אז מה אכלתם בסוף השבוע?

סוף שבוע עמוס

בחמישי בערב היינו ביום הולדת בירושלים ובחזור החלטנו לעשות עיקוף דרך נס ציונה לאכול המבורגר בגארג', מדובר במקום שנמצא מאחורי תחנת דלק ובשעה 23:00 היה מפוצץ. בכל זאת נמצאו לנו מקומות על הבר ולא נדרשנו להמתין.
לראשונה חלקנו כדורי מק אנד צ'יז מטוגנים שהגיעו עם איולי בשלושה טעמים (היה שום, אחד ירוק שאני מניחה שעורבב עם פסטו ואחד אדום, כנראה פפריקה). הם היו טעימים כמו שרק אוכל מטוגן יכול להיות.
לעיקריות אני הזמנתי את ההמבורגר האיטלקי שעל פי התפריט כולל עשבי תיבול וגבינה איטלקית שלא ברור מהי. בפועל ההמבורגר כלל גם צנוברים והיה לי מלוח מדי. מידת העשייה שהזמנתי הייתה MR אבל הוא הגיע קרוב יותר למדיום. כיוון שהיינו רעבים והמרחק לא היה כזה גדול אכלתי אותו. הבחור הזמין את ההמבורגר עם הפלפלים החריפים, טעמתי את הקציצה והיא הייתה משמעותית טובה יותר.
כתוספות הזמנו את ההום פרייז (שהיו קוביות תפו"א מטוגנות וטובעות ברוטב צ'ילי מתוק) וצ'יפס עם בולגרית (שהייתה בעיקר גימיק ולא תרמה לאכילה).
השירות על הבר היה טוב ולא מעיק. סך הכל כ-150 שקלים לפני. נחזור אם נהיה בסביבה, לא יודעת אם שווה נסיעה מיוחדת.

בשישי בבוקר אחרי סידורים של בוקר קפצנו לפגוש חברים לארוחת בוקר בכרם לפני הסיבוב בשוק. אכלנו שקשוקה מצוינת שמגיעה עם לחוח ולחוח עם ביצה שהיה כיפי לבוקר. קיבלנו גם לטעום תבשיל אורז מלא שהיה פחות לטעמי ומרק עדשים שהיה פשוט מצוין. יחד עם דאייט קולה ובקבוק מים - 65 שקלים מוצדקים מאוד.

מהשוק יצאנו עם הרבה מאוד סחורה מצוינת, לפת אורגנית, דלעות, סלקים (rainbow!), לברקים, סלמון ועוד דברים טובים. חלקם כבר עברו טיפול בסוף השבוע. אחר כך ישבתי ללמוד בזמן שהבחור קפץ למסור חבילה. כיוון שכבר נפתחו בירות לא יכולתי שלא להצטרף. בין הבירות שנפתחו היו החתול השמן ובירת שש בש שלפי מה שנאמר לי מגיעה משריגים. אני שתיתי את הבירה שהוכנה בבית והיא עדיין מצוינת, כנראה שבוע הבא נבשל שוב.

הבחור הזמין בתחילת השבוע מיניסטרונה לשישי ולכן הוא הוכן עם הרבה מאוד ירקות בפנים ויצא פלפלי ומצוין. כמנה שנייה אחריו נאכלו לברקים שלמים בתנור לצד לפתות וסלקים שעברו תנור עם מעט שמן זית מלח ופלפל. שתינו גם ריזלינג נחמד כלשהו.

כמו כן כבשתי סלמון עם הרבה לימון והוא היווה יופי של ארוחת בוקר בשבת (וגם הבוקר האמת) יחד עם לחמניות טריות שהבחור הכין בשישי

בשבת הכנו עוד בקשה של הבחור - דיפ דיש פיצה, היא כללה בתוכה זיתים וארטישוקים והייתה מצוינת. משם ועד הבוקר המשכתי ללמוד למבחן בפיזיולוגיה של האוזן שיש לי עוד שעתיים וגם די התמלאנו מהפיצה.















 

salo22

New member


המבורגר, הכרם, שוק, בישול בירה, סלקים, דגים, מיניסטרונה, תורת האוזן, לחמניות ופיצה, סחטיין גדול עליכם
 

החתולית

New member
אני רוצה לעשות שבוע שבוע

שבוע אצלך, ושבוע אצל סאלו. תוך חודש אראה כמו חבית, ואהיה מאושרת עד ראש הגג :)
 

salo22

New member


המוטו שלי עם זוגתי הוא על כל ארוחה הליכה.. ארוחה רצינית כמובן.. לצערי עם מזג האוויר בזמן האחרון ותחושת הבריאות הכללית, לא ממש יצא לנו בזמן האחרון, צריכים לחזור לשיגרה בקרוב..
 


זה רק סופשים ככה, בשאר השבוע אנחנו אוכלים בחוץ או מכינים דברים פשוטים ומהירים יחסית
 

החתולית

New member
גם אני התכוונתי לסופ"שים

אני אהיה כמו ילדה להורים גרושים, ואפילו אביא יין
 

passioneta

New member
הדיווחים שלך ושל סאלו הם הסיבה היחישה שאני מציצה פה לעתים

כל הכבוד!
 
סבסטיאן הרצליה

המקום היה מפוצץ.. פעם ראשונה שלי שם..
לקחנו למנה ראשונה-
ברוסקטה שרימפס ואספרגוס עם רוטב חמאה עגבניות ושום 58 ש"ח.
ואוו.. מנה מדהימה.. השרימפס היה עשוי בדיוק במידה,הרוטב אלוהי..
לעקריות, אני לקחתי ספריבס מהספיישלים, של 350 גרם <כולל העצמות>
מנה מעולה, אני מניחה שהיה שם באיזור ה200 גרם, הבשר היה נימוח והרוטב ברבקיו היה מעולה.
זה עלה נדמה לי 98 ש"ח.
הוא לקח
ניוקי אספרגוס ותרד ברוטב פסטו אגוזי מלך 58 ש"ח.
הניוקי שלו היה מעולים.. גדולים כאלה.. עם המוון רוטב <שהיה קצת דליל בעיני> הניוקי היו מאוד נימוחים וטעימים.
חלקנו קינוח עוגת גבינה שהייתה טובה.. לא נפלתי.. אכלתי עוגות גבינה טובות יותר
אבל היא הייתה טעימה.
&nbsp
 

salo22

New member
ושוב זה קורה

הודעה שאיכשהו עף ממנה באמצע, ממש שניה לפני הסוף, לא יודע, כנראה לחצתי על משהו.
אז תקציר מנהלים -
חמישי בערב בקפה זליק בגבעתיים, אכלנו טריו המבורגר, ניוקי ערמונים ופטריות וחצ'יפורי גבינות - מנות עשויות טוב לז'אנר, נדיבות מאוד וגם המילקשייק היה בהחלט נעים, טעים מאוד ונדיב, לא לצפות לגלידה מטורפת בפנים אבל יכול להיות הרבה יותר גרוע. המחירים קצת גבוהים מהממוצע לקפה\מסעדה אך בהחלט שמח לשלם את האקסטרא הקטנה הזו לשירות נעים ואוכל באמת בסדר גמור, אפילו די מפתיע.
הסרט אחרי אגב, היה מצויין, קינגסמן ללא ספק אחד הסרטים המהנים יותר לצפייה בשנים האחרונות, בהחלט "עשוי היטב".
בשישי ארוחת טאפסים ביתית, זה מה שהתחשק - סלקים תלויים מתובלים בפסטו כוסברה, פטרוזיליה וצנוברים קלויים כמובן, סלט פלפלים קלויים עם סרירצה וחומץ יין וכנ"ל פחות או יותר חצילים, אספרגוס עם פרשוטו, קלמרי קטנים מצויינים ברוטב אסיאתי והרבה שום ולמון גראס, מסע אדום לשתייה וגלידת פיסטוק עם טופינגס לקינוח.
בשבת בבוקר אפינו עוגת שמרים מהספר המצויין של א. קומרובסקי, זו עם המרציפן וקליפת תפוז מסוכרת ולטעמנו היא יצאה נפלא ונכנסת היישר לרפרטואר העוגות הביתי.
ערב בקיטשן מרקט -
פחות אהבנו -
לחלק מהשולחנות הגיע מין קרקר דק מוזר מראה בסטנד מוזר עוד יותר, אלינו ולכמה שולחנות נוספים לא הגיע. הקרקר עצמו מעניין אותי כקליפת השום, אבל אני אוהב אחידות באירוח.
ברולה פורציני - טעם בהחלט מעניין, די יצירתי, לטעמי קצת בהגשה מקומצנת "לגרד את הצלחת" (זוגתי לא חשבה דומה כמובן), משהו לא דיבר אלינו בסופו של דבר, אני חושב שהלמעלה של פטריות, ערמונים ופרשוטו לא היה מסעיר מספיק ואפשר היה לעשות את זה יותר טוב, הקרם בהחלט טעים ומיוחד. אני לא חושב שמנה ראשונה כזו אמורה להתקרב למחיר ה 62 ש"ח.
מנת הלחם - לא בשורה גדולה, סלסת העגבניות עם שמן זית ליד לא רעה גם כן אבל בשביל 17 ש"ח היה אפשר לעשות להוסיף מטבל ולעשות את העניינים טעימים יותר, גם את הלחם.
אהבנו -
בראשונות את פיצה הבשמל עם בייקון, פרמזן ועוד משהו שלא זוכר, כמעט לא רואים טופינגס, אבל מפתיע, הבצק מעניין, דק והמון טעם יש לעניין הזה, מה שכן ממש לא זול, למרות שזו מנת חלוקה אידיאלית, עדיין זו לא פיצה גדולה, ו 64 ש"ח קצת גבוה לטעמי לעניין.
את שתי העיקריות, למרות שבשתיהן התוספות לטעמינו היו יכולות להיות נדיבות יותר וטעימות יותר, אולי קצת פחות "מצולחתות". הבשר היה מצויין בשתיהן - טרין טלה בבישול ארוך, טעים מאוד, איזור 130 ש"ח ל 200 גרם אם אני זוכר נכון. הסטייק פילה היה קובייה נפלאה במונחים מקומיים של בשר, אבל 200 גרם קצת "קטנים מידי" לטעמי ב 144 ש"ח (300 עולים 188), ושוב התוספות היו מצולחתות מידי ולדעתי אפשר יותר טוב מזה, הפירה טעים מאוד.
חובה לציין שהמנות העיקריות אינן גדולות במיוחד ולסועדים עם קיבולת מעל הממוצע, לדעתי השובע הוא עניין מאוד גבולי, אני לא שבעתי גם עם מנת הלחם ליד.
קינוח מוס שוקולד עם איזו גלידה נעימה, "ספוג" שוקולד וכדורוני מוס חלווה נפלאים, היה בהחלט די טוב לסוגו, אבל..
מה שממש עפנו ממנו -
קינוח קארד לימון מופלא, עם כדורי מיץ תות, גלידת גרניום ירקרקה טעימה, "קאוויאר" תות ועוד כמה הפתעות כמו קוביונת של רחת לוקום נפלאה (הכל קצת "פטיט" גם בקינוחים), היה אחד מהקינוחים הטעימים שיצא לנו לאכול כבר תקופה ארוכה, אין ספק שאם "שפי" הקינוחים של מול ים וקיטשן מרקט עושים יד אחת ופותחים מקום על טהרת ארוחות הטעימות של קינוחים איפושהו בנמל, אני מבטיח להתייצב לפחות אחת לחודש.. שאפו לחבר'ה.. זה קינוח בית ספר לאיך משקיעים יחסית הרבה, ומתמחרים בסופו של דבר במחיר די מתון לתקופה, של 39 ש"ח, ממש מעמיד באור חיוור מאוד את עולם קינוחי המסעדות הבנאלי שלנו שחי באשליות ובמחירים דומים.
סה"כ ארוחה טובה אם כי לא "מפעימה", 600 ש"ח לזוג כולל שתי כוסות יין, לטעמי צריך קצת יותר מזה (אומנם לא "המון"), כדי שארגיש משוכנע מספיק להגיע בערבים (ובמובן הזה פופינה בהחלט ניצחה, רחוק מנוקאאוט אבל בהחלט ניצחון בנקודות), לעומת זאת מאוד סקרנים לגבי אופציה נוספת לעסקיות, נלמד את תפריט הצהריים ואם קינוח הלימון זמין והמחירים לצהריים מתונים, מאוד נרצה לעבור שם שוב.
 

salo22

New member
תמונות מקיטשן

כל מי שמצלחת ככה קינוחים, וגם עובד על הטעמים, וכל זה באיזור 40 ש"ח, שאפו.











 
הצילחות באמת יפה

אבל במחיר כזה אני חושבת שהתחושה שלהם צריכה להיות יותר מסתם טעים
&nbsp
לקחתי לתשומת לב את ההמלצה לסרט
 

salo22

New member
זו עושה רושם של מסעדה בהחלט טובה וראויה לניסיון

והיו יחסית הרבה אלמנטים טעימים מאוד בארוחה, אפילו מצויינים באמת, אולי יותר בפני עצמם ופחות כמנות שלמות, למעט הקינוחים.
בעייתיות מרכזית כמובן התמחור, אולי זה מה שיש כרגע ומסעדה כזו, שנחשבת כמעט בחבורה "הבכירה" בארץ, יכולה להרשות לעצמה, זה גם המיקום כמובן. אני לא חושב שהרמה הכללית ממש רחוקה כדי שארגיש באופן יחסי את התמחור כמוצדק, אבל בשביל ארוחת ערב של 300 ליחיד, אני רוצה עוד קצת באמפ ו"אקסטרא" - אני חושב שראוי להגיש יותר חלבון מהחי במנה עיקרית שמתקרבת ל 150 ש"ח, "אפילו" אם זה פילה בקר או בשר טלה. באופן תמוה יחסית, שתי העיקריות היו די דומות עם תוספת הפירה ליד (לא להתבייש גם לשים קצת יותר פירה), ממסעדה מתיימרת לא הייתי מצפה לראות דבר כזה, צריך לעבוד קצת יותר קשה מזה כדי לעניין, במיוחד אם אני לא טועה, שאפשר להזמין גם פירה כמנת צד.
גם תוספות הירקות לא "עשו את זה", לא יודע, אולי הציפיות גבוהות מידי, רוצה יותר מפירה טעים עם בשר מצויין ליד, ואם כבר זה מה שבולט במיוחד, אז שיהיה בהגשה "כפרית" ונדיבה יותר ופחות פיין דיינינג.
עוד דבר ששכחתי - הזכרתי בעבר גם בהקשר של עסקית במול ים, הארוחה בפופינה וכיוב מסעדות מתיימרות עד מתיימרות מאוד - באמת שלא רוצה "אקסטרות" בארוחה, אבל כן חושב שמסעדה מיוחדת נמדדת דווקא באלמנטים קטנים יחסית, שאותם היא אמורה לעשות ולהציג בצורה מקצועית ומעניינת, זה יכול להיות בתחום הלחם והמטבלים (הקרקר לא נראה משהו בכל מקרה, אני חושב שזה רעיון יחסית גרוע), כנ"ל אמיוז, פרה קינוח, פטיפורים, "כיד הדימיון", זה מה שעושה הרבה פעמים את ההבדל בארוחות היוקרתיות. אני חושב שהיינו היחידים בסרוויס מסביבנו שהזמינו ארוחת שלוש מנות מלאה לאחד, כמובן פעם ראשונה במסעדה ושוב לא מצפה לדבר, באמת, אבל כן רוצה לראות אלמנטים נוספים מעניינים בארוחה וקצת יותר יחס "חיובי", היה מעט נדמה שאנשי המקום עסוקים ייתכן בכמה שולחנות מקורביהם או ווטאבר, וזה תמיד נראה לי קצת אירוני, אבל שיהיה, באמת שלא עקרוני.
 
שלא תבין לא נכון, האוכל נשמע טוב

אבל ברמת המחירים הזו אני כן מצפה לאיזשהו אפקט וואוו - בין אם מהשירות ובין אם מהאוכל. אם המקום לא מכיר בכך שאתם אוכלים ארוחה מלאה וכרגע משקיעים 600 שח בו, יש כאן בעיה. הרי גם צ'ייסר שהמלצרית מזמינה אתכם אליו היה נותן הרגשה טובה יותר.
&nbsp
אפשר גם להגיש מנות בצורת פיין דיינינג מבלי שירגישו קמצניות וקטנות מדי. מנות לא צריכות להיות ענקיות אבל אם אדם יוצא רעב מארוחת שלוש מנות מלאה, כנראה שיש כאן בעיה.
 
הקרקר הגיע כתוספת למנת הביצה

לפחות ככה זה הוצג כשאכלנו שם. לא היה שום דבר מעניין בו חוץ מהסטנד.
 

salo22

New member
אה אוקיי, הבנתי

למרות שהתפריט כמובן היה צריך לציין זאת, הוא לא, למיטב זיכרוני.
 
למעלה