סיוון רהב מאכזבת בגדול

רמי אב

New member
בשבילי זאת לא התקפלות

ואני מסכים עם הדעה המכבדת שלה שזה יהיה גם היא וגם אבשלום קור.
אני בטוח שמי שרשאי לקבוע אם האדם אשם זה רק בית משפט שאר הדברים זה רק דעות.

מעמקים39

New member
לא הבנתי מה הקשר לאשמה ובית משפט בסיפור הזה

ואני לא מסכימה איתך. לדעתי מדובר בפחד להיכנס לנעליו של הגבר ה״כל יכול״ מול ה״אישה הקטנה״.
יש כאן אירוע מחליש נשים והוא פסול בעיניי. דבר כזה לא היה קורה לו היה נבחר גבר אחר להנחות את התוכנית.

רמי אב

New member
אני לא מוצא סיבה לפחד בזה

ואני מאמין שיש אנשים שמסכימים מרצונם החופשי להתפשר.

Berethor

New member
היא אמרה שהיא מוותרת על התפקיד בשל האופן שבו נעשתה הבחירה

זאת אומרת שהיא יכולה הייתה להנחות אבל היא לא רוצה לקבל את התפקיד בדרך הזאת. רהב מאיר גם לא ידעה שהיא "התחרתה" מול אבשלום קור במכרז, סביר להניח שהיא חשבה שהמכרז נפתח משום שאבשלום קור החליט לפרוש בעצמו ולא בגלל שמשרד החינוך חשב להחליף אותו, גם אני חשבתי שאבשלום קור החליט לפרוש בעצמו, אחרי הכל זה יותר קשה להנחות את חידון התנ"ך בגילו, אבל מסתבר שזאת לא הסיבה במקרה הזה. זה גם לא ממש משנה איך גבר היה נוהג במקומה של סיון רהב, במקרה הזה התנהגות נשית מתחשבת עדיפה על התנהגות גברית לוחמנית, לא תמיד להתנהג בצורה גברית זה דבר טוב, כל מקרה לגופו. מכתחילה היה ברור שלרהב מאיר אין בעיה עם אבשלום קור ושהיא מעריכה אותו.

מאכזבת? היא יצאה ענקית

היא יצאה אצילה, גדולה, הכי גדולה שאפשר.
הרבה יותר גדולה מאשר אם היתה מקבלת את הנחית חידון התנ"ך.
אין כאלה דברים.

את שוכחת דבר חשוב, סיוון רהב בכירה יותר

מאבשלום קור כאשת תקשורת.
היא הרבה יותר מפורסמת, הרבה יותר פופולרית.

היא מוותרת על המינוי מעמדה של כח.
מעמדה של "הייתי רוצה את הג'וב הזה, אבל לא ככה".

היא החזקה בסיפור הזה, הוא המוחלש.

אגב, סיוון רהב היא אחת הנשים היותר מרשימות ואינטילגנטיות בתקשורת כיום. אני לא מכיר הרבה אנשי תקשורת שיכולים למלא את האנגר 11 בקהל כל שבוע שמגיע ומוכן לשלם כדי לשמוע את דבריהם.

במחשבה שניה, אני לא מכיר אף איש תקשורת עם יכולת כזאת מלבדה.
האישה פשוט ענקית בלי קשר לסיפור הזה.

מעמקים39

New member
אני חושבת שאתה טועה

היא נבהלה מתגובת הציבור לשינוי הזה. אנשים גרמו לה לחשוב שזה גדול עליה ובמקום להאמין בעצמה היא האמינה להם. אני לא מאשימה אותה על שהתקפלה, היא נמצאת בסביבה מחלישה נשים וקשה מאוד לחשוב על עצמך שאתה חזק כשכל הזמן מחלישים אותך מסביב.
כל הסיפור הלכאורה אצילי מצידה זה כיסוי לחולשתה וחולשת המערכת.

Berethor

New member
לדעתי סיוון רהב לא מאכזבת, היא התנהגה בצורה מתחשבת ומכבדת

סיוון רהב לא רוצה לקדם את עצמה על חשבון אבשלום קור, סיוון רהב מוכנה לקחת תתפקיד רק אם אבשלום קור לא יוכל/ירצה להנחות את חידון התנ"ך יותר, אבל זה לא מה שקרה כאן, מסתבר שאבשלום קור לא עזב מיוזמתו אלא הסיבה העיקרית שבחרו בסיון רהב היא כדי לחסוך כסף, שהרי סיוון רהב הסכימה להנחות את חידון התנ"ך תמורת פחות כסף מאשר אבשלום קור. חוץ מזה היא גם הציעה להנחות במשותף עם אבשלום קור וזאת הצעה יפה, למרות שכנראה שמשרד החינוך לא ילך על זה, משום שלשכור שני מנחים יעלה למשרד החינוך יותר. מכתחילה היה לסיוון רהב כבוד רב לאבשלום קור, כאשר היא נבחרה היא אמרה "גדלתי על החידון בהנחייתו של אבשלום וזו זכות גדולה ומרגשת להיכנס לנעליו הענקיות", לכן סיוון רהב לא מחפשת לריב איתו או/ו לקבל את העבודה על חשבונו של אבשלום קור, נראה שההחלטה של סיוון רהב לוותר על התפקיד וההתנהגות הנחמדה שלה מביאים לה יחסי ציבור הרבה יותר טובים מאשר אם היא הייתה בוחרת להתנהג בצורה מלחמתית או/ו בצורה לא מתחשבת, ויחסי ציבור טובים זה דבר שהוא די חשוב לקריירה של מנחה.

מעמקים39

New member
למה לוותר על מה שהיא קיבלה ביושר ובלי מלחמה?

ולמה לקבל תפקיד שזכתה בו נחשב בעיניך ללא מתחשב מצידה?
נשים חלשות חושבות בטעות שלגברים יש נעליים גדולות שהן לא תצלחנה להיכנס לתוכן.
ובכן מה שהן שוכחות שלנעליים גדולות קל מאוד להיכנס והן יכולות אפילו לשחות שם.
סיוון רהב היא לא דוגמה לאישה חזקה בעיניי והצעד לאחור שלקחה מאכזב מאוד.
עכשיו נותר לראות כמה אציל נפש יהיה אבשלום קור.

כמה את עוקבת אחרי סיוון רהב?

את מבינה שסיוון רהב היא תופעה ענקית?

היא אישה שכל שבוע מצליחה למלא את האנגר 11 באנשים שמוכנים לשלם כסף כדי לשמוע מה יש לה, לסיוון רהב, לומר על אקטואליה, על התורה וכיו"ב.
אין דברים כאלה.

יש לה תכנית טלויזיה, תכנית רדיו, היא לא אישה קטנה וחלשה, היא כוכבת ענקית שמפרגנת לאבשלום קור שנמצא במצב חולשה.

חידון התנ"ך קטן עליה, היא לא חוששת שמדובר בנעליים גדולות מדי למידתה.
בינינו, זה לא כאילו אבשלום קור הוא מנחה גדול כל כך.

מה שקרה זה שהיא קיבלה הצעה, מתוך ג'נטלמניות היא פנתה לאבשלום קור שנתן את ברכתו. מאוחר יותר היא הבינה שאבשלום קור פוטר בדרך לא מכובדת ולכן אמרה שככה היא לא רוצה לקבל את הג'וב.

מעמקים39

New member
אני אתלהב ממנה כשהיא תמלא אולמות של אנשים

שלא באים לשמוע תורה אלא על פמיניזם.
עד אז אין לי מה להתלהב.

מעמקים39

New member
למה אני צריכה להעריך אנשים שלא חושבים כמוני?

או לא עשו משהו שהוא בעיניי מאוד טוב או יפה או חכם?

ga26

Member
כי בתור פמיניסטית שדואגת לקידום נשים הייתי מצפה שתתמכי

בכל אישה שמחליטה ללכת בדרכה ולהתקדם ולמלא אולמת בהרצאות על נושאים שמעניינים אותה.
כי הפמניזם מדבר על נשים באופן כללי ולא רק על נשים שחושבות במונחים פמיניסטיים.
כי דווקא בתחום של דת יש יותר הדרה של נשים והנה היא מבאה ומוכיחה שאפשר אחרת.
&nbsp
הנה נתתי כמה סיבות.
לא תמיד את צריכה לתמוך עם התוכן של מה שאדם אומר או חושב כיד להעריך את דרכו ופועלו במיוחד כשמדובר באשה שמתקדמת בתחום שבו היא רוצה למרות הקשיים הרבים שלה כאישה.

pov2

New member
מעמקים, הכוונה אולי, שכמו שאת המתנחלים

תעריכי על הנחישות להגשים את חזונם מבלי להסכים עם אף דעה שלהם
כך תוכלי להעריך את סיוון רהב על ש...
רגע- תזכירי לי מה היא עושה?

&nbsp
אה כן- יודעת לנאום לאנשים באולם.
האמת שזה יפה. זה משהו שאני למשל לא יודע לעשות.

ga26

Member
למרות הנימה המגוכחת שלך והזלזול המשתמע דווקא כן הייתי

מצפה שכאנשים שמצהירים שהם תומכים בנשים תדעו להעריך את החסמים שהיא הצליחה לעבור כדי להגיע לאן שהגיעה כעיתונאית, כאשה שנותנת הרצאות בתחום שמעניין אותה, כאשת תקשורת.
אבל כמובן אשה היא טובה רק אם היא חושבת כמוך....
פמניזם כבר אמרנו?

pov2

New member
עקרונית אתה צודק

יש מה להעריך באשה שהצליחה להיות עיתונאית מצליחה וזה באמת לא קשור לאם היא חושבת כמוני או לא.
לגבי המתנחלים למשל- הדוגמה שנתתי תקפה לגביי כי אני באמת מעריך את הנחישות שלהם אל אף שאיני מסכים איתם.
גם את החרם של תומכי שי חי אני מעריך למרות שאני נגדו.
&nbsp
הסיבה שהשתמע זלזלול שלי בסיוון רהב היא רק משום שבאמת אין לי מושג מה היא עושה חוץ מלהקריא ולהתעניין בחדשות.
במחשבה שניה, נניח שהיא מרצה על ענייני תורה- אז באמת כל הכבוד לה ושתצליח.
למרות שהייתי מעדיף שהיא תקדם תכנים יותר דחופים לציבור,
בדיוק כפי שהייתי מעדיף שאת הנחישות של המתנחלים, היו מגייסים למטרות חשובות יותר מבניה בשטחים.

למעלה