סופ"ש
בשישי בבוקר סיבוב בשוק האיכרים בנמל, קיוויתי שיש חדשות בדוכן של ברקוביץ משעל אבל נאדה, דודבנים ראשונים, אוכמניות וקצת פטל שחור ב 30 ₪ לקופסונת, לא תודה, נקווה לטוב בהמשך העונה אבל יש לי תחושה שהשנה הזאת אולי חלשה יותר בתחום ? נעקוב..
צהריים בשישי מקניות השוק פחות או יותר, פיצות על טורטיות גדולות, רוטב ביתי טוב, המון פטריות קצוצות היטב, פרמז'ן ופקורינו טובים יחד עם קצת גבינת עמק להגדלת הנפח
וגם כל מיני אבקות טחונות מפוזרות למעלה מהייבושים האחרונים שנותנות בוסט רציני של טעמים - פלפל שושקה, קישואים, פטריות פורטבלה, דרך מעניינת לעשות פיצה אחרת (כל הזכויות שמורות
).
ליד זה עגבניות שרי עם תבלין אזוב נהדר מאותה קנייה מחבשוש ועל זה פרמזן, "מנת הבית" של חצילים שלמים במייפל והרבה אספרגוס ירוק (לא חבילות משהו משהו כרגע אבל לפחות המחיר סביר, היו בשבועות האחרונים בשלב המוקדם של העונה טובים הרבה יותר). שתינו אואזיס של נגב, בירה חביבה, יש משהו קצת לא מגובש ו"עד הסוף" בבירות של נגב שעושה אותן קצת "ככה ככה", אבל היה נחמד.
בערב שוב הייתי במצב רוח נסיוני משהו, אז האחרים די סבלו, אבל לי היה ממש כיף
הכנתי דאשי מיותר מידי אצות קומבו ולאחר מכן בישלתי אותו יותר מידי זמן עם המון פיטריות שיטאקי טריות..
הציר הזה ממש יצא "אפל" בטעמים, אוממי חונק כמעט
יחד עם שלל פיטריות מוקפצות לקחנו כיוון למרק פיטריות אסיאתי שיצא דווקא די טעים אבל בהחלט ל"מטיבי לסת".
ליד זה היו שרימפס מוקפצים בסיגנון אסיאתי, עם המון למון גראס מגורד (מאוד אוהב להשתמש בזה..), שום, ג'ינג'ר, כוסברה ושאר תיבלונים אסיאתיים טובים, עוד מנה שקצת הרחיקה את האוכלים מאיזור הנוחות הממוצע, לא נורא שיסבלו קצת.. החלק הבשרי היה פרפר ענק של חזה הודו שישב יום במרינדה מכסיקנית מרוקאית יפנית, או בקיצור ממ"י
ה"פירה" היה משהו מכרובית, פרמז'ן, קצת חלב וגרמה מסלה, כדי שלא נקפח חלילה את הודו. אה והיה גם כרוב סיני ברוטב של מיסו וסומסום טחון, אני אוהב כרוב סיני.
קינוח לא היה, אז זריז הכנתי גלידה שמשלבת מחית פיסטוק ירוקה, "שקדית" ומתוקה ומחית אמרנה חמצמצה, שילוב שיצא באמת נפלא עד כדי כך שהסועדים הסכימו לסלוח על הארוחה המאתגרת משהו
שתינו סיידר תפוחים של נורמן (דרעק בבקבוק) וגוורץ מצויין של ארתור מץ, שנקווה לראות אותו שוב במבצע סביר באחת החנויות בעתיד למה הסטוק נגמר..
בשבת TA של קומבינציות סטנדרטיות מזה סושי בחיזוק סלט פאפיה נשכני ביותר ושעועית ירוקה מוקפצת ב"ווק" עם המון פטריות, שאלוטס, ג'ינג'ר.. אה וסומסום, מוסיף המון.. היו גם מבחר עגבניות מיוחדות מהשוק (יש דוכן טוב במרכז בפנים, רק חבל שלא תמיד העגבניות סופר טריות ומתרככות מהר מידי), הרבה אבוקדו טוב פרוס וסלט של סלק נפלא, היו סלקים ארוכים ומיוחדים בשוק, מין "סלק צעיר" שבישלתי מעט ושודך לשמן זית טוב, קליפה ומיץ מליים, מעט כמון ואזוב, לטעמי יצא ממש מעולה והסלקים האלו למרות המחיר הלא ידידותי במיוחד, בהחלט שווים המאמץ.
ליד זה עוד קצת אואזיס ולקינוח אותה גלידה ממערכה ראשונה אם אבקת אגוזי לוז קלויים ואבקת שוקולד מריר לקישוט, גם צימוקים ביתיים, טעים טעים טעים טעים טעים, ופשוט..