אז מה אכלתם בסוף השבוע?

"ארוחת ערב" אצל רושפלד

אנחנו מלווים (ובד"כ אוהבים את פרי ידיו ומוחו הקודח) את רושפלד הרבה שנים (עוד מרחבת המוזיאון)
ושמחנו לקרוא כי פתח מקום חדש עם קונספט חדש - הרעיון באים לאכול ארוחת ערב אצלו
דהיינו אין מבחר (כמעט) אבל השף נגיש לאורחים מדבר איתם מצ'פר אותם
דהיינו לא רק מסעדה אלא גם תשומת לב מהמארח
נראה גם שחלק נכבד מן האורחים מוכרים למארח והרבה להחליף איתם דברים
ארוחה בשריח כ190 ש"ח וצמחונית 155 ש"ח
בכלל אני מאד אוהב את הקונספט שאין תפריט ואין בחירה והאחריות כולה היא על השף
(בתנאי כמובן שזה שף שאוהבים את מה שמבשל) כך אהבנו מאד את RINO זצ"ל בפריס
ארוחת הערב (המשתנה מדי ערב)
כוללת שלשה פתיחים המוגשים לשולחן :
פרוסות קולורבי מוחמצות קלות עם שמיר - מנה נהדרת
תפו"א עם מיונז ושעועית ירוקה - קלאסיקה
זיתים שחורים - מצויינים
ניתן להוסיף פלטת נקניקים (3 סוגי נקניק ) או פלטת גבינות
כמו כן סלסלת לחם מצויינת עם פנכת חמאה
רושפלד צ'יפר אותנו בצלחת שהכילה גבינת עיזים מיוחדת (שקיבל באותו היום) ומסביבה
קרעי לחם פטרוזיליה וכוסברה עגבניות מיובשות חלקית וענפי טימין מנה קלילה ומענגת
כמנה עיקרית ניתן לבחור מנה בשרית שהיתה אונטריב בבישול של 24 שעות
שהוגשה עם שעועית בובס ולב חסה (מזכירה מאד את "לה קומפטואר") - מנה מצויינת
או מנה צמחונית שהיתה דף פסטה רחב שקיבל קצת קריספיות בקצוות
במגע עם המחבת הלוהט והיה קצת כמו בצק פיצה ועליו מגוון סוגי פיטריות (ספרתי 4)
וכן בצל סגול ושמיר - מאד נהנינו מהמנה העשירה והמגוונת
לקינוח (תוספת מחיר של 40 ש"ח כ"א) בחרנו בעוגת מישמש (מעיין שטרוייזל) שמגיע עם
רוטב וניל בכלי נפרד בצד. לטעמי קצת פחות מדי משמש ביחס לבצק
ופנכה של אורז מבושל בחלב (מנה שאני מאד אוהב ומאפיינת את המטבח הבאסקי) ומעל
רוב טופי ודובדבנים שתי המנות ענקיות וקשה לסיים אותן
את הארוחה ליוונו ב4 כוסות יין רוזה ואדום שהיו קלילים ומתאימים לאוירה ולאוכל ובקבוק סן פלגרינו
היין מתומחר הגיוני 28 ש"ח לכוס
בסה"כ היה מהנה ואני מניח שנשוב





 

passioneta

New member
ברלין - תודה לאריה שגיא

הארוחה באוטנטאלר עליה המלצת פה היתה מצוינת (והיחידה הממש ממש טעימה בטיול) - תודה רבה!
 

passioneta

New member
בברלין שלהי עונת האספרגוס

למנה ראשונה אכלנו אויסטרים בקהדהווה....
באוטנטאלר אכלנו שניצל עם אספרגוס ווניסון (בשר צבי) ברוטב עשיר עם כופתאות נהדרות וירקות שונים עשויים היטב. לקינוח חלקנו
כופתאות משמש בפרורי לחם. עם מים גדולים, 2 כוסות יין וקפה אחד שילמנו 85 לפני טיפ.
 
לונץ 13 ת"א

אגב המסעדה די קטנה (מעט מקומות בפנים) ובקיץ
לשבת בחוץ אפילו בערבים עלול להיות לא כ"כ נעים
המטבח שקוף ולמעשה רושפלד נמצא שם רוב הזמן לבד ונראה ורואה כל הזמן
 
אז כתגובה לביקורות שהמחירים מופרזים הוא העלה מחירים?

חייבים להודות שיש לו אומץ. כשאני הייתי שם זה היה 135 ו175.
וברצינות, 155 ש"ח לעלה פסטה עם פטריות? זה נראה לך הגיוני? כמה היית משלם על כזה דבר בפריז?
 

מיתר44

New member
כמה עולה פירה של רובושון?

מקרון של פייר הרמה?
אם אוהבים את תבשיליו של רושפלד, מן הסתם שמוכנים לשלם קצת יותר
על מנה כמו זו.
החוצפה משויכת למזייפים ולשרלטנים למיניהם. הם לא חסרים למי שמחפש לאכול
בזול והפורומים מלאים בפוסטים של המאוכזבים מהם.
 
אין לי בעיה לשלם מחירים כאלה, כשיש לכך הצדקה.

אני לא חושב שרושפלד שרלטן, אני מניח שכוונתותיו טובות והוא באמת מאמין שהאוכל שלו שווה את המחירים האלה. לדעתי הוא פשוט התנתק מהעשייה ולא מבין שהאוכל שהוא מייצר במקום קטן כזה, ללא צוות מסעדה ושף בפועל, פשוט אינו באותה רמה ואינו באמת שווה את המחירים האלה.
אבל כנראה שיש אנשים שחושבים אחרת, ואני מכבד את זכותם לחשוב ככה, למרות שאינני מסכים איתם.
 
דעתי הפוכה משלך

אני דווקא מעדיף את השף במטבח ובאיטרקציה עם האורחים
במרבית המסעדות האהובות עלינו בפריס שאנו חוזרים אליהם שוב ושוב
יש שף במטבח ותו לא לעיתים קרובות גם שלצר/ית אחד שמצליח לשרת
היטב את האורחים (אני מדבר על מסעדות של כ20-25 איש)
והשפים הללו יצירתיים מאד והמנות נהדרות
והמלצר מדי פעם נכנס למטבח לשטוף כלים או לצלחת את המנות הראשונות
הצוות המצומצם אינו פוגע כלל באיכות האוכל וברמת השרות אבל מבטיח (כנראה) ריווחיות
ומאפשר שימוש בחומרי גלם טובים
הבסיס להצלחה הוא מס' מנות מצומצם בתפריט וזה מה שרושפלד עושה
לעיתים המטבחים כ"כ קטנים שין מקום ליותר מאדם אחד
המחירים אגב נעים בין 35-45 אירו לארוחה של 3 מנות
אם תרצה אוכל לנקוב בשמות של לפחות 5 מסעדות מצויינות כאלו
 
היא אינה הפוכה כי אני מסכים איתך בעניין זה

גם אני מעדיף מקומות קטנים שהשף במטבח, ולכן אני בעיקר יושב במקומות כאלה ולא במגה מסעדות. כל מה שאמרתי הוא שכרגע רושפלד פשוט לא עושה זאת טוב מספיק, והוא גם מבקש מחיר גבוה יחסית למסעדות מהסוג הזה.
בסופו של דבר זה עניין של טעם, אתה אהבת, אני פחות.
 

oferlev9

New member
רושפלד הוא ממש לא רובושון ....

האגו טריפ שלו כבר מזמן חצה את מחוזות ההגיון , ואיתו המחירים.....
&nbsp
 

salo22

New member
אולי העלו בתגובה לביקורת של אפרתי


או שפשוט בתלות בחומרי הגלם שמוגשים באותו ערב. בכל מקרה עלה פסטה עם פטריות למעלה ועוד איזו מנת תפיחה ב 155 ש"ח, בהחלט יקר ביותר.
 

mereng

New member
עסקית צהריים זריזה ב"ריבר" בפארק המדע רחובות

לא הבחירה שלי אבל זרמתי.
ראשונות - קימצ'י שהיה חתוך בצורה כ"כ גסה שהרגשתי שמאכילים אותי ברבעי כרוב ממש. משום מה הגיע עם שלולית צ'ילי מתוק עליו (?!?) והיה פחות טוב משזכרתי.
סלט עגבניות ופטריות היה חביב, והיה יכול להיות יותר חביב אלמלא תועפות כוסברה שהיתה עליו ביד נדיבה.
&nbsp
עיקריות - לקחתי את המנה הירוקה עם טופו במקום עוף - מנה מצויינת, מעניינת וכייפית מאוד- ההערה היחידה היא שגיליתי בה כמה חתיכות של סלרי שלא היו כתובות בתפריט ונאלצתי להזיז אותן הצידה (שונאת סלרי).
הוא אכל את מנת "שבעת הפלאים" ונהנה - אין הברקות מיוחדות אבל גם כשסתם טעים ברמה סבירה זה לא משהו לזלזל בו.
&nbsp
קינחנו בבית עם שאריות הקינוח מסוהו מהשבוע שעבר.
&nbsp
את שארית הסופ"ש העברתי על הספה עקב וירוס מעצבן שחטפתי. הספקתי להכין פסטה ברוטב פסטו ושושני בריוש במלית שוקולד וחלבה לפני שנכנעתי וקרסתי כליל. מקווה להשלים פערים כשאבריא כי המקרר מלא מצרכים בלי אוכל מבושל.
 

salo22

New member
סופ"ש

ברביעי סיבוב בתלפיות בחיפה, בחמישי בכרמל בתל אביב

תקופה נפלאה לעגבניות שרי, היו יפות בתלפיות באיזור 5 שח לקילו, חלק הלכו לייבוש, אחרות לרוטב וגולת הכותרת, מי עגבניות בעזרת שקית פילטר מצויינות שקניתי בזמן האחרון באמאזון במחיר מופקע, אבל ממש שקית טובה. הזמנתי כמה זולות יותר עכשיו מהמזרח, מקווה שהאיכות תהיה טובה באותה מידה, על בסיס רשת ניילון, גם קלה מאוד לניקוי, עולם אחר מבדי הכותנה המעצבנים. מי העגבניות הן מעדן שכמובן מככב שנים ארוכות ב"מנות גורמה", פשוט נפלא להכין בבית.
משמשים גם כן באיכות טובה ובמחיר סביר, קניתי כמה קילו ל"החמצה" ולמחית וסורבה מהיר..
כמו שציינתי לא מזמן, מעריך יותר ויותר את הכרמל ובהחלט הוא שוק מגוון יותר, כנראה אפילו ממחנה יהודה
חנות כמו דווקא גורמה, עם כל התחושות הקצת לא נוחות מדרך שימור הגבינות טריות וכולי, המחירים טובים מאוד וזה מקום שגורם לי להרגיש הרבה יותר בנוח, מבאשר נניח. אז הצטיידנו בטולום מעולה, בולגרית של קדוש, איזו הולנדית חריפה ובוראטה עסיסית ולא יקרה במיוחד, 25 ש"ח. נאכלו בשישי במין בראנץ אחר צהריים מאוחר, סלט עגבניות טריות וצלויות עם הבוראטה, סלט טונה פיקנטי מרוטב העגבניות מחוזק בהרבה ממרח צ'ילי וגם גבינת טולום מעורבבת פנימה, "פנה קוטה" הודית מתירס מתקתק מהשוק עם חלב קוקוס אורגני ואגר אגר ומסביב מי העגבניות, הסועדים התמוגגו ובאמת יצא שיחוק
מי העגבניות האלו, ככל שקרובים למקור ה"חליבה", טעימים ורענננים הרבה יותר, מומלץ בחום רב.
מיט מארקט "תרמו" לעניין פיקניה טובה ב 95 ש"ח לקילו, רצועות דקות, השרייה ברוטב אסיאתי ולמחבת, טעים.. סורבה משמש וסורבה תפוחים ירוקים עם מיץ תפוזים ויוזו, מרענן.. פוקאצ'ות פסדר מלחמים ויותר מידי בירות של הדובים, וינטו אשיבובו ודוקטור, צריך לגמור סטוק שמתיישן לאיטו, כאב ראש בינוני בשבת בבוקר.
שבת ההורים אירחו למגוון תבשילים די מפתיעים ביחס לסטנדרט, כמו מנת הבקר בתחתיות הארטישוק האלמותית, כדורי בקר ברוטב אפונה, כי אף פעם לא מזיק שתי מנות בקר טחון באותה ארוחה, אבל הפעם היה באמת טעים במיוחד
 
ברגע שתגמור את מלאי הדובים תבוא למלא מחדש, יש מבחר מטורף

השבוע נגיע כבר ל-13 בירות על המדף כולל הרבה עם יכולת יישון יפה- גריזלי ׁׁׁׁׂ(טריפל IPA), קודיאק (חיטה כשותית), פרדוקס (IPA שחור) ועוד כמה דברים לא רעים אחרים
 
למעלה