ברנץ' יום הולדת בבלו סקיי
הנסיך שומר הכשרות חגג ביום שישי יום הולדת, אז לקחנו אותו לברנץ' בבלו סקיי במלון קרלטון.
שורה תחתונה: ארוחה, נדיבה, מגוונת, עשירה ומצויינת במחיר של 120 ש"ח.
הארוחה כוללת סלסלת מאפים טריים נדיבה שהכילה פלוט, פרוסות בריוש, לחם לבן כלשהו ומגוון מאפי בוקר. חידשו לנו את הסלסלה פעמיים, פעם את הלחמים המלוחים ופעם, בסוף הארוחה, חידשו את מאפי הבוקר.
צלוחיות טאפאס שגם אותן הציעו לחדש מספר פעמים (מעתיקה את רשימת הטאפאס מהאתר):
- סלט עגבניות ערבה, מוצרלה בפאלו, לחם אבוד, שאלוט, בזיליקום, שמן זית - סלט מצויין שהנסיך חיסל;
- איקרה בייצור ביתי, בצל ירוק, צנוניות, מלפפון בלאדי, רוקט - איקרה לא מוצלחת לטעמי. מלוחה מדי ומשהו במרקם שלה היה מוזר, אולי התפרקה.
- הרינג, תפוחי עץ, סלרי, צימוקים, קארי - צירוף מוזר אבל טעים להפליא.
- פלפל שושקה על גחלים, גבינת פטה, זיתי קלמטה, זעתר
- לבנה כבשים, עלי גפן במילוי אורז, רוטב עגבניות - עלי גפן משובחים במיוחד, קיבלנו תוספת מהם בשמחה
- מסבחה חמה מטחינת הר ברכה, גרגרי חומוס, צ'ילי, סומק, פטרוזיליה - מסבחה נחמדה, אבל זו של עפיף טובה יותר
- ריקוטה טרייה, דלעת ערמונים אפויה בדבש וזעפרן, פומלה, אגוזי מלך קלויים בתבלינים, ויניגרט הדרים - טאפאס שחיסלתי לבדי.
- סלט עשבים, חיטה מלאה, חמוציות, קשיו, לימונים כבושים - יופי של סלט, טעמים רעננים ומפתיעים.
- סלמון נורווגי כבוש, סלקים צלויים, משמש אוזבקי מיובש, קרם פרש, אגוזי מלך - לטעמי מעט מדי סלמון, אבל לא הרגשנו בחוסר בגלל המגוון הגדול של טאפס על השולחן.
- צזיקי יוגורט כבשים, זוקיני נא, גרנולה מלוחה, שום, נענע - צזיקי נוזלי מאד, מוגש בסיר מתכת קטן. רק אני טעמתי ממנו, והיה נחמד.
- מוס חצילים, גבינת עזים, שום, חלמון נא, ויניגרט אגוזים, טרגון - יופי
אציין שהשולחנות ערוכים למופת, אבל בלי צלחות אישיות לאכילת הטאפאס. ביקשנו וקיבלנו מיד צלחות.
לעיקריות, הגברים הזמינו שקשוקות -שקשוקה משלוש ביצים, עגבניות מעושנות, צ'ילי, שום קונפי, אריסה, טבחה, חצילים, גבינת טולום
טחינת הר ברכה, אורגנו. בגלל החריפות לא טעמתי, אבל הם נהנו מאד וחיסלו את המנה עד נקיון כמעט מוחלט של המחבתות.
אני הזמנתי "עונג ממילאנו" - שתי ביצים עלומות על פולנטה רכה, פטריות ירדן ושימאג'י, אספרגוס בחמאה, פרמזן בר בלאן. לדעתי היתה שם גם אפונת שלג, אבל אולי אני טועה. מנה מצויינת שאיך אפשר לא לאהוב אותה? הייתי שמחה אם הפולנטה היתה חמה יותר, אבל גם אני ניקיתי את הסיר הקטן בו הוגשה המנה.
סיימנו את הארוחה עם שתיה חמה ומאפי בוקר חמימים, כולנו שבעים (שלא לומר מפוצצים) ומרוצים מאד. משם היישר לסיאסטה של יום שישי.
אם אתם מחפשים ברנץ' משובח ונדיב, אני בהחלט ממליצה על זה של בלו סקיי.