סופ"ש
ביתי לחלוטין, התחיל כמובן ביום חמישי עם "מסיבת" הסילבסטר בסלון, בתפריט היה סלט שובה רוסי, ללא סלק וטיפלה מיונז, סלט שמזכיר באופן מדוייק בגירסא הזו, את הסלט דה בף הרומני מהבית. לעיקרית קוק או ון מושקע שיצא מצויין, המון בצל מטוגן, כולל קוביות פנצ'טה פריכות שמוסיפות המון, ליד פירה כמובן.
לקינוח עוגת שחיתות מטונות של שוקולד מריר ומסקרפונה, משהו ישן מאוד של אהרוני לפי השמועות, שמסתבר שהפך להיות מתכון בין לאומי ונמצא באתר "לא מקומי". קרמו פשוט, טעים ודי זול להרמת הכוסית..
בשישי חברים הגיעו לארוחה הודית "מסורתית" לגמרי, צירוף שפע התבלינים מחבשוש ושפע ספרי בישול הודיים שהוזמנו בשנה שתיים האחרונות, הוביל לדעתי אולי לארוחה ההודית הכי טובה שאכלנו עד היום בארץ, למרות שלא אובייקטיבים כמובן
לא מעט השקעה מקדימה, איך לא, צירים, רוטב עגבניות "הודי" בבישול ארוך, אי חיסכון בחומרים ותבלינים, פאניר ביתית..
שני ספרים משפיעים מאוד שבהחלט לטעמי מוכיחים עצמם ככדאיים - האחד יותר בייסיק, שנותן סקירה מעולה למתחילים וגם למתקדמים, על התבלינים והמושגים במטבח הודי ובישול צמחוני, של "גורו" בישול צמחוני בשם Kurma Dasa, ונקרא cooking with Kurma, מאוד ברור ונגיש ולמרות שלא נראה כך במבט ראשון, גם מאוד מקיף ומגוון, ניתן ומומלץ למצוא משומש ברשת. הספר השני לטאצ' מעט מודרני יותר, "שפי", הוא מה שהזכרתי מהשף של Cinnamon Kitchen מלונדון, ויווק סינג', מגוון מאוד ומעניין, לא מושלם.
אז מה היה - באטר צ'יקן שהוריד דמעות, סאג פאניר עם רוטב תרד שקירב לבבות, דאל מלכותי שריפא חולים, אלו גובי שהתיר אסורים, שרימפס טנדורי ש.. לא כל כך הצליח, מחוסר תשומת לב, סמוסות כבש מזוייפות מבצק עלים עם רוטב אפונה ונענע וליד צ'אטני תמרינדי וצ'אטני להיט של כוסברה, שהופך כל דבר לטעים (גם דברים לא אכילים). מנה מעניינת נוספת הייתה חצילים צלויים בצ'אטני של התמרינדי מחוזק במחית שום וג'ינג'ר (הדבר הראשון שצריך לדאוג לו כשמתחילים הכנות לארוחה הודית) ומירין, מעל אבקת קשיו מלוח קלוי ורוטב ירוק של עשבי תיבול, יצא טעים.
למרות ההשקעה שחיסלה פחות או יותר יממה בין חמישי לשישי, בהחלט ארוחה מיוחדת לנו בהיקף המנות בפעם אחת מהמטבח ההודי ובמיוחד לאורחים, שלא רגילים בכלל למטבחים אסיאתיים, הכיף והסיפוק הכי גדולים הוא לחדש ו"לפתוח חלון" לאנשים שפחות יוצא להם להתנסות. יש עוד המון מה להתנסות ולהכין במטבח הפשוט מופלא הזה, מקווה לתקל בהמשך גם את עניין הלחמים, למרות שקמחים רלוונטיים לא במיוחד זמינים, אולי רק בחנויות הבאמת מתמחות ברמלה ואשדוד, לצערי לא באיזור הצפון.