אבל חייבת. עוד רצח

China8

New member
אבל חייבת. עוד רצח

אלוהים אדירים, עוד אשה נרצחה בישראל. בעל שוטר, אשה סוהרת, בני 28 עם ילד צעיר. מתי זה ייפסק? מתי יבינו הגברים שאשה היא לא רכושם הפרטי? מתי יבינו שגם אם אתה נורא כועס/מקנא/פגוע אתה לא יכול לקחת את חייו של מישהו אחר? נשאר ילד יתום מסכן שגם היה צריך להיות עד לרצח הנורא הזה. פשוט נורא ואיום!
עצוב לי ומרגישה קוואץ׳ גדול בבטן על הזילות בחיי אדם.

מממ "מתי יבינו הגברים"

זאת כמובן השאלה המתבקשת,
אלא שהרבה מהבעיה,לדעתי ,הוא בכך ששום סוג של הבנה לא קיים ברגע של הטירוף אצל האדם שמבצע את המעשה.
לכן קשה כל כך לטפל באנשים אלימים ,למרות שמתקיימות קבוצות ברשויות הרווחה בכל הארץ.
והיו גם בעבר טירופים של נשים שרצחו את ילדיהן הרכים.ואבא של הודיה קדם שרצח אותה,קבר אותה והצטרף לחיפושים בעיניים דומעות עד שנתפס.
אפילו מילימטר של הבנה אין שם.לעיתים גם לא לאחר מעשה. ולעיתים שבה ההבנה ואפילו עולה צער,עד לרגע הבא שבו ההבנה והצער נעלמים .

אצל נשים מוכות,הדינאמיקה היא שאחרי הסערה,ברגעי שלום הבית ,הן נוטות לעשות "מחיקת חובות".
לפעמים גם הן באו מבתים מכים,ולא מאמינות שבכלל אפשר אחרת.
ןלעיתים התנהגותן זו היא הרת אסון.

China8

New member
אבל חייכנית

קודם כל, אני לא בטוחה שכל אלה שרצחו את נשותיהם מוגדרים כגברים אלימים. דבר שני, קשה לי להשוות מקרים של רציחת נשים לנשים שרוצחות את ילדיהן. הסיבה היא שרצח נשים הופך להיות כל כך נפוץ, כמעט כל שבוע ולעיתים גם פעמיים בשבוע. ולאו דווקא מדובר במטורפים אלימים, אלא במשפחות נורמטיביות. אני בטוחה שהרבה מהנשים שנרצחו קראו בעיתון על אחרות, צקצקו בלשונן ולא העלו על דעתן שהן הבאות בתור. כמובן שבהרבה מקרים הייתה כתובת על הקיר, עם היסטוריה של אלימות במשפחה אבל לא בכולם.
רגע של טירוף או לא, מה מביא גבר לחשוב שלאשתו אין זכות קיום בלעדיו? לעזאזל, נשים וילדים אינם רכושו של אף אחד. לא טוב לך, תעזוב, אבל אל תרצח.

צ'יינה יקירתי

את כותבת עם הרבה הרבה היגיון.
בתוך הטרוף אין מקום להיגיון.
את יודעת,אני לא משוכנעת שכשהם רוצחים הם מתייחסים לאשה כאל רכושם. הם מרגישים שמשהו לא אפשרי בקיום ,לא איתה ולא בלעדיה [ולכן גם הרבה מהם מתאבדים מיד אחר כך].
יש בעיה עם רגעי טרוף-הם לא נגישים לפסיכותרפיה.והרבה פעמים גם...כבר אין במי לטפל.שום אייקון לא יתאר את ההרגשות שעולות בי מול הדבר הזה.

גילעד 63

New member
עם כל הזעזוע מהמקרה הטרגי הזה

אני מבקש לשנות את הניסוח שלך מ"מתי יבינו הגברים" ל"יש גברים שלא מבינים". אם אפשר, כי ככה זה לא מכליל את כל הגברים כי רובם המכריע לא רוצחים את נשותיהם.

אתה צודק גילעד

ובהתייחסויות שלי לא התכוונתי חלילה להכללה לגבי כל הגברים באשר הם ,אלא רק בהתייחסות נקודתית לגברים מסויימים ברגע של טירוף ואי שפיות. כאמור מוכר לצערנו גם אצל נשים.

יסמין@

New member
לצערנו הרב

יש כל כך הרבה מקרים של אלימות מצד גברים כלפי נשים, אלימות שבאה לידי ביטוי בדרכים רבות ושונות ומגוונות (שרצח הוא רק אחת מהן) - מכאן שלא מדובר במקרה מסוים של גבר מסוים שברגע חד פעמי של אי שפיות רצח את אשתו/את חברתו/את גרושתו/את חברתו לשעבר/וכו' .אלא מדובר בתופעה חברתית ממושכת מאוד, שחוצה חברות שונות לאורך היסטוריה. לאורך כל ההיסטוריה, בהרבה חברות ועמים ותרבויות, גברים התייחסו לנשים כאל הרכוש שלהם, גברים התייחסו באלימות נוראה לנשים, גברים רצחו נשים. ואם נתמקד רגע בהווה ובישראל: כל שנה, ממש כל שנה, יש סטטיסטיקה עגומה של נשים שנרצחות על ידי גברים מוכרים. זו לא תופעה פרטית של גבר מסוים. זה לא קשור לפסיכולוגיה של גבר מסוים. זו תופעה חברתית.

ולמרות שזו תופעה חברתית וקשור לדיכוי נשים כללי שמתבטא בדרכים שונות, ברור שאסור חלילה להכליל. לשמחתנו, מדובר בחלק מהגברים.

גילעד 63

New member
אכן הכל נכון אבל....

בשנת 2012 נרשמה ירידה במקרי הרצח של נשים יחסית ל2011. 9 לעומת 19 בשנה הקודמת.
במקביל נרשמה עלייה במקרי הרצח בכלל. מעל 100 כלומר גברים עדיין רוצחים יותר גברים מנשים.
ובמקביל לכל זה בשנת 2012 281 נהרגו/נרצחו בכבישים וזו הירידה הגדולה ביותר מזה עשור.

יסמין@

New member
אבל?

הממ.... באמת לא יודעת איך ומה להגיב. (היפ היפ הוריי?)
וכפי שכתבתי, האלימות כלפי נשים מצד גברים לא מעטים אינה מתבטאת רק ברצח. אז לצערנו המספרים הרבה יותר גדולים.

גילעד 63

New member
כל רצח הוא אסון

ובמקרה הזה ההתרחשות היא לא נתפסת שהאיש ירה באשתו והתאבד וכל זה מול הילד שלהם.
אין קשר בין סטטיסטיקה לנחמה. הבאתי את המספרים האלה כדי להראות שעם כל מה שעוד יש לעשות בתחום גם מצד ענישה וגם מצד חינוך, זה גם אומר שמה שנעשה עד היום אולי עובד
כי המספרים מדברים בעד עצמם בגדול. יש ירידה במספרי המקרים עם השנים.

האם הסטטיסטיקה הזו צריכה להביא נחמה?! אין

ברצח המדובר כדי להפחית מהכעס על הקטל בכבישים או בזעזוע מרצח גברים- רצח הוא רצח הוא רצח. כל מקרי הרצח מצביעים על אלימות גוברת וזילות בחיי אדם - גבר/נער נרצח כי למישהו לא נראה איך הוא הסתכל במועדון על החברה שלו או כשגבר העיז להעיר לחבורת נערים שהרעישו בחצות בגינה הציבורית או כשנערים נטפלו לאדם המטייל עם משפחתו.........
נדמה לי שהרגישות לרצח המדובר ולרצח נשים בפרט, מתייחסת לעובדה כי מדובר, לפחות ברוב המקרים האחרונים בארץ, ברצח של נשים ע"י בני זוגם.
אני חייבת להודות שחשתי כעס כשקראתי את התנונים הסטטיסטיים שבחרת להציג באשר לירידה במקרי הרצח של נשים! כמובן שאין לעשות הכללה. אין בכך כדי להפחית מההלם למקרא הידיעה על הרצח האחרון. המזעזע בכך עבורי הוא חוסר האונים של האשה, במקום שאמור להיות הבטוח ביותר עבור כל אדם - ביתה. התחושה שעדיין בימינו קם אדם ורוצח את אשתו, פשוט בגלל שהוא יכול לעשות זאת, כי היא קניינו. ברור לי שאין מדובר ברגע של שפיות, אך את תסכולו/כעסיו/... לא מוציא הגבר-הרוצח על מעבידו או על חברו הטוב ואין ספק שגם כל אחד מאלה גרם לו לתחושות כעס, עלבון או כל תירוץ אחר בו ישתמש אחר כל פרקליטו...

KallaGLP

New member
אכן, אין שום נחמה. פשוט אין.

מאחורי כל קורבן אומלל עומדת משפחה שנהרסה. לצערי, אני רואה מול העיניים בכל יום איך משפחה נפלאה שפעם הייתה כל כך מאושרת נותרה שבורה וכואבת בלי גבול ואין חזרה לחיים נורמליים גם אחרי שנים רבות.
פעם, לכבוד יום המאבק באלימות נגד נשים, סיפרתי בבלוג שלי את סיפורה של בת דודתי. אין פיצוי לא למשפחה ולא לעולם כולו על אדם כזה שחייו נגדעו לפתע בפעולה אכזרית וחסרת כל פשר.

קאלה סיפור נוראי וקורע לב. שלא תדעו עוד צער

הלב מתרסק לרסיסים מהמחשבה על גנית המתוקה שלכם שסיימה את חייה בצורה כל כך טראגית.

China8

New member
שלא תדעו עוד צער

איזה סיפור נורא ואני רק יכולה לדמיין שכשזה קורה למישהו קרוב מימדי הטרגדיה מתעצמים והכאב והשבר הם לעולמי עד.
עצוב מאד.

KallaGLP

New member
אורית וצ'יינה, תודה לכן, גם בשם

משפחת דודתי. לשמר את זכרה ולספר את סיפורה לאנשים שיכירו וידעו זה מה שנשאר להם.

נוני 75

New member
קאלה היקרה

קראתי את הטקסט המצמרר, כואב הלב על האובדן ועל מי שהייתה ויכלה להיות. אישה מוכשרת ועדינה ,שטוב ליבה הביא אותה למותה ולרצח הנורא
חיבוק ענקי
נוני

למעלה