אז מה אכלתם בסופ"ש?

אור2221

New member
משעשע, זו בדיוק הייתה ההתרשמות שלי מהמנה

של האיטריות אדומות עם צ'ילי ובייקון מלפני חודשיים-שלושה בקפה איטליה - בייקון לא מורגש.
&nbsp
 

קליספרה

New member
הגיוני


הם לא יתחילו לתרום פתאם יותר בייקון למנה
חבל שפספסתי את הביקורת שלך - הייתי נשארת עם הגרוגונזולה והתרד
 

מיתר44

New member
בשישי קנינו ערכת קוסקוס

שמכינים פה באחת מהקצביות הכשרות. היא כללה כלי עם בשר, ירקות וקציצותברוטב בנוסף לכלי ובו היה הקוסקוס. התפנקנו בסקלופ עגל חלב ובנקניקיותמרגז. סלט עשיר ויין טוב הוסיפו טעם מצויין לארוחה שאת שנותר אכלנו ממש עכשיו. אתמול אכלנו בראנץ׳ ב chez Vladimir אוירה מצויינת וארוחת בופה בסגנון הכל חופשי. עלה כ 100 יורו כולל בקבוק ייןוסודה. מומלץ בחום למי שחושק באוכל צרפתי בלי חוכמות.

 

Meirav Flum

New member
סופשבוע מפנק עם אמא

מאחר ובן הזוג בנסיעת עבודה לחו"ל, ואח הזקונים סוגר שבת ראשונה בצבא (מה שגורם לי להשלים יותר ויותר כי אני זקנה...), העברתי את השבת אצל אמא. כיאה לאם מרוקאית המקרר תמיד מלא כל טוב ועם הוודע דבר בואי היא בדקה איתי מה לקנות/ להכין, סתם, שיהיה. בשישי חיכה לי רוטב עגבניות מלאאא שום על האש שיהפוך לשקשוקה, ובערב מרק עדשים ובשר שהתבשל מהצהריים- יאאם.
בשבת פתחנו את הבוקר עם עוגת תפוזים בחושה, המשכנו לצהרים של דג דניס מטוגן בבלילה עם סלט חסה וסלט עלי מנגולד של אמא, ובערב עוף בתנור ותפוחי אדמה עם פנים נימוח ושוליים פריכים שלי משום מה אף פעם לא יוצאים כך. חזרתי הביתה שבעה ומצויידת. מבחינה קולינרית היה זה שיפור על סופש שעבר בו חגגנו יום נישואין שני ברוקח 73 שנפתחה מחדש וחזרנו מאוכזבים קמעה מבלי להזמין אפילו קינוח. אני מנועה מלכתוב ביקורת מלאה עקב קשר אישי למסעדה אבל מי שירצה אשמח לפרט במסר...
 

אור2221

New member
אודה על קבלת מסר

בדיוק רציתי להזמין שם מקומות ליום ההולדת של אימי....
 

mereng

New member
בשישי בבוקר עצרנו למשהו חפוז ברולדין

&nbsp
קפה לי, תה לו, לכל אחד 2 רוגעלך שוקולד קטנטנים, קרואסון שקדים מניאטורי, ומאפה יווני עם פטריות (מעניין).
חלקנו מקל של בצק שאור עם זיתים וגבינות- טעים מאוד ! ולקחנו הביתה פוקאצ'ה עם בצל וזיתים - בינוני.
&nbsp
אחה"צ הכנתי קוגל שיצא טעים, ופוקאצ'ה נקבובית שמכינים עם בירה לבנה. שני אלו נסעו איתנו לארוחת ערב עם חברים, היה שמח וכייפי.
בשבת הכנתי רוטב לשקשוקה וממתין לתורו במקרר, חצילים אפויים, והיום התווספו עוגיות מגולגלות בשלל מליות, תפ"א בתנור עם פפריקה מעושנת, מרק עגבניות ואורז ונראה מה עוד.
&nbsp
 

milk man

New member
סופ"ש בת"א

אז ככה
אמורה מיו: אני מאד נזהר שלא להרגיז את החתולית
.מאד נהננו למרות ההמולה והרעש.אכלנו קרפצ'ו,ניוקי ברוטב רוקפור ואגוזים,פסטה פנה עם חזה אווז מעושן,ברוטב שמנת וספגטי עם פרגית,גם ברוטב שמנת.הכל היה טוב מאד.אפוגטו לקינוח.המינוס היחיד היה יין הבית,26 ש"ח לכוס ולא טעים.סה"כ 330
הדסון:המקום מקסים עם מוזיקה נעימה ברקע.קרפצ'ו ומנת פטריות ברוטב נהדר,אנטרקוט ופילה טובים מאד ונמסיס לקינוח שהיה מאד טעים.
קראף יין הבית,טוליפ,ב 90 ש"ח, שוב מוגזם מאד.סה"כ 566
 

foofoo77

New member
שבת ביתית

לא נעים לי לומר שלא יצאתי מפתח הבית מיום חמישי עת החזרתי את הגמד הביתה מהגן והלכנו לסופר עד ליום שבת שנאלצתי ללכת לסופר פארם לקנות תכשירים לטיפול בכינים (כן כן , אחרי 3.1/4 שנים קיבלנו את החרא הזה אצלנו ובגדול).
בכל אופן בשישי בערב חשקה נפשי במאפה בצק עם בשר טחון וסלטים בצד. הכנתי טחינה אל ארז (שהיא פשוט מושבחת) סלט כרוב סגול , סלט גזר וביצי מימוזה בלי בשורה קולינרית אכלנו בכיף.
לקינוח הכנתי סופלה שוקולד שהיה פשוט מצויין ונהנינו מכל ביס וביס היה כל כך טוב שלשם שינוי לא הייתי צריכה לאזן את הסופלה עם גלידה וניל שתמיד אני מגישה בצד.
בשבת אחרי שטיפלתי בגן החיות על ראשו של הנסיך הקסום אמרתי לשיחיה שאני עייפה והלכתי לנוח כשקצתי הכנתי שניצלים ופירה.
אכלנו כולנו והופס נגמרה השבת
היה לי גם רצון להכין קרואסונים אבל הבצק לא צלח ואחרי שלא תפח אפילו מילימטר והתחיל להפריש את השומן החוצה זרקתי אותו לפח בלי למצמץ. ננסה שוב בשבת הבאה.
 
נסי פעם את הטחינה האתיופית שמוכר חזי הירקן

בשדות שבקצה רח' ז'בוטינסקי. הבודקה שצמודה למשתלת לוטם, מול גדר המחנה.

לטעמי - הכי טובה שיש. 40 ש"ח לצנצנת של ק"ג.
 

bruno01

New member
ארוחת טעימות ב-ניני האצ'י ופיקניק בוקר בהרי ירושלים.

בשישי, נפגשתי עם החתולית בניני האצ'י לארוחת צהריים. בימי שישי הם מגישים תפריט טעימות שעולה 95 ש"ח לאדם.
מקווה שאני אזכור את כל מה שאכלנו, אבל היו שם מרק מיסו די סטנדרטי, צלחת גדולה למדי של חמוצים אסייתים שלא חטאו במתיקות יתר, גיוזה שקצת התפרקו אבל בהחלט הרגישו ביתיים וטעימים, סלט גדול של ירקות וסשימי סלבון ודניס, עם ויניגרט מצוין שכלל גם וואסבי, אגדאשי טופו לא רע בכלל, סלט חרפרף שגולגל לרולים שנעטפו ברצועות קולורבי והזכיר מעט סלט פפאיה, ספרינג רול עם אספרגוס, שיטאקי ועוד כמה ירקות, ומנה די מכובדת של סושי לשנינו, שהיה מוצלח למדי,במיוחד בהתחשב במחיר (אולי הייתי מוותר על הנוכחות של המנגו שם, אבל כנראה שזה חלק מהקטע שם). יש לי הרגשה ששכחתי מנה או שתיים ואולי חתולית תזכור.

לקינוח הם מציעים כל מיני קינוחי אצבע קטנים במחיר של 9 שקלים, והם אחלה פיתרון למי שצריך רק קצת מתוק בסוף. הם אומנם פרווה בגלל שהמקום כשר, אבל אחד עם קוקוס ושני עם שוקולד ופצפוצי אורז היו ממש מוצלחים. השלישי, עם ליצ'י, לא היה לטעמנו.
בסך הכל לא מדובר על סושיית עילית, אבל בטווח המחירים הזה, זה המקום הכי מוצלח שיצא לי לאכול בו (אכלתי שם גם ארוחת ערב רגילה שכללה רק סושי). אני מחבב אותם.

בשבת, נסעתי לטייל בהרי ירושלים עם חברים, והזמנו סלסלת פיקניק מהקייטרינג "מעשה ידיים", אותה נסענו לאסוף ממושב צפרירים, שהיה ממש קרוב לאזור בו רצינו לטייל. סלסילה זוגית עולה 190 ש"ח. נשמע אולי קצת יקר, אבל אחרי שאכלנו, החלטנו שהיא ממש משתלמת ונשמח לאכול אותה שוב. בסלסילה מגיע בעצם כל מה שצריך לארוחת בוקר, כולל מפה חד פעמית, בקבוק מים, צלחות, סכו"ם, כוסות ואפילו סכין מתכת שעזרה לנו בחיתוך הלחם והירקות.
הסלסילה כללה שני לחמי פרא שנאפים בתהניות מתכת כבדות שהיו באמת מעולים וקיבלנו חמים מהתנור, אחד כהה ודחוס, והשני לבן עם חמוציות ופרג. שניהם עם קרומים פריכים במיוחד, וזה עם החמוציות והפרג היה אחד הלחמים הטעימים שאני זוכר מהזמן האחרון, ירקות טריים שכללו מלפפונים, עגבניות שרי, פלפלונים מתוקים קטנים וצנוניות, צלחת עם שני חריצים די גדולים של גבינות עיזים שמיוצרות במושב וראש שלם של שום אפוי מתקתק, לבנה מתובלת, פלפלים קלויים, פסטו, ממרח תרד (או אולי מנגולד), ממרח עגבניות מצוין ממש, טפנד זיתים, לימון כבוש, זיתים מרירים מצוינים, חמאה נהדרת וקצת תפוזית, וממרח אגוזי מלך מלוח-מתוק ושלושה סוגי ריבות (תפוחים מצוינת, שזיפים, ושלישית שאני לא בטוח שזיהינו). וגם קופסא של עוגיות שיבולת שועל מצוינות. כל הממרחים הורגשו ביתיים לחלוטין ונהננו מכולם. הצטיינו במיוחד ממרח העגבניות, הפלפלים הקלויים, החמאה וריבת התפוחים.
אכלנו עד שהתפקענו, ונשאר לנו עוד לחם, גבינות וממרחים לקחת הביתה. את הלחם הזה אני עוד חייב לנסות לשחזר.
אחרי זה טיילנו בחרבת בורג'ין הסמוכה. מסלול כיפי וחינמי, שכמעט כולם יכולים להנות ממנו (במיוחד במזג האוויר המעולה שהיה בשבת) וכולל גם קטע קצר ומשעשע (ואופציונלי, לא להיבהל) של זחילה על הברכיים במחילות חשוכות עם פנסי ראש. ילדים קטנים אולי קצת ייבהלו (כמו שקרה אצלנו), אבל מעל גיל 6-7 נשמעו קריאות התלהבות שהיה קשה לפספס וגם אנחנו נהננו מאוד.

מצורפת תמונה של סלסילת הפקניקי, והחתולית בטח תצרף כמה תמונות מהארוחה בשישי.

 

החתולית

New member
גם אני מחבבת את ניני האצ'י

וחושבת שארוחת הטעימות כדאית. הם מכינים מנות מותאמות לנשים בהריון וה יפה בעיני.
בתמונה: סלט סשימי, גלילות הקלרבי, פלטת הסושי, ואגדשי טופי עם הגיוזות.

בשבת הלכתנו לשתי הופעות בפסטיבל הפסנתר, ולפני ההופעה הראשונה אכלנו ארוחה זריזה בחדר אוכל: סלט מוצרלה, סטייק אנטריקוט - הגיע מדיום אמיתי וחתוך מראש משום מה. לא פגם בטעם אבל היה מוזר מעט, פסטה בחמאת מרווה עם אספרגוס ואפונה - פסטה עשויה היטב, טעם המרווה היה מודגש מאד כפי שקיוויתי. המנה היתה גדולה ולא סיימתי אותה.
סה"כ ארוחה חביבה לפני שתי הופעות מצויינות שלקחו אותנו אל תוך הלילה.

 

מיתר44

New member
עוד אוייסטרים והפעם ב Mary Celeste

לאחר שנץ יצאנו רגלית לספק בר ספק מסעדונת די חדשה ועדיין מהווה מוקד לעלייה לרגל. ההגדרות מציינות כי ניתן למצוא בה אוייסטרים ובתנאי שנמצאה סחורה מובחרת לשיטתם ובעונת השיא של פרי יםזה. מי שקרא את מאמרה של מרים קוץ על מסעדות היוקרה התל אביביות הבחין ודאי כי המטבח הצרפתי מגישבדכ מוצרים רק בעונתם, בעוד שאצלנו המסעדות עושות שימוש במוצרים בכל עונות השנה. מצאה חן בעיני הקביעה של מרי סלסט שאויסטרים יוגשו בתנאי. זאת למרות שפרי הים הנחשק הזה הוא אחד משתי הרגליים עליהן מבוסס הקונספט. (השני הם הקוקטיילים). לקחנו שוב תריסר אוייסטרים שהוגשו, כרגיל על מצע של קרח. תכולת הקונכיות נשאבה חיש קל ובהנאה רבה. למרות שבאנו ממוקדים החלטנו להמשיך בשלוש מנות טאפס: ממרח כבד אווז שהוגש על גבי קרקר, ״חומוס״ של סלק שהיה למעשהממרח סלק וקרפציו של קס״ז. שלושת המנות טעימות וניכרת בהן יצירתיות ומקוריות.המקום רוחש ממבקרים, חלקם המכריע דוברי אנגלית. אחזור ברצון בשביל האוייסטרים בעונתם. בצילום - ממרח כבד בו אני מקווה ניתן לראות ״נגיעות״ של הכבד, בנוסף לרצועות תפוח וגם את מצע הקרקר העגול.



 
אויסטרים בעונתם?קרה פעם שהיית בפריז, בכל עונה,

ולא היו אויסטרים במסעדות המתמחות או בשווקים? לי לא זכור. סיפור האות R בשם החודש כבר לא קיים מאז שהשתככלו אמצעי ההובלה בקירור.
נראה לי קצת 'פוזה' של המסעדה.
יעלה ויבוא קאוואז וייתן דעתו. אשמח ללמוד.
 

horseradish

New member
הרבה בישולים ואוכל ביתי

החורף התחיל והצינון והשפעת השתלטו על באי הבית.
אי לכך ובהתאם לזאת לא יצאנו לשום מקום.
מה שכן, בישלנו המון.
מרק עוף, חומוס וירקות עם המון כורכום שנאכל על מצע קוסקוס.
ספגטי בולונז מהסוג הישן (לא ראגו עם ירקות, אלא רק שום ובצל ורסק עגבניות)
קציצות בקר עם כוסברה ופטרוזיליה וקצת לימון ברוטב
חתיכות תפוחי אדמה שבושלו לפירה שלא הצליח אז הפכנו אותן להום פרייז טעים
מג'דרה עם המון כמון, בהרט וקינמון, נאכל עם טחינה ביתית (קרוואן)
בטטות בתנור
כרובית בתנור עם טחינה אפויה

זהו. אני חושבת


אה, ואתמול קניתי שני שמני זית: אחד קורטינה של ארץ גשור והשני קורנייקי של מגל. מתה כבר לנסות אותם...
 

PantherettePitz

New member
לא הרבה ודי משעמם

למדתי בסופ"ש למבחן והכל הסתובב סביב ביקורים במעבדה בשעות לא לגמרי סבירות של הלילה.
ביום שישי חזרתי מלילה לבן ראשון במעבדה ונגררתי לשוק ע"י חבר לדוכן סביצ'ה שהתגלה כבינוני למדי (מרכיבים שלא ממש השתלבו ותיבול משעמם).
בשבת בסופו של לילה לבן שני אני וחברה היינו מורעבות ונסענו למקום היחיד שידענו שיהיה פתוח - בנדיקט (סניף הרצליה). שתינו אכלנו אגז בנדיקט, היה בסדר ולא מעבר. היה קשה מאוד למשוך את תשומת לב המלצרים, למרות שהסניף היה ריק למדי. המחיר המלא (69 ש"ח) לא שווה בעיניי - אנחנו הגענו כשעוד היה דיל לילה מוזל שמגיע ללא סלסלת לחמים ולכן הזמנו ארוחה אחת במחיר מלא וארוחה מוזלת אחת וזה כבר היה סביר יותר.
בצהריים העירו אותי מהניסיון להשלים שעות שינה לטובת מפגש משפחתי, והזמנו ארוחת צהריים מג'ירף. היה בסדר, למעט מנה אחת שהריחה רע מאוד ולא נאכלה - התקשרנו לסניף וקיבלנו פיצוי לארוחה הבאה כי אף-אחד כבר לא היה רעב.
בערב נדמה לי שאכלתי קערת בוריטו מדונקי (אני כבר לא זוכרת באיזה יום היה מה) - קצת סתמי אבל נחמד מאוד. הם הופכים לאט-לאט לאחת האופציות החביבות עלינו לארוחה נחמדה במחיר סביר (אתמול ראיתי שהם התחילו לעשות משלוחים, וזה כבר בכלל מסוכן).
שאר הסופ"ש (וגם השבוע שלפניו) כלל בעיקר דגני בוקר, כי לא היה לי כוח לזוז. היום קיבלתי משלוח של שרימפס קריסטל וסרטנים ואני מתכננת להכין כל מיני דברים כפיצוי
 
למעלה