קצרים לשישי: סופ"ש כבר כאן

melon

New member
מתלבטת עם עצמי
וגם מפגש ריצה מדהים

אז הטמפרטורות הלא הגיוניות נמשכות. והיום יצאתי לריצה ב-1 מעלות.
בשביל מסביב לאגם שמתחיל לקפוא לאיטו פגשתי .... זאב ... זאב ערבות (coyote) אמיתי ויפה , פרווה אפורה חומה.
זה לא יאמן.
דווקא באותו רגע לא היה אף אחד אחרי או מולי , וגם הטלפון לא היה בשלוף... הוא נעמד מולי והסתכל, חוכך בדעתו , בודק האם אני במקרה חתול (=מעדן קויוטים ידוע ) ודי מהר החליט שכנראה אני לא טעימה ונעלם..... מדהים.... כזה דבר עוד לא קרה לי.

לגבי ההתלבטות שלי : שבת הולך להיות מינוס 10 מעלות. אפילו פחות כי יש גם רוח. הקבוצה רצה 18 ק"מ

נגד : אין צורך לפרט - זה לא בשבילי. סבל מיותר.
בעד : מזג האויר הקר ימשך עוד כמה ימים. לרוץ 18 על המסילה - לא יקרה. אז זה או זה או כלום
המסלול המתוכנן מקסים
אני אוכל לספר לנכדים שרצתי ב -10

צריכה לחשוב על זה ...

susieada

New member
תכיני סיפור לנכדים! (עם הרבה שכבות מתאימות)

גיבורה! לפגוש זאב ערבות, לבד, באמצע הריצה.. ואת לא כותבת על פחד או בהלה, רק "זה אף לא קרה לי.." את ממש גיבורה ואני שמחה שהזאב מיהר והחליט שאת לא טעימה!!

תהני מהריצה, אם יש לך את הבגדים החמים ומדיפים זיעה המתאימים.

שבת שלום!

מור שלז

New member
וואו, איזה מפגש!

לגבי ההתלבטות - קשה להגיד. זה מאוד אישי. ואם לא נהנים, ולא אוהבים ריצה שכזו - אז זה באמת סבל.

אני יכולה לספר שאני מאוד אוהבת לרוץ בטמפרטורות כאלו מאז שלמדתי איך להתלבש (לפני כן, זה ממש היה סבל מיותר!).
יש לך מכנס סערה? כפפות עם כיסוי רוח? בעיני אלו פריטים קריטיים במיוחד כשיש שילוב של טמפרטורות נמוכות עם רוח.

מחכה בסקרנות לשמוע מה החלטת

tamark4

New member
אוי קשה

לא נראה לי שהייתי מוצאת אומץ לרוץ בטמפ' כזו.
וסיפור קטן - בשנה שעברה התכוננתי לשחות בפאלמה, טמפ' המים שם סביב 21 מעלות ומותר לשחות עם חליפה. בארץ שחיתי בלי חליפה סביב 20 מעלות - זה לא ממש כיף, הכניסה קשה אבל יכול להיות נחמד בהמשך, תלוי בטמפ' האויר. בקיצור נכנסתי למים עם בגד ים, חשבתי לעצמי קר אבל לא כל כך נורא... ואחרי שיצאתי מסתבר שהיה בערך 17 מעלות ! מוסר השכל - יש מצב שתפתיעי את עצמך !

תומרונתם

New member
מנהל
לא הייתי יוצאת

מינוס 10 זה כבר הרבה מתחת לטמפרטורה ש-לדעתי- בריא לרוץ בה.
אני חושבת שקור כזה הוא לא בריא, את מכניסה אוויר כל כך קר לריאות, בעוד שהגוף שלך עצמו חם מהריצה. זה לא נראה לי טוב.
לדעתי מקסימום מינוס 6, מעבר לזה זה באמת מרגיש לא נעים.

אז אל תרוצי 18 על המסילה, תרוצי 14 או אפילו 12 או 10, אז זה לא "או זה או כלום".

מה עשית בשנה שעברה?

tom696

New member
mind tricks

כשיוצא לי לרוץ על מסילה אני אף פעם לא מאמינה שאני אצליח לרוץ א כל המרחק על המסילה (בין אם זה 10-12 ק"מ ובין אם זה 30 ק"מ שגם יצא לי לרוץ על מסילה פעם אחת) אז אני מתחילה בקטן - מכוונת ל-6 ק"מ. מתקרבת לזה, מזיזה טיפה, מתקרבת לזה מזיזה עוד טיפה וכו' (לרוב בקפיצות של 2-3 ק"מ). בסוף זה נגמר.

melon

New member
לגמרי צודקות

לא צריך להגזים.
שנה שעברה לא היה קר. בדרך כלל יותר חם כאן.

נו שויין , מסילה מחר על הבוקר.

susieada

New member
על הפנים...

2/3 של האימון שלא עשיתי אתמול... הרגשתי כבדה, איטית, ללא חשק, ללא ניצוץ אנרגיה.
אימון שחייה על הפנים.. טוב, יש כאלה... אבל היה חשוב לי להיות במים, כי בכל זאת בישראמן, ב16.1.14, אני שוחה את ה1900מ' של שלשה חצי איש... אמור להיות "קטן עלי." אך, זה לא...

שבת שלום לכולן.

אנו בדרך צפונה..

מור שלז

New member
לא ידעתי שאת עושה שלשה בישראמן

איזה יופי!!!

כן, יש גם אימונים שכאלו לפעמים, מי כמוך יודעת. אבל זה עדיין מבאס במקום מסויים.

אני מקווה שהיום כבר חזרה האנרגיה.
בילוי נעים בצפון עם המשפחה!

susieada

New member
בצפטן בגינוסר בפסטיבל מוסיקה קאנטרי!

מחר נפגוש את המשפחה לארוחת צהריים.

מי כמוך יודעת, שישנם גם ימים כאלה, והם שם רק כדי שנדע להעריך את הימים הטובים. תהני בצפון עם המשפחה ושובי בכוחות מחודשים. זה רק משבר קטן וזה עובר

susieada

New member
תודה!

לחוויה מתקנת, ננסה לצאת מחר לרכיבה, אם לא ירד מבול על הבוקר...
לא הבאנו חליפות שחייה לטבילה בכנרת...

מור שלז

New member
ריצה מודולרית

הבוקר היתה לי בתכנית ריצה ארוכה, שעתיים וחצי, תחילתו של בלוק גב לגב לגב נוסף.
וגם הבוקר מצאתי את עצמי מחלקת את הריצה לסיבובים קטנים בפארק, כשבכל ריצה מצאתי את עצמי עם רצים אחרים. פאזל מדהים שאיפשר למתאמנים שלי להצטרף לריצה, כל אחד לפי מה שהיה לו/לה בתכנית, חלקם גם בשילוב עם אופניים.
סיבוב ראשון היינו ארבעה: ת' שמתאמן למרתון ועוד שלושה רצים שאחרי שעה עברו לאופניים. ואז היינו שלושה כשהצטרף ר' בסיבוב השני. אחרי שעתיים שוב חזרנו ואספנו שלושה רצים נוספים ואז כבר היינו שישה לחלק האחרון של הריצה.

לא פשוט לי להתרגל מחדש לרוץ את הריצות הארוכות שלי על אספלט. הרגליים שלי אוהבות את השטח, את הרכות של האדמה, את הגיוון של תוואי הקרקע.
מצד שני, לקראת מרתון, כדאי שאני אתרגל לרוץ שוב על אספלט.
אני ממש מרגישה כמה שההתאוששות מריצה ארוכה על אספלט קשה יותר על הגוף שלי.

יאללה, הולכת להתאושש ולנוח כמה שאפשר, היום היתה רק המנה הראשונה...

סופשבוע נפלא לכולן

מעוכה אבל רצה...

אמש הופיעה לה סחרחורת קלה, הלכתי לישון איתה והתעוררתי איתה הבוקר. תהיתי איך לא אפול מהאופניים כך, אבל כבר הייתי בסרט הזה, כך שהנחתי שיהיה בסדר. לסחרחורת הצטרפה תחושה סמרטוטית משהו, פשוט הרגשתי מעוכה. וכך יצאתי עם הפרטנר לרכיבה שלפני הריצה. התכנית היתה לשלב כמה קטעים של רכיבה עצימה בעליה. שני מקטעים ראשונים בעליות של עין הוד ושל בית אורן, לוו בירידה איטית כשאני די מבועתת- הכביש רטוב, מזמן לא רכבתי על כביש רטוב, לא בא לי להחליק. הבנתי את הרעיון והחלטתי להמיר את המשך האימון ברכיבה מישורית בלבד. מדי פעם הרגשתי קצת חוסר יציבות על האופניים, אבל ממש בקטנה. בסיום המשכתי אל החוף ומיד יצאתי לריצה. זה היה אימון תחליפי לשילוב של רכיבה בגלבוע וריצת חצי מרתון בעמק המעיינות. אלא שהמאמן הציע שארוץ קצת פחות. בלי חימום, ישר פרצתי בריצה מהירה, התייצבתי על קצב גבוה מהמתוכנן, ועם רוח בגב עפתי את 6 הק"מ הראשונים. הסתובבתי וחטפתי רוח פנים חזקה, שכמובן הקשתה והקצב ירד. עדיין, סיימתי 15 ק"מ בקצב מהיר מהצפוי. מצד אחד נסחטתי, מצד שני הרגשתי שעדיין יכולתי להמשיך בקצב הזה עוד כמה ק"מ. מצד שלישי- אין לי מושג איך ב-2009 רצתי את חצי המרתון בבית שאן כל כך מהר... נדמה לי שכל עוד אני משלבת גם רכיבה (ואולי צריך גם להיפטר מ-3 ק"ג)- לא אוכל לשחזר תוצאה כזו

הקפה שאחרי היה שווה במיוחד

לפחות את הסחרחורת השארתי מאחוריי.

מור שלז

New member
מפחיד מאוד הסחרחורת הזו

את יודעת ממה זה נגרם? (כתבת שכבר היית בסרט הזה).
אולי את מפתחת איזה וירוס או משהו?

בכל מקרה - די מדהים, ממש ממש מדהים, מה שאת מסוגלת להוציא מעצמך גם במצב שכזה: גם ריצה, גם רכיבה, גם קצבים מהירים מהמתוכנן. מדהים!

bananacream

New member
ריצת נפח קשה של 13 קמ

שליש עם חברה והשאר לבד...

קשה מנטלית רצתי בחושך ולא היה לי כל כך נעים

לפחות ניסיתי

למעלה