שאלות, בקשות, והערכות

powo

New member
בהחלט אוסף מושקע

הבולים משנת 48 ועד 52 בהחלט בעלי ערך.זה לא פשוט למכור אוסף ולמקסם את המחיר.בדיזנגוף תוכלי לקבל הערכה.ושוב בהחלט לא פשוט למכור ללא חשש. שמא לא תקבלי את הערך הראלי

מכירה סוחר אמין שיבוא אליך הבייתה

יראה את כל האוסף וייתן הצעת מחיר. היות ובדיזנגוף גם מדובר בסוחרים, לפחות הסידור הזה יותר נוח.
עוד אופציה - לתת לסוחר כמו רומנו שימכור במכירה פומבית. החסרון - עמלה של כ-20%. היתרון - יש לו עניין למקסם את מחיר המכירה.

romania1964

New member
האוסף

אוסף כזה מושקע.למה למכור וסליחה על השאלה.לא מאמין בסוחרים מכל סוג שהוא מצתער מבלי לפגוע בכבודם מטרתם להרויח ואם אפשר כמה שיותר .זה לא אישי.למה לא לשמור לדורות הבאים.האם במוזיאון ישראל אין מומחים היכולים להוות דעה .מה יקר מה חשוב יותר בעיני האוסף מקסים במצב מצויין ללא חלודה.יש צורך ביותר מחות דעת אחד .למען חסר ספק .ולבסוף אם את לא חייבת על תמכרי באוסף הזה הושקע זמן וכסף והרבה אהבה

צודק. לכן אולי הפתרון הטוב הוא לקבל הערכה

מרומנו או צחור ולתת להם למכור. או לפנות לסוחר מומלץ, אבל בטח לא בדיזנגוף שם לא מכירים איש.

ק י א ר ה

New member
ריגשת אותי!

ובהחלט גרמת לי לחשוב שוב.
האוסף ישב סגור בארון במשך 30 שנים! רק השבוע פתחנו את הארון הזה...אין מילים לתאר את החוויה הרגשית.
סבי היה יושב שעות על גבי שעות עם הבולים מדבר איתם ומטפל בהם. וזה חקוק אצלי בזכרון מימי כילדה.
אין אף אחד במשפחה שרוצה להמשיך את האוסף.
אין מוזיאון שיכול להציג את ההיסטוריה הזו? היינו בהחלט חושבים לתרום אותו למקום תצוגה מכובד ולא למסחר.

אבל "הזזת" אצלי משהו ואולי אשמור חלק ממנו אצלי.

מצד שני עדיין יש בקשה מהמשפחה לברר את ערכו, ואת זה אעשה. השאלה זה איך...

תודה

romania1964

New member
הערכה

קיארה יקירתי הערכה כן עד רבה לא רק ממעריך מומחה אחד אלה משניים מה תמיד אמרו כל המרבה הרי זה משובך לא.שהאוסף יחזור לאחר הערכה לאותו ארון בו הוא נשמר כל כך טוב ויהיה מזכרת מסבך לכל הבאים אחריו .וכרגע לא משנה אם מי מהמשפחה ימשיך לאסוף או לא,אין לזה שום משמעות כלל ,הזיכרון לאדם שהשקיע כדי להשאיר משהוא לדורות הבאים מזכרת שאין כמותה,אין כמותה התרשמתי מהתמונות ואני לא אוסף יותר בולים כי האוסף שלי קיבל כולו חלודה .לא היה מאוחסן בתנאים הדרושים להבדיל אלף הבדלות ממה שאת מחזיקה ביד .בעיני זכית באוצר ואני לא מומחה בנושא אוצר היסטורי כסף בעיני זה לא תמיד הכליש דברים שלא ניתן לקמת כלכלית

הרשה לי להציג דעה אחרת מדוע לא למכור את האוסף הלאה לאספנים אחרים, שיעריכו אותו ויכבדו אותו? עם כל הכבוד להתלהבות שלך, במשפחה שלהם אין עניין בנושא הזה והאוסף ישכב כאבן שאין לה הופכין במקרה הטוב, או יהרס במקרה הרע. הסבא היה אספן, ילדיו ונכדיו אינם אספנים, וזו זכותם. מדוע להכריח אותם לתחזק משהו שאין להם עניין בו, ובאותה נשימה למנוע גישה לחומר מאספנים אחרים שאולי יאהבו אותו יותר?

אתה חושב ששמירת האוסף תגרום למשפחה לזכור ולהעריך את הסבא יותר? בכנות, אינני חושב כך.

ולפני שמישהו יחשוב שיש לי פה אינטרס סמוי, אני לא אוסף בולים ואין לי עניין אישי בהם.

romania1964

New member
האוסף

תודה שהצתרפתה .הנושא היחיד שהתריד אותי אחרי שניסחפתי קצת ,מודה באשמה למראה התמונות של האוסף,הוא שהוא יפגע אם ו התנאים בהם היה שמור ישתנו והבולים יפגעו.זאת אחד הסיבות שאני לא אוסף בולים .אם קיים סיכוי כל שהוא שאוסף הבולים שהוא רגיש לתנאי מזג האויר יפגע יש להעריכו על ידי יותר ממעריך אחד ולצערי הרב יש למכור אותו למרבה במחיר.אני מסכים אתך צריך לפעמים להרפות מדברים.

למעלה