פינת הקיטורים לשרותכן

s p r i n g1

New member
אצל שתי הבנות רק ניתוח כפתורים עזר

אצל הגדולה לא הייתי מודעת עד גיל שלוש וקצת שזה גרם לירידה בשמיעה והשפיע גם על התפתחות הדיבור, עשתה ניתוח כפתורים אחרי גיל שלוש וזהו, פתר את הנוזלים, וגם הפסיקה להידבק בסטרפטוקוק A, עם הקטנה כבר ידעתי מגיל צעיר שעלי לעקוב, עשתה כפתורים בגיל שנתיים וגם רמת השמיעה חזרה לנורמה ואצלה התפתחות הדיבור השיגה מהר את הנורמה ואף יותר.
אצל שתיהן לפני הכפתורים כל הזמן התפתחו ברונכיט ואף דלקות ריאות, ציפצופים ואינהלציות כל הזמן, אצל שתיהן הכפתורים שפתרו את בעיית הנוזלים פתרו את הברונכיט ודלקות הריאות והציפצופים.

לגבי טיפות אוזניים תני לה כשהיא ישנה.

היא לא מתנגדת לטיפות אוזניים, היא מתנגדת לטיפות אף

ולשפריצר לאף, וכשניסיתי לשים לה כשישנה, היא התעוררה בבכי מבוהל
ורעדה המון זמן, אני לא רוצה לעשות את זה יותר. אני רוצה שתישן טוב,
ולא תפחד לישון.

&nbsp
וזה הקטע, שאני לא רוצה להגיע לניתוח כפתורים...
&nbsp
&nbsp

s p r i n g1

New member
אצלנו זה עבר בקלות , זאת הרדמה מאד קצרה

ושתי הילדות חשבו שקיבלו יום כייף כי היה ממש נעים באסותא , שתיהן לא רצו ללכת הביתה כשתם אישפוז היום.
הדבר היחיד המטריד קצת זה שצריך להקפיד שלא יכנסו מים לאוזניים, אני שמה לה צמר גפן בעת חפיפה, בכל מקרה רופא האאג לא מתרגש מזה בכלל.אנחנו פוגשות אותו לביקורת פעם בכמה חודשים.
אני שמחה שידעתי עם הקטנה לעקוב ולהגיע מוקדם לניתוח כפתורים (בגיל שנתיים) ושזה פתר את בעיית הנוזלים ולכן שיפר את השמיעה משמעותית ואת התפתחות הדיבור.
אם לילדונת שלך יש נוזלים אני מקווה שאת עוקבת גם אחרי השמיעה והדיבור.
אני ידעתי בזמנו שלא יהיה מנוס ואי אפשר להשאיר בעיית נוזלים באוזניים שגורמת לפגיעה בשמיעה , פגיעה בהתפתחות הדיבור ובעיות בריאות אחרות שחבל סתם היקלע אליהן.

באיזה גיל צריך להתחיל לעקוב אחרי שמיעה ודיבור?

היא פצפונת עדיין, בת שנה ו 3 חודשים...
התחילה להגיד כמה מילים

&nbsp
&nbsp

s p r i n g1

New member
כדאי לך לעשות לה בדיקת שמיעה כבר עכשיו

מכיוון שידעתי מה היה עם הגדולה והקטנה היתה עם נוזלים ואינהלציות ביצעתי לה בדיקת שמיעה די מוקדם למיטב זכרוני לפני שמלאו לה שנה והתוצאות היו שאכן הנוזלים הפריעו לשמיעה,יש שיטה מיוחדת לבדוק שמיעה אצל תינוקות שטרם מדברים , המשכתי במעקב בדיקות שמיעה במשך כשנה שלוש פעמים ולא היה ספק שיש ירידה בשמיעה בגלל הנוזלים ושהנוזלים לא מתייבשים גם בקייץ, במקביל לקחתי אותה לבדיקה לשני רופאי א"אג שונים כדי לראות מה כל אחד ממליץ, היה די ברור שתגיע לכפתורים ואז קרוב לגיל שנתיים אחרי שהחורף הסתיים (רופא אחד המליץ במפורש לא לעשות בחורף לעשות אחרי החורף) עברה את הניתוח, והיה משהו מאד מאד מהותי וברור, די מהר לאחר ניתוח הכפתורים היא התחילה לבטא מילים בצורה הרבה יותר ברורה, למשל השם של אחותה והתחילה להגיד "אמא" ועוד הרבה מילים שלא ביטעה טוב והתחילה לבטא ברור, היה גם קטע לפני גיל שנה כשהיתה זוחלת ונגיד הייתי שניה בחדר אחר והיא היתה קוראת לי והייתי עונה לה איפה אני לא היתה שמה לב מאיפה אני מדברת איתה ואחרי הניתוח ישר ראיתי שהיא מגיבה ושומעת יותר טוב ומבינה ישר איפה אני גם אם לא הייתי מולה...אז חשוב מאד מאד לעשות בזמן כדי שלא תיפגע התפתחות השפה, ועכשיו כשנה וחצי מאז הכפתורים היא כזאת קשקשנית, מדברת כל הזמן והרבה , עם דיבור מצויין והיגוי מדוייק.
וכמובן שכמה חודשים אחרי הניתוח חזרתי על בדיקת שמיעה שהראתה שיפור מהותי בשמיעה.

יהלולים

New member
מתנצלת אם נפגעת.

וגם כתבתי - אם יש סיטואציית רקע שמחייבת דווקא טיפול כזה - אני לא מתווכחת עם זה. אם זה טיפול מניעתי בלבד - לשקול אם הוא הכרחי. אוליכדאי לשמוע עוד דעה של רופא אחר. אני הייתי במיון ילדים בשניידר, עם ילדה בת חודשיים וחצי, ושם היתה אחות שהסבירה לי עד כמה חשוב לנקז נזלת מהאף של ביתי, בעזרת מזרק מי מלח. אפילו נתנו לי צינורית מיוחדת לעניין. רופא הילדים שלנו נחרד מהעניין, ואמר שמי מלח עשויים לגרום לצריבה ברירית של האף ולהחמיר את הנזלת. הנה שתי דעות סותרות. הלכתי כמובן עם הדעה של הרופא. לדעתי, תפני לדעה נוספת.

לא נפגעתי, פשוט.. קשה לי עם ההשוואה, כי אני מאוד

אוהבת את התינוקת שלי, ועושה הכל כדי שיהיה לה טוב, ותגדל טוב,
ולשים תרופה זה חלק מלטפל בה, כמה שזה קשה לי...
&nbsp
קבעתי תור לרופא ילדים שלה, לבדוק מה דעתו על הטיפול, ואולי לקבל טיפול
שיהיה לי יותר קל להתמיד בו.
&nbsp
תודה
&nbsp

אד י

New member
לפעמים להגיע לניתוח אוזניים זה עדיף

אני לא ממליצה פה על ניתוח כי אני לא רופאה ואסור לי להמליץ, ובכלל גם לרופאים אסור להמליץ על ניתוח בלי לראות את המטופל.
&nbsp
אם היה קיים טיפול שעובד בוודאות אז בוודאי שהיה כדאי ללכת עליו בכל הכוח. אבל כל המיי מלח האלו, אין להם וודאות, הרופאים נותנים כי הם לא רוצים לתת התערבות חריפה יותר לתינוקות כל כך צעירים.
להתאבד על המיי מלח האלו זה לא נכון לטעמי, אם היה עובר בקלות אז היה חשוב לנסות, או אם היה מדובר באנטיביוטיקה או תרופה אחרת שהיא MUST.
אבל להרוס את מערכת היחסים עם הילדה בשביל משהו שאולי יעזור ואולי לא, נראה לי מיותר.
&nbsp
תתחילי להסתגל לרעיון שניתוח כפתורים יהיה חלק מהחיים שלכן, מקסימום תופתעי לטובה כשהכל יסתדר בחצי השנה הקרובה ולא תצטרכו. אבל גם לא נורא אם כן. כמו שכתבה ספרינג, כשצריך אז צריך וזה עושה טוב לילד. ואיזה מזל שיש לנו את האפשרות הזאת לעזור לילדים כדי שלא ייגדלו עם לקות שמיעה ופערים בתחום השפה.
&nbsp
הבת שלי התחילה בגיל 4 חודשים עם ליחה מטורפת, ברונכיטיס ומדיי פעם גם דלקות ריאה. עניין האוזניים נחסך מאיתנו. אבל גם ילדה מצפצפת זה לא שוס.
גם אנחנו קיבלנו את הטיפול ה"נפלא" של מי מלח לאף (לא בשפריצר, במזרק בעדינות) ואינהלציות.
במשך שנתיים, הייתי עושה לילדה 3 פעמים ביום אינהלציות, בחודשים הראשונים במלחמות, בהמשך התרגלה. אבל עדיין סיוט !!!
בגיל שנתיים וחצי הלכתי לרופאה ואמרתי שדיי, אני לא יכולה להילחם עם הילדה יותר, אין לנו חיים, כל החיים שלנו סביב מכשיר האינהלציה.
ואז קיבלנו טיפול תרופתי מונע, ובא לציון גואל. אז נכון הילדה קיבלה תרופה כל יום מגיל שנתיים וחצי עד גיל 7 כמעט. שזה משהו שנורא רציתי להמנע ממנו. אבל החיים שלנו חזרו להיות נורמליים, בלי מלחמות 3 פעמים ביום. בדיעבד זה הרבה יותר חשוב מהמנעות מתרופה או מניתוח.
&nbsp

היא מקבלת כרגע גם טיפות אף לא רק שפריצר מי מלח

וכן, אני אבקש מהרופא טיפול קצת יותר נסבל...
&nbsp
חשבתי שאחרי כמה ימים היא תבין שזה לא מאוד נורא,
הקטע ש.... הטיפול עוזר, היא סוף סוף חזרה לישון בלי להשתעל ליחה עד הקאות בלילות.
&nbsp
לא פשוט... עוד אחת מההחלטות הלא פשוטות שיש בחיים...
&nbsp
&nbsp
&nbsp

אמאנחל

Member
מנהל
לא הייתי משתמשת בזה בצורה מניעתית

כלומר הייתי נותנת לה רק אם יש לה נזלת שעושה אף סתום, לא אם האף נקי. בטח לא כמה פעמים ביום.
&nbsp
האם ההמלצה ניתנה על ידי רופא?
&nbsp
אם יש נזלת אז זה לא אמור כל כך לשרוף כי הנזלת מגינה על ריריות האף. מי מלח לאף נקי זה לא הגיוני, ובעיניי אפילו יכול לגרום נזק. תבדקי, אם אני זוכרת נכון יש גם שפריצר שהוא רק מים לקטנטנים, בלי מלח. נראה לי לא הגיוני מי מלח כמה פעמים ביום, זה נראה לי עלול לפגוע בריריות האף. אפילו רק שפריץ חזק הרבה פעמים לא נשמע לי רעיון טוב.

מנוזלת, משתעלת, מלאה ליחה

אוזניים עם נוזלים..
&nbsp
האוזניים זה סיפור של כמה חודשים כבר, לפחות ארבעה חודשים,
ממש איך שנכנסה לגן התחילו הבעיות עם האוזניים,
הנזלת והליחה כבר שבועיים שלושה בלי הפסקה, משתעלת עד הקאות.
כבר הייתי אצל הרופאה שלה כמה פעמים, הקשיב לריאות.
&nbsp
כרגע המצב הוא טיפולי,
בכל מקרה אני אחזור לרופא ילדים שלה ואבקש טיפול יותר נסבל.
&nbsp
הטיפול הזה ניתן על ידי רופא מומחה של א.א.גרון ילדים... חיכינו לתור הזה
מעל חודשיים.
&nbsp
בקיצור, אני צריכה לחרוק שיניים לפחות עשרה ימי טיפול,
בתקווה שזה ילך ויהיה קל יותר.
קשה לי ממש ממש

*זה מציף את כל הקשיים כולם, אם היה עוד מישהו איתי, אז לחפות היתה עזרה,
ועוד ידיים, ועוד מישהו לחבק אותה אחר כך, ועוד מישהו לנחם. זה מתיש.
&nbsp
וזה כולה שפריצר וטיפות אף זה אפילו לא טיפול מכאיב במהות שלו.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

אמאנחל

Member
מנהל
נשמע מתיש

אם זה כמה שבועות עם שיעול כבד, אז אולי בכל זאת דלקת ריאות/סימפונות? באמת שווה ללכת לרופא/ה שוב.
&nbsp
(אצלנו במשפחה מאמינים בויטמין C. אני מרסקת כדורים לתוך מים עם סוכר ונותנת בטפטפת לפה. אבל כל משפחה נוהגת אחרת. וזה לא במקום כל טיפול שהרופא/ה נותן).
&nbsp
אוףףף, שיעבור מהר!!

s p r i n g1

New member
לגבי אינהלציות של מי מלח

זה מייבש את הנזלת ומפחית ליחה ומוסיפים לעיתים עוד חומרים לטיפול במיפצופים אם יש ציפצופים. כובן צריך להתייעץ עם הרופא לפי שעושים אינהלציות.
הקטנה מגיל צעיר מאד לא מתנגדת בכלל לאינהלציות בתנאי שזה נעשה מול הטלויזיה,
לפעמים היא היתה מבקשת אינהלציות בבוקר כדי שאדליק את הטלויזיה יושבת עם המסיכה ולא מורידה אותה בכלל...

יהלולים

New member
יש עוד כיוון שאת יכולה לבדוק

תלכי למומחה ריאות. לא אף אוזן גרון, אלא כזה שהמומחיות שלו היא בבעיות של ליחה ושיעול אצל ילדים. לבן שלי היתה אסתמה של ילדים עד גיל כמעט שנתיים, וקיבלנו טיפול שהיה מדוייק מאוד, ופתר את בעיית הליחה. מדובר בעבודה עם אירוצ'מבר ומשאף - די דומה לאינהלציה, אבל הרבה יותר קצר וקל, והילדים שלי למדו לתפעל את המכשיר בעצמם, ומלבד בפעם הראשונה - לא היו מלחמות סביב המכשיר. אבל זה דורש היכרות עם דפוס הבעייה של הילדה שלך, וטיפול שיותאם על ידי מומחה ריאות. אני מצרפת לינק לאתר של פרופסור וולוביץ - מוןמחה אסתמה בילדים. שווה קריאה, שיטת הטיפול שהוא ממליץ עליה היתה עבורינו מאוד יעילה.
http://www.tau.ac.il/~volovitz/

יהלולים

New member
לא יודעת. אצלינו לא הייתה בעיית אזניים,

אבל מכיוון שאת מתארת גם מתקפות ליחה ושיעולים - לזה דווקא יש פיתרון טוב, מהכיוון של רופא ריאות. ואז תישארי רק עם בעיית האוזניים, ולא עם כל החבילה.
אולי שווה להיפטר קודם מהליחה ומהציפיצופים שלא מאפשרים שינה, זה משנה מאוד את איכות החיים של התינוק.

תערבבי אותה בתוך מילקי או מעדן חלב כלשהו שהיא אוהבת. עדיף

בעיני "לעבוד" עליה, ולא להפעיל כוח, שיישאר כחוויה שתלווה גם את התרופות הבאות.

למעלה