אומרים שהבגדים עושים את האדם.

ליזי133

New member
מהראשי....

בגדים לדעתי, הם רושם ראשוני בלבד.
כלומר- מעבר לרובד החיצוני- הבגדים, יש אדם, שיכול להיות כמו הבגדים, או שונה מהם לחלוטין.
ללבוש שלי אני לא מייחסת הרבה חשיבות, אלא מעט מאוד. אני לא אלך לאירוע כמו חתונה בבגדי היומיום שלי, אבל בגדי היומיום שלי יכולים להיחשב למוזנחים לפעמים. אני אוהבת בגדים ישנים, לא צמודים וכו' ולא לפי האופנה ודברים כאלה...
לבוש של אדם אחר בשבילי... אני בדרך כלל לא ממש חושבת על זה, אבל אם אני אנסה לחשוב עכשיו אז נראה לי שזה מהווה מין התרשמות רגעית כזאת. כלומר מהרושם הראשוני אני פתאום מדביקה לאדם תכונה כלשהי. אבל רק לרגע, כי אני לא אוהבת שעושים את זה, אז אני משתחררת מהתלות של הבגד, ואם אני רוצה להכיר את האדם, אז אני שוכחת מהבגד ומכל תווית שנראית לי מתאימה לאדם לפי בגדיו והולכת להכיר את האדם עצמו. אבל סה"כ נראה לי שזה כמו דוגמא שאבא שלי נתן לי פעם: מישהו הולךל ברחוב, מוזנח, מלוכלך, מסריח אפילו.
אבל האדם הזה בעצם הוא גאון, אדם מוכשר מאוד, מדהים, עם אופי נהדר, רק שעכשיו הוא חוזר מאיזו מסיבה שהחברים שלו ארגנו, הם אכלו, שתו, השתכרו, ועכשיו הוא פוסע לו לביתו. רוב האנשים הרי יגעלו ויתרחקו, חוץ מאלו שמכירים אותו ויודעים כמה הוא מדהים. אז סה"כ בגד זה משהו שנועד להרשים ברגעים הראשונים, ואחרי היכרות, אנשים רואים את הבפנים (אלא אם הם ממש שטחיים וזה לא מעניין אותם, אבל לא מכירהכ כאלה) ולא את החיצוניות בלבד. כלומר- זה לא שתלך להיפגש עם חברים בבגדי ספונג'ה, אבל גם לא תשקיע כמו בפעם הראשונה, כי הם מכירים אותך, ולא צריכים 'להתרשם ממך מחדש'...

poseidon111

Active member
שלום לך. מה אם אומר לך שלעיתים קרובות

האדם מבטא את עצמו דרך הבגדים שהוא לובש.
הם מבטאים את אישיותו.

רינתי77

Active member
ברוכה הבאה!

בגדים הם עניין של בחירה. וכמו כל בחירה שאדם עושה, היא
מעידה על פנימיותו של האדם. לכולנו יכול לקרות שהופעתינו
תהייה כמו בדוגמתו של אביך. העניין הוא ההתייחסות העקרונית
של האדם ללבושו ברמה היומיומית.

נושיfay

New member
מהראשי

טוב, זה מאוד פוליטיקלי קורקט להגיד שבגדים לא משפיעים על השיפוט שלנו.
אבל זה לא נכון. היינו רוצים שבגדים לא ישפיעו על השיפוט שלנו - זו פחות או יותר המציאות. ורושם ראשוני זה פעולה לרוב של התת מודע ולא של המודע שלנו.

אני באופן אישי כן מקפידה על הלבוש שלי. מקפידה לצאת מהבית מתוקתקת ולרוב גם עם איפור קל - לא משנה לאן אני הולכת, לימודים, בירה, חברים, בית של חברים. [טוב אולי למכולת לא מתאפרת]
מבחינתי המראה החיצוני מעיד על האדם די הרבה. נכון שפרחות תל אביביות יהיו מתוקתקות - אבל תסכימו איתי שהלבוש של פרחה תל אביבית "מתוקתקת" לא משתווה ללבוש מתוקתק של בחורה בגילה שעובדת בבנק.

אם אני אראה מישהו שלבושו מרושל ומקומט, ועם הבחור גם עם ריח קל של זיעה [כן גם לחדר כוזר אפשר ללבוש חולצה שהיא לא בת 30 שנה... ונוחה באותה המידה.] לא יהיה לי את החשק נגיד להכיר את האדם, או שלא אתעניין בו בכלל.
לאומת זאת בגדים קצת יותר מתוקתקים - אפילו ג'ינס וחולצה מגוהצת משאירים רושם טוב - ועל בשמים על בחורים אין מה לדבר בכלל

אז כן זה נקרא רושם ראשוני. רושם ראשוני יש רק פעם אחת.
אני לא מצפה מהאנשים שאני "פוגשת" מבחינת הלבוש יותר משאני דורשת מעצמי. ואני חושבת שזה הוגן למדי

נושיfay

New member
אני מאוד מסכימה עם הגישה הזאת.

היה לי דין באתר אחר לגבי "נאה דורש נאה מקיים" לגבי דימוי עצמי של בחורה בעייני גבר ולהפך.
הופתעתי לראות מה המידה שגורמת לבחורים להגיד "הבחורה שמנה" ויותר הופתעתי מהעובדה שמעצמם הבחורים הנ"ל לא מצפים בערך שום דבר.
ונוצר מצב שבו בחור שנראה "לא מיליון דולר" מצפה שבחורות במידת דוגמנית יצאו איתו.
כמובן שזה בהגזמה כן? אבל למה מישהו בלי קוביות בבטן שנראה דוגמן יצפה מבחורה דוגמנית לשים אליו לב?

קיבלתי אפילו תגובות הזויות כמו "הטבע ברא את האישה להיות יפה, ואת הגבר... לא ממש.
זה ממש מרגיז!

*לא קשור לדיון הראשי, עוד דיון לגבי מראה חיצוני ואיך זה מתקבל בעינייו של האחר*

רינתי77

Active member
זה יכול להיות נושא טוב לשרשור בפני עצמו.

הרגישי חופשית לפתוח שרשור בנושא הזה,
ובכל נושא אחר שמעניין אותך. אנחנו פורום שמעודד יוזמה
אישית.

נושיfay

New member
אני תוהה..

מה שכבת הגיל בפורום?
לפי מה שראיתי יש כאן הרבה בני 30+
אני חושבת שדעות של אנשים בנוגע לעניין המראה השדוף בגילאים האלה שונות באופן משמעותי מדיעות של אנשים לגבי אותו נושא נגיד בגילאי ה20.

רינתי77

Active member
אכן, ההתיחסות היא עניין של גיל.

כשפותחים שרשור בנושא מסויים, פירוש הדבר שמעלים נושא לדיון.
זה אומר שכל אחד יגיב מהמקום שלו ויביע את דעתו בנושא.
בקיצור, זה נושא שמתאים לכל גיל.

היי לכולם!! הגעתי מהראשי;P

אני מסכימה איתך. לבוש מסודר גם אם פשוט. אצל גבר תספורת, גילוח, בושם קליל והיגיינה. הוא לא חייב ללבוש חליפה אבל גם לא כפכפי אצבע. ג'ינס וחולצת פולו זה אחלה.

אצל אישה לעומת זאת זה קצת שונה אני חושבת, כאילו גם מראה 'נקי' וקז'ואל דורש המון הקפדה ולפעמים עולה יותר מבגדי ערב. זה כמו איפור טבעי שלפעמים דורש יותר עבודה מאיפור דרמטי.

אני בכל אופן אוהבת את הלבוש שלי עם טוויסט מסוים, בסיסי מדי משעמם אותי, לפעמים גם אוהבת לשים לקים ירוקים וכחולים אבל כמובן משתדלת להתאים למקום שאליו אני הולכת.

Berethor

New member
לתפשתי בגדים הם רק כיסוי

ועל כן אין להם חשיבות רבה. בלי קשר ללשחק אותה נאורים ויפי נפש ועיוורים, בגדים הם שיפוט רדוד ומלאכותי גם ברמה החיצונית. שאני שופט מישהו לפי מראה ואני עושה זאת לא מעט, אני שפוט קודם כל לפני גופו ולא לפי בגדיו, מראה, משקל וכו, וזאת משום שגוף הוא חלק מאדם, נרצה או לא, בעוד שבגדים הם לא. אישית אני גם לא משקיע כל כך בלבוש, הדבר שהכי חשוב לי בלבוש זה שהיה סביר לדעתי ושלא יראה גיי(ולכן אני לא ילבש חולצות וורודות למשל בטח שלא בציבור). באותה מידה שבגדים יכולים להצהיר על משהו, הם גם יכולים להיות סתם, לא להצהיר על כלום, רק ללבוש משהו, בכל מקרה גם שזה בא להצהיר על משהו, המשהו הזה הוא לא דווקא אמיתי. הרבה יותר קל לשקר בלבוש מבדברים אחרים לדעתי, והרבה יותר קל להחליף לבוש מאשר מראה גוף או אופי למשל.

למעלה