי לאנשים עובדים שמגיעים לפארק בבוקר לפני אימון אופניים, זה ממש לא רלבנטי.
שיעורי יוגה, צ'י קונג ושאר הנושאים זה רעיון מצויין, אבל לשם כך אני צריכה שהקבוצה תתבסס כדי שאני אוכל להביא מאמנים אורחים שזה תחום התמחותם. ואגב - אני מאמינה שמקומם של כל אלו בתקופת פגרה ופחות בשבוע התאוששות, אבל כאמור אנחנו יכולות להסכים שלא להסכים.

כן, אנחנו יכולות שלא להסכים

גם אני מאמינה בהסברים תוך כדי אימון. הרי כתבתי "לתאר את הנדרש, להסביר בקצרה ובמונחים מובנים מה הרציונאל לדרישה ,ללמד את הביצוע , לפקח עליו ואח"כ לתת משוב קצר".
הדוגמאות היו להמחשה. לא חשבתי שתתחילי ליישם אותן החל ממחר.
תקופת פגרה היא להבנתי תקופה בה לא מתאמנים. אחרת זה לא באמת פגרה...
ולתשובתך החד משמעית בעניין השגת המטרות, עם כל הכבוד, אני לא בטוחה שאת מאמנת מספיק מנוסה בשביל להגיד את זה באופן כה נחרץ.

tamark4

New member
תחשבי על ריצה לעבודה

לא שיקול חשוב ?
והחזרה בירידה, קלולי.

אפליקציות ריצה מעצבנות!!!

בטח, בטח שרצתי ק"מ ב-3:47 דקות. מה שתגידו. אחרי שמחקתי את runkeeper בעצבים (קצב 2 דק' לק"מ?!) endomondo עושה עבודה טובה רק קצת יותר. אולי זה כי הפלאפון בכיס? מה הסיפור?
אז בדקתי בבית, ורצתי 3 ק"מ ב-20 דק' בערך. נשמע יותר הגיוני.

מור שלז

New member
האפליקציות האלו אכן מעצבנות...

גם אני ניסיתי את runkeeper ואת endomondo ופיטרתי את שתיהן. לעומת זאת, יש לי מתאמנים שמשתמשים באפליקציות האלו באופן קבוע ומאוד מרוצים, ולפי הזמנים שהם שולחים לי, זה גם די מדוייק.

אז נראה שאולי זה כי הפלאפון בכיס?

אני חושדת

שהרצועה שלי ממסכת את קליטת הGPS וזה מה שמסביר את הגיהוקים של האפליקציה (גוגל משהו).

הילד משתמש באיזושהיא אפליקציה בנייד שלו

ונראה לי שהיא ממש אמינה

אתמול בערב רצתי איתו ועם האיש וההבדלים בין הגארמינים השונים לבין הנייד היו זניחים
מה שכן, אצלו הנייד יושב על הזרוע בתוך כיס מיוחד לאייפון

melon

New member
קרה לי גם בעבר

עם endomondo , רצתי 10 ק"מ בחצי שעה ! ואאווו !
אולי יש גרסא חדשה שאפשר להוריד ? סך הכל רוב הזמן זאת היתה אחלה אפליקציה

למעלה