ספרות זולה

נו, בסדר, גם אני קראתי את המספרים

אתמול שמעתי ברדיו תוכנית שלימה שדיברו בה על הנושא הזה.
אני סתם זרקתי מספרים לשם הדוגמא.
מצב שבו סופר מקבל 2 שקלים או פחות על כל עותק של ספר, זה כבר ממש בזיון! לכן כתבתי שאולי עדיף לסופר להתפשר על 10 שקלים לספר ולא על 50 כמו שבאמת מגיע לו. אם ספר נמכר ב-30 ש"ח, אזיי מן הראוי לתת 10 ש"ח לסופר עצמו.

Ofra le

New member
למה אנשים לא מוכנים לשלם

80, 90 או 100 ₪ על יצירה ספרותית,
אבל כן מוכנים להוציא סכום כזה ואף גבוה יותר על הצגה או סרט?
כרטיס זוגי להצגה עומד על 300 ₪ לערך.
כרטיס זוגי לסרט עומד היום על 74 ₪! <וזה ללא פופקורן + שתיה ...>

אז למה בעצם לא לשלם מחיר מלא ולהינות מספר אחד שאותו רצינו לקרוא,
במקום שידחפו לנו על הדרך כמה ספרים שממילא לא נקרא <כי לא עניינו אותנו מלכתחילה>,
רק כדי שנרגיש שעשינו עסקה משתלמת, ולא יצאנו ׳פראיירים׳?

אני אישית לא אוהבת את שיטת השיווק הזו שדוחפת לצרכן ׳כמה שיותר׳ במסווה של מחירים מפתים.
אותו הדין לגבי בגדים - אעדיף לקנות במחיר מלא חולצה אחת שמוצאת חן בעיני, ואני יודעת בוודאות שאלבש,
מאשר מבצע של 3 חולצות באותו הסכום כשרק אחת מהן באמת מוצאת חן בעיני.
השיטה הזו גורמת לאנשים לצרוך גם כשלא צריך וכשלא רוצים, ובסופו של דבר - יוצא שכרם בהפסדם ...

אני לגמריי לגמריי מסכימה איתך

נשבעת לך שפעם לפני שלושים שנה או ארבעים שנה הייתי משלמת על ספר אחד הרבה יותר מאשר היום. אכן, שיטות השיווק היום פשוט הורסות אותנו. הבית שלי והמקרר שלי מוצפים בכל מיני מוצרים במבצע של 2+1 או 3+2 או 2+2 וכו'. בעלי הוא פריק של מבצעים והוא ממלא את המקרר והמזווה במוצרים אשר אחר כך הולכים לפח מחוסר שימוש.
בדיוק הבוקר התקשרו אליי מ'בסט דיל' והודיעו לי שמגיעה לי מתנה חינם תמורת דמי משלוח בלבד. מתוך נימוס האזנתי למספר מתנות ומיד הודעתי לה שאיני מעוניינת באף מתנה, מכיוון שהיא לא שווה את דמי המשלוח שאני צריכה לשלם.
כלומר, מה הם עושים? נותנים לך מתנות או מבצעים נהדרים תמורת דמי משלוח בלבד כאשר המוצרים הללו אפילו לא שווים את המחיר. אז לאחר שנפלנו בפח הזה פעמים רבות (הבעל שלי לא לומד אף פעם) והקניה האחרונה (קיטורית לניקוי עם אדים) מונחת כלאחר כבוד בארון, אני באופן שיטתי מסרבת לקבל מתנות או לקנות מוצר כלשהו דרך הטלפון.
הייתי צריכה מגהץ אדים, נכנסתי לחנות וקניתי. שונא מתנות יחיה.

Aronsona

New member
עצוב לי לכתוב את מה שאני כותב אבל זו עובדה

אנחנו צריכים, בהיבט מסויים, להתייחס אל הספר כמו אל הקוטג'.
לא להתנפל אני מסביר.
אני צריך שמישהו יסביר לי חשבונית, למה מ- 33 ש"ח מקבל הסופר רק 1 ש"ח? מה זה המרווחים העצומים הללו שעושים על גב הסופר?
למי שלא יודע, חנויות הספרים משלמות על ספר רק לאחר שנקנה, אין להן מימון מלאי אז מה השחיתות הזו?
אני מסכים עם כל אילו שאומרים שהמחיר צריך להיות נמוך על מנת שיקנו את הספרים, גם אני כזה.

למעלה