די הרבה.
ביום חמישי בערב היינו בגטסבי קוקטייל רום, בר קוקטיילים יחסית חדש בירושלים. הזמנו חמישה קוקטיילים שארבעה מהם היו בhappy hour. הם מצוינים עם כי עדין לא ברמת ההשקעה של האימפריאל, בכל מקרה טוב שיש מקום כזה בירושלים.
ביום שישי - בהמשך חגיגות היומולדת של הבת זוג עשינו ערב פיצות עשה זאת בעצמך אצל ההורים.
בצק הפיצה הוכן מראש על פי המתכון המעולה של סבתא שלי ונאפה חצי אפיה. הכנו המון המון סוגי תוספות (מוצרלה, פרמזן, צ'דר, גבינת עיזים, גבינה כחולה, ריקוטה, גבינת קשיו תוצרת בית, רוטב לבן, רוטב עגבניות, מיונז קארי, פסטו כתוש במכתש ועלי, ארוגולה, תימין בצל ירוק, ואורגנו טריים, ארטישוקים מטוגנים, פלפלים קלויים, קישואים בלדי עם הפרח, עגבניות שרי שחורות, דלעת וחצילים בתנור, גרטן תפ"א, זיתי קלמטה, בצל מקורמל, תפוחים, אגסים, בייקון, פרושוטו,פטריות, ערמונים, אגוזי מלך, פקאן סיני, כן, כנראה שיש לנו נטיה מסויימת להפרזה) וכל אחד הרכיב לעצמו את הפיצות שרצה.
בשבת בצהריים הזמינו אותנו לארוחה בצ'אקרה, לקחנו מנת קלמרי סגול עם לבנה ותרד (68 ש"ח), שיפוד נתח קצבים (115 ש"ח) וקינוח שוקולד DLX - עוגת שוקולד וכדור גלידה. כל המנות היו מבוצעות בצורה מצויונת וטעימות אבל ללא שום חידוש (באופן כללי התפריט די בנאלי). המחיר, יחד עם בקבוק קאוה שחלקנו עם החברים וטיפ, יצא 350 שקלים לזוג ללא הרבה אוכל, מחיר מוגזם לחלוטין, כנראה מס על מקום נורמלי בירושלים שפתוח בשבת.
בערב התכנסנו בביתנו עם עוד כמה חברים להכנת מאכל אתיופי המיוחד לאיזור שממנו הגיע אחד החברים, המנה נקראת פאתה (fata) זוהי מנה הדומה למשפחת המנות הערביות שנקראות בשמות דומים (סלט פאטוש,פתות תימני, פתת דגאג' (fatteh djaj) לבנוני ועוד אינסוף ואריאציות) המשותף לכל המנות הוא שימוש בלחם יבש אשר מפורר לפתיתים (فتّة) ומורטב ברוטב נוזלי כלשהו.
במקרה שלנו השתמשנו בפיתות יבשות במקום בלחם האתיופי שנאפה שם במיוחד לצורך המנה הזו אשר פוררו וטוגנו ללא שמן עד לקריספיות. הרוטב היה מעגבניות, בצל, ופלפל חריף מטוגנים בהרבה שמן זית ותערובת תבלינים אתיופית ברברה (Berbere), יחד עם תוספת לא מסורותית של בשר טחון. טיגנו ביצה מקושקשת והוספנו להכל יוגורט יחד עם עוד עגבניות ובצל טריים - יצאה מנת הסטלנים האולטימטיבית.
זוהי מנה שאוכלים אותה בדרך כלל בבוקר סוף שבוע לאחר לילה של שתיה והיא משביעה לכל היום, אנחנו אכלנו אותה בערב לכן חלק השתיה בא יחד עם הארוחה.
ניסיתי על האורחים מספר קוקטיילים עם מרכיבים תוצרת בית: התחלנו בקלאסי - מנהטן (עם דובדבן אמרנה וביטרס תפוזים ביתי) המשכנו בטיקי, קצת בהשראת האימפראיל (וויסקי מושרה עם שוקולד, סירופ קוקוס, אגוסטורה ביטרס, אורז'ה ביתי, שיכר פסיפלורה) וסיימנו בקוקטייל חמצמץ (לימון, סירופ תפוחים, ג'ינגר ולמון גראס, וודקה מושרית בתה Prince Vladimir).
קינחנו בעוגת שומשום פריחת הדרים מהבלוג My new roots, עוגה ממרכיבים מאד בריאים (קמח כוסמין, שומשום וטחינה מלאים, סוכר קוקוס, ללא ביצים, חמאה וסוכר לבן), שלאחר תיקון מסוים של כמות סירופ הדבש המוספת (כמות כפולה), לא רק הרגישה בריאה אלא גם מאד טעימה.
סיימנו את הערב גמורים (אך מרוצים) מהאוכל והשתיה. והשארנו את הכלים להיום בבוקר.