food crawl קצרצר : בסטה, הס 4, הונג קונג דים סאם
קבעתי עם חבר לנסות את 'הס 4' של תמר כהן צדק. בדרך לשם נזכרתי שבבסטה יש את פסטיבל האוייסטרים החודשי (תמיד בינואר הוא ביום שישי השני של החודש, בשאר הפעמים בשישי הראשון). לא באנו לאוייסטרים הפעם, אלא דווקא לסשימי של סקאלופ שגם היה בין המיוחדים היומיים. היה תענוג גדול, חבל שאי אפשר למצוא את הסקאלופ באיכות הזו ובטריות הזו בארץ באופן קבוע. היה שם קצת כאוטי, כיאה לפסטיבל אוייסטרים, אבל נהננו בכל זאת וגם לקחנו "אוייסטר שוט" של בלאדי מרי ואוייסטר, להשלמת החוויה.
להס 4 הגענו בסביבות 15:15, שלושת רבעי שעה לפני הסגירה. הזמנו 2 קטנות ו-2 גדולות. בודינו פרמג'יאנו היה המצטיין. מסתבר שזו מנה שמזוהה עם השפית גם מתחנות קודמות שלה, לא זכרתי את זה. סוג של סופל'ה פרמזן מצויין. אכלנו גם "ריזוטו יער" כמנת פתיחה (עם אספרגוס ופטריות יער) שהיה עדין ומספק. באופן כללי אני מעדיף ריזוטו כמנה ראשונה ולא כעיקרית כבדה מידיי.
לעיקריות הזמנו פסטה ירוקה עם צלפים ורוטב עגבניות (בגרסא חרפרפה) שהייתה טעימה ונעימה. ולקחו גם מנה של לחי עגל עם פירה. מנה מאוד חורפית ומנחמת שהותקנה (אוי לא... השתמשתי בתואר הזה) כהלכה והייתה בדיוק מה שאתה מצפה למצוא במסעדה קטנטנה שכזו עם חמישה שולחנות.
שני קינוחים על בסיס פירות לא נראו לנו מעניינים ושעת סגירת המטבח כבר הגיעה, אז צעדנו אל ,הונג קונג דים סאם, "לקנח" בשאו לונג באו המצויינים שלהם שתמיד זורקים אותי לסין. ועוד סים סאם מטוגן במילוי עוף, שהיה קצת פחות טוב