אז מה אכלתם בסוף השבוע?

oreldi

New member
מקווה שכולם בריאים

השירות בשמונה זו הנקודה החלשה שם. חבל שהם לא משפרים את זה
 
סופ"ש בכרמים, קנגורו, יודל'ה, מונא

העברנו סוף שבוע מפנק במלון כרמים, מומלץ ביותר.
חמישי בצהריים קפצנו לקנגורו, מסעדה גרוזינית קטנה בנחלת שבעה. נדגמו פלטת סלטים טובה, חצ'פורי ככה וצ'יבורק מטורף שרק בשבילו היה שווה הביקור.
חמישי בערב ביודל'ה, הבאר של מחניודה שממוקם מול המסעדה. אוירה מתלהבת מדי אבל האוכל היה שווה ברובו, בלטו לטובה מנת מקורית של קלאמרי ברוטב מתקתק וסלקים על יוגורט עם שקדים.
שישי התפנקו במלון, ארוחת ערב טובה, בטח יחסית למקום כשר בשישי בערב.
שבת צהריים במונא בבית האומנים, נהננו אבל היו כמה נפילות קטנות, כולל בטן חזיר צמיגית שכנראה לא בושלה מספיק, רביולי חצילים חלש וחתיכת פרגית לא עשוייה. קלאמרי ושקדי עגל, ריזוטו כרישה והקינוחים היו מעולים.
 

salo22

New member
סופ"ש

בחמישי בערב התקלקלנו לגמרי והזמנו שוב שתי פיצות "אסף גרניט", כאשר אבדנו אבדנו, שבוע שני ברציפות
זאת עם חזה הבקר היא פיצת נקניק נעימה וטובה בכל קנה מידה, כמעט, ה"ארבע מחבתות" או איך שקוראים לעניין, הייתה פחות טובה, מעט מידי ארטישוק משומר, יותר מידי פלחי שום אימתניים.. סה"כ לא נורא, אבל זאת עם הבקר לוקחת בגדול.

בשישי בצהריים חגגנו מומולדת לחבר בלימוזין ברמת ישי.. אין לי זיכרונות מבריקים משם מנסיונות מעטים לפני שנים רבות, אך הארוחה בהחלט הייתה נעימה.. המזגן עבד נפלא, בסופ"ש המהביל הזה בהחלט גם זה, מסתכם בהרבה נקודות זכות.. האוכל היה די טוב, השירות ובני\בנות העמק תמיד נעימים ואדיבים, מה צריך יותר..
אין שם לטעמי בשר שצריך לחצות גבולות עבורו, אין בארץ כנראה כזה, אך המנות נדיבות וההכנה בהחלט טובה והכל נעים וטעים כזה ולא מזיק - נקניקיות עגל עם חרדל וקרפצ'יו פילה בקר לראשונות, הנקניקיות לטעמי בלטו קצת יותר מקרפצ'יו אנמי משהו, אבל נדיב וטעים עם הלחם שהוגש, מטבלים "קצת אייטיז" כאלו של טחינה וכרוב בסויה ושומשום הגיעו גם כן עם הלחם.
בעיקריות - סינטה 350 גרם והמבורגר, שניהם בסדר גמור בכל קנה מידה, אני לא יודע עד כמה מקורות הבשר שלהם היום מגיעים מטרי "מובחר" או מיישון של מה שהיה קפוא, האמת גם לא מעניין במיוחד, לימוזין מעולם לא סיפקה חוויית בשר מפעימה לטעמי, כשיש רף גבוה כמו מקומות בדרא"פ נניח או ארה"ב, אחרי זה מעט קשה להרגיש איכות יוצאת דופן במסעדות בשר בארץ.. אבל עדיין, נעים, הכנה ראוייה, יישון משתדל ככל האפשר בתנאים ובנקודת ההתחלה הקיימים, סה"כ התוצאה ברמת הארץ היא לא רעה.

בשבת הכנתי אוכל ליושבי הבית למשך השבוע, כבד עוף ברוטב בצל ומחית דובדבנים ובלסמי ושוקיים לאט לאט בתנור ברוטב סילאן, בצל ושום (ואין סוף תבלינים).

בגיזרת ההכנות המשכתי לבוסס בעסיס דובדבנים מכל הסוגים הצבעים והמינים, שהפכו לג'רות של רוטב\מחית לשימוש עתידי, אולי גם סורבה בדרך, למרות שנראה לי קצת חבל לבזבז את המשאב הזה כרגע על האפליקציה הקפואה הזו, נראה..
 

salo22

New member
אה וגם אני חיתנתי ליקרים בסופ"ש


זה מהמשמש מסתמן במיוחד כהצלחה, אחרי ששתלתי בו כמה פירות סופר בשלים על גבול הריקבון, ארומה מדהימה יצאה מהסירופ.. בכלל פירות אובר סופר בשלים על גבול הפרה-ריקבון הם המפתח להרבה דברים טובים..
 

oreldi

New member
סאלו..מה עושים עם בננות רקובות

כל הזמן אני מוצא במטבח בננה או שתיים שחורות שמוצאות דרכן לפח. אם תוכל להציל אותן מהפח הן יודו לך מאוד
(אבל אם אפשר משהו פשוט יחסית שלא מצריך יום שלם במטבח)
 
גם לי זה היה קורה

קודם כל, כשהן מתחילות להתרכך מיד אפשר להכין עוגה או אפילו למעוך לתוך בראוניז (עם שוקולד וקצת ריבת חלב זה יוצא מעולה). שנית, אפשר למנוע מראש על ידי חיתוך לפני שהן מתקדמות לעבר השחור והקפאה. מהמקפיא קל מאוד להשתמש בהן לצורכי הכנת שייק פירות או מעין גלידה בבלנדר.
 

oreldi

New member
מה הכוונה בלמעוך לתוך בראוניז?

להכין בראוניז ואחרי ההכנה למעוך? מלמעלה, עם הידיים? לא כל כך הבנתי
 

salo22

New member
אני זורק שתיים שלוש למיכל שבא עם הסטיק בלנדר

ומוסיף חלב קר מאוד, מעדיף להשתמש בחלב מלא של תנובה או יוטבתה, כמובת החלב היא בערך שני שליש מהמיכל, לא יותר, לא יודע כמה זה בדיוק במ"ל ואני אוהב את זה מאוד מרוכז בטעם הבננה
מוסיף כמה ספלאשים יפים של מי זאהר ומערבל היטב, זה יוצא נפלא ולא דורש שום תוספת, ככל שהבננות בשלות יותר, זה טעים יותר. כמובן שאפשר לקחת גם לכיוון הלאסי בננה, עם שימוש מלא או חלקי גם ביוגורט מוצלח, לא לוותר על מי הזאהר, זה לדעתי מוצר צריכה בסיסי שאמור להיות בכל בית


וכמו שהזכירו גם כן - מאפינס בננה, שוקולד מריר ואגוזים, זוגתי לשמחתי אלופת עולם בעניינים האלו אבל אין לי שמץ מושג איך באמת המתכון וההכנה, לחפש משהו טוב באינטרנט, זה לא קשה בסופו של דבר ואפשרי להכנה בשלוף ספונטני כזה, בעיקר אם יש תבנית סיליקון יעודית בבית.
 

oreldi

New member
לגבי היוגורט ומי זאהר

לגבי היוגורט- זה משנה איזה? יש לי בבית יוגורט לא מתוק, יש במתיקות מעודנת וגם יוגורט עזים.
מי זאהר- יש בכל סופר? בסופר רגיל לא זכור לי שראיתי...אולי לא חיפשתי מספיק.
נראה לי שהפתרון הטוב יהיה לשים בבלנדר ולעשות ניסיונות, הרבה פעמים הבננה מוצאת דרכה לבלנדר, לפעמים סולו ולפעמים עם תוספות כמו מנגו או תמר וזה יוצא נחמד מאוד
 

salo22

New member
כל יוגורט ייתן את הניואנסים שלו

וכמובן כדאי להתנסות ולקחת בחשבון שיוגורט עיזים נניח, יהיה כמובן דומיננטי יותר בטעם מיוגורט מחלב פרות, אין צורך לדעתי ביוגורט ממותק. נסה נניח למצוא יוגורט יווני של פעם, נדמה לי מחלבות שומרון ?? ודלל במעט חלב, יכול להיות מעניין.. אני מאוד אוהב את יוגורט הבאפלו של חוות הבאפלו, ברמה ראויה וטעמים יחסית מעודן, אולי משהו בין פרות לעיזים.
יכול להיות שהיום תמצא את מי הזאהר לצד מי וורדים, גם בסופרים, אבל אני לא בדקתי. בקבוק פלסטיק לא קטן במיוחד (250 מ"ל??) שקניתי לפני 3-4 שנים בניצת הדובדבן למיטב זיכרוני או עדן טבע, הספיק לי עד הימים האחרונים ואני משתמש בחומר הזה ה-מ-ו-ן.
לדעתי זה אותו בקבוקון כמו כאן, אז בטח יש גם בלא מעט סופרים :
http://www.mysupermarket.co.il/שופרסל/מי_זהר_פקודת_בריאני_250_מל/מוצרי_אפיה/מוצר
לשים לב שכמו עם מי ורדים, יכולים להיות פירמות שונות, מקורות וטעמים שונים, ידידותיים יותר ו"סבוניים" פחות
בכל מקרה שימוש מדוד מאוד ובדיקת טעמים תוך כדי הוספה, כלל ברזל גם ובעיקר למי וורדים.
 
אני משתמשת בתמצית ורדים

ואגב, פעם הכנתי בלונדיז (בראוניז לבנות) עם בננה וריבת חלב ולא היתה לי מספיק חמאה - במקום הכמות החסרה (משהו כמו 50%) הכנסתי פנימה יוגורטמה (יוגורט עזים 5%). לא שיניתי את כמות הסוכר, ומסתבר שכולם ממש אהבו את זה. לא הורגש הטעם של היוגורט, אבל היה פחות שמן ומשהו במרקם היה מוצלח. שווה לנסות. אני מכינה דברים מתוקים עם היוגורט הזה, ומקסימום מוסיפה סוכר.

כרגע אחד הנשנושים החביבים עליי מול הטלוויזיה הוא להכין גזר, סלק ובצל סגול לפי המתכון הזה, ולהניח מעל כמה כפות יוגורטמה מעורבב בשום כתוש ופרחי/עלי טימין.
 

oreldi

New member
תודה

בתמציות הורדים ניסיתי להשתמש כמה פעמים, לא זוכר כבר איזה חברה או חברות. מה שאני כן זוכר שהיה להם טעם סינתטי ומתוק מדי. יש לך המלצה לסוג טוב?
 

gastro101

New member
סוף שבוע דן אילת וחותם קפה ברמת השרון

בדרך לשדה דב עצרנו בחותם קפה ברמת השרון- בית קפה של אילן שנהב שהקים את רשת אילנס בעבר. בעלי הגיע אליו בעקבות ערב ג'אז שנערך במקום לפני כשבוע (כל יום א יש שם ג'אז חי ) . מקום נעים אוירה שכונתית , בעלי אהב מאד את המקיאטו שלו, אני קבלתי מים צוננים, הכריך- סלמון ואבוקדו היה פחות מוצלח

מלון דן אילת ממשיך לתת אוכל מעולה בחדר האוכל . אכלנו 2 ארוחות בקר, 2 ארוחות ערב וצהרים בששי. מגוון בלתי נתפס של סלטים, בשרים , לחמים וקינוחים גם פרווה נהדרים .
יצוין לשבח סלט של קוביות מנגו (ממש תחילת העונה !) עם נבטים ופרסות דקות של פלפל אדום חריף. סלט סביצ'ה של סלמון טרי עם פולי סויה ושרוכי סלק וסלט נוסף של סלמון טרי עם מנגו ולא זוכרת מה עוד.
בשבת בבקר הוגש גם יין ברוט של פרייבט קולקשן של כרמל - מקורר היטב , מיץ. אשכוליות אדומות שלא היה יום קדם ועוד ועוד
שאפו לאופיר קדם השף על שנות יציבות ועל אוכל מוסדי כה מגוון וטעים טעים
 

יצורה

New member
ביקור ראשון בבר א וין

הייתי עם עוד שני חברים והתלבטנו לאן ללכת. זה רוצה מקום עם אלכוהול, זו רעבה ורוצה מקום עם ישיבה בחוץ, אני לא שותה אז חשוב לי שלפחות האוכל יהיה טוב - ואז הבנתי שאנחנו ליד רוטשילד והלכנו לבר א וין.
בתור צמחונית ברור לי שלא גירדתי אפילו שליש ממה שיש למקום להציע, ובכל זאת היה לי קשה לבחור מה להזמין (הכל נראה מעולה) וכל מה שאכלתי היה טעים - למרות שאני ממש לא נמנית על קהל היעד של המסעדה.
אכלתי גוז'ר (איך הגדירה החתולית? ענן עם גבינה. ממש ככה), צ'יפס (כן, צ'יפס. זה היה רגע לפני הקינוחים, כשהרגשנו שעדיין לא מיצינו את האוכל, והוא היה נפלא - דקיק ופריך ולוהט ועם רוטב טרטר טעים בצד) וקממבר.
הקממבר זו מנה קצת מוזרה. קודם כל, זו מנה נהדרת. קממבר, ריבת עגבניות, אגוזים - מה עוד צריך? אולי לחם, כדי לטבול בקממבר הנמסה. וזה דווקא לא חלק מהמנה, באופן מוזר, כי זו מנה שפשוט מתחננת ללחם וכי באופן כללי לא מתקמצנים על המנות בבר א וין, אז דווקא על הלחם להתקמצן? מילא. ניגבנו את הצלחת בגוז'ר.
חוץ מזה, לפי התיאור של המלצרית (ותמונה של המנה שראיתי באחת הביקורות), הקממבר אמורה לשמור על צורתה המקורית, פחות או יותר. במקום זה, כנראה שהיא נאפתה כמה דקות יותר מדי, כי בצלחת הגיעה שלולית קמבבר. עדיין טעים, אבל נורא לא מעורר תיאבון.
בגזרת הקינוחים - חלקנו את האננס המפורסם וקרפ סוזט. האננס אמנם טעים ופוטוגני להפליא, אבל עבורי הוא היה קצת יותר מדי מתוק והטעמים היו חזקים מדי. הקרפ סוזט, לעומת זאת, היה אחד הקינוחים הכי טובים שאכלתי - איזון נפלא של טעמים, ביצוע נפלא של כל מרכיב במנה וכל כך טעים עד ששקלנו לבקש קרפ נוסף רק כדי לנגב את שאריות הרוטב והפטיסייר מהצלחת. במקום זה הזמנו עוד קרפ.
יחד עם גוז' נוסף, סלטים של שני החברים (סלט קלמארי וסלט חסות עם גבינה) ובירה - יצאנו עם חשבון של 130 לסועד, לא כולל טיפ.
 

CherryBlini

New member
בר א וין

גם אני בדיוק הייתי בבר א וין והתלהבתי מהקרפ סוזט

דווקא את הצ'יפס חיבבתי פחות, אבל המיני המבורגר שלהם עם הבצל המקורמל פשוט נהדר.
בהחלט מקום מוצלח.
&nbsp
 
למעלה