אז מה אכלתם בסוף השבוע?

Nרב

New member
"חמישי ב- T" במוזיאון תל אביב = המוזיאון חינם בחמישי בערב

כל אוגוסט, תכניה מעולה של שיחות והדרכות וכל מיני סדנאות. היה המוני אבל נסבל. תפסנו 2 הדרכות מצוינות.
http://www.mouse.co.il/special-events/1.3473780
זה מה שהיה בחמישי האחרון
https://www.facebook.com/tamuseum/photos/p.10154911971726588/10154911971726588/?type=3&theater
משום מה הם לא מפרסמים את זה באתר המוזיאון אבל תעקוב בפייסבוק שלהם
https://www.facebook.com/tamuseum/
 
לא הרבה

בכל זאת, אליפות העולם באתלטיקה מרתקת אותי לספה.
אז בעיקר בישלתי ואכלתי מול הטלוויזיה: המון סלטים מיוחדים, כי זה הכי בריא וקליל לקיץ. יום אחד ארוחה של אוכל הודי, עם צ'יקן טיקה שבושל עם גרגירי חומוס ומיני ברוקולי, אורז ועדשים וסלט קראנצ'י אסייתי שמערבבים עם שני האחרים כדי לתת עוד קצת מרקם כיפי בשיניים. חצילים אסייתיים שקיבלתי שהוכנו על פי מתכון סיני ומשמשים אותי בעיקר לתוספת עזת טעם על טוסט לחם סלק ואגוזים שאפיתי מעל גבינת צ'דר. ועוד נגלה של מיני קרטיבים לשעות החמות בערבוב מהר של מיץ תפוחים שסחטתי עם דבש וקצת מי לואיזה. ואתמול מתכון של לחמניות מתוקות עם חלב, הל, המון פטל, מי ורדים וגראנד מרנייה וקצת שוקולד לבן.

קפיצה קצרה למימי פטיסרי בהוד השרון שחיבבנו מאוד בביקור הקודם. הפעם משום מה הויטרינה היתה כמעט ריקה לגמרי, כך שאף אחד מהדברים שרציתי להזמין לא היה, ונאלצתי לקחת עוגת גבינה שלא הכי התחשק לי מהמעט שכן היה (הדבר היחיד למעט גלידה, שכבר אכלתי באותו היום, שלא היה בעיקר בצק). היא היתה טעימה, אבל מהזן שמיצה את עצמו כבר בחצי המנה. כנראה שאין טעם להגיע לשם בשעות אחר הצהריים המאוחרות בעתיד.
 

מיתר44

New member
ארוחת פרידה מארץ המגף, הפסטה,הפרמזן והפרושוטו

לקחנו מלון ממש ליד נמל התעופה מרקו פולו. בכלל שמות מפוארים יש להם לאיטלקים לשדות התעופה:
ליאונרדו דה וינצ׳י, מלפנסה, גלילאו גלילי וכאלו.
בערב לעת השקיעה ישבנו במסעדת המלון, בחצר. השולחן האופייני מסודר למשעי, עם ערכה לתיבול
הכוללת בקבוקי שמן זית וחומץ בלסמי. עוד על השולחן, תמיד, סלסלת לחם (לרוב מיני גריסיני ולחמניות יבשות),
גביעי יין וכוסות למים.
בתפריט תראו מחירים ואנו אכלנו ניוקיני עם ראגו וכיסונים ממולאים בבשר דגים. הפסטה - כנדרש, תוצרת
המטבח.
שתינו, שוב, שפריץ על בסיס אפרול.
היה טעים אך לא מסעיר. כבר חשתי קצת געגוע למנת חומוס עם פלאפלים וחמוצים ופיתה טרייה.
זה מה שהיה לנו עם הנחיתה בגרגר הזהב. מתחם לוינסקי.
 

oreldi

New member
אחחח איטליה

הפספוס הקולינרי הכי גדול שלי זה איטליה...הדיווחים הנהדרים שלך כל כך עושים חשק לתפוס מטוס לשם.
 

החתולית

New member
מה שפרמזן טוב יכול לעשות למנה

אני בטוחה שהבאתם קצת צידה לגירוד על מנות שתכינו בבית.
 

מיתר44

New member
פרמזן ושפק ומיני נקניקים ואפילו סטרקינו.

המלצות: פרמזן - קנו את הכי מיושן שתמצאו
השפק - מהאזור הקרוב, סוד טירול וגם הנקניקים משם.
לגבי יין: אין מצב שלא נביא בקבוקים ככל שאפשר לדחוס למזוודות. ושוב, הפעם רק מהאזור וולפוליצ׳לה
ובעיקר אמרונה. הבאנו גם גראפה ממבשלת י״ש קטנטונת, בעלת מוניטין והיסטוריה.

החיפוש אחר מוצרים מקומיים וכמובן מסעדות הוא חלק בלתי נפרד מהטיול שלנו.

 

החתולית

New member
יש לי במקרר פרמזן מיושנת 44 חודשים

שקיבלתי מחבר טבח שחזר מאיטליה. הוא נסע חזר שוב, ויש לו בשבילי פרמזן מיושנת 60 חודשים.
אני מתענגת על כל נגיסה מהגבינות הללו. כוס יין, וחתיכת גבינה, ואני מאושרת.
 

gastro101

New member
ששי צהרים עיסקית סינטה בר

הגענו לחיפה לניחום אבלים קורע לב , אבל רעבים היינו...
בסינטה בר יש עיסקית גם ביום ששי עד שעה חמש, כמדומני
לא הזמנו מקום , היה מלא אבל היה מקום על הבר והברמנית היתה נחמדה מאד, לא צ'ופרנו בצ'ייסרים אלא במים קרים וקרח...העיסקית כולל גם שתיה קלה - סודה או מיץ. לקחנו סודה אבל היה צרך גם בתגבור של מים

מחיר הארוחה כמחיר המנה העיקרית , חלק מהמנות הראשונות כוללות לחם או פוקאצ'ה . שנינ בחרנו בלי לדעת מנות הכוללות תוספת זו כך שלקחנו לחם- מספר פרוסות של לחם בהיר טרי ופוקאצ'ה טובה כשמורידים ממנה את גרגרי המלח הגס שהצטופפו עליה בגושים

הוא לקח קרפצו' סלק עם גבינת המאירי ומעט אגוזים. מנה מושלמת
אני חציל קלוי עם טחינה ומטבוחה. החציל היה חם מאד , אנ אוהבת בטמפ החדר, סך הכל מנה גדושה ש"סחבה" יפה הרבה לחם .

עיקריות- לו , שהפך צמחוני, רביולי במלית ריקוטה ותרד ברוטב חמאה ועגבניות- אמר שהמנה מושלמת, הרביולי עשויים אל דנטה והעגבניות מוסיפות המון
לי נתח קצבים ברוטב ציר בקר עם פלפל שחור, בצלצלים, 2 גבעולי ברוקולי- הבשר היה טוב מאד, עשוי כמו שצריך והרוטב הוסיף לו . כהרגלי אכלתי אותו עם לחם, הפירה נשאר בקערה (כמות נדיבה) נארז ושימש כבסיס לארוחת ערב לצמחונית שבבית (עם פטריות מוקפצות)

את תפריט הקינוחים דקלמה הברמנית , עצרתיה בטארט לימון- הקלתית - בצק דק ומוצלח, מלית הלימון בחמיצות מאוזנת אבל דלילה מדי, מעל גבעות קצף ביצים רך מתוק מדי וקצת עיגולי מרנג אפויים . העברתי לברמנית את הצעותי לשיפור במנה

220 שח לא כולל שרות שהיה מצוין ותוגמל בהתאם. יצאנו מנוחמים , חבל שצריך לנסוע 80 קמ לכל צד. אחרת כל יום ששי הייתי שם.

שבת צהרים- אטריות אורז שחור עם טופו מוקפץ, פטריות ברוטב קארי ירוק וחלב קוקוס. קינחנו בעוגת פרסבורגר גבינה ממאפית ליאור האהובה עלינו
 

החתולית

New member
קרפצ'יו הסלק מנה נהדרת

כמה פשוטה, ככה מושלמת. אני חושבת שאכלנו אותה בכל ארוחה משפחתית בסינטה בר (עד שהחליפו את מיקום הארוחות המשפחתיות).
 
למעלה