מבקש המלצה לקניית טלוויזיה ומערכת סאונד

AsafA55

New member
מבקש המלצה לקניית טלוויזיה ומערכת סאונד

לא ממש קשור לפורום (וגם העליתי הודעה דומה לפורום הרלוונטי),אבל רובכם אוהבים אותי,ויודעים דבר או שניים בנושא,אז אשמח להמלצה.

בעקבות מעבר דירה קרוב,הייתי רוצה לרכוש לעצמי טלוויזיה חדשה ביחד עם מערכת סאונד הכוללת מן הסתם רמקולים ורסיבר.
התקציב לשניהם ביחד הוא כ-10,000- 8000 ש"ח,אם יש משהו בפחות,מה טוב...
כנגן אני ארכוש PS3 (אחד נשאר בבית של ההורים) שאני מאוד מרוצה ממנו בסה"כ והוא כמובן משמש אותי גם למשחקים.

haifaboy

New member
בקשר לטלוויזיה.. רק פנסוניק ואם אפשר פאלמזה

איכות הצפיה הכי טובה . יש להם דגם שנקרא UT50 תבדוק אותו ( הוא לא מדגמי הפרמיום ולכן לא אמור להיות יקר מידי ) . מה גודל המסך שאתה מחפש ?? . בקשר לשאר השמיים הם הגבול , הייתי הול על מכשיר זול יחסית מבית דנון או ימהה ( יש גם אונקיו , לא חסרים דגמים ) . אסף ליותר מידע פנה לפורום אאודיו וקולנוע ביתי כאן בתפוז או לאתר HOMETHEATER.CO.IL או ל DTOWN.CO.IL.

liorb22

New member
סמסונג חזקה לא פחות, אולי אפילו יותר מהם

אם אפשר להמליץ על משהו - וותרו על טלויזיות סמארט. מדובר בגימיק שלא הגיע לבגרות. אני קניתי טלויזיית סמארט ומצטער על זה. בהפרש, בדיעבד, יכולתי לקנות דגם טוב יותר.

לשם הויכוח, לי יש LED SMART TV של סמסונג, דגם UA40EH5300M.
הצבעים טובים מאוד, הבעיה הגדולה שלה היא בשידור ערוצי SD - הם נראים זוועה (בעיני לפחות). כל קטע הSMART, בארץ לפחות, הוא על הפנים. מגוון האפליקציות דל למדי וכולל בעיקרו אפליקציות ומשחקים לילדים. בחו"ל מגוון האפליקציות הזמינות גדול ומגוון למדי, אבל עדיין מדובר בגימיק מיותר... בייחוד למי שברשותו סמארטפון או מחשב מודרני.

Soak

New member
ויתרתי על סמארט כשקניתי, ולא מתחרט

במיוחד לאספנים כמונו, שתוכן זה לא בדיוק מה שחסר להם...

בנוסף, אני לא ממליץ על פלזמה. אולי רואים יותר טוב, אבל השקפות האור מוציאה אותי מדעתי. לא סתם זו טכנולוגיה שרוב היצרנים כבר נטשו והיא הולכת ונעלמת מן העולם.

לא רשמת אם אתה מעוניין בתלת מימד. אם כן אני ממליץ על השיטה הפסיבית.

haifaboy

New member
סמארט ?? מי דיבר על זה בכלל

מחינתי רק מוניטור , כל השאר מיותר . סמסונג יותר טובה מפנסוניק ?? הצחקת אותו . בכל המבחנים בכל האתרים הנחשבים בגדלים של מעל 42 אינטש הפלזמות של פנסוניק לוקחות בגדול בקטגוריה בשל איכות התמונה - וכמו שאמרתי , זה הדבר היחידי שמעניין אותי בטלוויזיה. הדגמים החדשים כבר מגיעים ברמה של הקורו האגדית של פיונייר.

haifaboy

New member
תבין משהו

כשאתה מדבר על שידורי SD ועל שידורי תלת מימד ההפרש באיכות התמונה לטובת הפלאזמות גדול עוד יותר מבחינת איכות התמונה . אנשים רצים עם הבאזזוורד של LED כאילו זה מהפכה . בסך הכל לקחו טלוויזיות LCD ודחפו להם מאחורה מטריצת נורות כדי לעשות בהירות טובה יותר. כמעט בכל הקטגוריות : זמן תגובה , קונטרס , בהירות , שידור SD , שידורי תלת מימד טכנולוגית הפלאזמה לוקחת ובגדול. החיסרון היחידי הוא העלות וזו גם הסיבה העיקרית שאנשים נוהרים לקנות LED ובנוסף מוכרים להם לוקשים שזו "טכנולוגיה מתקדמת" .

מה שכן וכאן אני חייב להגיד שזה גובר על הכל , מה העין שלך רואה טוב יותר , בסופו של יום אתה זה שקובע מה טוב לך .

haifaboy

New member
ועוד לוקש "טכנולוגיה שנעלמת מין העולם"

כאילו מדובר בטכנולוגיה מיושנת . היא לא נעלמת בגלל שהיא לא טובה או מיושנת ( היא ממש לא ) , היא נעלמת כי כל יצרני הפלאזמה רצים קדימה לדור הבא ה OLED וכי מה לעשות היא יותר יקרה ליצור והרווחים קטנים יותר . תלכו ותקראו קצת באינטרנט לפני שאתם אוכלים כל לוקש שמאכילים אותכם .

liorb22

New member
לא נכנס לויכוח הזה, תרשה לי.

גם לא לעיניין וגם זה לא ממש המקום.
אסף ביקש המלצות והוא קיבל אותן. מפה והלאה, זה בידיים (ובעיניים) של אסף.

Soak

New member
אתה לא נותן לשום דעה חוץ משלך להתקיים

אבל, היא מתקיימת.
הבנו שאתה חושב שפלאזמה זו הטכנולוגיה הכי טובה בעולם, ושחברת פנסוניק היא החברה הכי טובה בעולם (ממש במקרה זה גם הציוד שיש לך, אבל זה לא משנה. לי אגב יש טלוויזיה של LG אבל אני לא חושב שזו החברה הכי טובה בעולם). לא ברור לי איזה מילייה של "האתרים הנחשבים" קבע ש"איכות הצפיה היא הכי טובה" בפנסוניק. אני יכול להביא עכשיו עשרות אתרים שיגידו על כל מיני חברות שהן הכי טובות. כי ככה זה עם "אתרים" או "אנשים" - אתה תמיד יכול למצוא הודעות תומכות והודעות סותרות לדעה שלך. אבל אין כאן אמת אחת, ואתה לא יכול להציג את הדברים כאילו יש. לעובדה (אגב, עובדה. מכיר?) שהטכנולוגיה הזו לא מיוצרת יותר וכל היצרנים הגדולים נטשו אותה, יש לך הסבר משלך - ואת ההסברים שלנו אתה פוסל בכך ש"אכלנו לוקש". מעניין, לא ידעתי שהכניסו אותך לישיבות ההנהלה אצל כל החברות שהחליטו להפסיק לייצר פלאזמות.
בשורה התחתונה - הטכנולוגיה הזו לא מיוצרת יותר וכל החברות נטשו אותה. טכנולוגיית ה-LED כמו גם ה-LCD עדיין שרירה וקיימת, בהמוניה. אתה כמובן מוזמן להמשיך לחשוב שזו הטכנולוגיה המובילה בעולם. אני רק מקווה שאתה מרשה לי לחשוב אחרת.

purpleman

New member
תגובה

עד כמה שאני תומך בריבוי דעות ואני חושב שיש טעם ומקום לכל דעה של כל אחד,
במקרה הספציפי הזה, הצדק עם ליאור, וזאת למרות המילים שנבחרו כדי להביע את הדעה.
פלזמה (עובדתית, גם לפי הצהרות היצרנים הגדולים כדוגמת פיוניר ופנסוניק) נעלמת מכיוון שעלות ייצורה יקר ומרווח הרווח נמוך, וגם פחות או יותר הגיעו לשיא הטכנולוגיה הזו שכבר אין מה לחדש באיכות התמונה.

מסכי LED קל וזול מאוד לייצר, הרווח על כל מסך שנמכר הוא עצום, המסכים "מעוצבים" יותר ודקים יותר ומפיקים עוצמת תאורה אדירה שמתמודדת היטב עם כל אור שמש מהחלון ללא השתקפויות, ולכן קורצת יותר למרבית הקונים.
מה לעשות, הרוב הגדול של רוכשי הטלוויזיות הם לא פנאטיים של איכות (בכל זאת, מוצר מיינסטרימי שיש כמעט בכל בית), ולא מעניין אותם עד כמה שחור השחור ואיך הניגודיות - ולכן LED נמכר היטב.
אז יש מקום לשתי הטכנולוגיות, לכל אחת היתרונות והחסרונות שלה (ולא חסר לאף אחת משניהם). עם זאת, אני - כחובב סרטים ופנאט של איכות תמונה, מחזיק בדעה שאיכות התמונה המופקת ממסך פלזמה משמעותית טובה יותר מזו של מסכי LED (באופן די גורף).
אבל, כבר אמרו חכמים - על טעם ועל ריח...

haifaboy

New member
בסופו של דבר אתה אומר מה שאני אומר

אני מצטט : "עם זאת, אני - כחובב סרטים ופנאט של איכות תמונה, מחזיק בדעה שאיכות התמונה המופקת ממסך פלזמה משמעותית טובה יותר מזו של מסכי LED (באופן די גורף)." בסופו של דבר אתה מסכים איתי .. אני גם מסכים עם כל מה שכתבת ומכאן ועד להגיד שהפלאזמה נעלמת כי היא פחות טובה מה LED המרחק הוא רב.. ואני שוב מפנה אתך לסידרה החדשה של פנסוניק ה V60 חפש ביקורת עליה .

Soak

New member
תראה

עובדות הן עובדות, ואני מודה שאני לא מכיר אותן על בוריין. יחד עם זאת, אני מתקשה להאמין שטכנולוגיה מובילה באיכות שלה תיעלם מייצור ולא תהיה לה דרישה מצד קהל הצרכנים. כשיש משהו מוביל ומוצלח באמת, הוא נשאר בייצור ומגלגל מחזור מכירות, והיצרנים מתגברים על הבעיות שגורמות להם לא להרוויח (ולא ע"י הפסקת הייצור). בנוסף, אני הוזמנתי פעם לחבר שמאוד התלהב מהפלזמה שלו, ובמשך כל הערב בהיתי בהשתקפות של עצמי בוהה בחזרה מהמרקע. בין אם זה תאורת הסלון שלו ובין אם זה האור מבחוץ - מכל זווית היתה השתקפות וזה היה פשוט בלתי נסבל. למי אכפת מאיכות התמונה אם כל מה שאתה רואה זו השתקפות של תאורה?

אז זה הניסיון האישי שלי והוא היה לפני כמה שנים, וגם אם הכל נכון ומדובר בטכנולוגיה מובילה - אני חושב שבדיון צריך לציין יתרונות וחסרונות וכמובן את דעתך. הדברים שנכתבו כאן היו מתלהמים ומנוסחים כאילו יש רק אמת אחת וכל השאר טועים וטיפשים, וזו הסיבה העיקרית להודעה שלי.

purpleman

New member
תשובה

אתה מספר שאתה מתקשה להאמין שטכנולוגיה שמובילה באיכות שלה תיעלם מייצור. מהמשפט הזה, להבנתי, משתמעות שתי אמירות במקביל -
האמירה הראשונה היא שאינך מאמין שהטכנולוגיה מובילה באיכות שלה, והשני הוא שאם אכן היה כך אתה לא חושב שהיא הייתה נעלמת מפס הייצור. אז אם בעובדות עסקינן -

1. נתחיל מהאמירה השנייה הנ"ל, BetaMAX כנגד VHS. לכל הדעות (עובדתית, מפרט טכני, וביצועים בפועל) - בטאמקס איכותית יותר (רזולוציה יותר גבוהה, אמינות יותר גבוהה, וכיו"ב), ולמרות זאת VHS הנחות הפך לסטנדרט. מדוע? כי הוא היה זול יותר לייצור (זו היתה JVC, אאל"ט, שהיתה בזמנו בעלת הטכנולוגיה, שהפכה את הרישוי למאוד יקר עבור יצרניות אחרות) - וכך נתקענו עם וידאו VHS ובטאמקס נעלמה לחלוטין (פתח ויקיפדיה עם הערך המתאים בשביל הסיפור המלא והמדוייק). יש גם דוגמאות נוספות למוצרים מוצלחים ועליוניים שנעלמו לטובת חלופות איכותיות פחות (אם תרצה, אשמח לתת נוספות).

2. לגבי האמירה הראשונה הנ"ל - מספר הצבעים שיכול מסך פלזמה להפיק גדול מזה של LCD/LED, הניגודיות ועומק השחור משמעותית טובים יותר (1:15000 אפקטיבי ב-LED כנגד 1:מיליונים בפלזמה). זמן התגובה הגרוע ביותר במסך פלזמה שואף ל-0 מילישניות, במסכי ה-LED הטובים ביותר הקצב האפקטיבי (ולא המפורסם במפרט) הגרוע ביותר הוא כ-10-15 מילישניות. כל אלו הן עובדות יבשות, לא דעה סובייקטיבית.

זה נכון שיש גם חסרונות לטכנולוגיה (למשל, צריכת חשמל גבוהה יותר), וזה המון עניין של טעם (וכאמור, יש מקום לכל דעה) אבל לקבוע שהיא נחותה ו/או להסיק שבגלל זה היא נעלמת זה פשוט לא נכון. וכהערת צד, אם הניסיון האישי שלך עם מסכים מסוג זה הוא מלפני כמה שנים (ולא ציינת גם עם איזה מסך), אני ממליץ לך לשמור על ראש פתוח ובפעם הבאה שאתה הולך לקנות טלוויזיה ללכת להתרשם גם מפלזמה איכותית.

ובמלוא הכנות והידידות - אם אתה נמצא מתישהו באיזור הוד השרון, אני מזמין אותך אליי הבייתה לבוא ולהתרשם. כוס קפה נספרסו - עליי :)

haifaboy

New member
מאיפה אתה מוציא את כל זה ??

פנסוניק הוציאה רק עכשיו ליין חדש של טלוויזיות מסדרה 60 . תקרא קצת על ה VT60 שלהם לפני שאתה מדבר שטויות . בקשר לנושא של הדעה. לכל אחד יש דעה ואני מכבד אותה - אמרתי שם בסוף שמה שקובע בסופו של דבר זו העין של הלקוח ורק הוא יחליט מה טוב לא , אני מביע רק דעה והדעה שלי היא לא רק שלי . כל מגזין ואתר קולנוע ביתי מקצועי שקיים ( ותבדוק באתרים שאמרתי לך ) מצביע על פנסוניק שנה אחר שנה כטלוויזיית השנה מבחינת איכות התמונה , זה לא רק אני ... בקשר ל LED עדיין קיימת רק כי היא הכי זולה ונפוצה והיצור שלה עממי והכי רווחי לחברות ולא בגלל שהיא הכי טובה, להפך היא נחותה כמעט בכל פרמטר מהפלזמה . בכל מצב תוך כמה שנים שתי הטכנולוגיות הללו יעלמו כשה OLED תתפוס את השוק .

Soak

New member
"אני מביע רק דעה והדעה שלי היא לא רק שלי"

משפט שמנסח בדיוק את הבעיה.

מצטרף מאוחר, רק הערה קטנה:

הבעיה עם שידורי SD במסכי LCD ידועה כבר שנים, וממש לא קשורה להיות הטלוויזיה SMART או לא. בזמנו נאמר לי שפלזמה מתמודדת עם זה הרבה יותר טוב (זה היה לפני כמה שנים טובות), וכשראיתי פלזמות אז מקרוב הבנתי למה - ראיתי noise כשהסתכלתי מקרוב במסך, וחשבתי שאולי הוא ממסך את האיכות הנמוכה של השידור טוב יותר. יכולתי גם לראות את ה-color gradients יותר ברור, אבל כל זה אולי כי זה היה דגם לא משהו, ואולי בכוונה הוציאו דגם לא איכותי כדי שידגיש את ההבדל לטובת LCD. בהחלט ייתכן שאם אראה פלזמה חדישה מדגם איכותי אופתע לטובה. אלה פשוט הרשמים שהיו לי אז מצפייה בדגם אחד או שניים בחנות, שוב - לפני כמה שנים.

N o a m V

New member
טוב חסרים כמה פרטים

מרחק צפייה, מה סוגי התכנים שלך ועוד כמה נקודות....
אבל בגדול אני יכול לספר שאני קניתי לפני כשבועיים טלויזיה של סמסונג 46 דגם 6200 כולל סמארט ותלת.
במילה אחת תענוג . החל מהמסגרת היפה שלה ועד לתמונה המצויינת ב-HD.
אני מחובר ליס HD ורואים פשוט מצויין, ואפילו לא טרחתי להתעסק הרבה עם הכיוון שלה.
לגבי שידור SD אני יכול לומר שרואים בסדר, לא רע מידי ולא טוב מידי. נסבל, גם ככה חוץ מחדשות אין משהו אחר.
משחקים ב-PS3 פשוט תאווה לעיניים, כנ"ל גם סרטים אם זה דרך המחשב או הסטרימר הפנימי שלה.
אגב, יש גם אפליקציה בשם PLEX שהיא פשוט מעולה. לגבי הסמארט שהרבה שוללים אותו
ולא רואים בו כל כך יתרון, אצלי דווקא היוטיוב בשימוש רב יחסית, דיי נחמד.

זה בגדול לגבי מה שיש לי.
מה שכן, יש כרגע דגמים חדשים של LG ואוטוטו יוצאים גם דגמים חדשים של סמסונג.

למעלה