הוזמנתי לקרוא את הביקורת ומכיוון שהשתתפתי בארוחה אפרט יותר
ישבתי כבר פעם אחת ב"ויוינו", הזמנתי פיצה עם ירקות קלויים ופירות ים, ולא הייתה בעיה לוותר על עגבניות ולהשאיר רק שרימפים (לא אוכלת קלמרי). ייאמר לזכותם שהם ממש בסדר עם שינויים ומוכנים לבוא לקראת הלקוח וטעמו, וזה מקל עליי מאוד. הפיצה הייתה מעולה – בצק דק ופריך בקצוות, כמו שאני אוהבת (סגנון איטלקי) והכול היה מדויק ובמינונים הנכונים. השרימפים הגיעו חמודים ויפים, קלופים לחלוטין, ללא זנב, ובלסתי את חלקם בנפרד, כדי להתענג על כל אחד ואחד.
 
בתפריט היו מנות נוספות שנראו לי מסקרנות ותכננתי לחזור בקרוב. הארוחה (השנייה) התארגנה באופן די ספונטני ויצא שכבר אכלתי די בצק באותו היום; לכן כשהמלצר הציע בשר ויתרתי על הפסטה בשמחה. המלצר פירט על כל המנות המיוחדות שמחוץ לתפריט והמליץ במיוחד על אחת מהן שכללה נתחי בשר עם פירה וירקות קלויים. הוא הציג אותה כמנה זוגית (140 ש"ח אחרי 15% הנחה בעסקית, כלומר מחיר סביר מאוד לאדם) וסיפר שיש 250 גרם סינטה בקר + 200 גרם טי-בון טלה. שאלתי אותו אילו נתחים יש בטי-בון (לא מבינה בזה הרבה) והוא אמר שסינטה ופילה, וגם הדגיש (לשאלה של אחד הסועדים האחרים) שזו עצם קטנה וכמעט לא מורגשת בנתח.
 
היינו ארבעה (שלוש נשים וגבר) והזמנו שתי מנות לחלוקה בין שני זוגות (כשאחד הזוגות מורכב משתי נשים שאינן אכלניות גדולות). בזמן שהייתי בשירותים נודע לי שהמלצר עדכן שחסרה להם סינטה במטבח ולכן יוציאו את המנה עם יותר טלה. נו שוין. כשהגיעו המנות הן נראו מעט קטנות בעין, אבל במבט על קשה לזהות מה זה מה ואת טיב הבשר. כשהתחלנו לאכול התברר במהרה שכמעט ולא הייתה שם סינטה, אולי חתיכה אחת קטנה. במקום זה היו שם בעיקר חתיכות טלה, ואין לי מושג איפה אמור היה להסתתר בהן פילה בין כל העצמות, השומן והסחוס. כשנעצנו סכו"ם והתחלנו לפרק את הבשר גילינו שיותר נשאר על הצלחות משאכלנו, ולמעשה כל אחד אכל כמה ביסים וזהו. ממש ביזיון; במקום להשביע זה רק פתח לנו את התיאבון...
גם התוספת ליד הייתה מעט פירה ועליו פרח ברוקולי וזהו בערך... ממש לא כמות לזוג. המנות חוסלו תוך 5 דקות(מילולית), זה היה כמעט ברמה של מנות ראשונות (רק במחיר של מנה עיקרית, וזו לא מסעדת יוקרה).
 
קראנו לאחראית, עברו לא מעט דקות עד שהיא הגיעה (תוך כדי ביררנו פעם שנייה מה קורה כי אף אחד לא ניגש אלינו). היא הסתכלה על הצלחות ואמרה "אני רואה שהיה לכם טעים" וארבעתנו ענינו יחד "לא". פשוט לא היה כמעט מה לאכול... זה לא האופן שבו המנות הוצגו לנו, זה לא מחיר שאנחנו מוכנים לשלם על מנה כזאת. בסופו של דבר היא הציעה להוריד את אחת המנות מהחשבון (כלומר שילמנו רק על אחת ולא על שתיים) ולהוסיף קינוח כפיצוי. זה היה פתרון סביר ונסבל, אך לא הצליח להפיג את אי הנעימות. הרגשנו מאוכזבים ודי מרומים.
 
זו מנה שמוטב היה לא להגיש מלכתחילה, לא אם חסר להם בשר, לא אם המלצר לא יודע להציג אותה נכון, לא אם הם משווקים אותה כמנה זוגית כשהיא בקושי מספיקה לאדם בודד. להכניס מנה כזאת ל"ספיישלים" זה לא לעניין, והתמורה ביחס למחיר פשוט לא קיימת. עשרות שקלים תמורת ביסים של בשר (לא מיוחד ולא מדהים, אם כי הרוטב היה טעים) + פירה וחתיכת ברוקולי, זה פשוט עלבון.
 
ועדיין היינו רעבים, וחלקנו בחרנו להבליג ולהזמין מנה עיקרית חלופית (בתשלום) כעצת האחראית. הזמנתי ניוקי עם פירות ים (גם הפעם ביקשתי רק שרימפים ונעניתי) ברוטב רוזה (שאמור לבוא עם צ'ילי אבל אני לא אוכלת חריף וגם לא פיקנטי). בעיניי העגבניות היו מיותרות, היה עדיף לדעתי רוטב עדין יותר שמכיל רק שמנת ויין לבן, אבל בסדר, ידעתי מראש שזה יהיה הרוטב; הניוקי עצמם היו סבבה ובכמות סבירה בהחלט, וספרתי עשרה שרימפים במנה שגם זה מכובד וראוי. בסה"כ מנה יפה (ודי משביעה לאדם יחיד) ובמחיר הגון (כ-70 ש"ח) וזו גם המנה שחשבתי להזמין מלכתחילה, אלמלא המלצת המלצר על הבשר. יצא שבעצם שילמתי עוד 35 ש"ח על מנה "ראשונה" שלא הייתי מזמינה מלכתחילה (לו ידעתי איך היא תהיה) אבל ניחא.
 
הקינוח (תותים ומסקרפונה) שהזמינה אחת הסועדות האחרות (ולא שילמנו עבורו כחלק מהפיצוי) היה חביב למדי, סיום מתוק לארוחה חמוצה משהו. לא משהו מיוחד או מעניין, אבל מה רע בתותים טריים במסקרפונה מתוקה?
 
אני לא מתכוונת לפסול אותם לחלוטין, יש שם עדיין מנות מוצלחות ואני חושבת שהפסטות והפיצות סבבה לגמרי (מבחינת מה שטעמתי) והיא נגישה לנו יותר מחלופות אחרות באזור, אבל נראה שזה ממש לא המקום להזמין בו בשר ובאופן כללי מנות שאינן פסטות/פיצה (שזה לא רע, רק צריך לתאם ציפיות) ויעבור זמן עד שאשוב לשם שוב.