סילבסטר

spaysi8

New member
סילבסטר

היי חברים!
כל שנה מתקיימים דיונים (חלקם שטחיים, חלקם מעמיקים יותר- תלוי באיזו חברה אתם מסתובבים) על הסילבסטר..
האם לחגוג? מה זה מסמל? מה זה אומר על מי שחוגג/לא חוגג וכו'..

אז..

1. האם אתם חוגגים סילבסטר? למה?
2. מה אתם חושבים על אנשים שעושים ההפך מכם? (שאלה שתקפה בעיקר למי שמתנגד בכל תוקף לחגוג)
3. אם אתם חוגגים- לאן תצאו? עם מי?

שבת שלום

BloodyRose

New member
לא עושה כלום, אבל לא מסיבות "עקרוניות"

אלא פשוט כי זה ערב שנוראי לצאת בו. כמו שאני משתדלת לצאת כמה שפחות בימי שישי.
אני מאוד אוהבת פאבים, אבל רק באמצע שבוע, ורק בתחילת הערב או בסופו. לא אוהבת את ההמולה בין לבין..
עבדתי בפאב הרבה שנים, ויצא לי לעבוד סילבסטר או שניים, וזה היה סיוט, אין סיכוי שאני אעשה את זה מבחירה.

ידיד שלי מנסה לשכנע אותי שאני אבוא אליו לת"א, אשאיר את הרכב אצלו (איזור שאפשרי למצוא בו חנייה) ונעשה סיבוב ברים. בתגובה אמרתי לו שאין לי שום בעיה שנעשה את זה אישהו יום, אבל ממש לא בסילבסטר. אני גם ככה שונאת לצאת בתל אביב, אז ביום הכי מפוצץ בשנה?! לא בשבילי.

בסופו של יום, זה בסה"כ עוד תאריך בלוח השנה.

BloodyRose

New member
יותר מפוצץ והמוני ממה שאני אוהבת, כן

ושוב, אני יכולה רק לתת את הדוגמא של הפאב שעבדתי בו, כי זה המקום היחידי שהייתי בו בסילבסטר בשנים האחרונות.
לא משנה כמה ימי שישי/ערבי חג/מוצאי חג עמוסים היו לנו (והיו), זה בכלל לא היה משתווה להמולה והצפיפות והבלאגן שהיו לנו בסילבסטר. גם אם זה לא היה מתוכנן מהצד שלנו, וגם אם תכננו ערב "רגיל", בשלב מסויים בערב פשוט לא הייתה ברירה אלא להוציא שולחנות החוצה כדי שיהיה יותר מקום (ואף אחד לא יצא מהבית במחשבה שהוא יצא לשבת על כוס בירה בשקט, אז היעלמות השולחנות לא באמת הפריעה לאף אחד).

לא שיש לי משהו נגד אנשים שאוהבים לחגוג ולהפוך פאב שקט למועדון, זה פשוט לא בשבילי

הידיד התל אביבי שהזכרתי מתכוון לעשות היום סבב ברים ב"פאבים השכונתיים" שליד הבית שלו, נראה מחר אם גם שם המצב דומה.

כיום אני מקלל את זה שעוד שנה עברה לה והחיים שלי עדיין מחורבנים מתמיד

אבל בזמנו כשהייתי צעיר ופוחז לא ממש ייחסנו לזה משמעות ..
היינו יוצאים למועדונים כאילו זה עוד סופ"ש רגיל ..

h a j b i

New member
אז ככה

1. אם יש מה לעשות ועם מי אז כן, אם לא אז לא.
2. אין לי דעה, שיעשו מה שבא להם.
3. לא החלטתי לאן אבל החלטתי עם מי

Purple Mushroom

New member
שנה אזרחית חדשה

זה טעות רק ישראלית לקרוא לזה שוב בסוף שנה\תחילת שנה, סילווסטר.
כדאי לחגוג כל אירוע משמח, יהודי או כללי. מסמל סוף שנה ותחילת שנה חדשה.

1. בלילה עצמו, כנראה שלא. כל יום שלישי, ישן אצל אמא, אולי אנסה לשכנע אותה לשבת. (אם יהיה לי עוד קצת כסף), בקפה ג', ובטח שוב תסרב, אז כנראה באותו לילה לא אחגוג, אולי במנדלימוס, אבל לא נקרא, כי משמרת מסתיימת ב 20:00.
2. כל אחד חופשי לעשות מה שבא לו.
3. אני כבר השבוע חגגתי, בפלא, עם חבר\חברים ישנים חדשים, והחבר הכי טוב שלי אלדד, בליל חמישי (לילה שעבר) עד הבוקר, גם באפטר פארטי.
שבת שלום, לילה טוב, ובוקר טוב.
(בתיכנון, לסכם את שנת 2013 בבלוג שלי גם):)

Murdock18

New member
"סילבסטר"...

1. אני לא חוגג את "הסילבסטר", אלא סיום של שנה והתחלתה של שנה חדשה.
2. לא'כפת לי.
3. לא משהו מיוחד, כנראה אצא עם חברים.

TFNM

New member
מיפ

1. האם אתם חוגגים סילבסטר? למה?-כן,וי זו סיבה לחגוג
2. מה אתם חושבים על אנשים שעושים ההפך מכם? (שאלה שתקפה בעיקר למי שמתנגד בכל תוקף לחגוג)-למי אכפת
3. אם אתם חוגגים- לאן תצאו? עם מי?-מי שיש לאן שיש.

Light18m

New member
סילבסטר

נחמד שקבעו תאריך שרירותי בכל העולם כדי לחגוג למתמטיקאי היהודי ג'יימס ג'וזף

1. יש מצב. מנצל את זה שהרבה אנשים חושבים שצריך לחגוג.
2. אלה שבעקרון לא חוגגים די פלצנים.
3. הכי סביר בית של חבר/ה.

rasmus girl1

New member
:)

1. כן, כי החבר חוגג, לפני שהכרתי אותו לא באמת ייחסתי לזה משמעות או יצאתי, עכשיו אני יוצאת כי הוא אוהב את זה וחוגג.
2.כל אחד שיעשה מה שנראה לו לנכון.
3. אצא כנראה לפאב לשתות, לפעמים יש מבצעים שווים ביום הזה בפאבים, ועם החבר ועוד חברים כנראה.

Puskas

New member
עד השנה חגגתי

השנה ניראה כבר אבל לא בגלל השטות של אידיאולוגיה.
מבחינתי מי שמתנגד הוא צבוע כי כולם חיים סביב לוח השנה הגרגוריאני אז מה הפוזה?
בשום מקום בעולם לא אומרים סילבסטר אלא "שנה חדשה" וזה סה"כ ראש השנה של השנה האזרחית..
תאכלס? זה עוד תירוץ בשבילי לצאת לשתות בירה :)

kfxz

New member
לא חוגג

לא מבחירה ממש. ערב שמכניס אותי לדיכאון תמיד. אבל אם מישהו/משהי יציעו לי לצאת איתם, סביר להניח שאקפוץ על המציאה.

turangaleela

New member
1. כן אני חוגגת

2. לא משנה לי אפילו קצת
3. למסיבה פה באזור עם חברים וחברות

ebi83

New member
לרוב מציין את כניסת שנת המס החדשה

השנה נראה לי שאוותר.. אמצע שבוע עם עבודה למחרת ועוד הופעה בערב- אז לא.

למה לא לחגוג? אתם משתמשים בלוח העברי

או בלוח הלועזי? ברור שבלועזי, זה מעבר של שנה, זה נחמד לחגוג, אני אישית לא אוהבת לצאת לחגוג אבל אין לי בעיה לחגוג בבית כמו שהייתי עושה כל שנה.

EdisonGirl

New member
שתיהן ספירות אנושיות ולא רלוונטיות

הלועזי מתייחס להולדתו של מישהו שלא מעניין אותי
העברי מתייחס לבריאת העולם לפי דעתה של היהדות

תכלס? כבר עדיף ללכת לפי התאריך העברי- הוא לפחות לא מזכר יומיומי להולדתו של איזה בנאדם...

למעלה