אז מה אכלתם בסוף השבוע השרבי?

אם אהבת את הדוקטור כדאי לנסות את הפרדוקס

black IPA גם כשותית וגם כהה, טעמים מעורבבים של קפה ושוקולד ומרירות וראש פרחוני
מומלץ בחום
 

rain7

New member
אברקסס צפון שישי בערב

בסוף הצליחו למצוא לנו שולחן באברקסס והנה הביקורת; ארבעה אנשים מבוגרים-
חלקנו את כל המנות. הזמנו את המנה של החציל- מגיעה פרוסה של חציל ולא חציל שלם כמו שציפיתי מאייל שני, עם ביצה קשה שנחתכה בצורת פרח מאוד יפה. גולת הכותרת זה הרוטב עגבניות טחינה מסביב לחציל שהיה ממש ממש מיוחד.
אחר כך הגיעה הכרובית, והמנה הכי טובה בארוחה- סלט לחם. יש לו שתי גרסאות. אחת עם יוגורט והשניה "טבעונית" לא שמתי לב איזו הזמנו אבל הגיעה הטבעונית והיתה מדהימה. סלט של כל מיני עגבניות עם פרוסות פלפל חריף ופטרוזיליה וקרוטוני ענק מלחם מחמצת קשים ומלאים טעם. זה היה כל כך טוב שהזמנו עוד מנה כזו אחר כך.
הזמנו שוב פעם את הפיצה הקטנה- פוקצ'ה עגולה עם קרם פרש פלפל חריף ופלפל שחור. היה גם לחם- שלוש פרוסות לחם ענקיות של לחם מחמצת מעולה! מגיע עם קרם פרש ביקשנו עם טחינה במקום.
האכזבה של הערב- טלה בבישול של שש שעות. הגיע שוק של טלה בסיר חם עם ירקות שורש ולמעלה מזגו טחינה. נראה היה ששכחו לתבל, הבשר היה רך אבל חסר טעם לחלוטין. לא מלח ולא פלפל. אחד מאיתנו היה ממש רעב והחליט שהוא אוכל את זה בכל זאת (לא ברור איך אבל הוא היה נחוש) ככה שלא החזרנו את המנה.
במקום זה הזמנו את השווארמה- נתחי בשר (פלדה טלה רשום) שמגיעים על לאפה טעימה טעימה עם יוגורט וסלט ירוק חמוץ מעל- גבעולי תרד, פטרוזיליה, בצל ירוק, פלפל חריף ורוקט. מנה מעולה באותה רמה של המנה של נתחים אינטימיים שאכלנו בפעם הקודמת.
זה השלב בו הזמנו שוב את הסלט לחם עם עגבניות ותפוח אדמה שהגיע עם קרם פרש והיה טעים כמו תפוח אדמה מהמדורה עם קרם פרש ;)
לקינוח לקחנו את מנת הבננה (בננה בריבת חלב עם קצפת ושברי עוגייה) שעל אף פשטותה פשוט עושה לנו את זה. כששילמנו גילינו שהבננה היתה על חשבון הבית.
לסיכום הכוכבים של הערב- סלט הלחם, השווארמה (פעם קודמת היתה שווארמה בתפריט אבל היא הוגשה בצלחת עם טחינה וירקות שורש, הגרסה של הלאפה לוקחת בלי שטעמתי את גרסת הצלחת.) וכמובן הבננה.
שילמנו על ארוחה שארכה שעתיים וארבעים וחמש דקות לארבעה מבוגרים 419 ש"ח (אם היינו משלמים על הבננה זה היה 455) ויצאנו שבעים ומאוד מאוד מרוצים.
 

pix37

New member
יש דברים שלא משתנים

בצפון אברקסס מאז ומתמיד מנות הבשר / דגים תומחרו בפראות והיו לרוב את המנות החלשות בארוחה
 

Gargeran

New member
טעימונת באל טאקו בשישי, פנקייק-בייקון בבית בשבת

אין יותר מידיי מה לספר האמת... באל טאקו בקושי אכלתי שני טאקו כדי לקבוע אם מדובר במקום טוב, למרות ששני הטאקויים היו חביבים, אבל אולי מתומחרים קצת יקר מידיי (15 שקל לטאקו, בערך)

בשבת החברה שלי החליטה להכין פנקייקים עם בייקון ומייפל (בהשראת בראנץ' השיכורים של הסרווסריה) ויצא מאוד מוצלח, כבר אנסה להעלות מהטלפון תמונה שהיא צילמה
 
לינק בירושלים

ושוב הגענו להעביר עוד אחד מהסטודנטים המשפחתיים מדירת "חור" אחת, לדירת "פח" אחרת... מאחר וירושלים לא משופעת במקומות רבים שפתוחים בשבת, ומזג האויר לא האיר פנים למי שהציע חומוס בעיר העתיקה, בחנו שוב את קשרינו עם פיית החניה. בפוקצ'ה בר, הנחמה הקבועה שלנו בהעברת דירות סטודנטים לא היתה חניה, אז חנינו בלינק. שורה תחתונה - לא הצטערנו.
נתחיל במרפסת , שהשינוי במזג האויר התחיל כבר להשפיע עליה ונהיה נעים לשבת בחוץ.
האוכל - בסדר גמור. לא ייחודי, לא מתימר, מנות בגודל הגיוני, טעם מיינסטרימי לגמרי אבל מהצד הטוב של הרף.
שירות בסדר גמור גם הוא.
אכלנו - סלט קיסר . לא ברור מה שייך פטריות ? אבל הסך הכל היה טעים. לחם מלא דגנים וזרעים גם היה טעים. רק הקטע עם החמאה הסגורה הזאת מעצבן. מה כל כך קשה להגיש חמאה נורמלית בגוש?
כרובית מטוגנת- שום דבר לא יכול לקלקל כרובית מטוגנת. ואכן שום דבר לא קלקל.
מרק גולש - סמיך, כבד, מתובל וחרפרף. טעים. כשקבלנו את המנה היתה לנו תחושה שבהתאם למחירה צריך אולי להגיש אותה עם לחם בצד, או משהו כזה. קצת מעט בשביל המחיר. ( משהו באיזור ה 45 אם אני לא טועה. )
פיש אנד צ'יפס - נחמד. קריספי בחוץ, לח ורך בפנים. וזה נכון גם לפיש וגם לצ'יפס. שהיו מהזן הקנוי אבל החתוך כאילו ביתי...
3 ויינשטפן - שני שלישים וחצי. החצי הגיע, לא תאמינו - בכוס מעוטרת בליפסטיק!!!!!!!! עד עכשיו המלצרית לא מבינה למה כל כך צחקנו. החזרנו, קבלנו מיד וללא ניד עפעף חדש. אבל בלי התנצלות או מילת "אופס" כזו או אחרת. ( כנראה שבשבת מערכת הסליחות לא עובדת ) .
קינחנו בשלושה קפה, וסופלה שוקולד עם גלידת וניל. הסופלה כמובן לא היה סופלה אלא אחד מאותם מאפי שוקולד חמים עם חור נזיל באמצעם. טעים לגמרי, אבל לא סופלה. הגלידה היתה נחמדה ואכלנו אותה בשיטת האפוגטו - טבילה באספרסו. היה טעים.
סה"כ לפני שרות - 320 ש"ח. בהתחשב במרפסת המפנקת, בשרות הנעים, באוכל הלא מעיק - בנכונותם להיות פתוחים בשבת - בהחלט מוצדק.
 

mb196

New member
סינטה-בר חיפה

שישי בערב, הוזמן מקום מראש דרך לשעה 19:30, כשהגענו המקום היה מלא לגמרי, ואפילו חדר ההמתנה היה מלא למדי.
על אף ההזמנה מראש, קיבלנו מקום די מרכזי ורועש, אבל לא מאוד נורא...
שלושה אנשים, חלקנו 2 מנות ראשונות. הראשונה בהם 'אנדיב ואגסים' עלי אנדיב, אגסים צלויים בקרמל, גבינת דור בלו , ויניגרט דבש ואגוזים. בגדול הוגש לנו סלט, טעים אבל עדיין סלט. המרכיב העיקרי היה תערובת של עלי בייבי טעימים וטריים. קצת התאכזבתי מכמות מזערית של אגסים מקורמלים אך הרוטב הטעים והמתקתק פיצה על כך.
המנה הראשונה השניה שהזמנו הייתה ממיוחדי היום 'רביולי זנב שור' - ברוטב חמאה, ציר בקר, גרגירי חומוס ושמיר. 4 רביולים מעולים ברוטב מצויין, ליקקנו את הצלחת!
למנות עיקריות הוזמנו- פילה בקר ברוטב יין אדום וערמונים (על ידי) שהיה עשוי במידה הנכונה, אך מבחינתי לא היה מלהיב במיוחד. עוד לשולחן הוזמן נתח קצבים שלא היה כלכך לטעמי, אך מי שהזמין נהנה מאוד. בנוסף הוזמן המבורגר ספיישל עם גבינה ופטריית פורטבלו, בליווי איולי שום שהיה פשוט מעולה!
חלקנו בתוספות שעועית ירוקה, וצ'יפס בטטה שהיה קריספי, טעים ומתובל כהלכה.
לקינוחים חלקנו 'מאפה בננות' - מאפה שמרים במילוי שוקולד ובננות, ברוטב טופי. מוגש עם גלידת וניל. מנה מושחתת וטעימה מאוד מאוד. חלקנו גם 'מילפיי מסקרפונה' שהגיע עם תותים טריים ורוטב תותים חמצמץ שהיה גם טעים מאוד.
סה"כ 562 (לפני דמי שירות) לשתי מנות ראשונות, שלוש עיקריות, שני קינוחים וכוס יין אחת. היה מאוד טעים, נחזור שוב - אולי הפעם לעסקיות?
ובנושא אחר, אנחנו מרגישים שקצת מיצינו את האופציות הטובות באיזור. האם למישהו יש המלצה למסעדה טובה בחיפה או באיזור עמק יזרעאל? בטאנטי באצ'י היינו פעמים רבות ונהננו מאוד, וגם את שפר'ס ואוקטגון כבר דגמנו. האם יש המלצות אחרות? תודה מראש!
 
המלצות אחרות


חיפה:
קודם כל, כמעט מעבר לכביש את ה"ששון" מקבוצת הסינטה בר שמציע איכות סינטה-ברית באריזה מעט פחות רשמית. אני מאוד אוהב.
עוד בחיפה יש את וניה בעיר למטה, ואת רפאלו בקסטרא(לא הייתי בעצמי) ששמעתי דברים טובים מהרבה אנשים.
&nbsp
בעמק:
בלה בבית שערים. מטבח מאוד מוקפד. אני אוהב.
אם אתם מוכנים לעלות לנצרת לחוויה מעט שונה, אני מאוד אוהב את האוכל באלרידא.
 
מקום אחר

תפריט ערבי בגדול, כאשר מנות רבות עם טוויסט ומנות אחרות לא קשורות לשום דבר. זאת אומרת מקוריות. בתאכלס מאוד טעים.
&nbsp
לקחת בחשבון שמותר לעשן במקום.
אני תמיד היית שם בצהריים של אמצע השבוע, אז זה לא היווה בעיה.
 

HEYלו

New member
תודה


האמת שחפרתי בפורום וכבר ב-2010 היללו אותה, אז זה נשמע מבטיח P:
&nbsp
יש מקומות ישיבה בחוץ?
 

pix37

New member
כמה מקומות ששווה לבדוק

א. יולי'ס לאנץ בוקס - הכי מעניינת הכי מסקרנת - קטנטונת, לא תמיד מושלמת, אבל מגישה מנות שאין בשום מקום אחר.

ב.ביסטרו וניה - חלק אוהבים חלק שונאים - אבל זה מקום שלא משאיר אותך עיוור.

ג. בלה - התחיל כנסיון לעשות טוטו בצפון - לא ממש הצליח אבל הם מתחילים לגבש לעצמם זהות ייחודית וקו מטבח מובחן.

ד. שלו ביער - המון כוונות טובות - מטבח לא תמיד בכיוון - אבל כאשר הוא כן מצליח זו
 

החתולית

New member
סוף סוך שמורה 215 , ואוכל של מלון באילת

ביום שישי ירדנו לאילת לנופש משרדי של החברה בה אני עובדת, וסוף סוף עצרנו בשמורת פורה אצל בני.
&nbsp
אכלנו בורקס תרד גבינה ושקשוקה, שהיו טובים לסוגם, ואחרי שיחה נעימה עם הבעלים, על התלאות של פתיחת עסק קטן במדינת ישראל, שתינו איתו קפה מבושל מצויין ואכלנו ביסקוטי שאשתו מכינה.
הכנסת האורחים, האכפתיות, והשירות היו מצויינים.
&nbsp
באילת אכלנו רק במלון מג'יק פאלאס בו שהינו עם הקולגות שלי. אוכל סביר, בסך הכל, אבל ממש שום דבר לכתוב עליו הביתה.
מצא חן בעיני "בר בריאות" בארוחת הבוקר - פירות, סלט פירות, גרגרים וזרעונים למיניהם, יוגורטים לא שמנים, פירות יבשים וכדומה.
ארוחות הערב היו לא משהו, ולשמחתנו היה היה מבחר יפה של סלטים וירקות צלויים.
&nbsp
עם יציאת השבת, הכינו במקום סטייקים דקיקים שהצלחנו למנוע מהגריל מן, לצלות אותם ליובש, והיו סבירים. צלו עד יובש גם פרוסות דקיקות של סלמון, וטיגנו צ'יפס קפוא משקית. לא משהו.
 
עוד לא הספקתי לכתוב מהסופ"ש הקודם

אורי בורי
הכל מושלם, נו. האוכל, השירות, האוכל, היין, האוכל... מושלם. היה אפשר להשתפר בעיצוב לדעתי אבל נו שוין.
ארוחת ערב למחרת בטיביז בורד הגליל. שירות נעים ואוכל טעים מאד.
 
למעלה