דולפין, מסעדג(מוסה דג) ונפטון כולם שגשגו בשנות השבעים
ושלושתן נמצאות טווח ראייה מהגלים של הים-התיכון,
דולפין נמצאת בפינה של שדרות בת-גלים, השדרה המקסימה הזו מזכירה לי תמונות וגלויות מניס בצרפת,
נפטון נמצאת ממש מול הים ובזמנו מולה פעלה בריכת בת גלים המיתולוגית,
מסעדכ עדיין פועלת ומנוהלת על ידי התאומים ארז ו..ברח לי הבנים של משפחת שטרית, האבא נפטר מזמן והאם אני לא טועה לאחרונה האמא גם הלכה לעולם שכולו טוב,
מבחינת המיקום מסעדג זוכה ובגדול, צמודה לבניין הקזינו המרהיב, יושבת בתחילת הטיילת עם עצי הדקלים שבימים סחופי רוחות אותם הדקלים ממש " משתחווים " לאמא טבע.
מבין השלוש דולפין היתה נחשבת בזמנו להכי יוקרתית ואריסטוקרטית, היה בדולפין ואולי עדיין חדר פרייבט עם וילונות עבים שנתנו פרטיות ללקוחות.
בימים ההם בדולפין הגיעו המון תושבי מרכז הארץ לדולפין כולל קליברים משכונת התקווה וכרם התימנים,
חלקם באו לחזר אחרי נעמי אדוה היפהפיה, ברחוב הצר שסמוך לדולפין תמיד חנתה המרצדס השחורה של הבעלים, מלבד אותה המרצדס היו שם מכוניות כמו :פורד צ'אלנגר, פורד צ'ארגר אימתנית וכמובן אני תמיד התלהבתי משברולט נובה , לאותה השברולט נובה היה צליל מנוע מקסים ונהמה מיוחדת כמו אריה שקם מרבצו,
בימינו אנו כאמור נפטון כבר לא פועלת ,דולפין ומסעדג עדיין קיימים, מהפעם האחרונה שסעדתי בדולפין זכור לי שמלבד הסלטים הבנאליים הטבח שם ניסה להתחכם והכין כל מיני מאכליים בסטיל צרפתי קלאסי ומודרני. תודה פיקס שהזכרת לי נשכחות