קצרים לשישי: סופ"ש כבר כאן

מור שלז

New member
ריצה בחושך זה באמת לא כל כך נעים...

גם לי קשה מנטלית עם ריצה שכזו, ויחד עם זאת אני חושבת שמאוד חשוב שניסית!
גם כדי לדעת שאת יכולה, וגם כדי לדעת שאת פחות מתחברת לחוויה הזו.
כל הכבוד!

yatusha

New member
שאלה של מתחילות

שלום!
זה פורום מקסים ומלא השראה

יש לי קצת שאלות של מתחילות שנובעות בעיקר מבורות (למרות שעשיתי קצת קריאה אינטרנטית) ואשמח אם תוכלו לעזור לי מהידע והניסיון שלכן.

אני כבר מספר חודשים בתהליך של ירידה במשקל והתחלתי לפני מספר שבועות לשלב ריצה בחוץ כחלק מהרצון לעסוק בפעילות ספורטיבית.
הריצה מסבה לי הנאה וסיפוק, אני עדיין לא רצה ברצף יותר מ10 דק' בעיקר מתוך רצון לשפר את הכושר באופן הדרגתי וחשש מפציעת ספורט ולכן משלבת את הריצה בהליכה ומעלה את זמן הריצה באופן הדרגתי.

ועכשיו לחלק הבעייתי, בשבוע וחצי האחרונים אני מרגישה תחושה מוזרה בברך השמאלית, זה לא כאב, אבל מעין תחושה מציקה ש'מרגישים' את המקום ואני חוששת שיכול להיות שאני עושה משהו שפוגע בברך...
מה דעתכם? האם זו תחושה נורמלית או מעיד על בעיה?

נ.ב
מתאמנת 3 פעמים בשבוע בחוץ במסלול מישורי קבוע
הנעלי ספורט חדשות יחסית ולא היו בעיות בשבועות הראשונים

מור שלז

New member
ברוכה הבאה
כאן בדיוק המקום לשאלות כאלו

והאמת - השאלה שלך היא ממש במקום. אחת השאלות ששוות ומטרידות רבות מאיתנו.

קודם כל - טוב את עושה שאת מודעת לעצמך, לגוף שלך, ומקשיבה לכל איתות.

אני מצרפת את התשובה של יובל דויד, פיזיותרפיסט ספורט שהתארח אצלנו בפורום, שענה בדיוק על הנושא הזה: כאב טוב מול כאב רע
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=2139&messageid=161404229

ולעניינינו - הברך היא מפרק חשוב, וטוב את עושה שאת שמה לב לכל תחושה שמופיעה שם.
הייתי מנסה לאסוף עוד מידע שחשוב לצורך ההכרעה: האם הכאב/תחושה ממשיך גם אחרי הריצה? האם הכאב/תחושה משתנה לאורך הריצה? מתגבר? או נשאר קבוע?

בנוסף, עוד פרמטר חשוב בעיני זו המגמה - האם את מרגישה שמריצה לריצה הכאב מתגבר? מופיע מוקדם יותר? או לחילופין מאוחר יותר?

אם המגמה היא של שיפור - כלומר הכאב מופיע מאוחר יותר, או חלש יותר - נהדר. אם המגמה היא של החרפה - הייתי מתייעצת עם איש מקצוע (למשל פיזיותרפיסט ספורט).

אגב, במקרים רבים הסיבה השכיחה לכאב כזה היא חולשה של שרירים מייצבים (שרירי ליבה, שרירים שמסביב לברך, וכו') ואז הפתרון הוא פשוט חיזוק.

בשורה התחתונה - השאלה ששאלת היא אחת השאלות החשובות והמורכבות בעיני. וטוב את עושה שאת מקשיבה לגוף שלך, בודקת ומתייעצת כבר בשלב שכזה.

בכלל - ההדרגתיות שבה את לוקחת את הדברים, הזהירות, הבדיקה העצמית המתמדת נשמעים לי כמו גישה בריאה לספורט הזה, שמבטיחה שתוכלי להמשיך ולהנות לאורך זמן.

ושוב, ברוכה הבאה

yatusha

New member
תודה על התשובה המפורטת

השרשור מעניין וממה שקראתי כנראה שיש צורך לחזק את השרירים המייצבים - האם את מכירה מקום ברשת בו אוכל לראות הדגמה טובה לתרגילים?

את הכאב (או ליתר דיוק תחושה "מציקה" אני מרגישה אחרי הריצה בעיקר והוא לא מפריע לי לרוץ, אבל בכל מקרה אנסה להתייעץ עם איש מקצוע. מנסיונך, האם מדובר בשירות שמעניקות קופות החולים או שיש צורך לקבוע באופן פרטי?

תודה על קבלת הפנים החמה

יתושה

Springy

New member
אנשי מקצוע

יש פיזיותרפיסטים מצוינים בשירות הציבורי. עם זאת, לא כל פיזיו בקופה מתמחה בספורט וכאשר צורכים שירות דרך הקופה קשה לבחור איש מקצוע ספציפי שיתאים לצרכיך.
בכל זאת, הייתי שוקלת לקחת הפניה לפיזיותרפיה מרופא משפחה/אורתופד (תלוי בנהלי הקופה שלך, אני מניחה) ולנסות - יכול להיות שהשירות תקבלי יענה על צרכיך. אם המצב לא דחוף - נראה לי שזה בהחלט שווה ניסיון בהתחשב בעלות הפעוטה של השירות.

אם תחליטי ללכת על האופציה הפרטית, תוכלי כמובן לעשות את שיעורי הבית שלך, לבחור איש מקצוע מועדף, ולשלם בהתאם... התורים בדרך כלל מיידיים. אגב, בכללית מושלם נותנים החזר (חלקי ביותר, אבל גם זה משהו) על טיפולי פיזיו פרטיים, לא יודעת מה המצב בשאר הקופות.

למעלה