מעט מן האור דוחה הרבה מן החושך
או זה, לפחות, מה שאני אומרת לעצמי בכל פעם שאני יוצאת לרוץ.
כשקראתי את גמדים כותבת שהטיפול בכאב היה הדבר הקשה ביותר שעשתה בחייה, לא העליתי על דעתי שגם אני ארגיש כך. אבל זה בדיוק מה שמצאתי את עצמי מרגישה.
איכשהו חשבתי שבגלל ההיסטוריה רבת השנים שלי של הליכה נגד הגוף, זה יבוא לי יותר בטבעיות. ירגיש פחות מוזר ומפחיד.
הפציעה הזאת היא בעצם הפעם הראשונה בחיי שאמרתי לעצמי "עכשיו את יושבת ומחכה שזה יעבור, לגמרי". ואני לא יכולה להפסיק להידהם מכך שבתמורה צ'ופרתי בכאב כרוני שלא מרפה כבר למעלה משלושה חודשים. פעם אחת אני באמת מנסה להקשיב לגוף, ואז אני מבינה שאולי הוא לא ממש יודע מה הוא מדבר.
אז יש לי יחסים מורכבים מאוד עם הריצה בימים אלה. מצד אחד, זה באמת כמו מים צוננים להלך צמא במדבר. כמו אוויר לנשימה. אני מחכה לריצות למרות הכאב. אבל מצד שני, אני מפחדת מהן באותה מידה שאני מחכה להן, וכנראה שאפילו יותר. אני מוצאת את עצמי מחזיקה חזק, לא להתאהב, לא להיקשר, זה עוד לא שלי בחזרה ואולי בעוד רגע זה שוב יילקח ממני.
החדשות הטובות הן שהרבה פחות קשה לי לרוץ ממה שפחדתי. מבחינת סיבולת, לפחות, המצב כנראה לא רע. האמת שאני אפילו די עפה על עצמי. אין מה לומר, כל שעות הפילאטיס והאליפטי היו השקעה מוצלחת.
החדשות הפחות טובות, אך הצפויות, הן שזה כואב. כואב ברמה שלפני שבוע הכאב החמיר כל כך שעצרתי ריצה בתחילתה, והפסקתי לרוץ בניגוד לדעת הפיזיו, ואף הגדלתי עשות וביטלתי עבודה כדי לנסוע אליו שיראה מה העניינים שם.
וזה החלק הכי קשה. חוסר הודאות. הפיזיו לא חושב שיש נזק, אבל אין דרך לדעת בודאות, רק להמשיך לבדוק. הוא מעריך שזה שלב קשה מאוד שצריך לעבור. ואלה באמת החדשות הטובות ביותר שיכולתי לקוות להן מצד אחד, ומאידך - לא קל לחזור להתמודד. לרוץ על ולמרות הכאב, לרוץ עם הראש יותר מאשר עם הרגליים, להכיל את כל הרעיון הזה שהכאב אינו אינדיקטור לכלום כרגע.
זה גם מעביר אותי תהליך מאוד לא פשוט כמטפלת, אני מתחילה להבין מה אני עצמי מעבירה את הלקוחות שלי לפעמים. אבל זה לפורום אחר...
מעבר לכל זה, אני מאוד עסוקה בימים אלה, שזה סוג של ברכה כי זה מגביל את הזמן שאני יכולה לבלות בדאגה ו/או ברחמים עצמיים (למרות שאני מולטי-טאסקרית די מוכשרת ולרוב אני מצליחה לעשות את זה במקביל לשאר עיסוקיי
).
אני מקווה שבכל זאת, אצליח בעתיד הקרוב להוציא את הראש מהתחת (החטוב!) של עצמי, ולחזור ולתת מעצמי פה בפורום ולהיות בשביל אחרות, בדיוק כפי שאתן כאן בשבילי כל התקופה הקשה הזאת. ושוב, תודה מקרב לב לכל מי שבודקות מה קורה גם כשאני לא כותבת פה. רק אתן באמת יכולות להבין מה עובר עליי, ואני מרגישה כל כך בת מזל שיש לי אתכן. זה באמת אור שעוזר לגרש את החושך