סופ"ש
האמת שהספקתי לשכוח מה אכלנו
היו בעיקר "קונדימנטים" מעניינים שהכנתי והשתלבו לתוך מנות פשוטות, זה לטעמי המטבח של היום, לא בדיוק לשבת ולהכין סירים ואוכל בכמויות, אלא לעבד דברים טעימים ולמצוא את שעת הכושר להשתמש בהם.
אחת התוכניות הייתה להכין משחת קארי צהובה ממתכון שיש באחד הספרים, מה שצד את העין היה השימוש באגוזי מקדמיה, הרולס רויס של האגוזים
יש במזווה כמות יפה מחבשוש, שיושבת כבר יותר מידי זמן לצערי, אז מחלק הכנתי משחה עם אדפטציות (נניח לא היו בבית שאלוטס ושורש כורכום), אבל על השאר פשוט התענגנו ככה סתם קלויים במשך הסופ"ש לצד כל ארוחה, השמועה אומרת שבריא, ממש לא התעמקתי, במיוחד לא כשזה קלוי, אבל זה כל כך טעים, שמבחינתי יכול להיות גם ארוחה שלמה לבוקר, צהריים וערב.. המינוס "הקטן", זה כמובן כנראה גם האגוז היקר ביותר בנמצא.
אוסף מגוון של עגבניות שרי מרקיבות הפך לרוטב עגבניות מצויין, כמו כל פרי או ירק שמרקיב ובהינתן מטרות "ריבתיות" בישוליות, אין טעים או מוצלח מזה למטרה הזו. אני בהחלט פותח קו ביתי לעידוד ריקבון חלקי מין הצומח למטרות בישול.. עניין שמוכיח את עצמו נפלא אגב גם עם קבוצת הליקרים הקייציים האחרונה, שילוב של פירות קצת פחות בשלים וחמוצים עם פירות בשלים "מידי", הוליד תוצאות עם קצת יותר עומק בסירופ.
קונדימנט 3 היה מחית וישניה וגודגודנים שכבר יצאה מהמקפיא ולצערי כל הכמות הגדולה, די הרבה עבודה כבר בדרך להסתיים..
מספר 4 - מין צ'אטני פאפיה ואננס בהשראת אלמנט קטנטן מספר חדש שהגיע סוף סוף, הזמנתי אותו בצרפתית, כי הוא זול הרבה יותר כך מהגירסא האנגלית וגם קיוויתי לשפר דרכו את "הצרפתית הקולינארית", אך מסתבר שמה שמספיק יחסית להבנה בינונית של תפריטים, רחוק מלהיות מספיק לעבודה עם ספר ברמה כזו
אז מה עושים ? מתחילים לעבוד עם גוגל טרנסלייט ולאט לאט מתקדמים, אין מה לעשותף אבל יהיה כיף, בטוח. הספר די מהמם חזותית ותוכנית, אפילו לגמרי overwhelming כרגע, אבל הוא גם השראה ודלק לבישול ואני בטוח שיהיו המון אלמנטים ישימים, כמו שאני אוהב, יש בו לא מעט כאלו כן, קונדימנטים
מעבר לגישה המאוד פיוריסטית של כיבוד הירק, הבשר, האלמנט הדגי וכולי, כמובן..
אה כן, שכחתי איך קוראים לספר, משהו שרציתי הרבה זמן וירידת הפאונד טיפלה עזרה ללחוץ על הטריגר - Astrance של Pascal Barbot.
כל האלמנטים השתלבו בכמה דברים טעימים ולא מסובכים מידי - מחית הדובדבנים הייתה כמובן רוטב לגלידות והלכה מצויין ברוטב עמוק טעמים של כבד עוף ובצל, קארי עוף טעים מחזה, חתיכות חצילים גדולות מאוד ללא הקליפה, שניצלו היטב בשמן זית "מוזרק" שום ואז כיסוי רוטב העגבניות מלמעלה והרבה גבינה טובה מגורדת ותבלין הרב דה פרובנס טחון בחיזוק אורגנו וזעתר, "פיצה" חציל ללא בצק.. גבינות נחמדות מדווקא גורמה שאספתי שבוע שעבר בשוק הכרמל הלכו נפלא עם הפאפיה\אננס ולחם טוב מקפה לואיז (וכן היו גם כמה מאפים בשישי בבוקר, לתפארת חגורת המכנסיים).
אה ושכחתי כמה קטנות - הקטשופ של MUTTI נפלא, אחד הטובים שפגשתי עד היום, חבל שהבקבוק כל כך קטן.. מבצעי אלכוהול נחמדים בסטופ מרקט הביאו שלל סיידרים (סטרונגבאו שהוא סביר יחסית לז'אנר ב 30 ל 4 בקבוקים), הלף כולל הרובי דובדבנים ב 20 לבקבוק 750 (פחות מוצלח כמובן מהקסטיל, אבל עושה את העבודה), הוגרדן 750 ב 20, א מדהים אבל לא רע..