חזרנו מפראג להרבה אוכל
אז חזרנו מפראג שהייתה מדהימה, האוכל הוא לא הדבר הבולט שם והאוכל די תפל באופן כללי אבל בקרוב אפרסם רשומה יותר מפורטת...
אבל מה שבאמת חשבו האו שהתחתנו בפראג בטקס אזרחי מקסים שגרר כמה השלמות לחגיגות בארץ והרבה ארוחות קטנות וגדולותץ
עם הנחיתה ביום שישי בארץ הגעתי לשרונה, כוס גדולה של אמברה של אלכסנדרה נתן מעט מרירות אחרי הבירות הצ'כיות הטובות אבל המימיות, המשכתי לעראיס ובדקתי את מנת הדגל, למעשה מדובר בבצק שמזכיר פיצה במילוי של בשר טחון שמזכיר קבב, הכל נעשה על הגריל ונחתך לארבעה רבעים לוהטים ומוגש על טחינה טובה והרבה סלט עגבניות עם שום כתוש ולימון, הפיתה הייתה לוהטת, הבשר מוצלח, השילוב בין הפיתה והמילוי הלוהט לטחינה הצוננת והעגבניות היה לא רע, מנה חביבה אבל במחיר מעט גבוה מדי של 49 ש"ח למנה חביבה אבל לא מפוצצת.
בערב- גוז ודניאל , במרספת הנוף מרהיב, השירות נהדר, לראושונת סביצה אינטיאס שנמס בפה אבל קטן למדי, מנה של ירקות חורף על רוטב איולי ירוק וביצה רכה מטוגנת היה משחק נחמד של מרקמים וירקות טריים וקלויים ומאוד מרענן.
לעיקריות- פעמיים שניצל וינאי נדיב עם שפצ'לה כפיים , פעם אחת פרפדלה זנב שור כבדה ומנחמת ולינגייוני פטריות וערמונים מוצלח, כל המנות נזללו עד תום והיו נדיבות.
לקינוח המנה הקבועה של הברד פודינג עם מנה גדושה נוספת של רוטב קרמל בצד שהצטיינה כרגיל וקראק פאי שהיה מעט מאכזב בשל מרקם קשיח מדי ותוספת לימונית שלא התחברה לנו.
ביחד עם חצי בקבוק חביב של סוסון ים הגענו למחיר של כ-550 ש"ח לארבעה אנשים שאכלו טוב.
בשבת חברים הגיעו והלכו, בצהרים הכנו פסטה קונכיות גדולה עם רוטב עגבניות ושמנת זריז והמון פרמזן וגאודה מגוררת, ממולאים מוצלחים מצדקיהו בשרונה מרקט וקצת זיתים מלווינסקי שאך פעם לא מפספסים.
לערב- משלוח מגאפניקה, קומבינציה צמחונית חביבה ויעילה, פעמיים סנדוויץ סושי עם מגוון מרכיבים, רול של סלמון סקין והרבה רטבים, סושי סביר לחלוטין שהצליח להשביע 6 מבוגרים וילדה אחת.