שרשור ספוילרים - עונה 5 פרק 2!

אז נתייחס לסדרה נטו.

לא צריך לאזכר בסדרה שסאנסה יודעת על מה שקרה עם ג'יים. זה לא אמור להיות סוד, בעיקר כשג'יים הופיע בחצר לפני החתונה של ג'ופרי.
בסדרה אין תחושה שסאנסה מכבדת את טיריון. היא הילדה הצייתנית והמנומסת, זה לא אומר שהיא מכבדת אותו.

hagashaga

New member
כשאני אומר "מה שקרה עם ג'יימי"

אני לא מתכוון לזה שהוא השתחרר, זה ברור לכולם. אני מתכוון לכל זה שהוא נשבע לקייטלין להחזיר לה את הבנות שלה, לשבועה של בריאן שהיא תדאג שהשבועה של ג'יימי תתקיים וכו' וכו'...

ומה נראה לך שזה סוד צבאי?

כולם יודעים שג'יים היה שבוי של הסטארקים בנהרן. ג'יים מופיע ואיתו איזו בחורילה חמושה ומשוריינת. הרכילות חוגגת.

hagashaga

New member
ויחד איתה גם הרבה שמועות שקריות..

מבחינתה גם אולי בריאן בעצמה הרגה את רנלי (כמו שהרבה מאמינים, ואז בעייתי ללכת איתה...)
נו באמת, זה כבר מגיע לרמות מגוחכות.
אני בסך הכל אומר שאנחנו לא יודעים בדיוק מה כל דמות יודעת,
וקל תמיד לתת ביקורת מהצד שלנו שאנחנו יודעים את הכל מהרבה נקודות מבט שונות.
&nbsp

לכן מסתכלים על ההיסטוריה של הדמות.

אם לדמות יש היסטוריה של קבלת החלטות גרועות ומטומטמות או פאסיביות אולימפית, או שהיא חוברת/נשארת עם מי שלא טוב לה להיות איתו ומואסת בחברתם של אלה שיכולים ורוצים להגן עליה, יותר סביר להניח שזו עוד חוליה בשרשרת, מאשר לחשוב שהיא ממשיכה את דפוס ההתנהגות שלה, רק ממניעים של חוכמה ותככנות מבריקה.

אתמול, בשעת לילה מאוחרת,

כתבתי סיכום ארוך ומושקע. אבל משום מה זה לא נשלח. אז תיאלצו להסתפק בשתיים שלוש הערות קצרצרות מתוך כל מה שכתבתי:

- אריה משמיטה מרשימת החיסול שלה את האשה האדומה (שקיימת שם רק בגרסת הסדרה ולא הספרים, מאז שמל חטפה את גנדרי). סתם חוסר עקביות.

- הם ממש טרחו עם הצגה של המגפה האפורה והמאפיינים שלה. וזה מאוד מעניין, כי בלי גריף הצעיר אין ממש סיבה לתת מקום למגפה האפורה: גם אין את סצינת טיריון טובע ברוין, וגם אין את גריף המבוגר שיפיץ את המגפה האפורה בפלישה של גריף הצעיר. אז מכאן שהמגפה האפורה הולכת לשחק תפקיד משמעותי (גם) בסדרה, בהמשך.

- כהערת אגב, אם כבר טורחים עם אקספוזיציה של המגפה האפורה, מעניין שהם לא השתמשו בסקספוזיציה (ותודה לדורון פישלר על המונח. מי שהמליץ כאן לבלוג שלו עם סיכומי פרקים -
גדול. השאר, גו ווסטרוז. משעשע ושווה קריאה וצפיה). אחד מהפרקים הנדירים בסדרה הזו שבו לא היה עירום כלל. האם הסדרה מתחילה לתפוס את עצמה כסדרה רצינית?

למעלה