אז מה אכלתם בסוף השבוע?

ביגה ביס פלנט ירושלים

כמעט שלא כתבתי את זה כי אני כ"כ מרוצה מהמתחם הזה שפתוח בשבת שלא נעים לי ללכלך, אבל בכל זאת מרגישה א חובי לפורום רובץ עליי.
אז ככה, במתחם יס פלנט בירושלים יש סך הכל שני מקומות לאכול. מקדונלדס וביגה, שאני מבינה שגם היא חלק מרשת. נו, ניחא לא כל המקומות שהם רשתות בסגנון הזה גרועים. אני אישית הופתעתי לטובה מקינג ג'ורג' (חיפה), ובכלל אני נוטה לתת הזדמנות לכל מקום שפותח בשבת בעיר הקודש.
הוזמנו: מרק בצל עם רביולי עזים (חשבתי שזו מנה שלא קל לפקשש) והמבורגר פורטבלו. בנוסף ביקשנו תה ומים (לא מינרליים). התה הגיע, את המים היינו צריכים לבקש שלוש פעמים למרות שהיינו אחד משני שולחנות יחידים במקום.
את האוכל הביאו אחרי די הרבה זמן. המלצר לא שם לב שחסרה לי כף, לא נורא, אבל בנוסף למים זה כבר עיצבן.
מרק הבצל היה כמעט בלתי אכיל. תפל ומ-ל-א שמן. השמן ממש שחה במרק במין קרום דוחה. הרביולי היה חסר טעם, אבל לפחות במרקם סביר. לא הצלחתי לאכול יותר משתי כפות וגם האיש לא נחלץ לעזרתי. לזכות המרק ייאמר שאיבדתי כל תיאבן לאחר הכף השנייה ולא בזבזתי כסף וקלוריות על משהו אחר במקום.
ההמבורגר פורטבלו היה סתמי עם איזו קציצה בלתי מזוהה ולחמניה מאודה כלשהי. האיש אכל את כל המנה וכינה אותה "לא משהו אבל סביר".
ביקשנו חשבון, פינו לנו את הצלחות. אף מילה על המרק שעמד עצוב על השולחן כמעט במלואו, עם רביולי אחד מתוך השניים עדיין בתוכו.
שילמנו, כולל עשר אחוז טיפ ולא אגורה מעל, ואמרנו שפעם הבאה נרד אחרי הסרט למתחם התחנה.
&nbsp

dror2311

New member
הלנה בנמל, קיסריה

לאורך כל הארוחה נזכרתי בבדיחה של דני סנדרסון: איך ניתן להגדיר את התחושה בעת שאתה רואה את חמותך מתרסקת עם האוטו החדש שלך...רגשות מעורבים

החלק הטוב מבחינתי היה המנה העיקרית שאכלתי, פילה בס עם ניוקי ברוטב תרד. דג טרי ביותר, שהוכן באופן מושלם עם ניוקי מצוינים ורוטב נפלא.
כל היתר היה פחות טוב (פוקאצ'ה בינונית ועוגת גבינה בינונית) או למטה מזה (מלבי רוזטה עם סיגר מרציפן שהיה ממש לא טוב). נקודת הכשל מבחינתי היה שירות לקוי לאורך כל הארוחה: המתנה ארוכה בכניסה, קבלת תפריטים, לקיחת הזמנה וכו'.

gastro101

New member
ביתא קפה צמרות הרצליה- למה התפריט באתר שונה....

הטבעונית הודיעה שתגיע לסוף שבוע ובטיים אאוט כתבו שביתא קפה יש תפריט טבעוני - רק צריך לבקש. בסוף היא הבריזה והלכה לעשות "שלום" , אבא שלה טס לכנס , עיון בתפריט של ביתא קפה הראה מנה על בסיס לימון בקינוחים והוחלט ללכת לשם בכל זאת. התקשרתי ועדכנתי שינוי במספר הסועדים

קבלנו תפריט- מודפס נראה ותיק ומי לא מופיעה שם- הקינוח אותו רציתי ....גם מנות אחרות שהופיעו באתר היו חסרות כמו פסטה עם ירוקים עליה בנתה הצמחונית . בסוף חלקנו 3 מנות ראשונות
4 לביבות כרובית עם יוגורט וסלט קטן של מלפפון ונבטי חמניה- נחמדות (42שח)
אספרגוס - 4-5 יחידות של אספרגוס צמוק רזה על סלט של שקדים , אפונה לא זוכרת מה עוד אבל שפע קליפת לימון הפך אותו למר . אז בררתי את מרבית הקליפות החוצה ואפשר היה לאכול- 44 שח
ומנה עם גבינת חלומי מטוגנת או אפויה - שלאחר שהתקררה הפכה להיות בלתי
אכילה- לא זוכרת מה עוד היה במנה- 39שח
לקחונ לחם הבית- מין פרנה חביבה הוגש עם מיונז ולימון כבוש, פסטו וחמאה- 19שח

בכל זאת רציתי קינוח- עוגת גבינה על מצע שוקולדי- התברר שהיא מהסוג הקרמי ולא בסגנון ניו יורק- הצמחונית אהבה אני פחות. בשולחן ליד הגישו צלחות עם ממתקים- בקשתי גם- צלחת עם שתי עוגיות מרציפן מעולות , רבוע מרמלדה , גליל קוקוס שלא אהבתי וקליפות תפוז מבושלות- 20 שח

יצוין לשבח מבחן המים- מיד שהגיענו קבלנו בקבוק צונן ואף קרח לבקשתונ בהמשך התרוקן והמלצרתית מיוזמתה הביאה בקבוק נוסף.

החשבון 200 שח לארוחה בינונית . לא בטוחה שנחזור

בשבת הייתי אצל חברה למרתון שליסל ,העונה הראשונה- באמצע קפצתי למסיבת יום הולדת 80 לדוד שלו, בה בלטו הקינוחים שהכינו כלותיו - פניני טפיוקה בחלב קוקוס ופירות טריים (ענבים, רימונים מלון) וקרח כתוש, בלינצ'ס דקים כניר במילוי קרם וניל ברוטב שוקולד חם, כוסיות סוטלאץ' . נהדר .

אה- ותפריט טבעוני לא הוגש לנו - רק כשבקשנו הוגש-הצמחונית חשבה שתמצא שם מנה לרוחה- לקחו מנות מהתפריט הרגיל והוציאו את המרכיב החלבי

מפגש אושר וטייגר לילי

שישי בצהריים פעם ראשונה ב"מפגש אושר" בכיכר מסריק. פעמיים סלט סביח טעים מאוד ומשביע להפליא - 6-8 כדורי פלאפל, ביצה חומה, המון חצילים מטוגנים טובים (מהסוג הדק), ירקות, בורגול, טחינה, לבנה ועשבים. ברור שהוספנו עמבה וחריף. אחלה.
שישי בערב - טייגר לילי בשרונה מרקט. האוכל, ברובו, טעים כתמיד - דג מטוגן שלם מוצלח, סלט השעועית שלהם במנות הראשונות הוא אחת המנות הכי טעימות שיש בעיני, קארי אדום טוב עם פירות ים וסלט של אנשובי קטנים מטוגנים. היו גם מנות פחות טובות, בעיקר מנה בלתי אכילה מרוב מליחות של אטריות אורז מוקפצות ("ברמת החייל המנה הזו יוצאת פחות מלוחה, אבל אין מה לעשות", הסבירה המלצרית כשהחזרנו את המנה). הבעייה העיקרית של המקום - קפוא שם. לא ברמה של אדם שרגיש קצת לקור אלא ברמה מוחלטת. אנחנו ישבנו ישירות מתחת לפתחי המזגן ופשוט קפאנו בכל אימת שהוא הודלק, וכל מי שישבו בשולחנות לידנו סבלו מאוד גם. מעצבן מאוד ודי מקלקל את החוויה הכוללת.
שבת צהריים - העמדנו שני סירים - אחד של קישואים וקרעה במילוי בשר ואורז, ואחד של עלי לשון הפר במילוי אורז, בשר, צנובר וצימוקים. היה יופי של ריפוי בעיסוק ויצא טעים מאוד.
איפשהו הייתה גם עוגת פרג שהגיעה לבית הורי מקונדיטוריה וייס המפורסמת - כנראה עוגת הפרג הטובה בעולם.

babiji

New member
לגבי עוגת הפרג הטובה בעולם

ממליץ לבדוק את "קונדיטוריה רינת" שנמצאת בערך 200 מטר משם, באלנבי 57

עוגות פרג

אני פריק של עוגות פרג (התמכרות מהילדות) ולאחרונה נחשפתי לעוגה
של "פיס אוף קאייק" והתאהבתי

מיתר44

New member
קוקבוק, לאבאיט ועוד

לאחר סבב לוינסקי שהניב בין השאר סלמון מעושן וגבינת שמנת ממעדניית יומטוב, ישבנו שלושה + תינוקת בעגלה
ב קוקבוק שהיא באחות הצעירה של אוזריה.
אכלתי שרימפס בפיתה ואהבתי. כמות השרימפס שהוכנסה לפיתה הרכה (נוסח אייל שני) הייתה גדולה והתוספות
עשו את המנה לעסיסית וטעימה. לידי אכלו סלט פטוש נטול קרעי פיתה וגבינה (טעמי דיאטה) ומנת כרובית בפיתה.
לא שמעתי תלונות. מחירים סבירים לעניות דעתי.
התפריט מציע מנות נוספות בפיתה או בצלחת. חלקן מסקרנות לבוא שוב.

שבת החלה בקנייה אצל אבו חילווה. ההיצע שם נהדר והשירות לא פחות ממושלם. קילו סינטה שימש ציר לארוחת
צהריים בדירה ושקדי העגל הוכנו בהצלחה לקראת ארוחת חברים מבשלים ואוכלים שתתקיים בקרוב.

אתמול, ברשותכם סיפחתי את יום א׳ לסופש, טיילנו בנמל יפו. קצת עצוב לראות פנינה שלא במלא הדרה, עקב
ירידת קסמה בעיני ההמון, אבל מזג האוויר, ריח הים והמראות יפים בעינינו ושווים. ישבנו ב לאבאיט ונהנתי
מאוד ממקלון פרמזן על בצק עלים. את המקלון מעבירים בטוסטר פס (כמותו מוצאים בבתי מלון).
ממש צמוד יש סניף של סטימצקי לרכוש ספר ולקרוא בו על הים כשהשמש מלטפת והרוח נושאת אויר ים מלוח.

ארוחת צהריים סעדנו בשיפודי זיקה: 45 ש״ח לערכה הכוללת צלחת חומוס בטחינה, מספר סלטים אופייניים וצלחת צ'יפס שמוטב היה להסירה מהתפריט (בלתי אכילה). שני שיפודים לאדם עמוסי נתחי פרגית עסיסיים ועשויים היטב סגרו
ארוחה מוצלחת ושווה גם כלכלית.

Noeett

New member
נמל יפו נפלא אם מתעלמים מהשוק המעפן ומתרכזים בנוף והלאביט

אמנם בית קפה אבל טוב לסוגו לטעמי, קפה קצת חלש אבל שווה מול הנוף המדהים.
לא יודעת אם ירד קסמו של המקום או הקרבה ליפו קצת מרתיעה בימים אלו...

גם לשבת על בירה בקונטיינר נחמד.

למעלה