אז מה אכלתם בסוף השבוע?

bruno01

New member
אפייה ביתית

בשישי הכנתי עוגת סולת על פי מתכון טוניסאי שהתפרסם בוואלה (גילוי נאות, המפרסם הוא חבר
) שיצאה מעולה, הומשפחה מאוד נהנתה ממנה בארוחת הערב, שגם כללה רוסטביף מצוין של אמא, עם תפוחי אדמה בתנור ומרק פטריות.

בשבת, ארוחה עם חברים עם כל מיני מאכלים שלא ממש קשורים אחד לשני, אבל איכשהו עבדו. אני הכנתי בבית פאי, או אולי בעצם קיש, עם כרישה, קייל, בטטה וגבינה צפתית, סלט מעולה עם המון גרעינים שהכינו המארחים, והכנו ביחד לחמעג'ון שלא הפסקנו לחסל.
לקינוח הכנו "איים צפים" על פי המתכון בבלוג פתיתים, מה שלא צלח במיוחד. גם בישלתי את האנגלז יותר מדי מחוסר תשומת לב מרוב פטפוטים והוא יוצא גושישי מדי, וגם הבישול של המרנג לא ממש צלח ויצא פיתות מרנג לא מעוררות תיאבון. כנראה שאצטרך לעשות ניסיון נונף עם הקינוח הזה

מזל שהיתה את התבנית השניה של עוגת הסולת משישי.





 
הבצק של הקיש נראה מעולה . דקיק וקריספי -

אפית אפיה עיוורת קודם או הכל יחד? נראה באמת בצק נהדר.
 

bruno01

New member
האמת היא שזה בצק שאני מנסה בפעם הראשונה

כי היתה דרישה מאוד ספציפית שזה צריך להיות בריא ובלי חמאה (וגם הגבינה במלית היא רק 5 אחוזי שומן), אז אילתרתי בצק שיצא הרבה יותר מעולה ממה שחשבתי שיצא.

3/4 כוס קמח לבן
1/2 כוס קמח מלא (אפשר גם רק לבן, אבל אני די בטוח שעם רק מלא זה יצא דחוס מדי)
כפית מלח
1/3 כוס שמן זית
2-3 כפות חלב (מתחילים עם 2 ואם יבש מדי מוסיפים עוד. אפשר גם להחליף במים אם רוצים לטבען את הבצק לגמרי)

מערבבים הכל עם כף עץ עד שכמעט אחיד, ואז מאחדים עם היידים לגוש בצק. הוא הרבה יותר נעים לעבודה והרבה פחות קפריזי ודביק מבצק חמאה, ולא צריך קירורים והמתנות.
אפשר ישר לרדד אותו (הכי נוח בין שתי ניירות אפייה) להניח בתבנית, להצמיד עם האצבעות ולאפות.
אפיתי אפייה עיוורת של 10 דקות ואז עוד חמש בלי המשקולות כדי שיתייבש וקצת ישחים (ממש קצת), ואז עם המלית עוד 25 דקות בערך.
 

bruno01

New member
המתכון הוא של בצק אלים, והוא כר פורה לשינויים

זה הלינק:
http://www.bazekalim.com/2007/08/02/lahmajoon/

בכל פעם אני קצת משנה את התוספות לבשר. פעם קוצץ פטריות ומטגן אותן עם הבצל, פעם מוסיף צ'ילי חריף טרי לסוג של הטיגון... אפשר להוסיף מה שבא, רק חשוב שלא יהיו יותר מדי נוזלים בעקבות המשהו הזה.

ואני אוהב לרדד קצת קצת יותר עבה ממה שהיא מראה בתמונות, הבצק יוצא יותר בשרני ורך ככה.
 

גסטרו

New member
סלבדור סלעית בת מצווה

כתבתי כתבתי והודעת שגיאה מחקה הכל

בקצור- מסעדה רחבת ידים עם נוף נהדר, אוכל מצוין- מקום מומלץ לחגיגה משפחתית -לא כשר ! הוגש קפה הפוך וקינוחים חלביים אחרי הבשר המצוין

אבקר שם בשעות הערב - תפריט נראה טוב .
 

lady D 123

New member
עסקית שיש מאכזבת בשולחן

פעם שניה שאני שם והאוכל די מזגזג
במנה הראשונה לקחנו את הביצה שהיתה ממש טעימה : ביצה שניצל, גראם מסאלה, קריספי שאלוט, כוסברה היה ממש מעולה . ‎
בעיקרית בחרתי בקציצת מוסר ים גדולה שהונחה על קרם חזרת, הקציצה היתה רכה אבל חסרת טעמים , לא כ"כ נגעתי בזה וקצת התבעסתי אז המלצרית שמה לב ובאה לשאול למה אנחנו לא אוכלות כי חברה שלי לקחה רביולי רביולי תרד : קרם בצלים לבנים, אפונה, תרד, שגם לא היה טוב במיוחד .
אני לא יודעת אם זה קשור לנוכחותו של עומר מילר כי המלצרים ממש חגו סביבנו רצו להחליף את המנות ולשמוע פידבקים מה בדיוק לא עבד , יאמר לזכותם השירות היה מצוין האוכל פחות .
אני החלפתי את מנת הדג בבורקס חריימה עם פלפל צ'ומה בפנים , הבורקס היה עבה מדי , ממש לא מבצק עלים אוורירי כזה כמו בורקס הסרטנים המעולה של הבסטה .
שוב כאמור המנה לא היתה מצטיינת אבל הנהנו שהכל בסדר ויאלא נחליק אותה , כבר לא נעים .
חברה שלי החליפה את הרביולי בפפרדלה עם עגבניות שהיתה פשוטה אבל טעימה .
חבל לי כי אני אני אוהבת עסקיות שישי , ועוד בלוקיישן מצוין בשדרה עם חלונות משקיפים על הרחוב , השירת סופר מקצועי ונחמד האוכל פחות. חבל לי , כי לא אחזור כבר בשלישית .







 

lady D 123

New member
אמנם לא אכלנו בסופש אם כי בחמישי עסקית בהוטל מונטפיורי

והיה כרגיל טעים ומושקע.
אני תמיד אומרת שזו אחת העסקיות הכי שוות בעיר , כי גם יש את הבגטים החמים בתחילה עם החמאה , מנה ראשונה מושקעת , גם עיקרית , גם שתייה חמה בסוף ומיני קינוח טעים .









 

החתולית

New member
ברנץ' יום הולדת בבלו סקיי

הנסיך שומר הכשרות חגג ביום שישי יום הולדת, אז לקחנו אותו לברנץ' בבלו סקיי במלון קרלטון.
שורה תחתונה: ארוחה, נדיבה, מגוונת, עשירה ומצויינת במחיר של 120 ש"ח.

הארוחה כוללת סלסלת מאפים טריים נדיבה שהכילה פלוט, פרוסות בריוש, לחם לבן כלשהו ומגוון מאפי בוקר. חידשו לנו את הסלסלה פעמיים, פעם את הלחמים המלוחים ופעם, בסוף הארוחה, חידשו את מאפי הבוקר.

צלוחיות טאפאס שגם אותן הציעו לחדש מספר פעמים (מעתיקה את רשימת הטאפאס מהאתר):
  • סלט עגבניות ערבה, מוצרלה בפאלו, לחם אבוד, שאלוט, בזיליקום, שמן זית - סלט מצויין שהנסיך חיסל;
  • איקרה בייצור ביתי, בצל ירוק, צנוניות, מלפפון בלאדי, רוקט - איקרה לא מוצלחת לטעמי. מלוחה מדי ומשהו במרקם שלה היה מוזר, אולי התפרקה.
  • הרינג, תפוחי עץ, סלרי, צימוקים, קארי - צירוף מוזר אבל טעים להפליא.
  • פלפל שושקה על גחלים, גבינת פטה, זיתי קלמטה, זעתר
  • לבנה כבשים, עלי גפן במילוי אורז, רוטב עגבניות - עלי גפן משובחים במיוחד, קיבלנו תוספת מהם בשמחה
  • מסבחה חמה מטחינת הר ברכה, גרגרי חומוס, צ'ילי, סומק, פטרוזיליה - מסבחה נחמדה, אבל זו של עפיף טובה יותר :)
  • ריקוטה טרייה, דלעת ערמונים אפויה בדבש וזעפרן, פומלה, אגוזי מלך קלויים בתבלינים, ויניגרט הדרים - טאפאס שחיסלתי לבדי.
  • סלט עשבים, חיטה מלאה, חמוציות, קשיו, לימונים כבושים - יופי של סלט, טעמים רעננים ומפתיעים.
  • סלמון נורווגי כבוש, סלקים צלויים, משמש אוזבקי מיובש, קרם פרש, אגוזי מלך - לטעמי מעט מדי סלמון, אבל לא הרגשנו בחוסר בגלל המגוון הגדול של טאפס על השולחן.
  • צזיקי יוגורט כבשים, זוקיני נא, גרנולה מלוחה, שום, נענע - צזיקי נוזלי מאד, מוגש בסיר מתכת קטן. רק אני טעמתי ממנו, והיה נחמד.
  • מוס חצילים, גבינת עזים, שום, חלמון נא, ויניגרט אגוזים, טרגון - יופי
אציין שהשולחנות ערוכים למופת, אבל בלי צלחות אישיות לאכילת הטאפאס. ביקשנו וקיבלנו מיד צלחות.

לעיקריות, הגברים הזמינו שקשוקות -שקשוקה משלוש ביצים, עגבניות מעושנות, צ'ילי, שום קונפי, אריסה, טבחה, חצילים, גבינת טולום
טחינת הר ברכה, אורגנו. בגלל החריפות לא טעמתי, אבל הם נהנו מאד וחיסלו את המנה עד נקיון כמעט מוחלט של המחבתות.

אני הזמנתי "עונג ממילאנו" - שתי ביצים עלומות על פולנטה רכה, פטריות ירדן ושימאג'י, אספרגוס בחמאה, פרמזן בר בלאן. לדעתי היתה שם גם אפונת שלג, אבל אולי אני טועה. מנה מצויינת שאיך אפשר לא לאהוב אותה? הייתי שמחה אם הפולנטה היתה חמה יותר, אבל גם אני ניקיתי את הסיר הקטן בו הוגשה המנה.

סיימנו את הארוחה עם שתיה חמה ומאפי בוקר חמימים, כולנו שבעים (שלא לומר מפוצצים) ומרוצים מאד. משם היישר לסיאסטה של יום שישי.

אם אתם מחפשים ברנץ' משובח ונדיב, אני בהחלט ממליצה על זה של בלו סקיי.
 

החתולית

New member
רק שימי לב שחייבים להזמין מקום מראש

המסעדה די מלאה, במיוחד בשעות המוקדמות יותר.
 

pix37

New member
לתחושתך VFM ראוי ?

קראתי והארוחה בהחלט נקראת ראויה ומעניינת.
ההתלבטות היחידה שלי היתה לגבי ה- VFM, זה בכל זאת 120 ש"ח לארוחת ביצים (ומעט דגים).
התחושה שלך היתה של תמחור הגיוני או גבוה מידי ?
 

החתולית

New member
לטעמי תמחור הגיוני

במיוחד כשארוחה קטנה ממנה ופחות מגוונת מבחינת המרכיבים, עולה בערך 60-70 ש"ח.
&nbsp
אני מתייחסת לארוחה יותר כאל ארוחת צהריים, מאשר ארוחת בוקר, ויש בה המון אוכל שעשוי מחומרי גלם טובים ולא זולים.
&nbsp
 

Gargeran

New member
גם אני תוהה

בסך הכל מבחר המנות נראה מעניין לארוחת בוקר, אבל בעלמה יש בראנץ' בופה ב-92 שקלים ולמיטב הבנתי גם שם יש אוכל איכותי ומנות ביצים טובות. מה שבטוח, צריך לבדוק את שתיהן :)
 
למעלה