אז מה אכלתם בסוף השבוע?

pix37

New member
אכלנו שם לפני כשנתיים (בערך) ויצאתי עם רושם דומה

נחמד מאוד ומראה הרבה כשרון
אבל מצד שני ההרגשה היתה של קמצנות (והזמנו בנדיבות) ושל תמורה לא מספיק טובה לכסף.

מצד שני למצוא היום בארץ מסעדה שבא מורגש כשרון בבישול ולא סתם פס ייצור זה גם השג.
 

salo22

New member
מסכים לגמרי

יש שם הרבה כישרון וזו עושה רושם של מסעדה שבהחלט מנסה להרים ולקחת איתה את הסטנדרט המקומי למעלה, וכבר על זה איך אומרים, "הערכתנו נתונה", אין לנו יותר מידי כאלו בארץ. מצד שני בכיוון שציינת, יותר מידי נגועה באפקט ה"פיין דיינינג" ולווא דווקא מכל הסיבות החיוביות. לא מצפה כמובן שתהיה מסעדה מחוספסת וכפרית, אבל כמו שכתבתי התמורה לאותם 600 ש"ח לא תשכנע גם אותנו מספיק כדי לחזור בערב.
 
מסכימה לחלוטין

יצאנו שם לא מזמן עם חשבון על 650 לזוג (לא כולל שירות) ויצאתי רעבה. העניין הוא שהקיבולת שלי היא לא רק שלא מעל הסועד הממוצע, אלא שיש לי קיצור קיבה ובד"כ אני יוצאת מפוצצת מארוחות.
 
דליקטסן והמעדניה בביתן אהרון

סוף שבוע חמים ומלא שמש גרם לנו לצאת החוצה ולהסתובב בלי הפסקה, התחלנו ביום שישי בשעת בוקר-צהרים מאוחרת בדליקטסן , המקום הומה אדם אבל פועל ביעילות מפתיעה, בהתחלה נאמר לנו שלזוג יקח 20 דקות עד שמתפנה מקום אז הלכנו לגלרית P8 בגב של המקום לתערכות צילום מעולה של ינעי יחיאל וכהרגלנו נפלנו על מפגש עם האמן שהסביר על הצילומים המדהימים.
חזרנו לדליקטסן וקיבלנו ישר שולחן במפרסת, בקבוק מים קרים שמגיע מיידית בלי לבקש ומלצרים שיודעים לתת שירות- שואלים שאלות, מקשיבים ומציעים ונותנים הרגשה שאיכפת להם.
בחרהו במנה אחת של פסטייה תרד ומנה של קרוק צרפתי, המלצרית שראתה את אכזבתנו שהמנות הללו מגיעות בלי סלסלת לחמים הביאה לנו מייד סלסלה שנתנחם בקצת פחמימות , הסלסלה הייתה טובה עם 2 סוגי לחמי מחמצת טובים ו-2 מאפים משובחים, חמטה מעולה וריבת תפוזים מרירה.
המנות הגיעו אחרי מעט המתנה- הפסטייה תרד הייתה פשטידה יפה של פילו , תרד וגבינות שהגיעה עם יוגורט צונן בצד שריענן את המנה, הקרוק היה מאפה בצק עלים עם ז'מבון איכותי וגבינה ומעליו זוג ביצי עין והיה מושחת כהלכתו אבל לא כבד, בצד סלט ירקות וסלט חסות עם וינגרט לימוני ששניהם העידו איך ירקות טריים צריכים עמט מאוד בשביל להיות מעדן, ביחד עם אספרסו משובח וקפה קר מעולה ובלאדי מרי חזק ואיכותי יצאנו עם 130 ש"ח מוצדקים ביותר.

ביום שבת טיילנו וביקרתי אוכלסיות אירוסים שאני פוקד ומטפח בכל שנה מחדש, אחרי שהתחלנו עם ג'חנון משובח בבצרה היינו רעבים למחצה בצהרים ועצרנו במתחם בכניסה לביתן אהרון ושם נפלנו על המעדנייה- ויטרינה גדולה מלאה בנקניקים, גבינות ושא מעדנים. לקחנו מנה אחת של הר של גבינות ומנה של הר של גבינות.
לתוך ג'אבטות יפות נכנסו 200 גרם של קורנביף ושאר נקניקים עם חרדל טוב ושלל ירקות, לשנייה מבחר של 4 גבינות שנקצצו יחדיו. הכול טרי ויפה, בצד לקחנו זיתים מרירים טובים וישבנו בשמש מול הנוף המרני של מגרש החנייה וחיסלנו במהרה זוג כריכים מלאי טעם וטריות במחיר נוח (35 ש"ח לכריך)
בערב כמובן היינו רעבים - אטריות סובה נזרקו מהר לסיר ועורבבו עם רוטב חמאת בוטנים וקוביות טופו ושלחנו אותנו עייפים אבל מאוד מרוצים.
 
חמישי בערב

מסעדת נויה ברחוב שלומציון המלכה בירושלים -
כפתיחה קיבלנו כוסיות עם סיידר חם ותפוחים חתוכים.
למנות ראשונות הזמנו את פוקצ'ת הבית שמגיעה עם צלוחיות אנטיפסטי - הגיעו פלפלים קלויים, שעועית ירוקה, זיתים וסלק.
המלצרית אמרה שהפוקצ'ה יוצאת גם ככה, אז יצא שהרווחנו מנה ראשונה.
הזמנו סלט נויה - מגיע עם עלים, פלפלים, עגבניות שרי מלפפון, ארטישוק, אגוזי מלך ונתחוני עוף בסויה.עכשיו כשאני חושבת על זה הארטישוק נעדר מהמנה. אבל כל מקרה סלט נהדר.
למנה עיקרית הוא הזמין אנטריקוט ברוטב קברנה עם אורז, לא יודעת כמה גרם היה הנתח, אבל מדובר בסטייק גדול מאוד - אחלה מנה.
אני הזמנתי פילה מוסר ים שהגיע עם פירה, שוב היה טעים מאוד.
לא הזמנו יין כדברך כלל כי כבר הגענו מעט מבוסמים וגם לא קינוח כי ממש התמלאנו.
320 ש"ח כולל שתייה לא כולל שירות.
אחלה מסעדה, אחלה שירות. ממליצה.
&nbsp
מוצאי שבת ישבנו בפוראמה בבן יהודה תל אביב.
מדובר במסעדת דים סאם.
הזמנו 2 מרקי ג'ייו צ' - מגיעים עם ארבעה כיסונים בכל מרק. אני הזמנתי בקר והוא עוף.
כיסוני סאו מי - כיסוני חיטה פתוחים מאודים ממולאים בבקר - מגיעים 4 כיסונים.
וכיסוני באואו - כיסוני בצק חיטה תופח, עגולים, ממולאים בעוף ופטריות - מגיעים 3 כיסונים.
כל מנה 28 שקלים.
אני מאוד אוהבת את המקום.
&nbsp
 

החתולית

New member
פוראמה נהדרת

יש לי חברה שלקחתי פעם לפוראמה, ורק מחכה לחזור לתל-אביב לאכול שם שוב.
 

pix37

New member
דולפין (חיפה), בית המרזח, פלאפל גולני

סה"כ היה סוף שבוע גדוש ועמוס בארועים
ביום חמישי - אחרי שתיק מורכב שטרד את מנוחתי בשבועות האחרונים סוג של התמוסס לתוך עצמו, יצאתי להוריד את המתח עם נשות המשרד בדולפין חיפה - מסעדת דגים ותיקה מאוד אשר לאחרונה עברה חידוש.
פלטת הסלטים בהחלט היתה מרשימה וטעימה וכללה מס' פריטים מעניינים במיוחד (איקרה, כבד קצוץ, כרובית בטמפורה, חצילים וכו') הבנות הזמינו האחת מוסר על הגריל שהיה טעים נדיב ומרשים - כ- 95 ש"ח ושרימפס ברוטב חמאה ושום (85 ש"ח) אשר היה מעט מידי אבל טעים. בשל העדר מנות צמחוניות נורמלית הסתפקתי בתפוח אדמה אפוי שכאשר הוספתי לו את הצזיקי מהראשונות היה נהדר.
40 ש"ח לסלטים ללא מנה עיקרית + 8 ש"ח לתפוח אדמה.
השרות לצערנו לא היה זמין מספיק והמנות התעכבו המון זמן במטבח.

בחמישי בערב יצאנו למסיבת רגיי בדיסקוטק ברמת ישי אותה התחלנו בבית המרזח מעליה. במסגרת הנסיונות החדשים שלי להכיר את הברבונים האמריקאים ניסיתי את הווילד טרקי 81 שהיה מאוד אופייני ונתן תמורה נהדרת ל- 34 ש"ח ואחריו ג'ים בים לבן שהיה חלק בהרבה והזכיר את בני דודו האיריים שגם הוא תומחר בהגינות ב- 43 ש"ח, אבל לא סיפק את החספוס המצופה מהברבנים.
אישתתי הסתפקה במנת סינטה המוגשת עם חלוקי נחל לוהטים להשלמת הצליה שהיתה לטענתה מנה טובה מאוד אשר התגברה על מכשלת הגימיק ובפועל הכילה כמות נאה של בשר, בגט שום וסלט כרוב במיונז (מיותר ברובו)

לאחר מכן ירדנו למסיבה שכללה הופעה חיה של ואקה צ'אקה ואמנים אורחים אחרים שהיו מצוינים (כולל נגן טרומבון שהצליח להוציא מהכלי צלילים ומוסיקה שלא חשבתי שאפשר) לשמחתי לא היינו הכי מבוגרים במסיבה והיה הרכב אנושי נעים מאוד.

את הערב סיימנו בורקס העגלה ברמת הישי בתענוג הכי פשוט וישיר - שני בורקס גבינה עם ביצה 20 ש"ח כל אחד של אושר טהור.

בשבת אחרי טיול קליל בירדן הדרומי (שמישהו יעשה כבר משהו עם הביוב ששופכים שם לנהר) אחרי המון חיות בר ציפורים ובכלל יופי גדול עצרנו בחזור באזור התחנה המרכזית בעפולה לפלאפל גולני אותו זכרתי לחיוב מתקופת השרות הצבאי.
החברה עצמם היו נהדרים ועשו את כל קרקס הקפצת הכדורים - גם התוספות היו נחמדות מאוד - אבל הכדורים עצמם לצערי לא היו טובים מספיק והורגש בהם יותר מידי קמח. בנוסף הם הוגשו קרים ולא לוהטים מה שגם די פגע בהנאה.
 

pix37

New member
בדיוק ! היתה לה תקופת ירידה ולאחרונה

היא שוב חזרה לתודעה אז ניסינו
 
דולפין, מסעדג(מוסה דג) ונפטון כולם שגשגו בשנות השבעים

ושלושתן נמצאות טווח ראייה מהגלים של הים-התיכון,
דולפין נמצאת בפינה של שדרות בת-גלים, השדרה המקסימה הזו מזכירה לי תמונות וגלויות מניס בצרפת,
נפטון נמצאת ממש מול הים ובזמנו מולה פעלה בריכת בת גלים המיתולוגית,
מסעדכ עדיין פועלת ומנוהלת על ידי התאומים ארז ו..ברח לי הבנים של משפחת שטרית, האבא נפטר מזמן והאם אני לא טועה לאחרונה האמא גם הלכה לעולם שכולו טוב,
מבחינת המיקום מסעדג זוכה ובגדול, צמודה לבניין הקזינו המרהיב, יושבת בתחילת הטיילת עם עצי הדקלים שבימים סחופי רוחות אותם הדקלים ממש " משתחווים " לאמא טבע.

מבין השלוש דולפין היתה נחשבת בזמנו להכי יוקרתית ואריסטוקרטית, היה בדולפין ואולי עדיין חדר פרייבט עם וילונות עבים שנתנו פרטיות ללקוחות.
בימים ההם בדולפין הגיעו המון תושבי מרכז הארץ לדולפין כולל קליברים משכונת התקווה וכרם התימנים,
חלקם באו לחזר אחרי נעמי אדוה היפהפיה, ברחוב הצר שסמוך לדולפין תמיד חנתה המרצדס השחורה של הבעלים, מלבד אותה המרצדס היו שם מכוניות כמו :פורד צ'אלנגר, פורד צ'ארגר אימתנית וכמובן אני תמיד התלהבתי משברולט נובה , לאותה השברולט נובה היה צליל מנוע מקסים ונהמה מיוחדת כמו אריה שקם מרבצו,
בימינו אנו כאמור נפטון כבר לא פועלת ,דולפין ומסעדג עדיין קיימים, מהפעם האחרונה שסעדתי בדולפין זכור לי שמלבד הסלטים הבנאליים הטבח שם ניסה להתחכם והכין כל מיני מאכליים בסטיל צרפתי קלאסי ומודרני. תודה פיקס שהזכרת לי נשכחות
 
קצת רכילות על נעמי אדווה הבת-גלימית

כשרוצים לחיות את החיים בגדול ולטרוף אותם בביסים גדולים בדרך כלל זה לא נגמר טוב, האהבה שלה לברנשים מפוקפים ולהרתפקאות גרמו לכך שהיא נפטרה ערירית וחסרת כל,
קטע שנכתב על נעמי באתר השכונתי של בת-גלים:
נעמי היתה אשה חכמה עם ראש קרימינלי שהשתמשה בחוכמתה רק כדי להזיק לאלה שהיו אצלה על הכוונת. והיו הרבה.
מסיבות הסילבסטר אצלה בבית היו במימון עתון "העולם הזה", פיצלה היה מביא את המשקאות נתן זהבי היה מצלם (אז הוא היה הצלם של העולם הזה) ונעמי את הסקנדלים. כל המי ומי מהבוהמה בישראל התארחו במסיבות האלה, שחקנים ודוגמניות, עורכי דין ואמנים.
המנהג הזה המשיך גם כשנעמי עברה לגור בתל-אביב בשנות ה-70.
הכרתי באמצעותה אנשים שבחיים לא הייתי מכירה אותם בשום דרך אחרת.
הורי וחברי התנגדו לקשר שלי עם נעמי, דבר לא עזר, אני הייתי מרותקת לסיפורים שלה, משתתפת בחגיגות ובמעשים הזדוניים, שהיום אני נזכרת בהם עם חיוך, אבל אז בזמנו זה היה הרוע בהתגלמותו.
לפעמים אני חושבת שאילו הייתי בת יותר ממושמעת הייתי מפסידה הרבה חוויות, והכרויות מעניינות.
לעולם לא הייתי זוכה להכיר את אלן דילון, ג'ימס בראון ורודולף נורייב ז"ל הרקדן האגדי למשל.
ביקרתי את נעמי לפני כ-5 שנים. זו הפעם האחרונה שראיתי אותה. היא נראתה רע מאד. שיער שיבה, חסרת שיניים. זה היה בחורף, היא היתה נעולה בסנדלים תנכיות וגרבי צמר. היא היתה נתמכת סעד. אשה חולה וזקנה .
ממלכת חיי הלילה ומלכת הבוהימה להיכן היא התדרדרה.....
חשבתי בליבי - זה מה שקורה לאנשים שחיים כאילו אין מחר.
היה לי ממש קשה לראות אותה במצב כזה. חזרתי הביתה לאילת בדכאון.
כמה חודשים אחרי כן נעמי אושפזה ביפו במוסד גריאטרי. מכיוון שהיא סבלה מפגיעה מוחית זכרונה החל לתעתע בה, לאט לאט היא איבדה את זיכרונה.
לא ביקרתי אותה ביפו - לא רציתי לזכור אותה במצב כזה.
נעמי נפטרה לפני כשנתיים גלמודה ערירית וחסרת כל.
לדרכה האחרונה ליוו אותה 3 חברים שאספו עוד אנשים כדי ליצור מניין.
לי הודיעו כשבוע לאחר קבורתה.... לא ניתנה לי ההזדמנות להפרד ממנה.... ואולי טוב שכך !!
 

pix37

New member
הבנתי שהם החליפו טבח - ובאר הסלטים בהחלט היה טוב יותר מבנאלי

לפעמים זה פשוט להרגיש את היד של מי שבמטבח גם בתחום הבנאלי.
ושם בהחלט היתה יד.

גם לא ראיתי התחכמויות צרפתיות בתפריט (המצומצם מאוד) שגם הוא סימן לטובה.
 

amity001

New member
סוף שבוע בתל אביב-יפו

בקרוב נשב לכתוב דיווח מפורט של הסוף שבוע ארוך שהיה לנו (שישי-ראשון) ושהחלק הקולינרי שלו (שהוא החלק העיקרי) היה מבוסס על המלצות הפורום.
רק רציתי להודות מאד למי שהמליץ, לא היתה לנו אף נפילה וכל מה שאכלנו נע בין ממש טעים לחוויה משנת חיים.
אז בינתיים אתן את הרשימה של המקומות שהיינו והפירוט + תמונות בהמשך.

יום שישי
קפליקס (קפה על קרח + בריוש שוקולד).
פיננסירים בMILK בייקרי.
מסבחה באבו חסן.
שווארמה של בינו.
מילפיי + פחזניות בMILK בייקרי.
שוקולדים מעודד בשוק האיכרים + תמרי מג'הול עצומים.
happy hour באיפריאל קוקטייל בר.
דים סאם בפוראמה.
סופלה שוקולד במקס ברנר.

יום שבת
ארוחת בוקר במלון.
עסקית שבת ברפאל.
ארוחה בטקריה.
יינות בtasting room.
קרואסון מלוח (גאודה סלמי ביצה) ומתוק (שוקולד ומסקרפונה) בגאטרי.

יום ראשון
ארוחה במלון .
חטיפים מהמכולת הסינית וממזרח מערב.
פיתה ים יבשה ופרח כרובית מהמזנון.
קוקילידות של בצק עוגיות וקרמלח בקוקיז .
שוקולדים מקרדינל.
מלא אוכל פיליפיני, בעיקר מתוקים מהדוכנים (מסתבר שיש ארבעה שונים) בתחנה מרכזית.
נראה לי שזה הכל. ממחר דיאטה
 

salo22

New member
וואו מעולה !!

אתם ללא ספק זוכים בסוף השבוע הקולינארי המגניב ביותר של השנה האחרונה ! לפחות.. אשמח מאוד לפירוט, על המתוקים, המלוחים וכל מה שבינהם..
 

החתולית

New member
ממש גזור ושמור

חבל על הזמן איזה סופ"ש עשיתם.
&nbsp
אהבתם את המתוקים הפיליפינים? אנחנו חשבנו שהם יפים, אבל מתוקים להחריד, בעלי מרקם משונה, ולא טעימים.
 

amity001

New member
אכן אהבנו, אבל היינו די שמרנים בבחירות שלנו

לקחנו פאן דה קוקו שהיו לחמניות מתוקות עם טעם שמרים חזק עם מילוי קוקוס
אובה הופיה- עוגיות ממולאות בube, סוג של בטטה סגולה שהיו ממש טעימות ולא מתוקות מדי.
סיגר מטוגן עם בננה וקרמל - שהיה טעים ולא יותר מדי שמנוני.
ואורז דביק מתוק שהיה קצת מתוק מדי וכבד אך לא רע.
 

החתולית

New member
אז לא לקחתם את הממתק הירוק-סגול?

הוא היה יפהפה, מתנו על הצבעים שלו, אבל הטעם...
 

amity001

New member
את זה לא ניסינו.

היו כל כך הרבה אופציות שקבענו כבר שצריך לחזור במהרה אבל הפעם הלכנו לרוב על דברים שידענו למה לצפות מהם.
 

גסטרו

New member
בלו סקיי והרברט סמואל-

הבארנץ בשששי בבלו סקיי על גג מלון קרלטון היה מוצלח מאד, אהבתי את הנדיבות - המחיר לא זול אבל קבלנו בקבוק סן פלגרינו פרט למיץ תפוזים סחוט טרי בכוס גדולה מאד ושתיה חמה , שלל לסטים מגוונים טעימים, סלסלת לחמים מגוונת ומאפי בקר עם מילוי חוזר נדיב . המנות החמות - מנת הכריך טוניסאי בקרואסון נראתה הכי מפתצה , אני לקחתי חביתה עם גבינת עיזים פטריות וקוביות תפוחי אדמה- מחמד אבל לא מסעיר וביצים עלומות על פולנטה היתה מנה כבדה כפי שהבטיחה המלצרית
התענגנו על הנוף ועל הישיבה הבטלה תוך נשנוש ושיחה משפחתית . לי ארוחה זו הספיקה לכל היום , כמעט . בערב הינו בהופעה של ההרכב "קפזיניו "בבית פרטי ושם מפאת החזירות אכלתי מאפה טורקי, סלט פירות וחצי פרוסת עוגה

שבת צהרים- ארוחה בהרבט סמואל במבצע בייגלה- סלסת לחם ומנות ראשונות במחיר העיקריות . הראשונה שלי רביולי קולורבי במילוי טרטר סלמון ברוטב ליים חלפיניו - חרפרפה , רעננה , נהדרת. לו חציל קלוי עם טמגו במלית חמאת בוטנים ברוטב מתוק מלוח - תוקפני מדי. עיקריות- סטייק פילה ברוטב שמנת פלפל- מעולה וקנלוני - מנה קצת קטנה אבל טעימה וחורפית
לא התאפקתי וקינחתי בנמסיס - עוגת שוקולד נפלאה, ממש ממש נימוחה עשירה - לקפוץ ראש לתוכה ...עם גלידת טונקה ליד וקרמל מלוח בצד . אחד הקינוחים הטובים שאכלתי לאחרונה
החשבון ללא שתיה (קבלנו מים בבקבוק עם מילוי חוזר ובכלל שרות טוב ) 310 שח . לא צריך היה ארוחת ערב ...

יש להם קינוח חדש בשם ירח צהוב על בסיס קרם לימון- מוגש רק בערב- דיווח יגיע !
 
למעלה