אז מה אכלתם בסוף השבוע?

salo22

New member
סופ"ש

הרוטינה הקבועה, שישי מוקדם בבוקר בשוק תלפיות, ליחשושים בקרב הבסטיונרים על מחסור קרוב בפירות וירקות מסויימים, על רקע גל החום הדי כבד. ואכן הסחורה הרגישה הפעם קצת יותר עייפה ופחות מבריקה, אבל אולי זה גם משהו פסיכולוגי שכזה, מין נבואה זריזה מידי שמגשימה את עצמה.
אז מה כן היה ? גודגודנים מעולים אם כי מעט אחרי השיא כבר ובעיקר המחיר כבר לא עדין כל כך, 30 לקילו.. אני סוג של מחכה להם כל העונה, הם יחסית ענקיים ומאוד מאוד סגולים ובשרניים, אך בעיקר ניתן לזהות אותם בצורת הלב המאוד ברורה שלהם. הם המוצלחים ביותר לטבילה וציפוי בשוקולד מריר, אז לקחתי שני קילו ועשיתי קצת לכלוך במטבח.
יש ליצ'י מצויין כרגע, בסביבות 18 ש"ח לקילו.. היה מבחר יפה ולא יקר במיוחד של עגבניות שרי, בין 7-10 ש"ח לקילו בהתאם לדוכן.. מנגו שבחלק מהמקומות העזו להשתמש במילת הקסם מאיה, אך הם לא נראו מזמינים ומאיהיים במיוחד ובדוכנים אחרים ממש לא התביישו להגיד, שאין כרגע מאיה ומי שאומר שכן..
פחמימות מלואיז לבוקר ובערב הכנו פירה ונקניקיות במילוי גבינה מהלגה וורסט, נחמד לז'אנר, לא חובב גדול של נקניקיות אבל זו הייתה ארוחה בהחלט טובה, עם כמה גבינות וסלמון מעושן לחיזוק מהמעדנייה השכונתית, 5 נקניקיות עלו 43 ש"ח, לא זול כמובן הביתה, זה גם מקום די יקר מראש, אבל בהחלט עדין יותר מלשלם היום 60-80 ש"ח למנת "נקניקיות בוטיק" עם פירה בכל מסעדה ראוייה. אגב גם הפירה יצא בהחלט בסדר גמור באופן יחסי, לבטח עבור מקור של שני שקל לקילו, הפעם דווקא דזירה אדום אגב (או מה שזה היה), לרוב אקח למטרת פירה דווקא לבנים.. כשמוסיפים הרבה חמאה טובה וחלב מלא חם, החיים תמיד נראים יותר טובים..
וויט פרנק של טוליפ ב 140 לשניים (התפרענו הפעם..), השלים ארוחה ביתית די שפוייה וטעימה. עוגה כושית נוסטלגית טובה לקינוח, יצאה מאוד אוורירית וטעימה עם שוקולד מריר נוזלי שהתקשה במקרר מלמעלה..
בשבת לביבות תפוחי עץ עם יוגורט וריבה ולחם מלואיז עם סקיפי בוטנים גרוסים (חולשת הבית) ולערב מוקפץ של עוף והרבה ירקות ואבקות, סטנדרטי יחסית
 
אם אתה רוצה להתפרע ולקבל את הפירה הכי טעים תשתמש

בתפוחי אדמה ראט RATE. הירקן שלי [שהוא יקרן] מוכר אותם ב-17 ש"ח לקילו. בשוק בטח יהיה פחות, אבל שווה כל שקל.

לגבי הנקניקיות של הלגה וורסט הם שולחים הביתה ב-86 ש"ח לקילו. אז 5 ב-43 זה לא יקר כל כך. על איזה סוג שלהם אתה ממליץ?
 

salo22

New member
בתל אביב הייתי קונה ראטה

אך בחיפה למיטב ידיעתי, אין להשיג. לפחות לא בשווקים בהם אני מבקר ולדעתי באופן גורף, הראטה לא מגיע לחנויות בחיפה, אבל זה ניחוש.
 

salo22

New member
לגבי הנקניקיות של הלגה וורסט

אני חושב שהכי אהבנו את אלו עם הגבינה בפנים, אבל הניסיון שלנו מאוד דליל ושטחי, לא מספיק מהמבחר וכן מעט מאוד נסיונות.
אגב היו בויטרינה גם משהו של זילבר פלאו שנראו די מעניינות, שוב הנקניקיות זה מוצר שאני יחסית פחות מעדיף להכניס הביתה (כמו תפ"א אגב), יש עניינים בשריים שאם כבר נרצה לאכול בשר, ארכוש אותם (סינטה וכולי..). בכל מקרה אם למישהו\י נסיון עם הזילבר או נקניקיות מעניינות אחרות, תמיד מסקרן..
 

Geralt of Rivia

New member
זילבר מייצרים את נקניקיות הגבינה בבאיירן (שוויצרוורסט)

מעולות בעיניי. אוהב גם את הצ'וריסו והצ'ובאי שלהם. מפעל מוצלח.
 

מיתר44

New member
נקניקיות לבן מעושנות של טיב טעם

שאכלתי לאחרונה עם הפקת הבץ׳ הראשון של הכרוב הכבוש, היו מלאות טעמי עישון וטעימות מאוד, אולם
כל עת האכילה כיסתה את מחשבתי עננת דאגה בקשר לחומרים שאולי דחוסים יחד עם הבשר.
כשאתם צורכים נקניקיות יש לכם מושג לגבי הרכבן?
 
לא יודעת לגבי הנקניקיות של טיב טעם, אבל בעקרון נקניקיות

שמוגדרות "פליאו" יכילו רק בשר, שומן ותבלינים. בחנויות של "סוד הבשר" בכפ"ס וראשל"צ מוכרים כאלה, למרינדו יש כאלה, לפרה פרה ואני מניחה שלעוד קצביות מתמחות...
 

Omnivore

New member
יש תפ"א מצוין ביפו.

אצל הירקן קצת דרומית לחינאווי ברחוב יפת יש תפוח אדמה בלאדי, כזה עם האדמה עליו כמו פעם. התפו"א מאוד יבש וסופג יופי כל חמאה או חלב. כמו כן, אם עושים אותו כפרוסות בתנור, יוצא ממש צ'יפס, כזה עם קרום ופירה בפנים. מומלץ מאוד, בסביבות 7 ש"ח לקילו.
 

FiReBall

New member
אלו המחירים לדעתי בסוד הבשר בראשון לציון, וגם בפליאו פלייס

בכפר סבא, ובמפעל בראשון לציון.
&nbsp
באופן אישי קיבלתי מספר משלוחים מהמפעל בראשון לציון ללא עלות.
 
למעלה