MMA מאבד גובה

elvis18

New member
mma לא מאבד גובה ....

מי שכן מאבד גובה זה הUFC !
באםאםאיי תמיד יש ארגונים חדים וגדולים ,זה מגיע ומתרחב לעוד ועוד ארצות ,הספורט גדל מיום ליום , מי שראה את האירוע של SFL בהודו ,כשהאולם מפוצץ עד אפס מקום ,ובעוד מדינות רבות וטובות ..יודע שאין פיחות בספורט , מה שכן יש זה נגיסה בשליטה של הUFC ,אומנם הם מונופול אבל ככל שיש יותר ויותר ארגוני MMA בארה"ב והמבחר נהיה גדול יותר ככה השוק מתפזר על יותר מרכיבים ,צריך להבין , קארד כמו שהיה באוסטרליה שהוא היה מעולה אבל לחלוטין בלי שמות חוץ מהמיין קארד שהיו בו 2 ידועים ,שווה ביכותו ואף פחות מיכולותו מארועים של כל מיני ארגונים אחרים , כמו ואן אפ סי כמו בלאטור ... לפעמים בקארדים המעאפנים יש אלטרנטיבות יותר טובות בחוץ , בו גם לא נשכח שהסופרסטארים פצועים ,העומס גדל מאוד על הצופים ,אם יש לך שי קארדים חינם בפיול ובאפאקס ובפוקס , אנשים אומרים לעצמם נסתכל את אלה ... ולא נקנקה פייפרווי ,לא נהיה בזבזנים ,נסתפק בחינמיים , וככה הם מצמצים קניות ..

בנוסף על סעיף 1 ) ריבוי ארגוני MMA בארה"ב וסעיף 2) עומס על הצופים שמעדיפים לראות חינמיים מאשר לשלם

יש את סעיף ה3) שמגיע ודיי מסכם את כל הבעיות יחדיו - בגלל עומס אירועים הכוכבים מתפצלים ליותר אירועים פחות כוכבים בקארדים המרכזיים ,וגם מעבר מושכי קניות לקארדים חינמיים(שאנשים מעדיפים) שיוצרים פיחות בקנייה ,ובכלל זה שארה"ב במשבר כלכלי גם אינו תורם... והנה לכם התוצאה UFC בירידה .

יש עוד סעיפים שלא נגעתי בהם כמו פציעות וטורנירים וכדומה ,מכיוון שהוזכרו כאן בשרשור לא מעט .

fatnoam

Active member
עניין של עניין

יפה שהיה אירוע גדול בהודו, אבל זה לא מעניין. למשחק העונה של צרפת יכולים להגיע 40 אלף איש, אבל זה לא יעניין אף אחד. לעומת זאת, משחק בין ברצלונה לריאל מדריד יעניין מליונים.

אפשר להקביל את ה-UFC ל-NBA. זו הליגה הכי מעניינת בעולם. זה מה יש. מה שמחוץ לליגה הזו הופך להרבה פחות רלוונטי.

כמו שצחי אמר, בארגון גייסו רוסטר של הרבה לוחמים, והגיע הזמן ליותר אירועים שיתנו יותר קרבות. ושהלוחמים ילחמו יותר.

elvis18

New member
אם אתה רוצה לבדוק הצלחה של MMA

ולבדוק את ההתרחבות של התופעה בעולם ,אתה לא תלך לבדוק בUFC , אלא אתה תבדוק אינדיקטורים וצמיחה של הענף במקומות שהענף לא היה בהם קודם ,

הודו והאירוע שמה זאת דוגמא מעולה לכך , הודו זאת מדינה ענקית בגודלה ותושביה , דיברו על האירוע הזה בחדשות בהודו , זאת ההבנה עד כמה הMMA התרחב בעולם ,

הכדורגל הספורט הכי נצפה ואהוב בעולם לא בגלל הצ'מפיונס ליג אלא כי אתה רואה ילדים בכל מקום בעולפ מאפריקה עד לאירופה ואוסטרליה וסין ויפן וכן הלאה ,משחקים בכדורגל , רואים כדורגל בטלוויזיה , לכל מדינה יש ליגת כדורגל משלה .. זה כמה הכדורגל גדול בעולמנו , לא העניין שיש בצ'מפיונס ...

השאלה שנשאלה בראשית השירשור - האם הMMA בירידה?

ואני אומר הUFC כן , הMMA חד משמעית לא !
הוא מתרחב מדקה לדקה , אתה בודק התרחבות לא לפי היואפסי אלא לפי מקומות שלא היה בהם והתרחבות לשווקים חדשים והדבר הזה פשוט מדהים !!

LORSIN

New member
צריך לשאול את עצמנו... איפה הכסף?

:)

מקצועות ספורט שונים, מאד פופולארים בהודו, מדינות אסיה ואפריקה..
ובכל זאת - הספורט מצליח באירופה ואמריקה, שם נמצא הכסף - הכסף לשלם לספורטאים, הכסף למתקני אימונים, האפשרות בכלל שאדם יילך לעסוק בספורט (בתרבות ובידור) ולא אוטומטית בעבודה יותר מעשית.. וכו'

זקס11

New member
שאלה מורכבת

ברמה האישית, אני לא חש בשינוי.
אבל אני בהחלט חש שה MMA מתקרב לקצה גבול יכולת הגדילה. בסופו של דבר, MMA הוא ענף ספורט שולי וזניח, וזה לעולם לא ישתנה. ה MMA לעולם לא יתחרה בכדורגל, כדורסל, בייסבול, או קריקט.

כל מה שה MMA עשה הוא להדיח את האגרוף, ולאחד את אומניות הלחימה לזירה אחת. ומכיוון שהיום הכל זורם מהר, אני די בטוח שרוב אוכלוסיית העולם שמעה על ה MMA.

לכן ה UFC מפסיקים לגדול, וגם בלטור לא מצליחים לגדול.

ועוד דבר הוא שדווקא יש גודש של ארועים.
ב 2004 הוא חמישה ארועים, ב 2009 היו 20, ו 2011 27.
וכאשר יש 27 ארועים לתחזק, רובם הם ללא קרבות אליפות או קרבות גדולים. ופתאום לא כל ארוע של ה UFC הוא "ארוע". ויש המון לוחמים חדשים ולא מוכרים, שעדיין לא מכירים.
ועוד לא הזכרתי את כל הבלטורים למיניהם, שנלחם עם ה UFC על אותו קהל יעד.

Vizmo

New member
לא מבין למה כולם פה מתלוננים

על זה שיש הרבה לוחמים לא מוכרים...
זה מעולה, זה אומר שהתחרות גדולה ותחלופה גדולה של אלופים
זה עוד יותר טוב. זה נחמד שיש אלופים אדירים כמו סילבה GSP וג'ונס
אבל בשלושת המקרים ראינו איך המחלקה מאבדת עניין כשאין תחרות לאלוף. מצד שני כולם אוהבים את הLW שלא מפסיקה לייצר קרבות אליפות מעניינים.
זה לא כ-זה קשה לעקוב אחריי הלוחמים. הכמות לא כזאת גדולה. מי שעוקב אחריי כדורגל יודע ת'שמות ובאיזה קבוצה שיחק כל שחקן בהרכב של לפחות 5 קבוצות אז לדעתי זה שטויות...

LORSIN

New member
אין ספק שמאבד גובה ועניין

סיבות לדעתי:
* יותר מדי לוחמים, קשה לעקוב, לפתח אמפתיה - אם זה קשה לנו, או לפחות לי - צופה קבוע של MMA, בטח לצופה לא קבוע, זה מאד מאד קשה.
זה גם יוצר מצב שלוחם נלחם פעם בהרבה זמן - ושוב, יוצר פחות אמפתיה, פחות עניין וכו'..

* מזל רע - פציעות למיניהם, מצד שני, מזה מזל רע - הספורט הזה נהיה הרבה יותר תחרותי עם הרבה יותר לוחמים = רמת האימונים עולה, רמת הלחץ עולה = רמת הפציעות עולה.

* איבד קצת מהקסם - בMMA תמיד היה את הקסם שטכניקה מנצחת את הכח.. נכון - זה עדין קיים באיזהשהו מקום, ונכון, זה טבעי ובסדר שאתלטיות יהוו גורם במי ינצח את הקרב.. אבל.. במקום מסוים - מי שבטופ זה בעיקר הלוחמים הכי אתלטים.. זה איבד קצת מהקסם של הימים בהם רויס גרייסי מכניע את דן סברן.. ובעבר הפחות רחוק - פורסט גריפין מנצח את רמפייג', או בעבר העוד יותר קרוב - את פרנקי אדגר מנצח את BJ PENN..

יש UPSET.. אבל התחושה שלי שאין קסם וזה נהיה מעט צפוי.

* יותר מדי אירועים - זה יוצר זילות לאירועי הUFC לדעתי.. אפילו אוהד כדורגל מושבע, לא מחכה כל שבוע למשחק, ומרשה לעצמו לפספס משחק פעם בכמה זמן - כי יש זילות של האירועים, אבל בעוד כדורגל זה ספורט שמושרש עמוק בתרבות, הזמן משחק הוא קצר יותר (תוסיפו את זה שבכדורגל אין זמן שמתבזבז על פרשנויות והעלאת לוחמים לזירה) - אז זה סוחב. בMMA.. אתה לא יכול שלאירועים יהיה זילות.. שאנשים ירשו לעצמם לפספס אירועים, וכו'.

מה צריך כדי לשקם:
פחות לוחמים בUFC, פחות אירועים,פיקוח כלשהו על אימונים של לוחמים (לא הגיוני שכולם ייפצעו כל כך הרבה) מצד הועדה האתלטית או הUFC או משהו כזה.

זה דעתי לפחות

AmitNHB

New member
מתייחס לעניין ריבוי האירועים.

ריבוי האירועים הוא לא בעיה בעיני. להפך, זה דבר מאוד חיובי. יש קצת בעיה בתפיסה של מה צריך להיות אירוע של ה UFC. זה באשמת ה UFC שהם לא יצרו הבחנה מדוייקת בין אירועי PPV לאירועי TV שזוכים פעמים רבות להיות ממוספרים גם כן. תראו, ב NBA יש יותר מ 1,000 משחקים בעונה עוד לפני שמגיעים לפלייאוף, אז ? זו לא בעיה. גם אוהדי ה NBA שמכירים את כל הרוסטר לא צופים בכל המחשקים, זה בסדר. כך גם אף אחד מאיתנו לא הולך לצפות בכל האירועים של ה UFC. זו לא בעיה בעיני. אני 100 אחוז בעד יותר אירועים = יותר קרבות = יותר הזדמנויות ללוחמים לעלות למעלה. הבעיה נמצאית בטופ או אולי ממש ליד הטופ. שמה תמיד היה מעניין ולאחרונה העניין ירד. העליתם כאן הרבה סיבות טובות מעבר ל obvious (פציעות...
): חוסר בקרבות של לוחמים ותיקים מול צעירים, המתנה ארוכה מידי בין קרב לקרב, ועוד... אבל אני לא מסכים שריבוי האירועים הוא הבעיה וגם לא ההורדה מערך כל אירוע ואירוע. נכון, אז לא יהיו לנו אירועים בסגנון פריד יותר של קרבות מעולים top 2 bottom אבל זה בסדר גמור מבחינתי. אני משח להגיע אל המרקע לצפות בקרב וחצי ובדרך להכיר עוד 4-6 לוחמים יותר טוב. זה מבחינתי בסדר גמור ואפילו עדיף. הבעיה היא שמשהו למעלה לא מתקתק כמו פעם. מזל רע
אני מקווה שזה רק זה. אני מסתכל על הלו"ז ויש לנו קרבות מטורפים מכאן ועד לסוף השנה:
אפריל: ג'ונס מול אבנס.
מאי: JDS מול אוברים
יוני: סילבה סונן 2
יולי עם פאבר קרוז 3 זה נראה כחודש הכי פחות מעניין אבל עם קצת מזל GSP יחזור לאחד מהאירועים בקנדה בסוף השנה ואולי גם איזה ג'ונס הנדרסון נמצא בתהליכים.

על הנייר זה נראה אחלה

אולי פן יחזור ל 155 לקרב עם בנדו. אולי אדגר ירד ל 145 לקרב עם אלדו...

udi102

New member
מכל הקרבות שציינת רק JDS -אוברים מעניין ...

גונס -אבנס לא ממש ,סילבה -סונן 2 לא ממש ,והשאר ממש לא .
ולאסקז -מיר הרבה יותר מעניין וככה גם הנדריקס-קושצאק ומינארד נגד גווידה ויש עוד רשימה של קרבות יותר מעניינים .

GSP חוזר רק בנובמבר ואני לא רואה סיבה שקונדיט לא ילחם עוד חודש למה למשוך עד נובמבר הוא נלחם בתחילת פברואר ולא נפצע ולא נעליים סתם משיכת זמן .

הנדו מחכה איזה שנה בחוץ ומה עם מאצידה ושוגאן ? שיעשו קרב שלישי בינהם . העיקר שגריפין נגד אורטיז נקבע ועוד כל מיני קרבות גריאטרים למינהם .

אם הקרבות האלה לא מעניינים אותך

אם הקרבות האלה לא מעניינים אותך, אז אתה נמצא במקום הלא נכון. כל קרב של ג'ונס הוא חגיגה לכל חובבי ה-MMA ובטח ובטח שקרב בין אנדרסון סילבה למישהו שלכל הפחות מאוד מאתגר אותו.

depresia

New member
אצלי אין ירידה בהתעניינות.

קודם כל הקרב סילבה-גוסטפסון צריך להיות משהו מעניין.

דבר שני יש בקרוב סילב-סונן 2 ואוברים-דוס סנטוס. בקיצור יש למה לצפות בחודשים הקרובים...

למעלה