קצרים ליום שני

ימים של ניסיונות לשמור על שגרה

ממה להתחיל...??!
בלילה בין רביעי לחמישי מזעיקים אותנו לבית חולים זיו בצפת, הבכורה שהיתה בטיול תנועה באזור פונתה לשם עם כאבי בטן חזקים ואחרי בירור מסתבר שיש לנתח. בחמישי בבוקר הניתוח, הוצאה סיסטה גדולה ומזוהמת מהשחלה. אחרי פחות מ24 שעות אנחנו בדרך הביתה. היא מחלימה ומתאוששת ומשערת שתוך מספר ימים הסיפור מאחוריה.
ומה בבית?....שוב הסלמה באזור, שוב ירי קסאמים, שוב תחושת חוסר ביטחון, שוב הכל בזמן שהילדים בחופשה.
ודווקא בתקופות כאלו אני מנסה לשמר שגרה כלשהי, שגרה שמותאמת לאילוצים, מרגישה שזו דרך ההתמודדות שלי.
בשבת רצתי ריצה ארוכה במקום רכיבה, כבר מזמן לא רצתי את המרחק הזה, למעשה מאז ההכנות לחצי מרתון בפברואר, אבל הנפש שלי היתה זקוקה לריצה ארוכה שלי עם עצמי.
אתמול, ביום ראשון ריצה קצרה ובערב אימון שחיה. והבוקר שונה אימון האופנים של הקבוצה, שמתקיים ממש טווח אפס מהגבול, לאימון ריצה רחוק יותר, אבל היה לילה מאוד לא שקט ובקושי ישנו שויתרנו על האימון. יחד עם זאת ביקשתי וקיבלתי מהמאמן תוכנית שחיה, על מנת להשתתף במשחה של 5 קילומטר, אז הלכתי לעשות את האימון, בבריכת הקיבוץ. מעניין לעשות אימון כזה לבד, אימון ארוך וקשה אבל היה אחלה.
ביום חמישי אנחנו אמורים להשתתף במרוץ מצפה רמון, נכון לעכשיו אני אסע לבד ובעלי ישאר עם הילדים (כך הוא הציע וכך הוא מעדיף) כי לא מתאים להשאיר אותם שוב עם ביביסטר ועוד במצב הנוכחי.

אז זהו ימים שכאלה שמקווה שיעברו מהר ושנוכל לחזור לחיים שגרתים.

susieada

New member
ימים קשים...

לא קל לקבל קריאה מבית החולים ולעמוד ולחכות כשהבת עוברת ניתוח. החלמה מהירה והתאוששות מלאה. בהקדם חזרה לספורט!
וחשבתי עליך בימים האחרונים, עם הידיעות, גם שהגיעה דרך האינטרנט האיטי, לסין, על ההפגזות וחזרה למצב כל כך לא שקט. טוב שיש את השגרה של אימונים, ריצה ארוכה, לנקות את הנפש, אפילו עם דרוש שיוניים.
כל הכבוד על ההכנות למשחה 5ק"מ!
בחיבוק!

מור שלז

New member
חושבת עליך כל היום הזה

החלמה מהירה לבכורה שלך
ולילה שקט ושלו עד כמה שאפשר לכולכם

melon

New member
תחזיקי מעמד

נשמע מלחיץ מאוד.
מקווה שהבת מרגישה יותר טוב, ושימים שקטים יחזרו מהר.
בהצלחה במירוץ ! איזה מקום מקסים מצפה רמון

susieada

New member
חזרתי!! נחתנו אתמול.

שבועיים בתרבות אחרת, מנטאליות שונה לחלוטין, ביקורים בכפרים קטנטנים, שמגדלים 5-8 עזים בחצר הבית, קוצרים את השיבולת ומסיעים את הקש ביד, במריצות (בדרך כלל הנשים האלה שסוחבות!)
הרים, ירוק, אוכל צמחוני לשפע!!!! בכלל מבחר היקרות בלי דאגה למוצרי חלב, היה תענוג.
והערים הגדולות! בייג'ינג עם 26 מיליון אנשים. העיר ה"קטנה" חרבין, בצפון-מזרח סין, עם.. "רק" 9 מיליון! המון אנשים בכבישים, במדרחוב, בכל אתר תיירות. (גם הצלחנו למצוא מקומות נידחים, שיכולתי לחוש את הגדולה והתפאורה של שנים קודמות).

אני עובדת על אירגון ובחירת תמונות.. (צילמתי יותר מ800 תמונות בשבועיים!) ואצרף לינק כשאסיים.

מרתק לגלות ולחוות תרבויות שונות. ביגוד שונה, חוק ילד יחיד במשפחה, שפע התופעה של 3 דורות גרים ומטיילים ביחד. אפילה אופניים ל3! (בנוסף לטנדם המוכר).

תודה למור שהעלתה מעט הפוסטים ששלחתי לה. אין כניסה לגוגל בסין, לפייסבוק או טוויטר, וחיבור לאינטרנט רופף ואיטי מאוד. לא הצלחתי בכלל להכנס לתפוז.

טוב להיות בבית.

melon

New member
ברוכה השבה

באמת מעניין לצאת ולראות עולם אחר. מעניין לקרוא ולראות תמונות

רצתי הבוקר אל השמש

פתחתי את הבוקר ב10 ק"מ ריצה לכיוון הטייסים/ פארק לאומי ר"ג.
שעה של פוקוס לפני העומס של היום הזה.

חבר לקבוצת ריצה גבעתיים ואני.

חבל שאי אפשר ככה כל יום.

susieada

New member
פוקוס לתוך השמש והעומס

שעת ריצה.
שעת ברכה!
לשמוח על הימים שאפשר ואולי לנסות למצוא דרך להשחיל עוד ריצות, אולי קצרות יותר, לתת לעצמך את האנרגיה הזאת ליום העמוס שלך.

הייתי רוצה להתחיל לעשות ריצה מציק לי 3 קילו שמסרבים לרדת ממני, יש לי חברה טובה שאנחנו תמיד מחליפות בגדים בינינו, ועכשו החצאית מתפוצצת עלי...
הבוס שלי חזק בספורט והוא מעודד אותי לעשות ריצות...
איך מתחילים?

susieada

New member
מתחילים צעד צעד, יום יום, בסבלנות.

כל בכבוד על הרצון להתחיל!
הרבה מהנשים בפורום היו בדיוק במקום שלך - רוצות להתחיל לרוץ, רוצות לרדת קצת, או הרבה, במשקל.
אני באופן אישית לא רצה, אך הרבה מצאו את עצמן עוברת את התוכנית "מבטטה קורסה ל5 ק"מ," שנמצא באתר הספורט שוונג, בהצלחה רבה.
יש הרבה תוכניות כאלה.
תוך מספר שבועות, 9-12, מגיעים ממקום התחלתי של "אפס" לאט לאט דרך הליכות משולבות בריצות קצרות, לריצה רצופה.
בהצלחה ותהני!
נשמח לשמוע עדכונים!

susieada

New member
תהני מחר בחדר כושר!

לקחת ברצינות אך מאוד בהדרגה.
טעות נפוצה של כולנו היא להתחיל ב"בום" ומיד נפצעים...
קחי את התוכנית ותלכי על פיה.

התקדמות נהדרת, בהדרגה ובחכמה.

tom696

New member
C25

תכנית ריצה למתחילים מאפס (באמת אפס) ל-5 ק"מ. חושבת שיש פה כמה בפורום שיכולות להעיד שהתחילו עם התכנית הזאת. יש גם אפליקציות לטלפונים חכמים שתומכים בתכנית הזאת.

http://www.c25k.com/

הגרסא העברית - http://www.shvoong.co.il/he-IL/241/2224/
(לא בטוחה שזה תואם ב-100%)

למעלה