אז מה אכלתם בסוף השבוע?

milk man

New member
אלזס

הייתי באלזס בשווקי חג מולד שונים.הרבה יין חם ומתובל,שוקרוט בצורות שונות.יש לחם מתובל מתוק וכבד,שהיה מדהים

היה נורא קשה וקר
 

mereng

New member
הרבה בישול ביתי, כיוון שחזרנו למקרר ריק + אורחים לצהריים

&nbsp
בהשראת PRINCI הכנתי לחם כוסמין מלא בטכניקה ללא לישה של מארק ביטרמן
ובנוסף -
פאי הרועים צמחוני (עם ראגו עדשים שחורות)
לביבות אפויות של כרישה ותפ"א (שערוריה איך 3 גבעולי פראסה חסונים הופכים אחרי קיצוץ ובישול לפחות מכוס של חומר גלם ללביבות...)
אטריות מוקפצות עם שלל ירקות
סלט אסייתי עם קשיו, גזר, קולורבי וכרוב סגול
והשלמות של דברים "למקרר" - גבינת שמנת -שום ביתית, בואיקוס לטף הרעב תמידית, פסטה ברוטב עגבניות, וכשנגמרה - פסטה בסויה וטריאקי, ובטח שכחתי עוד כמה דברים.

 

gastro101

New member
אודה למתכון פאי הרועים- הכנתי מעשים ירוקות , אשמח לגיוון

 

mereng

New member
זה היה די אילתור מהראש, אנסה לשחזר

&nbsp
בישלתי תפ"א אדומים מקולפים, ומערכתי לפירה יחד עם 4 ביצים + חמאה+ מלח ופלפל שחור.
&nbsp
במקביל בישלתי עדשים שחורות עד שהתרככו, משהו כמו חצי שעה, עד שהן רכות לנגיסה אך לא מתפוררות.
&nbsp
בסוטאג' טיגנתי הרבה בצל קצוץ, גזר קצוץ דק, עד שהתערובת היתה רכה ומקורמלת מעט. הוספתי את העדשים השחורות + עגבניות מרוסקות של מוטי, מלח ופלפל, ובישלתי עם תוספת קטנה של מים עד שהתערובת היתה מאוחדת וסמיכה.
&nbsp
אח"כ נותר רק לבנות שכבות בפיירקס משומן -
פירה תפ"א, ראגו עדשים ושוב פירה, ואז לאפות הכל בערך 40-60 דקות עד שהמאפה מזהיב מעט.
&nbsp
 

gastro101

New member
תודה רבה, הכנתי דומה עם תוספת פטריות פורטובלו קצוצות

שהלכו לאיבוד בעדשים, תבול קייג'ון יצא קצת חריף ורק שכבת פירה מעל, אנסה עם שתי שכבות.
 

HLAddict

New member
אשמח למתכון לפסטה בסויה וטריאקי

(במיוחד אם מתאים לטף)
 

mereng

New member
מתכון זו מילה גדולה למאכל הזה


&nbsp
מזה כמה חודשים אני מרגילה את הטף חובב הפסטות לטעמים יותר אקזוטיים, בתקווה שזה יוביל לאכילת מזון אסייתי. בינתיים הצלחה חלקית - הגדול הסכים לאכול נודלס אבל התעקש לברור ממנו את כל הירקות...
את הפסטה הזו הם אוכלים בחשק רב.
&nbsp
בכל אופן, מבשלים פסטה רגיל (במים ממולחים מאוד) ומסננים.
בזמן שהפסטה במסננת מחממים באותו סיר שמן קנולה \ בוטנים, ומעט שום כתוש. אחרי כמה שניות של טיגון השום אני מוסיפה לסיר רוטב סויה +טריאקי, ומערבבת היטב. מוסיפה את הפסטה המסוננת ומערבבת עד שהפסטה מצופה בתערובת.
&nbsp
קשה לי עם אמדן הכמויות, אבל אין צורך בהרבה רוטב- הרעיון הוא רק לצפות את הפסטה ולא מעבר, כמו שנודלס לא שוחים ברוטב בווק. כמה כפות מכל סוג של רוטב.
&nbsp
&nbsp
 
אפשר בבקשה לקבל לינק למתכון הלחם?

אני מכינה לחם חיטה מלא ללא לישה שיוצא נהדר, אבל כרגע יש לי קילו מיותר של קמח כוסמין מלא והתמונה שצירפת נראית מאוד מפתה. תודה!
 

mereng

New member
נראה לי שמדובר באותה הטכניקה

חפשי בגוגל "לחם ללא לישה מיספטל" - עשיתי בדיוק לפי המתכון, רק שבמקום קמח רגיל השתמשתי בקמח כוסמין מלא.
&nbsp
&nbsp
 
תודה


נראה מצוין. לא בטוחה שיש לי סיר ברזל, אחפש ואבדוק. יכול להיות מעולה לסנדביצ'ים לטיול השבוע, כדי שהאחיינית שלי תאכל קצת פחמימות יותר בריאות לשם שינוי...
 
שבוע שעבר הייתי כמה ימים באמסטרדם

ורק לצורכי המתעניינים
במסעדת castell מסעדת גריל וברביקיו במנות הראשות יש בתפריט רגלי צפרדעים ואסקרגו למי שמחפש.
אני אכלתי שרימפס וסלמון בגריל שהיו טעימים מאוד.
עוד אכלנו ב MOMO יפנית פיוזן ששייכת מסתבר לישראלי שהייתה יקרה אבל טעימה
לא התכוונתי לכתוב אז מהזכרון מנת קס"ז על מחית אדממה ווריאציה על קריספי
דאק לראשונות, סושי כמנה עיקרית ולקינוח מנה של אפרסקים צלויים על וופל דבש עם מרשמלו יוזו צרוב היתה טעימה ומיוחדת.
http://www.momo-amsterdam.com/
 

gastro101

New member
גוז' ודניאל

שוב סופש ללא ילדים , בששי לקראת שש בערב הגענו לגוז' ודניאל (הוא היה צריך להגיע לעוד הופעה בפסטיבל הג'אז, לכן הזמנתי מקום מוקדם) , מבחוץ המסעדה נראית מצוין- שרשראות של אורות זעירים ,גינון מטופח , מוסיקת רקע מושמעת גם בחוץ
כשהגענו היה מלא למחצה בהמשך התמלא ובהתאם השרות הדרדר, ניסינו הרבה זמן לצוד מלצרית לקבל חשבון ועוד
ומה אכלנו ?
היות והקינוח היה ממיוחדי היום - טראט לימון ופיסטוק - השארתי מקום
לראשונה - ממיוחדי היום- סלט בומביי- מיני ירוקים עם נתחי עוף- "קריספי " כתוב אבל לא היה ממש קריספי , אם כי היתה הכמות מכובדת של פיסות עוף , את עיגולי פלפל הצ'ילי צדתי החוצה וגם סדינים של עלים ירוקים. מנה בינונית שלא נחרטה בזכרון ולא אזמין שוב -54שח . הוא חלק איתי רוטלו - גלילי פסטה במלית חצילים ברוטב עגבניות- מנה מוכרת אהובה ומצוינת , 44 שח
לעיקרית הוא לקח , כרגיל את המנה הטבעונית- ירקות ברוטב קארי , קציצות חומוס בצד סלט מנגו (בקיץ הוגשה עם אבטיח) -72שח
ואני לקחתי מראשונות שווארמה ים- המלצרית הזהירה שיש במנה בצל חי, אבל לא הודיעה על תועפות השמיר שאני לא אוהבת, באצבעות דגתי את את עלי השמיר, כשכמעט סיימתי באה המלצרית לשאול אם הכל בסדר...הציעה להוציא מנה אחרת אבל - כבר עמלתי וגם הזמן רץ. תהיתי מה היו אומרים במסטר שף על פתיתי הדג שהיוו את השאוורמה- אפשר לסכם שאכלתי פיתה קטנה עם טחינה ובצל ב 54
שח ...

הטארט היה בסדר מביחנת הלימוניות אבל.קלתית הבצק היתה קשה מדי עד כדי כך שבנסיון לבצוע עפה המנה ...מצע הפיסטוק מתחת קרם הלימון היה מיותר , טעמו אבד בקרם הלימון , המנה לוותה מקרון עם מלית קרמל ככל הנראה, יבש , לפחות תמחור הוגן של 42שח
המקיאטו הכפול שלו היה טוב מאד. ואז הביא מלצר שתי כוסיות לימוצ'לו - "מאיתנו" , אני נוהגת והוא היה לפני נהיגה. שוב, רוצים להיות נחמדים (כנראה בגלל השמיר בשווארמה ) -אז תשאלו -האם אפשר להביא לכם לימונצ'לו "
מחיר כוסית לפי החשבון 12 שח
החשבון 278שח, לפני. איך אסכם" מסעדה ותיקה, נעימה לישיבה בסך הכל , הפעם היה רק "בסדר" וחבל .

בשבת לארוחת צהרים הכנתי פשטידה של כרובית עם פסטה וגבינת אמנטל (מבצע לחברי מועדון בחנות הגבינות הכשרה והמומלצת מן האדמה- בנתניה פתוחה ביום ששי עד שלש ויש חניה בשפע) עם סלט רב ירקות שיצא טעים במיוחד (צנון מרוסק מוסיף המון )
קינחתי בבבקה של לחמים שהביא חובב הג'אז ביום חמישי בערב- טעימה אבל לא WOW

והדובדבן היה הופעה של חוה אלברשטיין ושלומי שבן. בעיקר שלומי- לאכול אותו
 
מסדר הבישול השבועי

שישי בערב עם שניצלים מעולים מסינטה חזיר לצד סלט תפוחי אדמה קלאסי, מרק קישואים לראשונה ועוגת שמרים שוקולד מעשה ידי האחות הקטנה לקינוח. למחרת שאריות השניצלים נארזו לפיקניק בשמש של קריית ספר לצד סלטי ביצים וטונה מהדליקטסן, ירקות חתוכים בלימון ופלפל שחור וקפה מעולה מ"גרציאני" שפתחו מחדש למרבה השמחה.

מסדר הבישול לתחילת השבוע כלל הפעם סיר של קציצות בקר עם אפונה מתקתקה והמון בצל מטוגן וסיר של שוקי עוף עם תפוחי אדמה ושומר בשום וזעפרן. כמו כן, מרק עדשים כתום עם קצת דלעת ואטריות בתיבול קארי הודי, וסוג של מאפינס דלעת מאולתרים לילדון.
 
לא משהו שעולה לי בשלוף...

לדעתי מאז La maison הנהדרת אין ממש איפה להשיג טרין אמיתי... מניח שיש מסעדות שיוכלו אולי להכין לך בהזמנה מראש (אולי בבר א וין למשל), או אולי שווה לבדוק אצל החבר'ה של Hook, ייתכן והם מכינים משהו כזה...
 
למעלה