אז מה אכלתם בסוף השבוע?

זה גם מה שמרתיע אותי

אין לי מה להזמין פיינט בריטי. אני לא שותה כל כך הרבה. ממילא ההשפעה היחידה של אלכוהול עליי זה להפיל עליי עייפות... לא רואה סיבה לשלם הרבה (המחיר בארץ מופרך בעיניי ביחד למשכורות) על כמות שלא אשתה חצי ממנה. לכן גם לא אגיע לבר כזה אם אין לי עם מי לחלק את הפיינט.
 
ועוד אחד ששכחתי- החומוס של הירדני כ"ס

בשיש בצהרים הספקתי גם לבדוק מקום חדש ליד התחנה המרכזית, החומוס של הירדני (השם לא ברור) מקום קטן שבדקנו בו חומוס קומפלט- החומוס עדין ובמרקם טוב, הפול היה חם ומוצלח בבוקר המקפיא של שישי, בצד חמוצים סטנדרטיים ופיתות בשרניות, מנה לא רעה בכלל ולא מכבידה מדי ומקום ראוי לניגוב.
לסיום תה מרווה מתוק ורותח שהיה הדבר הכי מתאים להמשיך בדרך
 

מיתר44

New member
הרבה מנוחה? ��

ספרתי תשע תחנות של אוכל ומוסיקה ואני מקנא ביכולותיך המופלאות.
 
הכל יחסי

משישי בצהרים עד שבת בהצרים לא היה לנו כל כך כח לזוז ואז פתאום נכנס בנו חיידק הנדודים, ולי חיידק המוסיקה שלא עוזב
 

gastro101

New member
דוקטור יקר אני נהנית לקרוא אותך אבל אנא שים רווח כפול בין

הפיסקאות. כלומר בין פאב לקפה וכו'
 
תודה לוקח לתשומת ליבי

הרבה פעמים המסעות שלי זורמים ממקום למקום וקשה לי להפריד בינהם, אבל אני מבין בהחלט את הכוונה והשתדל לשים לב לכך .
 

TheNewGirl1

New member
טוסט אלישע! שיו, כמה שנים אחורה החזרת אותי..

אנחנו היינו קוראים לו "המלך" ובערך כל יציאה מהבית בשעות הלילה הייתה מסיימת שם
 
אני מודה שתמיד התעלמתי מהמקום

חשבתי שזה עוד כוך מפוקפק על הרחוב, אבל הפעם ידידה התעקשה שנעצור בדרך מהופעה בתדר וזאת הייתה תגלית מעולה
 

pix37

New member
בית משוגעים - השבת בה כולם יצאו לאכול בחוץ

סיימנו תחרות ג'ודו בינלאומית בחיפה (מדליית זהב נוספת לענק המשפחתי בן ה- 12, אשר נצח 3 קרבות ג'ודו בשלושה איפונים תוך 5 שניות כ"א וזכה במדליית זהב נוספת בקטגוריית המשקל שלו) וחפשנו מקום לאכול. היינו בהרכב משפחתי מתוגבר של שני הורים, סבא וסבתא, האלוף החדש, האח הגאה ועולל אחד בן שנה וארבע שמנסה לחקות את אחיו הגדול בכל תחום ובעיקר לאכול כמוהו.

בבורגר סאלון בהיכל הספורט היתה רשימת המתנה של למעלה משעה, אז ניסינו לעבור לעלי עדאווי (לשעבר מסעדת שימי) ושם המתנו בחוץ כ- 3/4 שעה עד שהבנו שאין סיכוי לשולחן בקרוב, נסענו לגני הגליל שם נדחנו בגלל ארוע פרטי, המשכנו לעלי עדאווי בזובידאת שם חיכינו עוד 3/4 שעה עד שגם שם התברר כי אין סיכוי לשולחן בזמן סביר, עברנו למתחם תחנת הדלק בטבעון שם ראינו את התור המשתרך לפני הסניף המקומי של הבורגר סאלון ועברנו להמתין בתור לפני האחים עדאווי (פז טבעון), שם בסופו של יום אחרי עוד כחצי שעה הצלחנו לשבת ואחרי כחצי שעה נוספת גם להזמין.

אז נכון - אנחנו לא נוהגים להזמין מקום מראש אבל מעולם לא נתקלתי במצב בו נאלצנו לעבור 5 מסעדות מאחר ולא היה מקום או סיכוי למקום בזמן סביר. מה גם שבמרבית המקומות שהם המתנו בחוץ המתינו איתנו גם אנשים שהזמינו מקום מראש.

אין לי מושג מה קרה השבת ומה גרם לתורים כאלה אבל נקווה שזה ארוע חד פעמי ולא ישנה בכל שבת כעת. ובטח לא בשעות שהן לא שעות השיא. (התחלנו את הסבב ב- רבע לאחד ולאוכל הגענו בסביבות 16:15)

אחים עדאווי, תחנת פז טבעון, רח' האלונים.
בסופו של דבר האוכל, כאשר סוף סוף הגיע היה נחמד מאוד - לא יצירת מופת אבל אוכל משפחות בסיסי טרי וטעים ברובו.

החומוס היה מצוין, פלטת סלטים פחות מעניינת בלי שום דבר רע במיוחד או ראוי לציון במיוחד, חומוס עם בשר נטרף בלא תלונות וכך גם שיפודי כבש. הלבבות שהוזמנו ממול היו עשויים מידי וכך גם הפרגיות שאחד הילדים הזמין. חזה העוף שסבתא הזמינה היה לטענתה מעט שמן מידי.

הצלחת הצמחונית שלי כללה עלי כרוב ממולאים באורז ברוטב עגבניות - דקים ומהודקים אבל עם מילוי די אנמי של אורז לבדו, תרמילי במיה קטנים וטעימים, מקלובה צמחונית נחמדה ומג'דרה סטנדרטית.

סה"כ ל- 4 מנות בשר רגילות (חזה עוף, פרגיות, לבבות וחומוס עם בשר) מנת בשר איכותי (ששליק כבש) מנה צמחונית, פלטת סלטים לשולחן, חומוס, סלט ירקות וקנקן לימודה יצאנו ב- 340 ש"ח.
קפה שחור ובקלאווה לקינוח.

בקיצור שום דבר יוצא דופן אבל מקום נחמד מאוד.

אחים עדאווי, תחנת פז טבעון, רח' האלונים.
 

erezavn

New member
יום חמישי בערב - ארוחה טובה בסלבה וידה. שישבת - בישולים.

בחמישי בערב היינו 3 אנשים בסלבה וידה. מקום נחמד מאד. טעמנו 7 מנות + 3 קינוחים. היה בהחלט טעים ומוצלח. אעלה דיווח מפורט בהמשך השבוע.

ביום שישי - ארוחת ערב אצל חברים. הכנתי פולנטה ומיט בולס טובים ומנחמים.

ביום שבת - קצת בישולים לשבוע העבודה: מרק עדשים, גזר ומנגולד בניחוח כמוני/כורכומי (שורש כורכום טרי) ; אורז בחלב קוקוס ועלי כפיר ליים ; שניצלים אליפות עם פפריקה מעושנת וגרדת לימון.
 

bob68

New member
שמח לשמוע שאהבת את סלבה וידה

מקום ראוי שלדעתי לא מוערך מספיק.
 

erezavn

New member
מקום שעבר קצת מתחת לרדאר.

אני חושב שהעובדה שהם התחילו כמסעדת פופ-אפ במלון בראון ואז עברו למושב קבע (בנובמבר) בירקון 88 קצת פגעה בהם. זה אולי יצר בלבול.
לראיה - גם ביום חמישי בערב, המסעדה הלא גדולה, לא הייתה מלאה לגמרי.
מהאוכל עצמו בהחלט נהנינו. גם מאיכות חומרי הגלם וגם מהטעמים.
 

gastro101

New member
גוז' ודניאל ובולונז צמחוני

בששי בעבר היינו בהרכב מצומצם (3 רעבים) עם בשלנית עיפה משבוע עבודה
הוחלט על גוז' ודניאל . היה להם מקום לשעה שש וחצי, במרפסת המחוממת .
המסעדה המתה בשעה מוקדמת זו . השולחן שקבלנו היה ליד קיר נילון שהדיף צינה רבה. למזלי היה שולחן פנוי בחלק הפנימי של המרפסת ושם היה נעים

ומה אכלנו? מנת לחם- 19 שח היתה נדיבה כללה 2 פרוסות גדולות של לחם זיתים טרי וחמים , 3 לחמניות קטנות מקמח לבן ופרוסות לחם כהה . מעט חמאה

לראשונות - הוא לקח ירקות של חורף (46שח) סלט קר של עדשים שחורות עליהן מגוון ירקות חלוטים או מבושלים - פרחי ברוקולי , פרוסות צנון שנראה כפרח, קצת אבוקדו לא בשל , גזרים במגוון צבעים . מנה שהזכירה לי את מסעדת פושקין ז"ל
העלמה שלא לקחה את המנה בגלל האבוקדו - עזרה לאבא שלה

אני לקחתי חריימה - נתח דג לבן בתבשיל עגבניות פיקנטי עם פרוסה עבה של חלה טעימה (52) . מנה שלא נתקלתי במסעדה- בהחלט "סוחבת" לחם

עיקריות- לו כרגיל הלזניה הטבעונית שהוא מאד אוהב (72שח) לעלמה פטוצ'יני תרד עם פטריות וברוקולי ברוטב שמנת- ניגבה את הצלחת עם לחמניה ואמרה שטעים מאד
אני לקחתי כעיקרית ,מהראשונות -שווארמה ים- על פיתה קטנה נתחי דג (מוסר) בצל מטוגן מעט ומעט טחינה. אבל במנה היה שמיר שאני ממש לא אוהבת
התלבטתי אם להחזיר את המנה אבל אז הייתי נשארת לאכול לבד , אז דגתי את השמיר כמיטב יכולתי ואכלתי
כשהמלצרית הגיע לברר האם טעים לכם הערתי לה שצריך להתריע על שמיר כפי שהתריעו על כוסברה במנת החריימה. היא הציעה להחליף

לקינוח דקואז שוקולד לבן עם סורבה פטל ומספר תותים חצויים בצד (42) . העלמה שראתה את המנה בשולחן סמוך הכריזה שכל התותים הטריים שלה . כך שאמרתי למלצרית בחיוך - אם אפשר עוד קצת תותים להעביר את הטעם של השמיר
במקום זה הביאה עוד קינוח- "זה מאיתנו" עוגית ענקית מתוקה מדי ולא טעימה עם כדור גלידת וניל. הכל נשאר בצלחת . היו סיפרה לי חברה שזה הקינוח שהם מגישים כשיש יום הולדת . הייתי מציעה להם להוציא את המנה מהתפריט

הקפה שהוזמן לא הגיע אז ביקשנו חשבון . עם דיאט קולה אחד 366 שח לפני שרות שניתן כל פעם עי מלצר אחר .
לסכום- מסעדה שתמיד מלאה, האוכל בסדר גמור . אחת האופציות הבודדות לאוכל לא איטלקי בשרון

בשבת הכנתי רוטב בולונז מטחון מהצומח של טבעול- אהוב מאד על בני הבית , אני שסולדת מתחליפי בשר אכלתי כריך עם חביתה .
 

החתולית

New member
גם אני נהניתי מסלט ירקות החורף

אכלנו אותו בנובמבר, אם אני זוכרת נכון.
 
למעלה