"ארוחת ערב" אצל רושפלד
אנחנו מלווים (ובד"כ אוהבים את פרי ידיו ומוחו הקודח) את רושפלד הרבה שנים (עוד מרחבת המוזיאון)
ושמחנו לקרוא כי פתח מקום חדש עם קונספט חדש - הרעיון באים לאכול ארוחת ערב אצלו
דהיינו אין מבחר (כמעט) אבל השף נגיש לאורחים מדבר איתם מצ'פר אותם
דהיינו לא רק מסעדה אלא גם תשומת לב מהמארח
נראה גם שחלק נכבד מן האורחים מוכרים למארח והרבה להחליף איתם דברים
ארוחה בשריח כ190 ש"ח וצמחונית 155 ש"ח
בכלל אני מאד אוהב את הקונספט שאין תפריט ואין בחירה והאחריות כולה היא על השף
(בתנאי כמובן שזה שף שאוהבים את מה שמבשל) כך אהבנו מאד את RINO זצ"ל בפריס
ארוחת הערב (המשתנה מדי ערב)
כוללת שלשה פתיחים המוגשים לשולחן :
פרוסות קולורבי מוחמצות קלות עם שמיר - מנה נהדרת
תפו"א עם מיונז ושעועית ירוקה - קלאסיקה
זיתים שחורים - מצויינים
ניתן להוסיף פלטת נקניקים (3 סוגי נקניק ) או פלטת גבינות
כמו כן סלסלת לחם מצויינת עם פנכת חמאה
רושפלד צ'יפר אותנו בצלחת שהכילה גבינת עיזים מיוחדת (שקיבל באותו היום) ומסביבה
קרעי לחם פטרוזיליה וכוסברה עגבניות מיובשות חלקית וענפי טימין מנה קלילה ומענגת
כמנה עיקרית ניתן לבחור מנה בשרית שהיתה אונטריב בבישול של 24 שעות
שהוגשה עם שעועית בובס ולב חסה (מזכירה מאד את "לה קומפטואר") - מנה מצויינת
או מנה צמחונית שהיתה דף פסטה רחב שקיבל קצת קריספיות בקצוות
במגע עם המחבת הלוהט והיה קצת כמו בצק פיצה ועליו מגוון סוגי פיטריות (ספרתי 4)
וכן בצל סגול ושמיר - מאד נהנינו מהמנה העשירה והמגוונת
לקינוח (תוספת מחיר של 40 ש"ח כ"א) בחרנו בעוגת מישמש (מעיין שטרוייזל) שמגיע עם
רוטב וניל בכלי נפרד בצד. לטעמי קצת פחות מדי משמש ביחס לבצק
ופנכה של אורז מבושל בחלב (מנה שאני מאד אוהב ומאפיינת את המטבח הבאסקי) ומעל
רוב טופי ודובדבנים שתי המנות ענקיות וקשה לסיים אותן
את הארוחה ליוונו ב4 כוסות יין רוזה ואדום שהיו קלילים ומתאימים לאוירה ולאוכל ובקבוק סן פלגרינו
היין מתומחר הגיוני 28 ש"ח לכוס
בסה"כ היה מהנה ואני מניח שנשוב