שאלה הקשורה לאמינות.
שאלתי זו היא הנקודה הראשונה ברשימת הנושאים שהצגתי לעיל.
מדוע אנו מבחינים במתאם שלילי בין הכלל, היציב למדי בהסברת המדע לציבור הרחב, שאומר
שככל שהמדע התקדם יותר כך תורת האבולוציה התחזקה יותר, לתגובת החברה לתורת האבולוציה
ככזו באמת. החל משנות השבעים החברה עוברת תהליך של אלוהימיזציה-אימוץ מחודש של המסורות
העתיקות, שמהן היא נפתרה בהצלחה לא מבוטלת במהלך המחצית השניה של המאה ה-19 והמחצית
הראשונה של המאה ה-20. בעולם המערבי עלתה הניאו-שמרנות שגולמת בתוכה את העידוד לעלייתן הן
של המסורות העתיקות והן של התורות הפוסט-מודרניסטיות, באיראן (לא חברה פרימיטיבית) קרתה המהפכה
האסלאמית, ברה"מ התפרקה וההמנון הרוסי כיום הוא "אלוהי" לא פחות מזה של בריטניה. בעוד שאנו חשופים
בשנים האחרונות להסברה אינטנסיבית דרך כל ערוצי ההסברה הציבוריים: ערוצי מדע, אקטואליה, אינטרנט,
עיתונות כתובה, תוכניות אקטואליה ועוד, אודות כך שאבולוציה היא אומנם תיאוריה, אך היא גם עובדה מדעית,
תהליך ההכרה ההמוני באלוהים (ברמה הקוגניטיבית) רק הולך ומתגבר. האם תורת האבולוציה היא
למעשה תיאוריה חלשה יחסית לאופן שבו היא מוצגת לציבור הרחב, ההדיוטות?
אני יודע שפרופ' ישראל אומן לא מקבל את תורת האבולוציה כתיאוריה מדעית לכל דבר. הוא אמר לי את זה
באופן שישי. הייתה לי שיחה איתו, הצלחתי להצמיד אותו לקיר בענין הזה והוא לא יכול היה שלא להודות בכך.