היימיש מקבת'
Hamish Macbeth
אני מרגישה צורך עז לחלוק את אהבתי לסדרה.
דחיתי את הצפייה בה כבר כמה חודשים, וזהו, הזמן הזה הגיע. בדיוק סיימתי את העונה הראשונה (6 פרקים).
אז זו סדרה של שלוש עונות עם מעט פרקים בכל עונה (6,6,8). זו הפקה של BBC הסקוטי. מבוססת על סדרה של ספרים. שודרה בשנים 1995-1997.
היימיש מקבת' הוא השוטר (היחיד) באיזה כפר נידח בסקוטלנד.
הוא באזור גיל 30 והוא תושב חביב על כל אנשי העיירה. טיפוס די שמח ומרוצה מהחיים שלו. מחייך ונחמד (ומאוד מוזר לראות את רוברט קרלייל שמח כל הזמן ו... צעיר כל כך) וגם חביב על הנשים.
המדהים הוא שבעיירה כל כך קטנה מוצאים כל הזמן עניין ופעילויות עבור השוטר המקומי, ועניין שלא נשמע מוזר או מוגזם.
חבורת תושבי העיירה הם בהחלט... הזויים ומקסימים. כל אחד והסיפור שלו.
כל הזמן מראים את הנופים המדהימים וכל מיני צילומים של הרים וגבעות ואגמים שממש מזכירים את הצילומים מניו זילנד בשר הטבעות.
וכמובן גם סיפור אהבה- איזבל -השחקנית שירלי הנדרסון, אתם אולי מכירים אותה כאחת החברות של ברידג'ט ג'ונס,עם השיער השחור שמתקשרת לברידג'ט כל הזמן ובוכה עם גברים.
בכל מקרה, איזבל היא עיתונאית צעירה בעיירה והיא מאוהבת בהיימיש והוא לא כל כך שם לב אליה בהתחלה. אבל יש פה ושם התקדמויות בצעדי תינוק במערכת היחסים שלהם... עד ש... אלכס מגיעה.
אלכס היא אקסית של היימיש, מעצבנת ומלאה בעצמה, היא סופרת שעברה ללונדון כדי לקדם את הקריירה שלה ועזבה אותו. ויש לה נטייה להופיע ולחזור בדיוק בזמן להרוס דברים לו ולאיזבל.
אז מקווה שלא הרסתי יותר מדי למי שאולי ירצה לראות.
אני ממש ממליצה.
החסרון היחיד- לא מצאתי את הסדרה עם כתוביות, כלשהן, גם לא באנגלית. אני רואה ביוטיוב ומשפשפת את האנגלית במבטא סקוטי שלי...
אבל זה פשוט כל כך נהדר שחבל לפספס בגלל המבטא, מתרגלים.
ובעונה הראשונה יש פרק של סיפור הפרברים! העיירה מעלה את המחזמר וזה כזה חמודד!!!
באמת, סדרה שלחלוטין גורמת לי לחייך ללא הפסקה בזמן ואחרי הצפייה.