סופ"ש
עבר בעיקר בקליית וטחינת תערובות תבלינים לשימוש שוטף ונקודתי של הסופ"ש, מה שעשה ריח מעלף בבית וכנראה גרם גם לכמה התעלפויות גם אצל השכנים.
במצב רוח מרתה סטיוארטי הכנתי גם את מעדן "ריבת החלב" בגירסה המכסיקנית שנקראת Cajeta, עם חלב מלא, מקל קינמון וווניל, השתדלתי להפחית מאוד את הסוכר. התוצר הסופי שווה לטעמי את ההשקעה הדי גדולה בעירבוב (לא ניו גולות בבית) והתענגנו על פנקייקים מקמח מלא, זה יצא טעים מידי.
במלוח הכנתי את מרק גרונות ההודו בסיר לחץ, יבורכו אלוהי סיר הלחץ. היה גם סושי ביתי עם שרימפסים שמנמנים מאיזו שקית (המון שקיות שרימפס תאילנדי מתורבת בזמן האחרון מכל הכיוונים, הפעם זה היה של Shrimps House), חציל קלוי שהבשר שלו יושב זמן בהמון משרה של שמן זית, שמן שומשום, מיץ יוזו, מירין וטאריאקי, "מסודר" בערך כמו קובייה לתנור אחרי שצופה היטב בשומשום וממשיך להיצלות הרבה זמן, עד שהרוטב הופך למין סטיקי מסביב והשומשום כמובן קלוי וטעים..
לקינוח סלט של פילטים של שלל פירות הדר, יש בארץ החורף הזה גל של "תפוזי דם", שלאף אחד מהם, לפחות אלו שאני קונה, אין קשר להגדרה.. זכינו, מה נאמר.. לפחות הם די טעימים.. אבל בכלל נדמה שבזמן האחרון, בטח כבר שנים, כמעט כל הירקות והפירות לפחות בשוקים הגדולים, מגיעים מקירור, כמובן שגם מבחינת טעם המצב ממש לא מזהיר לאחרונה, אבל בעיקר, הם לא מחזיקים אחרי הקירור תקופה משמעותית ב"טמפרטורת החדר". מסטוק די גדול שקניתי ביום רביעי בשוק תלפיות הדי מידרדר לו, לצערי אני מתחיל כבר לזרוק דברים ביום ראשון, פשוט הזוי..
הקיצר לקינוח סלט הדרים ונענע עם כדור של גלידת רוזטה מעל, שילוב שתמיד כיף לאכול.. ה"גלידה" הפעם הייתה זריזה מאוד וניצלה את הפלוס במכונות גלידה מוצלחות במיוחד - אפשר פשוט לבלנדר משהו כמו שתי כוסות חלב מלא, כוס שמנת וחצי כוס מהרוזטה הפסיכית של חבשוש ויוצאת יופי של גלידה מזוייפת בסיגנון השנוא עלי, מיידית כמובן מהמכונה
בשבת הספקנו להגניב המבורגרים ובירה בבורגר סאלון ברוממה לפני השחיטה ההו כה משמחת בהיכל של הטלה התמים שנקרא מכבי תל אביב כדורסל, היה טעים טעים ונתן מצב רוח מצויין לתחילת השבוע.