אז מה אכלתם בסוף השבוע?

היה קצת עמוס

בחמישי בערב קפצנו לבית העם, הרגשתי שמגיע למקום דיווח נפרד ולכן הוא כאן בעמוד. היה טעים וכיף.

שישי בבוקר אחרי כמה סידורים של בוקר ומציאת חניה ליד הבית של הבחור, משימה נוראית בימי שישי בבוקר, קפצנו לביקור קצר בשוק. אנחנו נוסעים השבוע לנופש קצר ולכן מרבית הקניות היו לסוף השבוע הזה ופחות להמשך השבוע. כן קנינו בשר ויין לארוחת הערב ועוד קצת ירקות וירוקים.

אחרי השוק חברים הציעו ארוחת בוקר/צהריים ספונטנית ולכן קפצנו ביחד לונולה - הזמנו ביחד את ה house special שכללה ביצי עין, סלט ירוק, האש בראון ושתי חתיכות טוסט. הזמנו גם את ה blackstone - שתי חתיכות ביסקיט עליהן ביצים עלומות ברוטב הולנדייז וסלמון לצד אותו סלט ירוק ממקודם. סביבנו הזמינו ארוחת בוקר נולה וארוחת בוקר בריאות. כולנו שתינו קפה גדול בוריאציות שונות.
האוכל היה מצוין כרגיל, אציין את ארוחת הבלקסטון ואת מידת העשייה של ביצי העין.
לקינוח הבחור ידע שאני רוצה משהו מפוצץ לבבות מהויטרינה וסיפק את הסחורה עם אוריאו שהיה עשוי מעוגיית קינמון כלשהי ופאי דובדבן ואמרנה שהיו טעימים. הוספנו עוד סיבוב של קפה.
לא זוכרת להגיד כמה יצא לארבעתינו.

אחר כך חזרנו הבייתה לשתות קצת בירה לצהריים עם חברים לפני שנץ שכל כך היינו צריכים.

בשישי בערב הכנתי אוסובוקו עם מח עצם, יין אדום וירקות שורש. את האוסובוקו הגשתי על פולנטה שלא יצאה קרמית בגלל מגבלות הכשרות אבל כללה בתוכה הרבה מאוד מח עצם ולכן הייתה עשירה מאוד. אחרי ארוחת הערב קפצנו לחברים לראות את הסרט בירדמן (מייקל קיטון ואמה סטון שחקנים נהדרים, but I didn't get it) הבאנו איתנו עוד קצת בירה ביתית והיה גם יין לבן.

בשבת קפצנו להורים שלי לחמין לצידו היה גם ג'חנון, ירקות צלויים בתנור ומרק ירקות עשיר (כאילו שהחמין צריך עוד תוספות לידו).
בערב, הבחור החליט שהוא מבשל בשבילי ולכן הכין לזניה בשרית שהייתה מצוינת ועוגיות שוקולד צ'יפס עם אגוזי לוז מהספר המתוק. אני הוספתי ליד קייל עם תמרים וכרישה. שתינו זינפנדייל של דלתון וגראפה. סיומת הולמת לסופ"ש.











 

Meirav Flum

New member
פינוקי סופ"ש

באמצע השבוע התקיימו דיונים בנושא הוולנטיינס הקרב והאם אנחנו מעוניינים לקחת את התאריך שתקוע כמו עצם בגרון בלוח השנה ולנצל אותו בשביל לצאת מעט מהשגרה הזוגית. הדיונים לא העלו דבר ובסוף מזג האויר בשילוב חיידק שבן הזוג ייבא מצ'כיה השאירו אותנו בבית. מחווה רומנטית נרשמה מוקדם יותר השבוע כשבן הזוג חזר מנסיעת העבודה למצוא קופסא מלאה בעוגיות שוקולד צ'יפס ואחת ענקית בצורת לב (מה לעשות, התגעגעתי).
בחמישי פתחתי את היין שקיבלנו בארוע חברה של בן הזוג לטובת ראגו עשיר עם ירקות שורש קצוצים דק, יין אדום, רוטב עגבניות תוצרת בית (יש עגבניות נהדרות עכשיו), ציר עוף ועשבי תיבול מהעציצים במטבח. יחד עם פסטה קונכיות (יבשה, אני אוהבת לבשל אבל יש גבול) זו היתה מנה נהדרת ליום הגשום שהיה.
בשישי הגיע חבר שחזר מחופשה באירלנד. הוא התבקש להביא כמה יחידות של Willie's cacao ובתמורה הובטח לו השוקו הכי טעים ששתה בחייו. השוקו הוגש עם קצפת טריה ופחזניות שיצאו מושלמות ומולאו בקרם דיפלומט. עוד לטובת מזג האויר הסוער הוכן מרק עדשים כתומות עם עגבניות וג'ינג'ר שעשה את עבודתו נאמנה, חימם ופתח סינוסים סתומים.
בשבת הגיעו החמים לארוחת בוקר. חמותי ביקשה שלא אתפרע מאחר והיא שומרת אז הארוחה כללה מגוון גבינות טרי מהסופר, כמה בגטים שעברו ריענון בתנור, ירקות טריים חתוכים והשיא- גרנולה מעשה ידי. החמים הביאו איתם ממחנה יהודה קממבר מבאשר וקופסא ענקית של תותים לבקשתי מאחר והריבה מחורף שעבר עומדת להגמר.



 

salo22

New member


בהחלט עושה רושם שגם לעגבניות "הפשוטות" יש קצת יותר טעם בזמן האחרון.. יופי של סופ"ש, תודה רבה על השיתוף
גם אני אגב לא רווה נחת מהסינוסים בזמן האחרון, מעצבנים החבר'ה האלה &quot
 
עוגיה חמודה!

מחמם את הלב לקרוא על הגעגועים שגרמו להכין עוגית שוקו בצורת לב עם כל מה שמסמל! התמונה מראה כמה מגרה העוגיה ההיא הייתה!
תודה
 
סוף שבוע סוער- בית העם, קפה המדרחוב ולא מעט בישולים

הסוף שבוע התחיל במועדון האזור בהופעה של אוסו בזוקה/UBK שהייתה מעולה כרגיל ואחריה מסע בחיפוש אחר נישנוש אחרי חצות, המסע הוביל אותנו לרחוב לילנבלום ולבית העם, הפיצריה החדשה שנפתחה על חורבות ביתא פיצה.
פיצה אחת עם כרבוית הייתה לא גדולה אבל מוצלחת, גבינה איכותית,כרובית בפרחים קטנים שקצת נעלמה ובצק דק ומוצלח, טבחים שזורקים בצק באוויר ומבינים שיש השקעה בפיצה (45 ש"ח לפיצה)
הפיצה הייתה קצת קטנה לזוג לכן הזמנו גם פיצקטה- פיצה קטנה בקוטר 12 ס"מ עם טופינג שנעשה לפני זה על פלאנצ'ה- בחרנו בפטריות וקיבלנו פ'וקאצה קטנה עם ערימה יפה של פטריות טריות ושליכטה יפה של שמנת מוקצפת עם סלט ירוק מרענן בצד, מנה טעימה ונעימה (35 ש"ח)
לקינוח- גלידה אמריקאית עם פרוסות קיווי ותות, פלפל שחור ומייפל- תענוג, גלידה שמנה וטובה, משחק טעמים נהדר עם חמצמצות של פירות, נשיכות של פלפל שחור ומתיקות של המייפל (12 ש"ח)
מקום חביב לארוחת לילה אבל מעט יקר לטעמי בתור אוכל רחוב.
בשבת אירחנו בבית ארוחה משפחתית- לזנייה של המון פטריות וברוקולי ברוטב באשמל,קציצות ירקות מהשאריות של הציר, מרק עגבניות קלויות, סלט ירוק עם הרבה עלעלים מרירין ולקינוח פונדנט שוקולד בכלים אישיים שהכנית ואפיתי רגע לפני ההגשה.
אחרי האירוח נשארנו רעבים והגענו לקפה המדרחוב בכפר סבא שמשום מה אני תמיד פוסח על פניו וגיליתי שהוא שוקק חיים ומלא בצעירים- ציפס בטטה היה פליחם עבים של בטטה עטופים בהמון פאנקו מטוגנים- הבטטה הייתה קשה מדי, הציפוי עבה מדי, אבל בסך הכל טעים וכיפי לנשנוש תוך כדי משחק שש-בש סוער, מנה של ג'חנון הייתה מצולחתת יפה עם ג'חנון מוצלח שהיה קצת קר מדי (כנראה בגלל השעה המאוחרת יחסית) עם ביצה פרוסה וצנונית ורסק טוב.
ביחד עם קפה (שמגיע עם הג'חנון) ופינט של ג'מס 8.8 (יותר מדי מתוקה ושטוחה לדעתי באופן כללי) יצאנו עם חשבון של 90 ש"ח ורצון לחזור כי המקום מראה פוטנציאל ורצון להיות לא שיגרתי.
 

salo22

New member
לא הרבה

בחמישי עברנו במקרה ליד פיצה פינו בבן יהודה, אז לקחנו הביתה.. הפיצה לא רעה, קצת כזו "של פעם", אבל היא גם לא טובה במיוחד, והמחיר שלה "מסמר שיער", 77 ש"ח עם פטריות למשפחתית.
ליד היה פורל מעושן שאספתי על הדרך דרומה מפרודג, מה נאמר, גם בארזים נפלה שלהבת, המחירים אצלם כבר רחוקים מאוד מלהיות קייטנה, זה מה יש היום. וויט פרנק של טוליפ עזר להחליק קצת עניינים.
שישי שבת אירוע בריתה שדי סבלנו בו מהאוכל ואירוח משפחתי, שום דבר מיוחד לספר עליו.. שבת בדרך חזרה בנמל 24, זה כל מה שהיה הפעם, די יבש
 

1קרןאור

New member
וולפנייטס ברחובות

יום חמישי שעה 19:30 הגענו לחוצים שלא יהיה לנו מקום (לא הייתה אופציה באינטרנט/אפליקציה או בטלפון). לא ידענו שהקונספט הוא סטייל ארומה רק של המבורגרים.
המקום היה ריק ברובו. לקחנו המבורגר רגיל 220 והמבורגר ספיישל כלשהו עם אמנטל ובייקון, התוספות היו צ'יפס או סלט. בדר"כ אחד מאיתנו לוקח צ'יפס והשני טבעות בצל או הום פרייז. הצטערנו שלא יכולנו לגוון.
רגע אחרי שהזמנו והלכנו לשולחן לחכות הבנו שלא נשאלנו למידת העשייה. חזרנו לומר.
יחסית לתפוסת מקום אחרי די הרבה זמן קראו בשמנו. מה שכן יש שם הרבה הזמנות כי שליחים התרוצצו המון.
הגענו לקחת את האוכל לשולחן. רטבים לצ'יפס? רק קטשופ, חרדל או מיונז.
קיבלנו שתי קציצות סבירות ולא יותר. הקציצה הייתה סימטרית מידי מה שהוסיף על התחושה המתועשת. הצ'יפס היה דק מידי, סטייל מקדונלדס, רק ששם איכשהו הם הצליחו לעשות אותו שמנוני בהרבה יותר. הרגיש כאילו אין תפוח אדמה בתוך אצבעות השמן הללו.

לסיכום התבאסנו, בפעם הבאה נלך לסניף הבורגוס שמעבר לכביש.
 

amity001

New member
די הרבה.

ביום חמישי בערב היינו בגטסבי קוקטייל רום, בר קוקטיילים יחסית חדש בירושלים. הזמנו חמישה קוקטיילים שארבעה מהם היו בhappy hour. הם מצוינים עם כי עדין לא ברמת ההשקעה של האימפריאל, בכל מקרה טוב שיש מקום כזה בירושלים.

ביום שישי - בהמשך חגיגות היומולדת של הבת זוג עשינו ערב פיצות עשה זאת בעצמך אצל ההורים.
בצק הפיצה הוכן מראש על פי המתכון המעולה של סבתא שלי ונאפה חצי אפיה. הכנו המון המון סוגי תוספות (מוצרלה, פרמזן, צ'דר, גבינת עיזים, גבינה כחולה, ריקוטה, גבינת קשיו תוצרת בית, רוטב לבן, רוטב עגבניות, מיונז קארי, פסטו כתוש במכתש ועלי, ארוגולה, תימין בצל ירוק, ואורגנו טריים, ארטישוקים מטוגנים, פלפלים קלויים, קישואים בלדי עם הפרח, עגבניות שרי שחורות, דלעת וחצילים בתנור, גרטן תפ"א, זיתי קלמטה, בצל מקורמל, תפוחים, אגסים, בייקון, פרושוטו,פטריות, ערמונים, אגוזי מלך, פקאן סיני, כן, כנראה שיש לנו נטיה מסויימת להפרזה) וכל אחד הרכיב לעצמו את הפיצות שרצה.
בשבת בצהריים הזמינו אותנו לארוחה בצ'אקרה, לקחנו מנת קלמרי סגול עם לבנה ותרד (68 ש"ח), שיפוד נתח קצבים (115 ש"ח) וקינוח שוקולד DLX - עוגת שוקולד וכדור גלידה. כל המנות היו מבוצעות בצורה מצויונת וטעימות אבל ללא שום חידוש (באופן כללי התפריט די בנאלי). המחיר, יחד עם בקבוק קאוה שחלקנו עם החברים וטיפ, יצא 350 שקלים לזוג ללא הרבה אוכל, מחיר מוגזם לחלוטין, כנראה מס על מקום נורמלי בירושלים שפתוח בשבת.

בערב התכנסנו בביתנו עם עוד כמה חברים להכנת מאכל אתיופי המיוחד לאיזור שממנו הגיע אחד החברים, המנה נקראת פאתה (fata) זוהי מנה הדומה למשפחת המנות הערביות שנקראות בשמות דומים (סלט פאטוש,פתות תימני, פתת דגאג' (fatteh djaj) לבנוני ועוד אינסוף ואריאציות) המשותף לכל המנות הוא שימוש בלחם יבש אשר מפורר לפתיתים (فتّة‎) ומורטב ברוטב נוזלי כלשהו.
במקרה שלנו השתמשנו בפיתות יבשות במקום בלחם האתיופי שנאפה שם במיוחד לצורך המנה הזו אשר פוררו וטוגנו ללא שמן עד לקריספיות. הרוטב היה מעגבניות, בצל, ופלפל חריף מטוגנים בהרבה שמן זית ותערובת תבלינים אתיופית ברברה (Berbere), יחד עם תוספת לא מסורותית של בשר טחון. טיגנו ביצה מקושקשת והוספנו להכל יוגורט יחד עם עוד עגבניות ובצל טריים - יצאה מנת הסטלנים האולטימטיבית.
זוהי מנה שאוכלים אותה בדרך כלל בבוקר סוף שבוע לאחר לילה של שתיה והיא משביעה לכל היום, אנחנו אכלנו אותה בערב לכן חלק השתיה בא יחד עם הארוחה.
ניסיתי על האורחים מספר קוקטיילים עם מרכיבים תוצרת בית: התחלנו בקלאסי - מנהטן (עם דובדבן אמרנה וביטרס תפוזים ביתי) המשכנו בטיקי, קצת בהשראת האימפראיל (וויסקי מושרה עם שוקולד, סירופ קוקוס, אגוסטורה ביטרס, אורז'ה ביתי, שיכר פסיפלורה) וסיימנו בקוקטייל חמצמץ (לימון, סירופ תפוחים, ג'ינגר ולמון גראס, וודקה מושרית בתה Prince Vladimir).

קינחנו בעוגת שומשום פריחת הדרים מהבלוג My new roots, עוגה ממרכיבים מאד בריאים (קמח כוסמין, שומשום וטחינה מלאים, סוכר קוקוס, ללא ביצים, חמאה וסוכר לבן), שלאחר תיקון מסוים של כמות סירופ הדבש המוספת (כמות כפולה), לא רק הרגישה בריאה אלא גם מאד טעימה.
סיימנו את הערב גמורים (אך מרוצים) מהאוכל והשתיה. והשארנו את הכלים להיום בבוקר.

















 

londi81

New member
טפאו המבאסת ודלידה המצוינת (כרגיל)

לא ברור איך הגענו לטפאו בחמישי בערב, עוד יותר לא ברור איך היה לנו מקום.
אבל אוכל צפוי ושירות מבאס לחלוטין (כלומר, סדר הוצאת מנות הזוי שבו מנת הלחם מגיעה 15 שעה אחרי ארבע מנות עם רוטב, שירות מגלגל עיניים ששאלתי אם לא כדאי לבטל מנה אחרי שחיכנינו לה למעלה מ 30 דקות, כרובית כן, לא סופלה גבינות.. והשיא טעות של 65 שח בחשבון, ששוב זכתה לגלגול עיניים), בקיצור, עדיך לשמור את הזכרונות הטובים מ 2010.
&nbsp
בשישי היינו בדלידה - המקום מצוין כרגיל, שירות נעים ופמילרי אבל לא מעיק - ברולה הפלפלים בעייני גאוני, אכלנו גם את מנת הרביולי שרימפס שאני מאוד אוהבת ואת סלט הזוקיני האלמותי.
&nbsp
שיללמנו אותו דבר כמו בטפאו (120 שח לאדם), וקיבלנו חוויה הפוכה לחלוטין
 

אושר מ

New member
בראנץ' שישי בצ'יקטי וקינוחים בקפה נואר

ביום שישי הלכנו לנסות את הבראנץ' ששמענו שהתחילו להגיש בצ'יקטי.
בעבר ישבתי על הבר במקום בערב פעמיים ונהנתי מאוד מהאוכל ומהאוירה.
הפעם היינו שלושה וישבנו במרפסת המקורה.
החלטנו להזמין:
ברוסקטת קלאמרי לבחור שמגיעה עם איולי חזרת (שביקשנו וקיבלנו בצד), אורגנו ובזיליקום, עגבניות, זיתים וקלמרי צרוב. הברוסקטה היתה מצויינת והמנה יפה מאוד מבחינת כמות.
פיצטה עם תרד, מסקרפונה, מוצרלה בייקון (או נקניק אחר אני לא זוכרת) וביצה. אני לא זוכרת איך בדיוק קראו למנה. אנחנו חשבנו שהיא מעולה. הבחור פחות התלהב במיוחד מנוכחות המסקרפונה.
מנת פתיחה של בוקר - היא בעצם צלחת האנטיפסטי מהערב שמכילה נקניקים גבינות דג כלשהו וסוגים שונים של ירקות. המנה היתה מוצלחת אבל התבאסנו שהגיעה עם ממש מעט טוסטים וכשביקשנו עוד קיבלנו עוד שניים (אנחנו שלושה לכל הפחות היה ניתן להביא 3). אמנם לא חוייבנו על התוספת אבל ההרגשה היתה לא נעימה שמתקמצנים על משהו שהוא הכרחי לאכול את המנה.המנה הכילה נקניק סלמי, נקניקיה חריפה כלשהי, 2 גבינות קשות וגבינה אחת רכה עם פלפלים (שלדעתי היתה סוג של ריקוטה אבל אני לא סגורה על זה), בצל מקורמל, פלפלים מוחמצים, דג כבוש כלשהו שלא טעמתי וחצי ארטישוק מבושל.
המנה הזו יפה יחסית אם כי בהזמנה בעבר בערב אהבתי אותה יותר. אבל זה כנראה עניין של המגוון עליו נופלים באותו יום.
פניני פיטריות: ג,בטה ממולאת בפיטריות, מוצרלה ומסקרפונה, שהבחור ביקש וקיבל ללא המסקרפונה. מגיע טוסט בגודל מכובד בהחלט מפוצץ בפיטריות עם ירקות טריים חתוכים לצידו. מנה גדולה יפה וטעימה.

רצינו גם קינוח אבל היה רק פנקוטה ואפוגטו ולכן החלטנו לחפש קינוחים במקום אחר.

בסוף התיישבנו בקפה נואר שם שמחו לקבל אותנו רק לקינוח והזמנו מוס שוקולד שהיה מצויין אם כי קצת מתוק מידי (כלומר לא מספיק שוקולד מריר), פאי אגסים ושקדים שהיה טעים אבל החלש מהשלושה. הבצק שלו היה עבה מידי וקשה מידי. ביצוע לא מושלם. ופאי פירות העונה שהיה פאי בננות עם טופי וקרמל שהיה פשוט מעולה.

בדרך חזרה לאוטו עצרנו לשטוף עיניים בדליקטסן ולהצייד בקצת צידה הביתה.
 

oreldi

New member
פאי הבננות הזה...

איזה קינוח...
שווה להגיע רק בשבילו
 
למעלה