למה אנשים נוסעים מהר?
אני אוהבת את אימוני שישי בבן שמן אבל הנסיעה מירושלים לבן שמן ובחזרה עושה לי מתח, עד כדי כך שאני כל שבוע מחפשת תירוץ לא להגיע.
גם היום הגעתי בכל זאת, הנסיעה הלוך למרות הפחדים עברה בסדר, ותמיד אני חושבת שהנסיעה חזור תהיה יותר רגועה. כאילו אימון שישי הופך ל3 פרקים של אתגר: הנסיעה הלוך, הריצה, והחזור.
הייתה ריצה טובה, היער ירוק, ונסעתי אופטימית ושלווה בחזור.
כל הדרך עקפו אותי, נהגים שנוסעים במהירות שמעל המהירות המותרת ובוודאי שמעל המהירות שמתאימה לתנאי הדרך (בלי שוליים, פיתולים, מעקות גבוהים שמסתירים את מה שמתרחש מקדימה, בעלייה, ועם משאיות).
ליד שער הגיא פתאום האטה משמעותית בדרך, ואני חושבת לעצמי, רק לא... ראיתי אורות משטרה מהבהבים מרחוק ובליבי קצת קיוויתי שאולי מדובר ב"סתם" מחסום. כשהתקרבתי כבר ראיתי מחסום שמבשר על "תאונה", ואני תוהה ממתי הדרך לירושלים הפכה להיות מילה נרדפת ל"סכנה"?
כל כך הרבה תאונות יש שם, ובכלל בארץ, אני תוהה מה קרה השנה שגרם להדרדרות כזאת במצב?
אני מבינה שהכבישים, ברוב המקומות, אכן מאפשרים נהיגה יותר מהירה, ואני מבינה שהמכוניות החדשות בנויות גם לנהיגה מהירה ובתוכן הנהג פחות מרגיש את המהירות. אבל בתוך כל ההתפתחות הטכנולוגית בני האדם לא השתנו, זמן התגובה לא התקצר, ותשומת הלב שלנו לדרך רק הולכת ופוחתת...
סוף שבוע רגוע, בטוח, ואיטי לכולן