סילבסטר

אייני

New member
חייב לציין דבר אחד קטן

הלועזי לא מתייחס להולדת מישהו עד כמה שידוע לי. אני מניח שב"הולדת מישהו" את מתייחסת או לישו או לסילבסטר עצמו. שניהם לא נולדו באותו היום. למעשה, יותר מכך 0 הלועזי (היוליאני) נקבע כמה עשרות שנים לפני שבכלל ישו עצמו נולד או מישהו שמע על הנצרות. (והוא נקבע אגב על ידי יוליוס קיסר, ומכאן שמו).

לאחר כמה מאות שנים שינו את לוח השנה היוליאני בקצת כדי שתאריכי חג הפסחא יהיו קלים יותר לחישוב או משהו כזה וזה לוח השנה שאנחנו משתמשים בו היום - הגרגוריאני. ובכל מקרה - גם במקור, אצל יוליוס קיסר עצמו, החודש הראשון היה ינואר. ומאז זה נשאר.

כמובן אם את יודעת משהו אחר אני אשמח לשמוע, כי אני תמיד נהנה ללמוד דברים חדשים! זה נכתב רק למיטב ידיעתי, אבל אני לא ממש היסטוריון

EdisonGirl

New member
אני בדיוק כמוך ויכול להיות שאתה צודק

עד כמה שידוע לי הספירה מציינת את שנת הולדתו של ישו. לגבי תאריך הלידה? 24.12 מן הסתם, הכריסמס, חג המולד

EdisonGirl

New member
ובכל מקרה,

מה שהתכוונתי אליו זה שהספירה נוצרה על ידי בני אדם מסיבה אנושית, שלא קשורה אלינו כפרטים, ולכן לא רלוונטית לנו. אנחנו רק עושים בה שימוש.
אם אתה יהודי דתי, הסתדרת, כי אתה מאמין שהספירה היהודית באמת מציינת את מס' השנים מאז שהעולם "נברא"... אבל אם אתה לא מאמין, אף אחת מהספירות, מבחינת שנים, לא נוגעת לך, וזה היה הרעיון שניסיתי להעביר, אז לא באמת משנה אם זה ישו או יוליוס

אייני

New member
תכלס זה ברור, יותר מזה

אפילו השנה שלנו היא שרירותית. זה בסה"כ הזמן שכדור הארץ מסתובב סביב השמש, והסיבה שבחרנו את כדור הארץ זה סתם כי אנחנו גרים עליו כרגע. אז אני תמיד תוהה לגבי היום שבו בני האדם יתיישבו בכוכב לכת נוסף שיש בו מספר ימים שונה בשנה - איך יתחילו בדיוק לספור את השנים? האם האנשים בכוכב הזה ינסו להישאר נאמנים למערכת של כדור הארץ או לא?
(ותכלס אם הם יהיו יהודים דתיים התהיות נהיות משעשעות אפילו יותר כשחושבים על זה)

(אחחח, תהיות של חנונים...
)

אה, ובכל מקרה - לא. הספירה לא מציינת את הולדתו של ישו. כמו שאמרתי, לוח השנה נקבע הרבה לפניו. (בגלל זה גם השמות של החודשים הם הכי לא נוצריים שיש - כמו יולי ואוגוסט שהם על שמות קיסרי רומא, או מרץ, שהוא על שמו של *אליל* רומאי - מרס). בגלל זה גם אין שום קשר בין ה1 בינואר לבין ישו. הניסיון הכי קלוש שתצליחי למצוא כדי לקשר ביניהם זה שזה אולי תאריך ברית המילה שלו, אבל לטעון שהכנסייה שטוענת שלא צריך לעשות ברית מילה תחליט שברית המילה שלו זה הרגע שבו מתחילים לספור את השנים זה קצת קלושXD

EdisonGirl

New member
תהיות מרתקות

בייחוד כשכנראה עוד ניתקל בזה לא בעתיד הרחוק מידי...
אולי בגלל לוח השנה רבנים יאסרו לטוס לעולם האחר הזה עד שיצליחו לחשב את תאריכי החגים בהתאם לספירה החדשה

אבל היו כמה לוחות שנה עד שהסכימו להצטמצם לזה שנחשב "נוצרי", לא? סיפור מורכב זה... בטח מורכב יותר מלהחליט בהינף יד, שזה סילבסטר ו"לא החג שלנו". למי בכלל אכפת מסילבסטר? אנחנו מציינים את מעבר השנה לפי הספירה המקובלת, המוגבלת והאנושית למדיי, שבטח רק מטי מעט מכירים את ההיסטוריה שלה לאשורה. פחחח

אייני

New member
תכלס באמת יש סיכוי סביר

כי תכלס, בכל מקרה הפתרון הרבני יצור מצב משעשע. או שיחגגו בדיוק לפי כדור הארץ, ואז יוצא שפעם בשנה וחצי למשל (על הכוכב ההוא) הם יחגגו את ראש השנה (או פעם בשנתיים נגיד). או, מהצד השני, אם יעשו התאמות אז יש מצב שחגים יעלו אחד על השני. נגיד סוכות וישר אחרי זה חנוכה.
(כשחושבים על זה - הילדים יהיו מה זה מבסוטים. תמיד ביסודי ובתיכון הייתי בדיכאון אחרי סוכות כי זה מלא זמן לימודים עד חנוכה!
)

וכן, היו לא מעט לוחות שנה ותהליך ארוך יחסית. מה שהתכוונתי זה שכל הקטע של ינואר כראש השנה החדשה התחיל הרבה לפני הנצרות, ככה שאפילו אם רוצים אי אפשר לשייך את זה אליה בתכלס
(למרות שכמובן הייתה לה השפעה על העיצוב הסופי של לוח השנה, זה כן)

EdisonGirl

New member
לא עקרוני לא- לא לחיוב ולא לשלילה

1. לפעמים, מתי שיוצא...
2. שחוגגים מתי שלא יוצא?
סתמסתם, לא באמת אכפת לי מה אחרים עושים.
3. השבוע כנראה שלא... אני טובעת תחת עומס בלימודים (זו הסיבה שאני כאן בעצם
)

אייני

New member
יאללה, אני אענה!

1. באופן כללי? כשיוצא. הפעם זה באמצע שבוע אז כנראה שלא ייצא לי, אבל נראה. אולי נהיה ספונטניים!

2. זה תלוי. אם הם סתם לא חוגגים אז מה זה משנה. אם הם מהטמבלים שחושבים שאנחנו אשכרה חוגגים את הסילבסטר ולא את השנה החדשה או מהחופרים האלה שמקשקשים "ברוך שעשאני יהודי" וכאלה - אז אני דיי מזלזל בהם, בלשון המעטה. אין לי שום בעיה עם אידיאולוגיה של לחגוג רק את החגים והמנהגים היהודיים, אבל לפחות תכבדו חגיגות של אחרים, ויותר מזה - תדעו על מה אתם מדברים.

3. כמו שאמרתי - זה יהיה ספונטני אני מניח. אז לא יודע מה נעשה!

Optimistic Girl

New member

הייתי אמורה לחגוג,
אך חולה

לא מעניין אותי מי שלא חוגג, כל עוד הוא מכבד אותי ואת הבחירות שלי-ולא מטיף לי מוסר על ''זה לא חג יהודי'' וכו...

אני אחגוג כל חג, לא איכפת לי איזה
העיקר שיש סיבה למסיבה

spaysi8

New member
אני לא חגגתי

אוהבת לחגוג וחשוב לי לחגוג (בגלל שזו השנה שאני חיה לפיה, ושנה חדשה זה משמעותי עבורי),
אבל החבר היה עייף, אז לא חגגנו :'(

למעלה