קצרים לשבת

ממה מיה

New member
ביער ביער נרקוד

אתמול היהי יום המשפחה(כפול שתיים בגלל התאומים..) אז הריצה עברה להיום.
הצלחתי לשכנע את שותפתי מהריצות בארה"ב להצטרף אלי ל 16 בשיטת גאלוי (4 דק' ריצה ודקה הליכה) והבטחתי בתמורה עליות משובחות וכך היה.
התגעגעתי ליער, עבר זמן מאז רצתי בו
היתה ריצה נפלאה, מזג אויר מעולה וחברה טובה.
כיף לסגור ככה את השבוע.

perach22

New member
נשמע באמת כיף...

ככה זה כל ה 16K רצים 4 הולכים 1?
מקווה להצטרף אליך בקרוב..... אם יתאים כמובן, באיזה קצב רצה את ה 4?

אני סוגרת את השבוע עם ריצה 7K לפי תכנית האימונים. חזרתי למסלול שמזמן לא ביקרתי בו,
פתאום העליה שלו לא היתה כזו קשה,,, אבל בהחלט מספקת..

בבוקר עוד היה קצת קריר... בדיוק מזג האויר האולטימטיבי...

שיהיה שבוע נפלא..

ממה מיה

New member
בשמחה!

כל הכבוד על היום, אלו הדברים הקטנים שמביאים לאושר, העליה האימתנית שבעצם אפשרית.. המרחקים שפעם נראו בלתי מושגים..

כל הריצה היא מדודה - 4 דק' ריצה ודקה הליכה.
את ה 4 דק' אני משתדלת בקצב נוח מבחינת הדופק ומשתנה על פי הטווח - בירידות יכול להגיע ל 5:30 ובעליות ארוכות ותלולות 8:00 ואף יותר איטי... היום הקצב המשוקלל שלנו (הליכה וריצה) היה סביב 7:15 (כולל עצירות לניווט D-: )

תזהרי לא לקפוץ רחוק מדי במרחק, הפסקות ההליכה לא מקצרות אותו - עשינו היום 16 ק"מ וזה בטח לא מומלץ לקפוץ לשם אם המרחק האחרון היה 7 ק"מ.

בכל אופן אני מתכננת לקראת סוף החודש לחזור לריצות היער של רצי מודיעין (ימי רביעי 5:30 בבקר) , אני בד"כ עושה את העשרה ק"מ רצוף ללא הפסקות ההליכה (את ההפסקות הליכה אני עושה במרחקים מעל עשר ק"מ) ואשמח לחברה כי רב האנשים שם עוים את המסלול של ה 13 במהירויות מטורפות (לפחות ביחס אלי).

perach22

New member
היי ממה,

לא אין לי כוונה לקפוץ מעל הפופיק, התכוונתי להצטרף אחרי שאסיים את מירוץ תל אביב 10K ואז בטח אקבל תכנית אימונים לחצי.... שתוכל אולי לכלול גם את האימון הזה...
לא ממהרת לשומקום, לכן גם אמרתי לך שאשאל את קואץ'...

אבל אם את עושה מרחקים קצרים יותר באמצ"ש זה גם אפשרי ביחד, כרגע אני עושה 5K אחת באמצ"ש בימי שלישי או רביעי בערב, ועוד אחת 3K מהירה כמה שיותר..
וגם אנחנו מתאמנים לחיזוק פעם בשבוע, אבל אין יום קבוע... אם תרצי להצטרף....
אני מעבר לזה עושה גם שיעור עיצוב דינמי אחד בימי שני בערב שזה גם מאוד לחיזוק.... וקורע....מלאן סקווטים בכל מני וריאציות
אצל עטרה בעירוני א,

susieada

New member
ריצה עם שיטת Galloway

נשמע ריצות ארוכות נהדרות, עם חברה, בשינוי תוואי (עליות ויער מקסים), גם ביום שמתאים לך!

יש אנשים שמראש קובעים שיעשו גם מרתון בשיטה הזאת - רצים 9 דק', הולכים 1, או כל סט קבוע שקובעים.
בחצי איש ברזל שעשיתי, המאמן התאים לי תוכנית שלפיה רצתי 30 דק', הלכתי 5,רצתי 25, הלכתי 5, רצתי 20, הלכתי 5 והמשכתי כך עד שסיימתי. היה מצוין. מה שאומרים שאם מחליטים לרוץ לפי השיטה הזאת (בתחרות) לא להיסחף ולרוץ יותר מהזמן המוסכם מראש. המטרה לא להישבר, אלא לתכנן. שיטה מקסימה למי שזה מתאים לה/לו.

צ ל י ל 8

New member
בשיטת גאלווי עם הקצב שלי

אני אמורה לרוץ 2 דקות ללכת דקה. נראה לי מייאש....
לי קשה כשאני עושה הספקות הליכה בריצה. זה לא מחזק אלא מחליש אותי. יכול להיות?

susieada

New member
מחזק או מחליש...?

אני ממש לא מומחית.. מקווה שמישהי אחרת תענה, אך באופן אישי אני יודעת שהיה לי קשה להאיץ כדי לחזור לרוץ אחרי הליכה, אך ללא ההפסקות האלה של הליכה, לא הייתי יכולה להמשיך בריצה.
אני מאמינה ש..תמשיכי. תתמידי ותתחזקי.

צ ל י ל 8

New member
זהו שגם לי ממש קשה להתחיל שוב לרוץ

אחרי הליכה. אם אני כבר בשוונג של ריצה, אז אני עובדת על עצמי פסיכולוגית ולא מוותרת בידיעה שאם אפסיק לרוץ, לא אחזור לריצה שוב.

ואגב ההתקדמות שלי:
ביום שישי רצתי את 4 הק"מ הראשונים שלי בזמן של כמעט 32 דקות!
בחיים לא הייתי מאמינה שאוכל לרוץ 4 ק"מ!!!!!
מתאמנת לקראת 5 ק"מ.

אגב, מתי פותחים הרשמה לפני מירוץ?

susieada

New member
התקדמות מקסימה!!

שוב בשיטת Galloway המטרה להצמד לתוכנית, גם בהתחלה ולא להשרף בריצה יותר מהמתוכננת.
יש אנשים שצריכים את השיטה הזאת. יש לי חברה בת 72 שעושה פעמיים בשנה (ממש) תחרות איש ברזל, השני באליפות העולם באיש ברזל בקונה, והיא רק רצה לפי השיטה הזאת. את תגלי לעצמך במהלך הזמן מה טוב לך, במה את מסוגלת. בינתיים השיטה היא מקסימה למתחילים בריצה, במעבר מהליכה לריצה.

כל הכבוד על ה4ק"מ! את בדרך ל5ק"מ!

התכוונת להרשמה של טריאתלון נשים? אם כן, תפתח בהתחלת פברואר. אנו משנים את האתר ולכן הפתיחה מתעכבת. כייף לי שאת כבר רוצה לדעת.

צ ל י ל 8

New member
אני אנסה ריצה אחת כזו של 2,1

ונראה איך יהיה. אם לא מנסים לא יודעים

תודה על העידוד. כן אני בדרך הנכונה ל-5 ק"מ.
אני רוצה להשתתף במירוץ האביב באפריל (ב-5 ק"מ כמובן).

לטריאתלון צריך שלושה לא? (כי לבד הכל זה לא בשבילי. כרגע לפחות. לעולם אין לדעת
)

susieada

New member
אפשר בשלשה או בזוג

יש הרבה האופציות .
את יכולה להזמין חברות להצטרף אליך או אם את לא מוצאת, נוכל לעזור לך להרכיב שלשה.

ממה מיה

New member
זה דורש כמובן אימון

אני התחלתי גאלווי אחרי שכבר עשיתי כמה מרוצים של 10 מייל (16 ק"מ) וחצי מרתון.
למעשה ערכתי היכרות עם השיטה כאשר נצמדתי לקבוצה בחצי מרתון שרצה לפיו (אני רצתי ברצף). בהתחלה השגתי אותם בכל פעם שעברו להליכה, אחרי 10 ק"מ הם עברו אותי בהרבה...

היום אני עושה הפסקות הליכה רק בריצות מעל 10 ק"מ.

זה דורש אימון ועקביות. אני עובדת עם שעון שמורה לי מתי ללכת ומתי לרוץ

צ ל י ל 8

New member
גאלוואי טוען שניתן לשפר עד 13 דקות במרתון

לפי השיטה שלו.
אני ארוץ עוד 4 ק"מ ריצה רציפה ולאחר מכן אנסה את השיטה ואבחן איך אני מתמודדת בקושי ובזמנים. אני עובדת עם אנדומונדו, אז אני יכולה ליצור שם אינטרוואלים מדוייקים לפי זמן (והאמת שכבר בניתי אחד כזה).
אדווח בהמשך

ממה מיה

New member
כמה מילים על גאלווי

בשיטה המקורית מחושבים זמני ההליכה - ריצה על פי מבחן מג'יק מייל.
כאשר הטטוח הכי גדול הוא מייל ריצה ו 30 שניות הליכה (למהירים במיוחד).
הרעיון הוא לעשות את כל האימונים והתחורות בשיטה.
לי השיטה עזרה להתקדם ולהשתפר ולשפר את התוצאות.
עשיתי איתה כבר מרתון ושלושה חצאים

חישוב זמני הליכה - ריצה וקצב על פי גאלווי:
http://www.jeffgalloway.com/training/magic-mile/

כמובן שאפשר לעשות הליכה-ריצה בשיטות אחרות- כל אחד מה שמתאים לו

RunBel

New member
אחת , שתיים, נסיון

אחרי שבוע מטורף שלא יצא לי לעשות בו כלום, ובטח לא להגיע לפיזיותרפיסט (או אפילו להתקשר), פתאום שמתי לב שהרגל שלי כמעט ולא כואבת כבר.
אז אחרי יום של חיזוקים, החלטתי לנסות ולעשות מבחן ריצה
עם הרבה חשש יצאתי לרוץ 2 ק"מ, בקצב איטי.
היה נפלא!!! כבר שכחתי כמה כיף לרוץ. הכרחתי את עצמי לעצור אחרי 2 ק"מ.
אני לא מתקרבת לכושר ולמרחקים של הימים הטובים, אבל הריצה היום (שעברה בהצלחה) היתה אור בקצה המנהרה.
אח"כ עשיתי השלמה של 40 דקות על האופניים בחוץ.
עכשיו צריך לחשוב איך מתקדמים מפה...

susieada

New member
נפלא לשמוע על הנשיון המוצלח!

ועל האיפוק לעצור ב2ק"מ.

שתמשיכי בכייף הזה שנקרא ריצה, להחלים, להאריך את זמן הריצות, לעלות חזרה לקצב מוכר.

למעלה