אז מה אכלתם בסוף השבוע?

lady D 123

New member
ראשונה נוספת עסקית במיזזלה-הרוסה על הסלט הזה

קיסר- לבבות חסה רומית, ביצה כבושה, איולי אנשובי, קרוטוני בריוש ופרמז'אן
 

noahanoon

New member
ארוחות בוקר + גיוזה ברמת ישי

בוקר 1 - פינוק עם אמא בבוקר יום חמישי בקפה לואיז בקריית טבעון. המועדף עלי מבין האופציות באזור. הכל טעים כרגיל.

בוקר 2 - עם הבעל והילדה בבוקר שבת בקפה קפה החדש בחוף דדו בחיפה. בגזרת האוכל הכל סטנדרטי. לעומת הפעם הקודמת, בה השירות היה לוקה בחסר ושתיים מארבע החביתות שהזמנו יצאו אחרי זמן ארוך מאוד, הפעם הכל הלך חלק ואפילו מגיע ציון לשבח - ביקשנו לחמניה נוספת (אחת, לא סלסלה) עבור הילדה. המלצר לא ידע מה לעשות עם זה ומנהל המשמרת הוזעק לשולחן, בירר איזה בדיוק מהלחמניות אנחנו רוצים. בדיוק באותו רגע הילדה החליטה לבדוק את רמת המוכנות של הצוות ושפכה את השוקו שלה על כל השולחן... הבלאגן טופל בזריזות - השולחן פונה, הובאה הלחמניה המבוקשת וכוס חדשה של שוקו ללא חיוב. התנצלנו על הבלאגן ונתנו טיפ בהתאם...

מוצאי שבת בגיוזה ברמת ישי - יום הולדת לבעלי + חוגגים חצי מליון הורדות לאפליקציה שלו + הזדמנות אחרונה לצאת בזוג לפני שעוד עולל מצטרף למשפחה.
אני כבר הייתי שם פעמיים ונהניתי, בשבילו זו היתה פעם ראשונה.
הזמנו מקום לשעה 21:30 והמליצו לנו להקדים כי המטבח נסגר בסביבות 22:00, אז הגענו בסביבות 21:15.
הזמנו:
ספרינג רול – במילוי פילה לבן ושרימפס, ג'ינג'ר, פטריות אוזן, שאלוט - 3 יח' במחיר 39 ש"ח
קלמרי בציפוי פאנקו – ברוטב ויטנאמי, בזיליקום, נענע ובצלים ירוקים - 38 ש"ח
קארי צהוב וקרם קוקוס – שרימפס, תפו"א ובצלים, בזיליקום, כוסברה ונענע - 54 ש"ח
אטריות ביצים, קלמרי, שרימפס, בייקון מעושן – קרם קוקוס, ג'ינג'ר, צ'ילי, עשבי תיבול ואפונה - 60 ש"ח
כל המנות הגיעו פחות או יותר ביחד - למרות שיש חלוקה לראשונות ועיקריות בתפריט. אני לא יודעת אם זה קטע של מסעדות אסייתיות (גם בג'ירף זה ככה) או סתם עצלנות בסנכרון של יציאת המנות, או בגלל השעה המאוחרת יחסית, אבל זה קצת פוגם בהנאה מהאוכל ובחוויה של לצאת, לשבת בנחת ולאכול בלי לחץ.
בכל מקרה, הכל היה טעים.
לקינוח לקחנו פנקוטה למון גראס ואננס - 32 ש"ח. טעימה, האננס למעלה תורם, אבל שנינו לא הרגשנו את הלמון גראס בפנים...
סה"כ 244 ש"ח לפני טיפ. בטוח שנחזור.
 

sweetdreams

New member
גם אצלנו היה ככה עם הראשונה בגיוזה

שהגיעה ביחד עם העקרית שהזמנו..
וגם לנו זה היה מוזר, כי אנחנו גם חלקנו את שני המנות, זה היה ברור למלצרית שהזמנו ממנה, וגם אמרנו שאנחנו רוצים את הסלט כמנה ראשונה. (כפי שהוא אכן כתוב בתפריט)
יותר מכך, בפעם הקודמת שהיינו בגיוזה ולקחנו עסקיות אז דווקא כן הוציאו תחילה את הראשונות ולאחר מכן את העיקריות, כך שלפני ההודעה שלך התייחסתי לזה כאל פישול חד פעמי, ולא כמשהו מכוון.

שמחה שנהניתם ומזל טוב לבעלך (גם פה בן הזוג חגג יומולדת אתמול
).
 

pix37

New member
תודה רבה על הביקורת + כל הכבוד על האפליקציה

נעים לקרוא סוף סוף על סניף של קפה קפה בו השרות מתפקד - איפה הוא ממוקם ברצועה (יחסית לקאמל)

לגבי גיוזה איכשהו לא יוצא לי להגיע לשם - אנסה להתכוונן לשם בקרוב
 

noahanoon

New member
קפה קפה בערך באמצע...

קצת צפונית לתחנת הרכבת, בכניסה לחניה יש שלט שכתוב עליו "חוף זמיר".
ולגיוזה יש גם תפריט צימחוני וטבעוני.
 

foofoo77

New member
אז ככה

בחמישי דייט זוגי ובסופו הלכנו למוזס ללייט נייט
היה מצויין , ישבנו על הבר אכלנו שנינו ארט בורגר שהיה מצוינים עם צ׳יפס. קיבלנו את הבראוני שהיתה סתמית ולא שווה נגיסה.
חזרנו הביתה מרוצים.
בשישי ארוחת ערב בבית עוף ותפוחי אדמה בתנור,למנה ראשונה היה דג בורי ברוטב אדום שהיה מעולה.
בשבת לצהרים ספגטי ושניצל
בערב אירחנו זוג חברים לכבוד יום ההולדת של החבר הכי טוב שלי בעולם וכאן הגיעה תובנה אם לפני שנה הייתי שואלת לאו נצא לחגוג השנה בהחלט הפכתי ביתית וחוגגים בבית יותר מאשר במסעדות.
הכנתי ארוחת טורטיות מאפס,גוואקמולי,סלסה,ירקות קצוצים,טורטיות,סניטה וחזה עוף. היה מעולה קינחנו בפנקוטה שהכנתי מבעוד מועד (בשישי בערב) יודעת שזה לא מתאים לאופי הארוחה אבל זה הקינוח האהוב עליו.
 

sweetdreams

New member
ביקור חוזר בגיוזה

חזרנו לגיוזה (קניון סטריט מול ברמת ישי) בשישי בצהרים.
הרושם שלי מהביקור הקודם שלנו היה אז די בינוני - אסייתית ממוצעת, כזו שנחמד לעצור בה אם אנחנו במקרה באיזור, אבל ממש לא שווה את הנסיעה במיוחד.
הרושם הזה נשמר גם הפעם, ואף התחזק, אבל לנו יש גם סיבות אחרות להגיע לרמת ישי, כך שהזדמן ביקור שני.

המלצר ששירת אותנו בפעם הקודמת קיבל את פנינו גם הפעם הזו בברכת ״ברוכים השבים״, שאל אם נרצה לשתות משהו, וביררתי איתו את סוגיית היינות. להזכיר, בפעם הקודמת לא היו יינות לבנים יבשים בכוסות כלל (וגם לא סאקה). בגזרה הזו לא השתנה שומדבר, כך שויתרתי על יין גם הפעם.
שוב הגענו בשעה של עסקיות, אבל הפעם התמקדנו במנות מהתפריט הרגיל - במיוחד על ההוט פוט.
החלטנו לשלב בין עסקית אחת (הכוללת ראשונה ועיקרית) לבין ההוט פוט, ולהזמין בצורה מדורגת, תלוי במידת הרעב..

ההוט פוט מגיע על גזייה למרכז השולחן, ובו ציר מרק לבחירה. אנחנו בחרנו בציר דגים (למון גראס, צ'ילי ירוק, שורש גלנגל, קוביות תפו"א ומחית שרימפס, 48 ש״ח). בצד מוגשות קערית נודלס ורצועות כרוב וגזר, שיש להוסיפן לציר, לערבב היטב, לכסות ולהמתין 2 דקות. אנחנו הוספנו גם קוביות סלמון ושרימפס (בתוספת 8 ש״ח כ״א).
חוץ מזה הזמנו גם סלט מהראשונות של העסקית: סלט וויטנאמי ירוק - בזיליקום, כוסברה, נענע, בצל ירוק, סלרי, נבטים, שאלוט, עגבניות שרי ובוטנים. (מחיר כלול בעסקית)
אנחנו חשבנו הסלט אמור להגיע כראשונה לפני המרק. הם חשבו אחרת והכל יצא ביחד. אבל כך לפחות בזמן שהמתנו למרק שיהיה מוכן יכלנו לאכול את הסלט. אחלה סלט!
פינו לו את הצלחת של הסלט, השאירו לי את הצלחת שלי אז דחפתי אותה הצידה (מזל שקיבלנו שולחן גדול), ועברנו למרק.
על התוספות למרק אין מה להכביר במילים. הן היו רגילות וממוצעות וגם בכנות לא ציפיתי מהן ליותר. אני אדבר על החלק העיקרי שממנו כן ציפיתי, ושכן יכל להרים את כל המנה הזאת מעלה - הציר.
קודם כל, אני לא יודעת מה הקשר בין המרק הזה לציר דגים. הטעם שהכי בלט לי היה כנראה הלמון גראס. היו גם פטריות (שיטאקי?) שהותירו אחריהן טעם עז. אבל אני לא הרגשתי שום טעם ימי במרק. (מאכזב!)
חוץ מזה הציר הקנה בעיקר עמימות, הן בצבעו והן בטעמו. שום אלמנט לא המריא ולא נתן טעם של מרק עשיר שקושר היטב את כל המנה הזאת ביחד. נכון שביחד עם כל התוספות למרק קיבלנו סה״כ מנה חביבה, אבל התחושה שלי היתה בעיקר של פספוס, שכן המנה יכלה להיות טובה בהרבה לו רק הבסיס שלה היה מוצלח יותר. במקום זה קיבלנו מוצר משעמם, שהעניין בו נבע מההתעסקות ומהמסביב ולא מהטעם או מאיכות הרכיבים.
בסה״כ מבחינת כמות לכל אחד מאיתנו יצאו כשתיים וחצי קעריות מרק, שזו כמות די מכובדת, ומקנה תחושת שובע (לפחות לכמה דקות
). נחנו מעט והמשכנו הלאה.

בחרנו לעקרית נוספת את קומבינציית הדים סאם מהעסקית (55 ש״ח), הכוללת חמישה דים סאם במילויים שונים (זה התיאור מהאינטרנט: שוק אווז ועגבניות מיובשות, פרגית וכבד אווז, מיקס פטריות, שרימפס, חזה עוף, צלופח מעושן וסרטנים. הוא נקרא קצת מבלבל ואני גם לא בטוחה שזה התיאור שאנחנו קיבלנו מהמלצר, אבל לצערי אני לא זוכרת אותו במדויק), ובאו קייק (לחמניה מאודה) במילוי פרגית, בצל ירוק, מרגז, ביצה, שום וצ'ילי.
אחד הכיסונים הגיע עם סיב כלשהו עליו (בד כלשהו?) שנגלה לעיניי מיד כשהמלצר הניח אותם בכבוד על השולחן ובא להכריז מה זה מה. הסרתי אותו מיד וזרקתי הצידה, מה שגרר עימו את הדיאלוג הקצרצר הבא: הוא: ״היתה שם שערה?״, אני: ״לא, איזה גרגר משהו, בד או אבק״, הוא: ״אוקיי״, ובזה השיחה בנידון תמה.
בכל אופן, הדים סאם היו בסדר. חלקם מוצלחים יותר (השרימפס) וחלקם פחות (פטריות). הבאו קייק די סתמי. אם הוא לא היה חלק מהקומבינציה לא הייתי טורחת להזמין אותו.

היה לנו עוד קינוח עסקי מוזל, לקחנו טפיוקה עם חלב קוקוס ובננות (18 ש״ח). משום מה זכרתי אותה בפעם הקודמת בתור הקינוח הטוב, והיא גם לא היתה מתוקה אז יותר מדי. הפעם זה לא היה המצב. בן זוגי חובב המתוק חיסל אותה.
הזמנתי גם מקיאטו כפול שביקשתי שיגיע ביחד עם הקינוח, וכך אכן היה (
), רק הגיע שרוף וחבל (
,
).

בשורה התחתונה: סה״כ שילמנו על האמור לעיל, ובתוספת קולה אחת, 160 ש״ח (לפני טיפ). שזה בהחלט לא יקר למה שהזמנו.
אבל.. הביקור הנוכחי מחזק אצלי את הרושם הראשוני שלי, אז חשבתי שהמקום מכוון ללהיות בינוני, ואולי טיפה מעלה. אבל אז גם ציינתי שהם עוד קרובים לפתיחה ויתכן שעוד מחפשים את עצמם.
כיום נראה לי שהם כבר התייצבו ואכן מצאו את מקומם הבינוני מטה לצערי, וחבל, שכן ציפיתי יותר לאור העומד בראש.

מסקנה: כנראה שהיינו צריכים ללכת לשפר. לא נורא, בפעם הבאה..
 

קליספרה

New member
עייפות בלתי מוסברת

הביאה אותנו חסופ"ש באווירה ביתית
יום שישי עלינו לירושלים לטוביה.
שנינו יחד חלקנו מנת צ'וריסוס ומרגז עם ציפס שהרגיש ביתי, אבל לטעמי לא היה קראנצ'י מספיק - הוא שתה בירה אני דאייט קולה - היה בהחלט נחמד.
שבת, עדיין באווירת ל"ג בעומר, עטפנו תפ"א ובצל בנייר כסף וזרקנו לתנור. חזה עוף בושל ברוטב שמנת ופיטריות ויחד שמחו מאוד את הבטן.
 
פיקס 37 רק אתה יכול להציל אותי

תוכל לעשות בבקשה השתדלות עבורי?
לפני שבוע או שבועיים שגיא כהן שאתה כה מעריך כתב בקורת על סבידה בעכו, ניסיתי לקרוא הכתבה בכל מיני דרכים פתלתלות והדבר לא צלח בידי, אם תוכל לסרוק לכאן הכתבה בשלמותה אני אהיה אסיר תודה לך.
 

pix37

New member
יונס - צמת גולני - טעים אבל לא נעים

האוכל סה"כ היה בסדר (סטנדרטי לחלוטין לז'אנר - חומוס פרגיות מג'דרה) גם התמחור בסה"כ היה הוגן, אבל לי היה פשוט לא נעים.
אולי קצר עם המלצר (דווקא מהותיקים) אולי סתם עייפות כוללת של הצוות, או אכזבה מהקף הצמחונים בשולחן, אבל ההרגשה היתה של יאללה תאכלו ותלכו, ועל תבלבלו את המוח.

כאשר אתה מתארח במקום שמשדר שלא בא לו שתהיה שם - גם האוכל הכי טוב בעולם לא יגרום לך להרגיש בנוח.

ולצערי זו היתה בדיוק ההרגשה שהמקום הקרין.

מבחינתי אין סיבה לחזור לשם.

מישהו מכיר מסעדה טובה יותר בתוך טורעאן ?
 
בתוך טורען לא, אבל הלאה קצת אחרי הצומת -

לנחות בנימר ! עדיף מאוד על יונס. הם מצליחים לשמור על מאור פנים גם בשבתות ( ולא, זה לא קל ) .
האוכל בסיסי, שומר על אחידות בינונית / גבוהה לסוגו. ממולאים מוצלחים לכל ה" פיין שמקרים " שנמאס להם פרגית..... עדיף מאוד על יונס.
ולנו, כחובבי מרפסות יש בונוס של ישיבה במרפסת בשעות אחר הצהרים שזה נעים ומשפר מאוד.
 

pix37

New member
אנחנו מכירים ואוהבים את נימר

אבל משתדלים לעקוף את הפקקים דרך טבריה כך שבחזור הוא לא בדרך
 

londi81

New member
מקום חמוד בכרמל ופונדק דה לוקס

מצאנו מקום (חדש?) בכרמל העונה לשם "שמואל" - יש קבב, מעורב או צמחוני בפיתה ג'בטה או בצלחת
המקום מבהיק מניקיון מזמין מאוד הישיבה בבר ממש מול עמדת ההכנה
אכלתי צלחת צמחונית - 26 משתלמים של ירקות ירוקים על הגריל, טחינה, סלט וצלוחית של אורז ואטריות - הכל טעים, טרי ומשביע. הבשר גם נראה מצוין אבל לא התחשק לי.

בערב היינו (שוב!) בפונדק דה לוקס - הבשר מהמם - כולו עם חיבה יתרה לחזה אווז- גם התוספות היו חמודות פלוס. יצאנו ב 120 שח לאדם לפני טיפ להרבה מאוד בשר, תוספות, בירה, קפה וקינוח - יופי של תמורה בעד האגרה.
 

PooKiPsiT

New member
בבט סניף רמת השרון


היינו בחמישי בערב. לא היה קשה למצוא חניה ולא היה תור (כבר הזוי).
הופל עדיין היה נהדר. השוקו כהרגלו הוגש חם מידי עד כדי שבכוס היה חם מידי לגעת, אבל כשהתקרר קצת היה מעולה. הבחור שעבד שם, שאינו נילי, היה חדש וקצת איטי עדיין, אבל חביב וידידותי כהרגלו של המקום.

למי שגר באזור שווה לקפוץ. שעות הפתיחה יותר ידידותיות למשתמש מאשר בסניף התל אביבי.
 

החתולית

New member
איפה נמצא הסניף ברמת גן

לגבי השירות, בירושלים תמיד אמרו שהשירות איטי מאד, כך גם נאמר על הסניף התל-אביבי של נילי.

יכול להיות שופל טוב גורם למגישים אותו לאיטיות ?
 

Meirav Flum

New member
סופשבוע בישולים

בשישי החלטתי לעשות סופסוף משהו עם שתי סלסלות הפטריות שהלכו והתקלקלו במקרר והפור נפל על קיש. מאחר ובן הזוג סולד מפטריות נמצא פתרון מקורי בצורה של קיש חצי חצי- תבנית מלבנית מרופדת בצק פריך שחציה מולא בפטריות שהוקפצו עם בצל ושמן זית וחציה בבטטה שבושלה במים ועל הכל רויאל וקשקבל מגורר. באופן משעשע נותר פס במרכז היכן שהשניים נפגשו.
בשבת לכבוד המשחק הוחלט להוציא את הסטייקים שנותרו מיום העצמאות ואני קיבלתי אחריות על התוספות. לצד אנטריקוט שנצלה על הפלנצ'ה לדרגת שלמות הגשתי גרטן תפו"א, סלט עלים עם סלק, אפרסק מקורמל, סנט מור וצנוברים והכל ברוטב בלסמי מצומצם ולקינוח טארט לימון עם קצפת מעל.
לאוהדי הכדורגל שישבו אצלי בסלון הכנתי סלסה עגבניות טריה שתלך עם הנאצ'וס ונשיקות מרנג קטנטנות מהחלבונים שנותרו לאחר האפיה.
 
למעלה