מדליקים לפידים: קרב העונות - פרק 18

amitooshacham

New member
לפיד לאמזון

6. אמזון (ג'נה מורסקה) - 1x
7. איי הפנינה (סנדרה דיאז טוויין) - 1x

שתי העונות האהובות עלי

Oukami Kun

New member
העונות שבהם באמת התחילו לשחק אסטרטגית

ועדיין הצליחו ללהק אנשים מעניינים ולא הלכו ברחבי LA ולקחו אנשים רנדומלית...

אולי HvV כבר התחילה להיות מעושה וממוסחרת מדי (במיוחד עם כל המסחרה של האלילים שעלתה שם לרמות שאני לא רוצה לראות שוב), אבל עם או בלי אלילים, זו העונה הכי אסטרטגית אי פעם. התכנונים התחילו כבר בפרק הראשון ולא הפסיקו לעולם, אמנם לפעמים חלק מהמתמודדים שיחקו חזק מדי, אבל קולבי הוא בעצם היחיד שעשה בטן גב ולא חשב על המשחק. לולא עודף האלילים, חלק מהטעויות היותר גדולות (ההדחה של סוסיאל) והג'ורי הממורמר, העונה הזו הייתה הטובה מכולן, אבל לצערי הגורמים הללו מורידים אותה מתחת למיקרונזיה.

אורישקי

New member
היא התחילה חזק

והיו שם רגעי קאלט. אבל אני חושב שהיא איכזבה.
חוץ משלישיית הגמר מי שהגיעו למיזוג איכזבו - וגם סנדרה ופארווטי היו פחות טובות בהשוואה לעונות המקוריות שלהם. הרבה פייבוריטים הודחו מוקדם/לא קיבלו זמן מסך, ובכללי מאז ההדחה של JT היה נראה שיש הידרדרות.

"ג'ורי ממורמר"

אני באמת לא מבין את האמרה הזו. הג'ורי יהיה ממורמר ויהי מה (אמזון העונה היחידה שעולה לי לראש בו באמת הג'ורי היה נייטרלי)- הפיינל 2 מדיח את האנשים האלה. אני, עם כמה שבא לי לחשוב אחרת, הייתה נוטר טינה להרבה מאוד זמן לבן אדם שהעיף אותי. אני בן אדם, לא רובוט. מתפקידו של שחקן אגדי הוא להעיף את הג'ורי בכזו צורה שהם עדיין יחבבו אותך. סנדרה בעונה 7 היא דוגמא מעולה - נתנה צידוק (שהצליח לעבור לג'ורי) כי היא לא הדיחה את הג'ורי באופן ישיר ובאופן אישי, אלא באופן עקיף על ידי AS LONG AS IT NOT ME; גם טוד מעונה 15 הצליח לצאת מזה מאוד יפה.

Oukami Kun

New member
ממש המשך לדיון על הגמר של BB

גם קים הצליחה לעשות את זה ב24.
אבל סנדרה הייתה מול ליל, שהיא ללא ספק אחת מהנשים השנואות בתולדות הסדרה (איפשהו עם ג'נה לואיס ואלייזה), כך שאני חושב שהיא בכל מקרה הייתה זוכה.

bamboozled

New member
אצלי זה

מיקרונזיה > איי הפנינה >>> אמזון >>>>> גיבורים נגד נבלים >>>>>>>>>>>>>>> פנמה

Nameless One

New member
איי הפנינה לגמרי underrated פה

אני חושב שזה בעיקר בגלל שעברו דיי הרבה שנים מאז שהעונה שודרה, יצא לי לראות את העונה לפני כמה שבועות ואני יכול להגיד שהיא עדיין מצויינת גם היום.
העונה היא פחות היותר העונה המאוזנת ביותר בתולדות התוכנית, היה לה הכל - קאסט נהדר שהכיל את אחד הנבלים הידועים ביותר שהיו בסידרה, יחד עם רופרט ,שלטוב ולרע, הוא אחת הדמויות הבולטות היותר בולטות.

בעונה גם ההפקה לא פחדה לשנות קצת את הפורמט עם טוויסטים מעניינים (רכישת הציוד בתחילת העונה, מהכפר ליד,outcasts,ההדחה הכפולה הראשונה, מציאת המטמון במחנה), גם מבחינת ההפקה עצמה העונה הזאת הייתה מצויינת עם כל נושא הפיראטים שהיה עקבי לאורך כל העונה גם מבחינת האתגרים וגם מבחינת הטוויסטים שלכולם היה מוטיב פיראטי.
מבחינת האסטרטגיה העונה הזאת המשיכה עם הקו של אמזון ופחות או יותר גיבשה סופית איך צריכה להראות האסטרטגיה בתוכנית, ההכנסה של שחקני האוטקאסטס דיי טרפה את הקלפים והובילה למיזוג לא צפוי בו פייבוריטים דיי גדולים בעונה הודחו מוקדם.

ללא ספק אחת העונות המוצלחות ביותר שהיו בסידרה, ממליץ גם למי שראה אותה מזמן לראות אותה שוב. (החסרון היחיד שזה גורם לרוב העונות החדשות יותר, להראות ממש רע בהשוואה)
(אה כן, ולפרל איילנדז עדיין יש את נעימת הפתיחה המוצלחת ביותר עד היום)

למעלה