קצרים ליום שני

susieada

New member
קצרים ליום שני

יום חורפי. גשם לברכה.
שיהיה יום נעים לכולן!

perach22

New member
באמת בוקר נפלא עם ריח של האדמה

אתמול יצאנו לריצה קצרה, אני וקואץ, ורוב המסלול הה תחת ענן עב ואפור... תחושה כזו של אויר נקי...
לאחר זמן מה התחיל גשם... כיף לרוץ בגשם... אח"כ הליכה מהירה את יתרת הדרך חזרה הביתה...
בגשם ובחושך... איזה אוירה נפלאה...
מצידי שימשיך כך כל הערב......
עד.... פסח

יום נפלא לכולכן..

susieada

New member
ריצה באויר נקי! ברכה של התאוששות

וחזרה לשיגרת הריצות אחרי התחרות! כייף שהקואץ מלווה אותך.

יש אנשים שאוהבים לרוץ בגשם, ויש שלא אוהבים. מזל שאת אוהבת!!
תהני!

צ ל י ל 8

New member
מקנאה בך

אוויר נקי... סוף סוף אחרי הימים הנוראיים שהיו לאחרונה.

צ ל י ל 8

New member
פילאטיס VS סטודיו סי

מה דעתכן?
מה ההבדל בינהם ומה עדיף יותר לחיזוק וחיטוב?

לא ניסיתי סטודיו סי

אבל יש המווון מנויים שלהם למכירה יד 2. זה כנראה אומר משהו... זה גם אומר שאת יכולה לקנות מנוי לזמן קצר יותר מהרשמי.
אמרת שאת ממש נהנית מפילאטיס, ובתכל'ס אין שום טעם לעשות ספורט שאת לא נהנית ממנו (ועדיף - ממש נהנית).
מה אמר האורתופד?

צ ל י ל 8

New member
צודקת לגבי סטודיו סי

גם נכנסתי לפייסבוק שלהם וראיתי המון המון תגובות זועמות עליהם, בעיקר של ניסיונות להשתחרר מהם אחרי תשלום. מה שמטריד הוא כמות האנשים שבכלל מעוניינים לעזוב אותם.
אנמי מוותרת אפילו על ללכת לשיעור ניסיון אחרת ירדפו אחרי

לגבי האורטופד, אכתוב בפוסט חדש.
תודה

אז ככה:

בהתייחס לשאלה המקורית- אני מניחה שהכוונה שלך היא לפילאטיס מזרן, ולשיטת סטודיו סי המקורית המבוססת על "קלנטיקס". כי פילאטיס מכשירים שונה מסטודיו סי באופן מהותי.
אם אכן כך אז אלו נקודות הדמיון:
* בשתי השיטות האימון הוא קבוצתי , לא תמיד יש התאמה טובה ליכולת המתאמנת ולא תמיד יש מספיק בקרה על איכות הביצוע (זה כמובן תלוי בגודל הקבוצה ובאיכות ההדרכה).
* בשתי השיטות הדגש הוא על סבולת שרירית- כלומר ביצוע חזרות מרובות בהתנגדות נמוכה (כנגד משקל הגוף או עם שימוש באבזרים). חיזוק יכול להיות מושג בשתיהן וגם חיטוב (בהנחה שהכוונה להצרת היקפים) אך "חיטוב" תלוי גם במבנה הגוף, במשקל ובאחוזי השומן .
*בשתי השיטות יש התייחסות לשרירי הליבה כתומכים ומייצבים.
*בשתי השיטות יש שונות רבה בין מועדונים שונים ומדריכים שונים הנאמנים יותר או פחות למתודה המקורית.

ההבדל המהותי עד כמה שני יודעת הוא שבקלנטיקס עובדים לרוב בתנועות קטנות בסוף טווח התנועה ובפילטיס עובדים בכל טווח התנועה עם דגש על מתיחה והארכה.

לגבי המשך השרשור. כמות מכירת המנויים צריכה להיבחן בהתאם לגודל הרשת , למדיניות הרישום, התשלום והביטולים.
בכל תחומי הפעילות הגופנית התמדה היא אתגר שלא כולם עומדים בו וחלק ממכירות המנויים זה בגלל המוכרים ולא בגלל הרשת.

מבחינתך - רצוי שהבחירה תעשה אחרי התנסות, ועם בחינת משתנים נוספים כגון קרבה, נוחות, עלות, מספר משתתפות בקבוצה ועוד.

צ ל י ל 8

New member
תודה רבה רבה על התשובה המפורטת

וההשוואה אכן נעשתה לפילאטיס מזרן ולא למכשירים.

אימון על המסילה

אצלנו הגשם לא הפסיק לרדת אתמול בערב, ולכן הוחלט להעביר את האימון הקבוצתי לחדר הכושר
אותו האימון - אבל המאמן התאים לכל אחד את המהירויות שמתאימות לו
היה מאד נחמד לרוץ אחד ליד השני על המסילות
10 ק"מ, עם הרבה שינויי קצב, עברו במהירות

רק חבל שהזעתי כמו באוגוסט..

melon

New member
כל הכבוד

לך שאת מסוגלת , באמת, זה נותן אלטרנטיבה טובה לימי גשם וחום כבד. אני ממש לא מסתדרת עם מסילה , אבל לא מתייאשת

10 על מסילה=20...

מעריצה אותך על היכולת לרוץ על מסילה. אני כבר מזמן איבדתי את זה, מעדיפה לרוץ בסערה...

melon

New member
חצי מרתון אתמול -

מקום 7 בקבוצת גיל ! טוב, היו רק 14 ....
.

אז אתמול רצתי את חצי המרתון הרביעי שלי.
חצי מרתון מקומי קטן , 120 משתתפים בחצי וכ-200 איש רצו 10 קילומטר. מאורגן ע"י קבוצת ריצה מקומית. בלי חולצות ואקספו , והמדליה כעורה מאוד , אבל היה כיף ומקסים.
בגלל מיעוט משתתפים קיוותי לקבל מספר חזה דו ספרתי מגניב כמו 99 או 50 אבל היה תלת סיפרתי ואני קיבלתי מספר עגול - שכידוע זה סימן למזל טוב ומירוץ מוצלח (במסגרת אמונות תפלות של רצים....)
שלט קטן בכתב יד שעליו כתוב "start" סימן את נקודת הזינוק - אי שם באמצע כלום באיזור כפרי מקסים. 2 דקות לפני הזינוק הונחו שטיחוני המדידה ויצאנו לדרך.
שלב ראשון - ריצה על גשר שנבנה לפני כ-3 שנים , גשר ענק שחוצה נהר אדיר מימדים - הפרייזר. העלייה לגשר תלולה והרגל מציקה. ואז מגיעים לחלק המישורי. הגשר הוא גדול , 4 קילומטר לכל כיוון, הנוף מדהים ולמזלי לא היתה רוח. ואז מתחילים לרדת, אני אוהבת ירידות , הרגל המציקה לא כל כך. עוברים מתחת לגשר ומתחילים לעלות בדרך חזרה. הפעם זה פחות תלול אבל זה עלייה לוליינית - בסיבובים. אתה בקומה הראשונה ומסתכל למעלה ורואה את כל הרצים בקומות העליונות. כל כך הרבה קומות. אני מחליטה להתמקד בגב של זה שלפני ולא להסתכל למעלה. אבל מדי פעם לא מתאפקת - כמה קומות !!!

החלק השני של הריצה היה על שביל ישר. 5 הדקות של "למה אני צריכה את זה" מתחילות. דרך מבאסת קצת שבסופה נקודת סיבוב ככה שאתה רואה את אלה שכבר חוזרים ומקנא בהם שהם כאלה מהירים , וחטובים , וצעירים , ויש להם בגדים מגניבים . אבל זה עוזר להעביר את הזמן. לקראת הסוף - אנשים מתחילים להתעייף ואני מתחילה לעקוף בקטנה. יש בי צד תחרותי לא מוכר שמתעורר ברגעים אלה - מסמנת מטרה ועוקפת.... מהקילומטר ה-17 בערך אני עוקפת ולא נעקפת. אבל זה "נקמת היורמים" "חכמה על חלשים" כי רוב הרצים כבר סיים או ממש מסיים.

ואז הוא מופיע - שער הסיום (הפעם זה באמת שער , עם שעון והכל ). ביני לבינו מפריד מעיל וורוד שרץ לפני. נראה לך ? אני שמה ספרינט ועוקפת אותה , נראה לי שנבהלה, (סליחה
)
ומסיימת : 2:11 שיאי אישי , שיפור של 4 דקות. היה כיף !

החלום שלי , לרדת מ 2:10 מתקרב בעוד כמה דקות ....

melon

New member
אוי והכי חשוב שכחתי !

בחזרה בבית . מקבלת מייל ממכרה מקומית - ראיתי אותך בבוקר בטלוויזיה מחכה להתחלת המירוץ , מקווה שהלך לך טוב.
היה שם צלם טלווזיה שצילם אותי אבל הנחתי שזה לתחנה קהילתית מקומית ולא לערוץ חשוב.... ממש כוכבת !

2_be

New member
כיך לקרוא אותך :)

מזלטוב על השיא האישי, נשמע כמו אחלה מירוץ.

אני כל כך אוהבת את תיאורי המירוץ שלך

כל הכבוד על שיאישי חדש!!!, כל הכבוד על חצי מרתון רביעי וכל הכבוד על המקום!

למעלה