אז מה אכלתם בסוף השבוע?

mereng

New member
הלנה בנמל קיסריה

שבת בצהריים, המקומות הוזמנו מראש (לא אני בחרתי).
הושיבו אותנו בחלק האחורי, שבו נוף מדהים לים מצד אחד, אבל מעט מאוד מיזוג מצד שני. ביום כזה לוהט זה היה מורגש ומאכזב. מאוורר שנתלה מהתקרה בצד לא ממש עזר.
&nbsp
היינו 5 מבוגרים + 2 ילדים.
ילד בררן א' הסתפק בשניצל, ילד ב' שדווקא פתוח לטעמים טעם מהכל אבל ביקש פסטה בשמנת ואכל בשמחה.
&nbsp
המבוגרים הזמינו מנות ראשונות לחלוקה- המנה המצטיינת ללא ספק היתה "גבינת בורטה על קרפצ'יו דלעת, עלי מרווה פריכים, בלסמי מיושן, שמן זית וגרעיני דלעת" - מנה גאונית ממש, מעניינת מבחינת מרקמים וטעמים שהשתלבו והחמיאו אחד לשני. נרשמה התלהבות גורפת מצד כולם.
הוזמנו גם "קלמרי סגולים צרובים בפלנצ'ה עם לימון, שום ועלי זעתר, על לבנה וסחוג ראשד", וגם "מוסר כבוש בסלק וערק על סלט עשבים, שקדים קלויים וקרם חציל מעושן" - מנות קטנות יחסית, שלא עוררו התלהבות כמו מנת הבוראטה. הוזמנו גם פוקאצ'ות שלא הגיעו ומתישהו ביקשנו לבטל את החיוב.
&nbsp
אני לא זוכרת את כל המנות העיקריות שהוזמנו, אבל ממה שראיתי -
"נקניקיות טלה של אלן עם תפוח אדמה בשום ופטרוזיליה, פפריקה מעושנת וחרדל גרגירים" - הנקניקיות היו מעולות כרגיל, אבל תפוחי האדמה היו תפלים ונזקקו להמלחה רצינית.
"לינגוויני פירות ים ברוטב פלפלים קלויים, מרטיני ועלי רוקט" - הסועד אמר שהוא סביר ולא מעבר (אולי מושפע ממנות פסטה שאכל באיטליה ממש לא מזמן).
"פילה סלמון נורווגי מובחר על ריזוטו חיטה ירוקה, ברוטב חמאת זעתר" - הסועד התמוגג ואמר שהמנה מעולה, ואכן היא חוסלה עד תומה.
&nbsp
אני נאלצתי לשאול את המלצר אילו מנות עיקריות יש לצמחונים- היה ניוקי, או פיצה. לטבעונים ניתן להכין פיצה עם תחליף גבינה, או תבשיל ירקות בקארי (כששאלתי אילו ירקות המלצר התלחש עם מלצרית אחרת ובסוף הודיע שמדובר בירקות שורש ולא הצליח לפרט מעבר מה שגרם לי לחשוש מעט ולוותר על המנה).
נאלצתי להזמין את המנה הבנאלית של ניוקי בקרם פורציני. הניוקי היו טובים, אבל פחות טובים מאלו של פאסטל. הרוטב היה חביב גם הוא. סכה"כ מנה שהיתה בסדר גמור אבל משעממת ובנאלית מאוד, והיה חסר בה מלח (מוטיב חוזר באוכל).
&nbsp
השירות היה נחמד מאוד, אבל איטי להחריד. חיכינו למנות העיקריות למעלה מעשרים דקות, לאחר שכבר פינו לנו את הצלחות מהראשונות וכבר ערכו מחדש והמטבח היה מאוד איטי.
&nbsp
לא נשארנו לקינוח, ולא נראה לי שנחזור, בטח לא בקרוב.
 

מיתר44

New member
20 דקות? טוב שאפשרתם למטבח להכין פסטה במיוחד לכם.

לו אני בעלי המסעדה, זה מה שהייתי עונה לך:
אני מניח שהלנה איננה מסעדת פאסט פוד. אי לכך מנות פסטה ראויות מוכנות מאפס
עם ההזמנה. לפסטה ולניוקי ובמיוחד לריזוטו - 20 דקות הכנה הן ראויות והגיוניות.
באשר להוספת מלח - הנושא בעייתי ולכן בכל המסעדות שאני מכיר יש מלחיות.
הגדילה לעשות מסעדת לה-פרגולה שברומא שם יש תפריט מלחים. כן. מבחר של מלחים, בצבעים
וטעמים שונים. והכל לרשות הסועד אנין הטעם.
מנה בנאלית ומשעממת? חבל אבל זו האחריות של הסועד לבחור במנה שנראית לו הרפתקנית ולא משעממת.
 

mereng

New member
כך הייתי עונה לבעל המסעדה-

המנות הוזמנו כולן יחד, כמקובל. לאחר שקיבלנו את המנות הראשונות וסיימנו אותן פינו את הצלחות (הכל באיזי ובנינוחות), חיכינו לעיקריות. אחרי 10 דקות הגיע מלצר שהחליף את המפיות והסכו"ם ואז עוד בערך רבע שעה של המתנה לעיקריות.
&nbsp
הגענו באחת וחצי, יצאנו בשלוש ועשרים. לטעמי זה הרבה זמן לארוחה של ראשונות ועיקריות בלבד.
&nbsp
&nbsp
לגבי בחירת המנה, הייתי שמחה לבחור מנה מסעירה יותר אבל כמעט ואין אופציות לצמחונים- רק מה שכתבתי, ולטעמי זו בחירה דלה מאוד. הייתי שמחה מאוד לו היתה אופציה מנה צמחונית מעניינת יותר, על אחת כמה וכמה במסעדת שף מכובדת.
&nbsp
בתפריט באינטרנט אגב אין כלל אופציות צמחוניות אבל הובטח בטלפון שיש מנות לצמחונים. כפי שכתבתי לא אני בחרתי את המקום ולא ביצעתי את ההזמנה אז לא יכולתי לבדוק מה מוצע למי שנמנע מבשר ודגים.
 

דקלה1984

New member
בתור מי שלא אוכלת בשר

מסעדות ש"עושות טובה" ומייצרות מנה צמחונית או שתיים (ובד"כ גם כאלו שלא קשורות בכלל לסוג המטבח או האוכל שמוגש לשאר הסועדים) פשוט מעליבות אותי ולא גורמות לי להרגיש בבית. לכן מעדיפה לוותר מראש, אם יש לי את הבחירה.
 

oreldi

New member
נשמע מוצלח בהחלט

העדר מלח זה דבר שקורה לי כמעט בכל מסעדה. אבל זה דבר שאני יכול לקבל כי לכל סועד בערך יש העדפה לכמות מלח שונה מהשני. אני מכיר סועדים שאפילו קורט מלח אחד זה יותר מדי בשבילם. לכן מקובל לחלוטין שההמלחה היא בשליטת הסועד. לגבי המבחר הדל לצמחונים, אני מסכים, בעיני זה גם קצת זלזול, וזה לא שונה בהרבה מסעדות אחרות שגם בהן המבחר לצמחונים הוא דל- בדרך כלל יש מנה או שתיים של פסטה/ניוקי לא מתוחכמת במיוחד וזהו. אותי כלא צמחוני זה מקומם.
הדבר שהכי היה מפריע לי זה העדר המיזוג
 

החתולית

New member
אני איתך

מלח תמיד אפשר להוסיף, ומוטב להוסיף מאשר לקבל מנה מלוחה מדי.
&nbsp
לגבי המנה לצמחונים, נראה שהיתה מנת ירקות שהצוות לא היה בקיא במרכיביה, לכן לא קיבלת עליה מספיק מידע. מסעדה צריכה לפחות 3 מנות לצמחונים / טבעונים, מלבד מנת הפסטה שמופיעה בכל תפריט.
&nbsp
ההמתנה בין מנות ראשונות לעיקריות צריכה להיות בערך 10 דקות. כשמדובר בהוצאת 7 מנות בבת אחת לאותו שולחן, הזמן יכול להתארך.
 

mereng

New member
הוציאו 5 מנות, כיוון שמנות הילדים כבר היו על השולחן

 

gastro101

New member
לפני 10 ימים הייתי בהלנה לעיסקית- פעם ראשונה שלי שם

לא קל להגיע. צריך לחנות בכניסה למתחם, ללכת בשמש הקופחת לקופה- לשלם 14 שח לראש ואז להכנס עם המכונית

בצהרי יום חמישי היה די ריק, רק בחלל בעגול הפנימי ישבו אנשים, קבלנו (כך הזמנתי) שולחן צמוד לחלון- נוף נפלא !!!
המבחר בעיסקית די מצומצם, כ 5 אופציות לראשונה וכך לעיקרית .
הוא לקח ראשי קלמרי מטוגנים - אמר שטעים , אני לקחתי מנה נהדרת של סלט קוביות אבטיח , פלפל קלוי , גבינה - עד לטיימאאוט של השבוע חשבתי שזו המסעדה היחידה המגישה אבטיח כמנה . מנה רעננה קייצית מאד טעימה
כחלק מהעיסקית קבלנו גם פוקאצ'ה אחת

עיקריות- החלטנו לחלוק ולכן בקשנו להוצא את המנות אחת אחת
פתחנו בדג- שני פילטים של דג לא זוכרת איזה וגם לא את התוספת רק שהיה לימון כבוש והיה טעים
וסינטה שהוגש פרוס עם פרוסות תפוח אדמה אפוי , עשוי מדיום .

מחיר העיסקית כמחיר העיקרית - שני העיקריות 138 שח

לזה נוספה כוס יין אדום בעיסקית 25 שח , מלבי בעיסקית שהיה טוב מאד- 25 שח ו12 שח סודה. מים קבלנו בבקבוק עם מילוי חוזר
סך הכל היה טעים, שרות טוב , נוף נהדר . אבל לחשבון- 338 שח , נוספו 28 שח דמי כניסה לנמל . אם אשוב- אצטרך לקחת את אותן מנות כי אופציה נוספת היתה דג בורי עם שעועית ירוקה שאני לא אוהבת וניוקי צמחוני. כך שלא אמהר ..
 

Noeett

New member
קלארו. מואי כיף במחיר מפוצץ

גילוי נאות:
אנחנו לא הולכים למסעדות יוקרה אף פעם, מפאת קוצר תקציב אבל בעיקר עקב חוסר רצון וחשק לשלם 500 שקל לארוחת ערב. מופרך בעיני.

אבל, היו לנו שוברים בסכום נאה של 350 ש"ח ואמרנו...יאללה.

ראיתי איפשהו לפני כמה שבועות ביקורת על קאלרו שממש עשתה לי חשק.
הזמנתי מקומות בצהריים לחמישי בערב על הבר. סבבה.

שורה תחתונה ואחכ קצת אחפור: היה טעים מאד ויקר מאד.

אנחנו אוהבים לשבת על בר ולא שולחן סתם, ככה פחות מעונב לנו. הושבנו על בר מול הפס החם, היה מעניין מאד לראות את המטבח בפעולה. אין ספק שצריך אומץ לעשות מטבח פתוח... מאד נעים, מוזיקה נעימה, מזגן טוב, מים קרים נמזגו שוב ושוב. לא העיקו עלינו טעים לכם וכל הקשקוש הזה. היה מאד נעים ומעניין.

אז מה אכלנו?

לראשונה הוזמן סשימי עם ירקות קיץ, לא זוכרת את הניסוח.
התלבטנו עם הברמן, שהיה חביב אך מלא חשיבות עצמית, דבר שעושה לי גירודים בגב...

תכלס מדובר היה בסלט ירקות קטן, מלפפון עגבניות שרי כמה פרוסות צנונית ובצל, ברוטב לימון ש"מז זעתר וכו, כמה פיסות של דג וכמה טיפות של יוגורט.
פייר? אני עושה סלט כזה לארוחת ערב, רק זרקו למעלה כמה פיסות של דג.
דג טרי וטוב אבל....זה היה נחמד, נאכל בחצי שניה.

לא הוגש שום לחם לניגוב הרוטב...כאילו....ב 60 שקל אתם לא יכולים לשים בצד פוקצ'ונת קטנה?

בשורה ליקום לא היתה כאן בתמחור מחורפן של 60 ש"ח לערך.....מופרך.

עיקריות:

שמתי עין על הפורל המעושן, מוגש עם תפוחי אדמה ברוטב שמנתי כלשהו עם חזרת.
הבחור התלבט קשות (כדרכו) והזמין בהמלצת הברמן 300 גר פיקנייה עם מח עצם, פירה וכו.

הפורל היה מ ד ה י ם!! מעושן קלות עשוי למופת..תענוג.
תפוחי האדמה לא היו חמים מספיק כשפגשו את הרוטב וכך לא נוצר הקסם של תפו"א חם עם שמנת וחבל..זה מסוג הדברים אליהם אני מצפה במסעדות כאלו. לדייק בתפוחי אדמה ושמנת..
אבל זה היה טעים מאד וממלא מאד, הרבה מעבר למה שציפיתי. החזרת ברוטב ממש שיחוק.

כן הייתי שמחה לסלט עלים כלשהו מרענן ליד ולא רק לזרוק למעלה כמה עלי ריג'לה בלי כלום עליהם.
זו מנה כבדה שממש צועקת רענון. גם הייתי שמחה לחריפות..כמה פיסות של פלפל ירוק חריף היו עושות שם נפלאות.
תכלס מנה מצויינת שאפשר טיפה לדייק. 98 שקל.

הפיקנייה נראתה טוב, הבחור היה מבסוט מהבשר עצמו, פחות מהמסביב. אני לא ככ התחברתי.
קודם כל הצילחות נורא...הבשר כולל הרוטב פירה והכל מוגש על מגש עץ שטוח שכל הנוזלים של הבשר נוזלים על המפה. פיכס. לא מתאים...
הפירה מוגש כשליכטה גדולה על הצלחת. ממש לא מעורר תיאבון.
צלחת נורמלית עם הפירה בסיר נחושת נחמד בצד היה עושה עבודה היתה יותר טובה.
הבשר היה טעים אבל ברוטב מתוק שממש לא אהבתי, עם לא מעט חלקים לא אכילים שומן וכו... הפירה היה נחמד.
175 ש"ח אם אינני טועה, לא נראה לי שיוזמן שוב.

היינו מפוצצים. אבל מה לא נזמין קינוח??

נבחר ברד פודינג.
חשוב לציין שאני לא חובבת קינוחים או מתוק בכלל. בדרכ אוכלת כפית שתיים ובזה תם הטקס.
אבל לא פה.....הברד פודינג הזה היה by far הדבר הכי טעים שאכלתי לאחרונה. פשוט מענג...אין לי מילה אחרת.
לא מתוק מדי, גלידת יוגורט או משהו למעלה כך שגם הגלידה לא היתה מתוקה והרסה כרגיל, המנה הכי טובה של הערב. ממש התמוגגתי....
60 ש:ח גם אם אינני טועה.
שתינו 3 כוסות של קלארו אדום, בלנד מוצלח של כל מיני..לא התעמקתי.
יין מוצלח מאד.

סה"כ החשבון היה משהו כמו 480 שקל...
בחיים לא הוצאתי ככ הרבה כסף על ארוחת ערב, מזל שהיה לנו שובר מכובד, אחרת אין מצב.

שורה תחתונה תחתונה:
מנה ראשונה מיותרת ויקרה, דג מצויין, בשר נחמד בפרזנטציה לא טובה, קינוח מדהים ויין מעולה. והכל במחיר מפורך עד דמעות........
נחזור כנראה מתישהו רק לעסקית...לצערי....
 

oreldi

New member
את בטוחה שהברד פודינג עלה 60 שקל?

לא מזמן אכלתי שם וזה היה 46 שקל.
קלארו אכן יקרה מדי בערב, אפשר בקלות לתמחר חלק מהמנות ב 15-20% פחות,
אבל בעיני האוכל שם טעים מאוד. בצהריים כדאי ללכת לשם לעסקית, אפשר לאכול יופי של ארוחה ב-200-250 שקל לזוג.
 

Noeett

New member
אולי 46....יש מצב שאני טועה

תכלס הכל היה ככ יקר שזה לא כזה משנה...
לגבי העיסקית אכן בפעם הבאה.
 

מיתר44

New member
במחיר כזה - האוכל חייב להיות טעים ומדוייק

זהו מחיר של מסעדות מכוכבות מישלן, שגם בהן תאכלו מנות יותר או פחות מוצלחות אבל
בכולן תרגישו רצינות של מחשבה ודיוק של ביצוע.
אותנו מבאס, ובאמת לא משנה אם יש לנו תקציב פתוח, לשלם כבמסעדת שף ולקבל אוכל לא מוקפד
תוך שימוש בחומרים לא ממש איכותיים או שנחשבים נחותים (למשל הפיקנייה אינה נתח פרמיום).
סעדתי אולי פעמיים שם, וכזכור לי היה טוב ולא יקר. זה היה די מזמן.
 
לא בדיוק סופ"ש - חנן מרגילן

אמנם באמצע השבוע, אבל פעם ראשונה שלי במקום ואני מעריך שהפעם השניה תהיה מאוד בקרוב.

הזמנו את שלושת סוגי המאפים (המאודה, אפוי ומטוגן). המנטו המאודה היה לא פחות ממעולה לטעמי. בשולחן אהבו את המטוגן, אני פחות התחברתי.

השיפודים היו פנטסטים. הטופ שבהם היה כבד העגל. השיפוד הראשון שהגיע היה כמעט רר מבפנים, צרוב מבחוץ ואולי הביס הכי טעים שאכלתי בחודשים האחרונים. הזמנו סיבוב נוסף שלצערי הגיע עשוי הרבה יותר וגם הרבה פחות מרגש.
עוד שיפודים מצוינים היו "אנטריקוט", כבש, קבב. לצערי לא נשארו שקדי עגל.

רמת השיפודים הייתה גבוהה בהרבה ממה שציפיתי. שאר התוספות שהזמנו לא היו מעניינות במיוחד (צ'יפס, סלט חצילים, סלט ירקות).

הקינוח היה גם מצוין, מין חלבה עם גוון קצת מרציפני שאני לא זוכר את שמה.

לא ניסינו את המרקים ותוספות האורז כי היה חם ולא היה מקום. הזמנו הר של אוכל ושתיה קלה ויצאנו ב~400 שקל לארבעה אנשים. לא חושב שנהנתי יותר ממקום בארץ השנה, גם אם מנות הירק היו לא כ"כ מוצלחות.
 

החתולית

New member
מסעדה נהדרת

שיפודים מהטובים שאכלתי, כיסונים מעולים ועשירים והמרקים מצויינים.
 

Nרב

New member
חיפשנו מקום לnightcap זריז לאחר ערב מהמם במוזיאון,

התגלגלנו למתחם לוינסקי בחצות - אוזריה כבר נסגרה, ובדלידה שגם נסגרה שלחו אותנו לבר שנפתח ממול - "דלידה בר" - מקום ממש נחמד, חלל של חנות לשעבר שמכיל בר נחמד שיושבים משני צדדיו, וכשבשתי מגרעות שלו עומדים הברמן שמכין את הקוקטיילים ושף הפס הקר שהכין לנו טרטר דג שהיה ממש נחמד. יש גם מקום לשבת בספה שצמודה לקיר וקצת בחוץ....
צירפנו לטרטר קוקטייל על בסיס ג'ין ושליש בירה.
היה ממש נחמד
 
למעלה